Valtiomme katsoo Maanpuolustus.netin olevan turvallisuusuhka

skärdis

Greatest Leader
Desantitko täällä mellastaa vai ollaanko liian kuumien aiheiden äärellä?

Työpaikan koneelle pläjähti tänään seuraava viesti, kun yritin tulla näille sivuille:

"Varoitus

Valtion yhteisen turvallisen tietoliikenneratkaisun VY-verkon Internet-selauksessa käytetään suodatuspalvelua. Palvelulla rajataan sellaisten sivujen näkymistä, joiden sisältö saattaa olla haitallista työasemien tietoturvan ja toimivuuden kannalta. Palvelun tarjoaa Valtiokonttorissa toimiva Valtion IT-palvelukeskus.

Pääsy pyytämällesi sivulle (http://www.maanpuolustus.net/) on estetty sen sisältöluokittelun (Suspicious) takia.

[Valitse tämä linkki, jos sivu on mielestäsi luokiteltu väärin.]

Suodatuspalveluun tai sisältöluokitukseen liittyviä lisätietoja voit kysyä virastosi Helpdeskiltä tai pääkäyttäjältä.

Varning

Vid Internet-bläddring i VY-nätet, statens gemensamma trygga datakommunikationslösning, används en filtreringstjänst. Tjänsten begränsar åtkomsten till webbsidor vilkas innehåll kan vara skadligt för arbetsstationernas informationsskydd och funktion. Tjänsten levereras av Statens IT-servicecentral, som fungerar i anslutning till Statskontoret.

Du har nekats tillträde till den sida (http://www.maanpuolustus.net/) som du har begärt till följd av dess innehållsklassificering.

[Välj denna länk om du anser att sidan har felklassificerats.]

Du kan begära ytterligare information om filtertjänsten eller innehållsklassificeringen av ditt ämbetsverks Helpdesk eller administratören."
 
Tietynlaisen aineiston kahlaaminen valtion koneilla on joka tapauksessa varottava asia.

Monesti nuo suodattimmet perustuvat jonkin sortin listoihin, esim aihealueet "aseet, huumeet, seksi, väkivalta" ovat aika suosittuja suodattimissa. Täällä käsitellään paljonkin aseita viesteissä. Ja MÖRrit on pelottavia :D
 
@skärdis
Ilmoititko linkin kautta että sivut on väärin luokiteltu filtterin toimesta? :)
 
adam7 kirjoitti:
@skärdis
Ilmoititko linkin kautta että sivut on väärin luokiteltu filtterin toimesta? :)

En tohtinut, kun torstaina pitäisi vaimon kanssa lähteä Venäjälle. Lyövät pian lentoaseman passintarkastuksessa rautoihin..
 
Äh, aseita, huumeita ja väkivaltaa, mutta seksiä saisi olla enemmän. Eikä kiitos niitä Hejsan-juttuja minulle.

Asiapuolelta lausahdettakoon, että ripottelemalla siemeneksi valtiohallinnon arkaluontoisia avainsanoja luokittelukoneeseen, voisi kuvitella täältä pomppivan useampia saman tien. Pelkästään kirjoittamalla Turvaluokiteltu Suojaustaso I Erittäin salainen saanee aikaan piippauksen ylläpitäjän päivystyskännykässä.
 
Ei kun me ollaan kaikessa pessimistisessä negatiivisuudessamme aina oikeassa, me nyt vaan ollaan tällaisia ja mistään ei tule mitään. Asia yritetään salata.


:a-grin:
 
TomTom kirjoitti:
Kysy nyt ihmeessä mikä täällä on niin kauheeta että kellot kilisee.

Chatti !!!! :D
 
Myllykirjettä vaan kehiin:

Palvelutuotantoon liittyvät kysymykset

vy-verkko(at)valtiokonttori.fi

Projektipäällikkö Kari Likovuori, p. 050 396 0060
Tietoliikennepäällikkö Lasse Melkko, p. 050 577 4423

..ihan oikeasti, jos askarruttaa, tuolta voi kysyä. Vastauksen saannista ei ole sitten takeita.
(http://www.valtiokonttori.fi/public/default.aspx?nodeid=22408)
 
Idiotismia. Mikseivät käytä valtionhallinnossa whitelisting-periaatetta tuon blacklistingin sijaan? Juu ja sekä dns, että myöskin ip-pohjaisena kiitos ja kumarrus.
 
koponen kirjoitti:
Äh, aseita, huumeita ja väkivaltaa, mutta seksiä saisi olla enemmän.
Eikös se ole niin että siitä puhe mistä puute eli kaikesta päätellen on foorumin viisaat ahkerasti peittoa pöllyttävää väkeä. Onko sitten rouvat todenneet, että parempi pitää se ukko tyytyväisenä niin se jaksaa vouhkata puolustamassa kotia ja perhettä pahan paikan tullessa. .........Hetkinen, siitäkö löytyi se reserviläisten aktivoimisen viisasten kivi?
 
TomTom kirjoitti:
Kysy nyt ihmeessä mikä täällä on niin kauheeta että kellot kilisee.

Skärdiksellä on selvästi valtion kone. Ei ole tuntematon ilmiö minullekaan.
 
Ilmeneekö tätä myös muilla saman henkisillä sivuilla? Jos on avainsanoihin perustuva blokki niin luulisi että resnet ja aamukampa on estetty myös.
 
Eipä ole tullut edes kokeiltua. Ei se kyltti aina ilmesty, aika ajoin vain. Eikä se minua haittaa vähääkään, siinäpähän hyppii.
 
Olet selvästi tarkkailun alaisena ja banner on henkilökohtaiseksi ärsytykseksi. On jotenkin oireellista, että valtionhallinto eristää itsensä jonkinlaiseksi nunnaluostariksi maailmasta. Se nimittäin osoittaa suurta tietämättömyyttä maailmanmenosta.
 
Back
Top