Uutisia Ruotsista

Minusta kuulostaa ihan järkevältä.

Jos on toista tietoa vaikkapa tuosta väitteestä "etteivät seksuaalirikokset lisääntyneet kunnissa, joihin tulijat sijoittuivat", niin sitten sopii alkaa epäillä, mutta ainakaan minulla ei sellaista ole.
Tässä tilastotieteeseen perehtynyt kansantaloustieteilijä selittää miksi tuo BRÅ:n selvitys on aika arvoton


Tuo BRÅ:n Sarnecki on kyllä harvinaisen tarkoitushakuinen tutkija.
 
Ok, tuo on riittävästi, etten missään väittelyssä tuota käyttäisi ilman jatkoselvityksiä. Mutta Sanandajin toteamus, että 0.38 olisi merkittävä korrelaatio, kuulostaa kyllä sekin hyvin omituiselta eikä todellakaan lisää luottamusta hänen väitteisiinsä. Edit: Tai sitten en osaa ruotsia tarpeeksi hyvin, ei ole mitenkään poissuljettu vaihtoehto...
 
Olipa isänmaallinen mainos sambergin Zlatanilta, pyssy selässä kirmaa Norrlanni kullan/Volvon xc 70:sen innoittamana. Reiluin maa maailmassa zlatinin kommentti jäi mieleen ensikuulemalta
Oksettavaa uutisointia vuosien takaa.
https://oikeamedia.com/o1-7610 Moskeijat pitäs saada T(s)upon alueeksi kommentti.
 
Ruotsin 10 000 lisäpoliisille riittää töitä – maan pahimmat ongelmalähiöt taas listattu

Poliisin alkuviikosta julkistamaan 60 syrjäytyneen alueen listaan sisältyy myös 22 aivan erityisen ongelmallista, pääasiassa maahanmuuttajien asuttamaa lähiötä. Ne esiintyvät uutisissa lähes päivittäin. Ampumiset, huumekauppa ja ääri-islamismi ovat tuttuja ilmiöitä lähiöiden arjesta kertovissa otsikoissa. 10 000 uuden poliisin avulla kehityksen kulku aiotaan SVT:n mukaan nyt muuttaa ja ottaa ongelmalähiöt takaisin osaksi ruotsalaista yhteiskuntaa vuoteen 2024 mennessä.

Poliisin diplomaattisen määritelmän mukaan ongelmalähiö on maantieteellisesti rajattu pienituloisten alue, joita rikolliset enemmän tai vähemmän totaalisesti hallitsevat. Asukkaat eivät tunne eloaan turvalliseksi, mutta toisaalta eivät myöskään uskalla ilmiantaa rikollisia. Näin tilannetta kuvailee nyheter24.se-uutispalvelu. Alueilla vallitsee omertan, vaikenemisen laki.
Ääri-islamistisia varjoyhteiskuntia
Poliisin tiedustelupäällikön mukaan ongelma-alueiden sulkeutuneisuutta lisää se, että ääri-islamistisen uskonnon tulkinnan myötä lähiöihin on syntynyt varjoyhteiskuntia, jotka pyrkivät toimimaan omien lakiensa mukaisesti. Ruotsista lähteneet ISIS-terroristit ovat peräisin juuri täältä. Jengipomot lymyilevät taustalla mutta eivät itse likaa käsiään. He antavat alaikäisten hoitaa likaiset työt eli huumekaupan ja murhaavan väkivallan.
Järjestäytynyt rikollisuus syöpyy yhä tiiviimmin kiinni yhteiskunnan rakenteisiin ja sen kitkeminen on kaiken aikaa vaikeampaa. Kaikista näistä syistä johtuen poliisin on ollut tähän asti lähes mahdotonta suorittaa työtehtäviään valtakunnan 60 kriisipesäkkeessä. Siksi ongelmalähiöt ovat poliisin erityisen aktiivisen toiminnan alueita seuraavan viiden vuoden aikana.
Vastuuta myös asukkaille
Poliisin ja sosiaaliviranomaisten tehostetuista toimista johtuen ongelmalähiöiden tilanne on himpun verran parantunut aivan viime vuosina. Tosin lähtötilannekin on ollut surkea. Nyt toivo laitetaan nuorimpiin ikäluokkiin, joihin vielä pystytään yhteiskunnan keinoin vaikuttamaan. Alueiden asukkaiden itsensäkin on pystyttävä laittamaan rajat nuorisolle ja estettävä heidän luisumisensa rikollisuuteen.
Poliisia on kritisoitu ongelmalähiöiden listan julkaisemisesta, koska se näin lyö lähiöille yhä synkeämmän leiman. Uusien asuntojen ja palvelujen rakentaminen ei kiinnosta sijoittajia ja surkeus kasvaa. Poliisi vastaa kritiikkiin sanomalla, että sen tehtävä on tänään olla enemmän avoin kuin salaperäinen ja suljettu. Poliisi toimii rehellisen tilannekuvan, tosiasioiden perusteella.

Ruotsin pahimmat ongelmalähiöt. Lähde: Ruotsin poliisi
Araby, Växjö
Bergsjön, Göteborg
Husby, Stockholm
Rinkeby/Tensta, Stockholm
Skäggetorp, Linköping
Södra Sofielund, Malmö
Alby, Botkyrka
Biskopsgården, Göteborg
Fittja, Botkyrka
Gottsunda, Uppsala
Hallunda/Norsborg, Botkyrka
Hammarkullen, Göteborg
Hjällbo, Göteborg
Hässleholmen/Hulta, Borås
Karlslund, Landskrona
Lövgärdet, Göteborg
Norrby, Borås
Nydala/Hermodsdal/Lindängen, Malmö
Rosengård, Malmö
Tynnered/Grevegården/Opaltorget, V Frölunda
Vivalla, Örebro
Ronna/Geneta/Lina, Södertälje

 
Linköpingissä tapahtuu

Kerrostaloalueella, syy tuntematon. Tuskin ainakaan luvallisesta säilytyksestä ollut kyse tuollaisella alueella. Kyllähän tässä jo sovittelen foliota päähän varmuuden vuoksi... millaistakohan seurua tuo on? Aika kulahtaneen näköinen oli ainakin kuvan talo.
 
Viimeksi muokattu:
Viimeisempien tietojen mukaan tuon kerrostalo paukun taustalla oli Bandidos - ja se nyt ei edes ole niinkään yllättävää: pohjoismaissa prätkäjengit ovat välejään selvitelleet rajummillakin keinoilla jopa niinkin, että taloa on ammuttu singolla - Bandidosit ampuivat ihan Helsingissäkin aikoinaan Hell's Angelsien kerhotaloa singolla (suuri pohjolan prätkäsota; never forget)
 
Viimeksi muokattu:
Ei ole ollut ihan kilo eikä kaksi. Veikkaan jotain 10-15kg luokkaa, rippuen vähän mitä tavaraa on ollut.
Aika lailla tuuria ollut kun on kuolonuhreilta vältytty tässä casessa. Loukkaantuneitakin kuitenkin lähes 30.
 
Aika lailla tuuria ollut kun on kuolonuhreilta vältytty tässä casessa. Loukkaantuneitakin kuitenkin lähes 30.

Kysymys kuuluu, että voidaanko nuo kaikki 30 laskea murhayrityksiksi? Tai ei sillä oikeastaan väliä, kun tuo tapahtui Ruotsissa, mutta kiinnostaisi tietää mitä Suomen laki sanoisi.
 
Tästä räjähdyksestä ei sitten tullut enempää uutista tai tietoa? Eikö kotimaan media noteeraa vai onko radiohiljaisuus ihan ruotsalaislähtöistä?

Onko paikallisia medioita seuraavilla parempaa tietoa?
 
Back
Top