Uutisia Ruotsista

Kalmarin salmessa pyörivä Learjet kuuluu Saabille. Joku sigint test-bed tuo on.

1598356760203.png

FD81A98B-8FC1-4CC9-9173-907A290D35A2.jpegP
 
Onko näillä ruotsalaisilla nyt jotai haisua jostain erikoisemmasta toiminnasta vai sattumaltako noi koneet tuolla pyörii :unsure:
 
Melkoinen määrä antennia ja podia tuossa vehkeessä on ollakseen pelkkä maalinvetäjä...

Olen käynyt kuvaamassa tuon koneen useamman kerran Turun kentällä. Siipien alla ollut jotain harjoitusohjuksia. Maalipussia kyllä vetää mutta varmasti voi toimia missä tahansa roolissa. Taitaa olla uudempi kuin Härmän Learjetit jossa moderneinta tekniikkaa taitaa cabiinissa olla VHS nauhuri VIP matkustajille.
 
Onko näillä ruotsalaisilla nyt jotai haisua jostain erikoisemmasta toiminnasta vai sattumaltako noi koneet tuolla pyörii :unsure:

google translaten kautta, kun ei tuo vasen-kieli ole itsellä niin kohdillaan:

Harjoittelu Gotlannin itäpuolella tiistaina kulkeneella kolmella suurella venäläisellä veneellä on syy, miksi Ruotsi on lisännyt sotilaallista valmiuttaan. Harjoituksen yhdessä Valkovenäjän kriisin kanssa katsottiin välttämättömäksi lähettää ruotsalaisia sotilasaluksia ja lentokoneita sekä maajoukkoja Itämeren suurimpaan saareen Gotlantiin.
 
Kunnon emävale pojilla:
"Harjoitus on osa suunnitelman mukaista harjoitustoimintaa Suomen ja Ruotsin välillä ja se hyväksytty puolustusministeriössä vuoden 2020 kansainväliseksi harjoitukseksi"


Niin varmaan on jos iso kuva on tämä. Sinne näyttäisi mennyn seuraksi aika lailla spontaanisti.
 
Missähän veikkaatte Suomen paatien olevan ja muutaman MTO patterin olevan "harjoittelemassa" + UUDPR saattaa myös harjoitella samalla suunnalla....

Veneet saattaa olla vedessä. Ainakin osa. Rannikkojoukot ehkä rannikolla?
 
Back
Top