Varusmies- ja siviilipalvelusta lyhennettävä, toteaa Lapintie

Tvälups

Ylipäällikkö
yle uutiset Politiikka 6.5.2013 klo 12:38
Varusmies- ja siviilipalvelusta lyhennettävä, toteaa Lapintie

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Annika Lapintien mielestä lyhyempi varusmiespalvelusaika auttaisi nuorten opiskeluissa ja työelämään siirtymisessä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja, turkulaiskansanedustaja Annika Lapintie lyhentäisi varusmiespalvelusta ja laskisi siviilipalveluksen kestoa. Lapintien mukaan tämä helpottaisi mm. nuorten miesten työelämään siirtymistä.

Annika Lapintie (vas.) Annika Lapintie. Kuva: Juha-Pekka Inkinen / Yle
Lapintien mukaan lyhin varusmiespalvelusaika ja siviilipalveluksen kesto voisivat laskea neljään kuukauteen.

- Mielestäni neljä kuukautta olisi aivan riittävä. Esimerkiksi siviilipalveluksen kestosta tulee Suomelle kansainvälisiä huomautuksia mielipidevankeudesta. Nykyinen siviilipalveluksen kesto on rangaistuksen luonteinen, eli paljon pidempi kuin lyhin asevelvollisuus, Lapintie toteaa.

Eduskunta käsittelee tiistaina turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa ja puolustusvoimien kehittämistä.

- Toivoisin, että puolustusvoimia voisi uudistaa niin, että palvelusaikoja lyhennettäisiin. Tällä tavoin saadaan ihmisiä työelämään mukaan, ettei nuorten miesten tarvitsisi keskeyttää opintojaan tai olemaan poissa töistä kokonaista vuotta.

Siviilipalveluksen kesto on nykyään 347 vuorokautta eli noin 12 kuukautta. Lyhin varusmiespalvelusaika on 165 vuorokautta.
 
ja ne on nämä saatana vasemmistolaiset...hyi helevetti niiden kanssa
 
Back
Top