Uutisia Ruotsista

Mitenkäs sisäisen vallankaappauksen kanssa? Semmoinen näyttää olevan nyt käynnissä pommitusten ja ammuskelujen tahdista päätellen...:devilish:

Kranaatti-iskujahan on ollut toista kymmentä viime aikoina tai vuosina. Ei kai kaikki voi olla entisestä Jugoslaviasta ja vuosituhannen vaihteen varikkoryöstöstä. Kannattaisi Ruotsin PV olla tarkkana ettei 20 kranaattia ole inventaariossa liikaa kuin todellisuudessa on...
 
Kranaatti-iskujahan on ollut toista kymmentä viime aikoina tai vuosina. Ei kai kaikki voi olla entisestä Jugoslaviasta ja vuosituhannen vaihteen varikkoryöstöstä. Kannattaisi Ruotsin PV olla tarkkana ettei 20 kranaattia ole inventaariossa liikaa kuin todellisuudessa on...

Ei pitäisi olla vaikea selvittää. Se jugojen kranaatti (M75( on esifragmentoitu ja olettaisin, että vaikka swedujen omat kranaatit olisivat myös esifragmentoituja, niin olisi varsin iso yhteensattuma jos ne kuulat olisivat samaa kokoa. Joten eiköhän käytetty kranaatti ole tunnistettavissa. Ja jäähän siitä kranaatista muitakin osia jäljelle.
 
2001-2002 oli Ruotsissa ja Norjassa isoja asevarkauksia, kun ulkoistivat varikoiden vartioinnit vartiointifirmoille. Yhteensä taisi jotain tuhat rynkkyä, satoja käkr, sinkoja yms jäädä kateisiin.

Joo, noin taisi olla. On jotenkin jäänyt mieleen että jostain Pohjois-Ruotsin varikolta olisi hävinnyt mm. sinkoja, jotka päätyivät sitten jollekin prätkäjengille tms.
 
Jep. postiluukusta kolahti tänään: Om krisen eller kriget kommer...pitääpä tutustua....

Lisäys. tässä tämä.
bigOriginal.jpg


Ja tässä uusintapainos:
34119735_10156354182488077_25921549265534976_n.jpg
 
2001-2002 oli Ruotsissa ja Norjassa isoja asevarkauksia, kun ulkoistivat varikoiden vartioinnit vartiointifirmoille. Yhteensä taisi jotain tuhat rynkkyä, satoja käkr, sinkoja yms jäädä kateisiin.

Ruotsi on niin korruptoitunut, nuo turvafirmat varmaan täynnä järjestäytyneen rikollisuuden myyriä, hieno maa paskottu peruuttamattomasti.
 
Googlekäännös

https://www.forsvarsmakten.se/sv/ak...g-forsvarsmakten-testar-hemvarnets-beredskap/
Historical Exercise - The Armed Forces are testing Hemvärn preparedness
Headquarters - June 5, 2018 at 19.30
The entire Hemervärdet, 22,000 people, will be contacted and re-opted for service between 5 and 6 June. The exercise is the first of its kind for over 40 years, and although volunteered, Micael Bydén is superficial and hopes that many home soldiers show loyalty and participate in the exercise.
 
^TS artikkeli ylläolevasta:
Ruotsissa laaja valmiusharjoitus, kodinturvajoukot kutsuttiin palvelukseen
Puolustusvoimat toivoo ainakin joka toisen kutsutun ilmestyvän vuorokauden pituiseen harjoitukseen.
MAAILMA STT 9:50 1
Päivitetty 10:23 Niilo Simojoki


Ruotsissa on parhaillaan käynnissä laaja maanpuolustuksen valmiusharjoitus. Hemvärnet- eli kodinturvajoukkojen kaikki 22 000 jäsentä kutsuttiin eilen iltapäivällä palvelukseen vuorokauden ajaksi. Vastaavaa harjoitusta ei ole Ruotsissa järjestetty sitten 1970-luvun puolivälin.

Ruotsin puolustusvoimiin kuuluva Hemvärnet koostuu vapaaehtoisista, joten harjoitukseen osallistuminenkin on vapaaehtoista. Puolustusvoimissa toivotaan, että vähintään puolet Hemvärnetin jäsenistä osallistuisi harjoitukseen.

– Tämän harjoituksen tarkoituksena on vahvistaa sotilaallista maanpuolustusta, ja minun tehtäviini kuuluu toiminnan tehostaminen, perustelee harjoitusta puolustusvoimien komentaja Micael Bydén Ruotsin televisiolle.
Koko valtakunnan alueella toimivien kodinturvajoukkojen tehtävänä on sodan sattuessa turvata yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeitä kohteita.

Maanpuolustuskorkeakoulun asiantuntijan Stefan Ringin mukaan harjoitus ja siihen osallistuvien määrä antaa puolustusvoimille tärkeää tietoa valmiuden tasosta.
– Armeija on hyvin pieni, ja siksi Hemvärnetin merkitys on kasvanut. On luonnollista pyrkiä harjoittamaan tätä organisaatiota, Ring sanoo TT:lle.
Ruotsissa vietetään tänään valmiusharjoituksen kanssa samaan aikaan myös maan kansallispäivää.

Jotenkin tuntuu aika vaatimattomilta nämä Ruotsin touhut.
 
Joo. Suomessa kertausharjoituksissa kävi koko vuonna 2017 yhteensä 18135 reserviläistä. Tähän nähden 22000 tai edes 11000 Hemvärnet-henkilöä kerrallaan on vaatimatonta ;)
No tuo parikymmentätuhatta kertaa meillä vuosittain - ei toki kerralla mutta ei myöskään yhtä päivää pelkästään. Sitten on nämä loppusodat toki päälle joissa jo on kerralla enemmän porukkaa.
 
Taisi mennä väärään ketjuun...sairalan turvallisuudesta huolehditaan ja haavoittuneet on menneet sinne yksityisautoilla...värisee voimallisesti toisen ketjun puolelle..

Drottninggatan. Flera personer skottskadade.

Polis kallas till Drottninggatan med anledning av en skottlossning utomhus. Det finns uppgifter på att flera personer är skottskadade. Polisen är på plats och säkrar en misstänkt brottsplats och förstärker upp säkerheten på sjukhuset i Malmö. Ambulanssjukvård är på plats vid brottsplatsen och det finns uppgifter på att någon person redan har förts in till sjukhuse med privat bil.

Uppdatering:
20.30
Polisen har upprättat en avspärrning på Drottninggatan av ett område som ligger nära Rättscentrum i Malmö.
Polisen önskar få in uppgifter om någon har sett eller hört någonting om händelsen. Det går bra att ta kontakt med någon av poliserna vid avspärningarna eller ringa 114 14. Vid akut information går det bra att ringa 112.
20.50 Det är fyra personer som är skadade. Skadeläget är okänt i nuläget. Kriminaltekniker är beställda till platsen. Ett omfattande förhörsarbete är påbörjat och polisen försöker få fram så mycket uppgifter som möjligt för att kunna komma vidare i utredningen.
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/18/18-juni-20.13-skottlossning-malmo/
 
Viideskin sairaalassa...poliisi yrittää tunnistaa..
21.27 Ytterligare en person har inkommit till sjukhuset och det är totalt fem män som har inkommit till sjukhuset med skador. Polisen arbetar med att få fram identitet på samtliga.
 
Back
Top