Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Vanhan kaluston kohtalo: päivitystä, ylläpitoa, "varmuusvarastoon" vai stenalle?

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja Sivari, 30.01.2016.

 1. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,176
  Tykkäykset:
  1,720
  Pisteet:
  156
  Tietenkin periaatteessa valtio sitten voi palauttaa PV:n seuraavaan budjettiin noita voittoja, ja tietenkään kaikkea voittoa ei 'tilitetä omistajille' vaan iso siivu siitä käytetään investointeihin kuten tilahankintoihin yms. Eli hankala sanoa miten paljon PV:n budjetista lopulta nipistetään kiinteistöhallinnan toimesta.
   
 2. Bemarimies

  Bemarimies Kersantti

  Liittynyt:
  08.04.2015
  Viestejä:
  119
  Tykkäykset:
  145
  Pisteet:
  16
  Investoinnit on ymmärtääkseni jo vähennetty tuotosta. Aiemmin esitettyjen numeroiden valossa lähes koko voitto tilitetään omistajalle, eli valtiolle, jossa ne kai merkataan tuloihin kuten esim. verotulot. En näe mitään suoraa yhteyttä jolla raha palaisi PV:lle. Tavallaan tässä on kyse muutaman kymmenen miljoonan puolustusmäärärahojen piiloleikkauksesta (jossa osa valtion maksamasta puolustusbudjetista palautuu takaisin valtion kassaan vuokravoittojen kautta).
   
 3. Mainos 4. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,176
  Tykkäykset:
  1,720
  Pisteet:
  156
  Toimintavuoden kulut on vähennetty ennen voittoja joo, mutta oletettavasti Senaatti myös pyörittää omaa tiliään mihin säästellään aina jonkin verran vuosituloista sitten seuraavan muutaman vuoden aikana tapahtuvia investointeja varten, jotta isoihin kohteisiin on sitten heittää se useampi kymmenen miljoonaa kerrallaan. Eli ihan kaikki eivät palaudu valtion kassaan. Itse olen ollut yhden kiinteistötoimintaa pyörittävän yleishyödyllisen säätiön toiminnassa mukana, joten suunnilleen on tuo investointi-voitontuottokuvio tuttu.

  Joka tapauksessa, tietenkin kaikkien tiedossa on että mitkä PV:n vuokramenot ovat ja suunnilleen paljonko rahoista palaa 'voittona' valtion kassaan, eli oletettavasti tämä otetaan huomioon aina PV:n budjettia laadittaessa. Ainakin luulisi :p
   
 5. Sivari

  Sivari Luutnantti

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  337
  Tykkäykset:
  367
  Pisteet:
  36
  Kysehän ei nyt ole ollut siitä, etteikö A4 leoja saataisiin pidettyä taistelukuntoisena- sitähän tehdään jatkuvasti, unohtamatta kuitenkaan kustannustehokkuutta (kaikkea ei osteta valmistajan hyllystä). Yllätyksenä ei liene tulleen kuitenkaan se, että kun hyvin edulliseen hintaan saatiin ostettua hyväkuntoisia A6 versiota, ei A4:sia alettu modernisoimaan A6 tasolle- hinta joka tulisi vaunun täydellisestä peruskunnostuksesta, sekä modernisointipaketista olisi ollut kohtuullisen muikea, ja tästähän löytyy tarkempia euromääriä julkisista lähteistä.

  Ps. Olen tutustunut siihen tyhjään kolmostien varrella törröttävään peltilaatikkoon jo ennen kuin se sinne vietiin, siksi tämä hymiö ;):)
   
 6. Sivari

  Sivari Luutnantti

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  337
  Tykkäykset:
  367
  Pisteet:
  36
  PV:n periaate on perinteisesti ollut säästäminen kuluista piittaamatta. Esim. Atean tulostinpalvelut tulivat maksamaan kymmeniä miljoonia arvioitua enemmän, ja saa nähdä kuinka kalliiksi tulee kunnossapidon ulkoistaminen MILLOGille. Ainakin se hankaloittaa peruselämää, kuten ruokailunkin ulkoistaminen Leijona Cateringille. Hinnat nousi, palvelun taso laski.

  Eikä liene kuitenkaan julkista salaisuutta suurempi asia, että millogin hallituksessa istuu vanhoja everstejä. Piiri pieni pyörii.

  Varastointi ei ole meikäläisen heiniä, mutta fakta on se että varastotilaa on liian vähän. Kun tietää PV:n normit varastoinnin suhteen, ei esim. ajoneuvojen varastointiin riitä aidattu heinälato. Vanhat räjähdevarastotkin pitäisi muuttaa määräysten mukaisiksi, mutta homma on vielä kesken- rahanpuutteen vuoksi.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 7. DM

  DM Luutnantti

  Liittynyt:
  08.10.2015
  Viestejä:
  420
  Tykkäykset:
  694
  Pisteet:
  36
  Niin hommahan menee niin, että majurit-everstit jotka vaativat kiivaasti toimintojen siirtämistä MILLOGin suuntaan löytyvät kohta eläkkeelle siirtymisen jälkeen juuri samaisen/vastaavan firman leivistä siviilipuku päällä...
  Kätevää eikö totta? Hehän tuntevat valmiiksi asiakaskentän ja sopivat yhteistyökumppanit siltä puolelta...
   
  TBman tykkäsi tästä.
 8. Sivari

  Sivari Luutnantti

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  337
  Tykkäykset:
  367
  Pisteet:
  36
  Juu, PV:ssä hyvä-veli kulttuuri elää ja voi hyvin. Ei liene sattumaa myöskään se, että esim. Joukko-osaston esikunnan sihteereistä suurella osalla on sama sukunimi kuin majurista ylöspäin olevilla upseereilla ;)
   
  TBman tykkäsi tästä.
 9. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,650
  Tykkäykset:
  4,903
  Pisteet:
  1,286
  Hyväveli perseilyä on näissä valtion hommissa kaikessa. On se ihme, kun sitä ei saada suomessa kuriin lainkaan!!
   
 10. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,272
  Tykkäykset:
  6,461
  Pisteet:
  1,286
  Johtunee varmaan siitä, että nämä ovat muuttaneet paikkakunnalle puolisonsa mukana ja näille tarvittu työpaikka. Varmasti tilanne olisi toinen jos työtilanne olisi parempi.
   

Jaa tämä sivu