Valko-Venäjä

Olemme paljon puhuneet siitä että se mitä mahdollisesti me pidämme loogisena ja fiksuna ratkaisuna, on suurella todennäköisyydellä sellaista, mihin venäläinen ei päädy kuitenkaan omassa toiminnassaan.
Tämä kannattaa pitää mielessä esimerkiksi Putinin tulevaisuutta arvioitaessa.
 
kv-suhteiden osalta Venäjän on pakko jossain välissä kohta näyttää että riitelyn sijaan se pystyy myös sillanrakentamiseen,
Valko-Venäjän ja Venäjän tiivis valtioliitto tarjoaa kyllä Putinille sellaisen pelikentän jossa hän voi tehdä kokeilua, sen kuitenkaan liittymättä suoraan Venäjään.
Eli pelaa Valko-Venäjän palikat "sillanrakentajan" kädellä, katsoo tuliko hyvä ja jos kauaskantoisesti hyvä ratkaisu, voi samaa toteuttaa Venäjälläkin.

Pikkuhiljaa Venäjällä täytyy joka tapauksessa valmistautua tsaarin ...eiku presidentin vaihtumiseen. Siksi tuo erillinen pelikenttä olisi hyödyllinen alusta tässä vaiheessa.
.
 
Kyllä minä ainakin olen taipuvainen pitämään tätä varteenotettavana mallina...

Venäjän olisi todella helppoa siirtyä tuohon esittämääni ajatusleikkiin. Riittäisi että narratiivi käännettäisiin siihen suuntaan, että kyse on Valko-Venäjän ja sen kansalaisten halusta:
- Torjua kaikki ulkoinen vaikuttaminen ja toimia oman, kansallisen perustuslakinsa puitteissa.
- Toteuttaa vakautta talous-, turvallisuus-, energia- ja kulttuuripoliittisilla alueilla.
- Ylläpitää ja kehittää valtiosuhteita entiseen malliin ja irtisanoutua Lukapaskan suuruudenhulluista yrityksistä päästä hallitsemaan Venäjää.
- Siirtää koulutuspolitiikan painopisteitä talouden ja tuotantotalouden kannalta hyödyllisempiin suuntiin.
- Kehittää kansainvällisen kaupan ja logistiikan kannalta hyödyllisiä hankkeita.
- Etsiä kustannustehokkaita tapoja kehittää terveydenhoitoalaa.
- Siirtää talouden painopistettä valtio-omisteisuudesta notkeampiin yhteis- ja yksityisomisteisiin suuntiin hallitulla ja maltillisesti toteutettavalla tavalla, jossa yhteisyritykset ovat siirtymävaiheessa keskeisempi keino kuin omistuksen myyminen sille, jolla on aggressiivisin yksityisarmeija.

Kaikissa noissa on jotenkin mukana se, että valtaa voi siirtää sekurokraattisista toteutustavoista talouden, tuotantotalouden, hajautettujen ratkaisujen ja orgaanista kasvua tuottavien mahdollisuuksien suuntaan horjuttamatta status quota liikaa.

Paljon parempi reitti tuo olisi myös Venäjän eliitille siellä hallitusti toteutettuna kuin Romanian tie.
 
Trumppi puuttuu peliin, Luka katoaa, Putin palauttaa järjestyksen ja Trump valitaan jatkokaudelle?
Menee tämä tosielämä aina vain himmeämmäksi..
 
Aika positiivinen suhtautuminen keskimääräisellä Valko-Venäläisellä taitaa yhä olla Venäjään, että ei nyt kovin alistettuna ja pakotettuna olosta voida puhua. Eihän se Venäjän kainalossa olo välttämättä hyvä valinta ole, varsinkaan näin Suomalaisista lähtökohdista, mutta Valko-Venäjällä se ei tunnu ns. kansan syville riveille olevan minkäänlainen suuri ongelma. Vähän haisee arvolatautunut tilanteen tarkastelu tässä nyt taas.

Jos joku Valkovenäläinen tai Venäläinen on sitä mieltä, että Venäjässä on edes jotain hyvää, niin se johtuu siitä, että eivät ole päässeet kokemaan parempaa tai eivät uskalla olla kriittisiä. Venäjän ja Valkovenäjän kansan hallinta perustuu voiman ja väkivallan uhkaan ja sen käyttöön sekä aivopesuun. Ko. kansat eivät ole vapaat ja onnelliset, koska ovat väkivaltaisen paskadiktatuurien alistamia.
 
Kyllä on tylsä forumi lukea nykyään kun sivutolkulla näyttää tältä. Jos twiitit näkyisi niin voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen.Katso liite: 43029
Twitter muutti jotain asetuksiaan taannoin, vaikutti noiden lainausten näkymiseen ainkin jossain mun käyttämässä sovelluksessa. Tuosa on linkki vihreän date-sanan alla, saattaa avata kyseisen tviitin.
 
Back
Top