Israel

Suomen ei pidä lähteä tunnustamaan mielikuvitusvaltioita missään. Sehän on pelkkä PR-temppu, jos mitään rauhanprosessia ei ole käynnissä. Tuollaiset performanssit eivät mielestäni lisää toivoa, toisin kuin tutkija Stewart väittää, sillä eivät aikaisemmatkaan tunnustamiset ole niin tehneet.

Tunnustuksen voi tehdä vain kerran, niin se käytetään osana jotain rauhanprosessia. Jos sitä ei nyt ole, kyse on pelkästä hyminästä. Israelin nykyhallitus ei hyväksy itsenäistä palestiinalaisvaltiota miehittämillään alueilla.

Stewartin argumentti on, että Palestiinan tunnustaminen olisi Israelille viesti siitä, että sen rauhanprosessia haittaava toiminta ei ole hyväksyttävää. Tulisi ikään kuin painetta.

Ihmettelen, miten Suomen linjanmuutos muka edistäisi asiaa. Israel ei ole piitannut paskaakaan esim. Ruotsin eikä muidenkaan tekemästä Palestiinan tunnustamisesta.

Yle kyllä kantaa studioon "asiantuntijoita". Ottakaapa vähän selvää tästä Bruno Jäntistä... 😂


Hyvä hetki tunnustaa Mikä-Mikä-Maa on sitten kun kaikki panttivangit on vapautettu, Hamas on antautunut, sotakorvaukset maksettu, sotasyylliset tuomittu, alueluovutuksista sovittu sekä muut arabimaat vastavuoroisesti tunnustuvat Israelin valtion olemassaolon.

israel_started_it.jpg

Sitä päivää odotellessa YLE-studioon voi vyöryttää asiantuntijoita, joiden mielestä sotatoimeen on kansainvälisten sopimusten mukaan täysin laillista vastata sotatoimella. Työrauha Israelille ja kaikki energia Ukrainan auttamiseen, niin hyvä tästä vielä tulee!
 
Stubbin möläys palestinaan tunnustamisesta on kyllä saanut hönöt aivan psykoosiin. Maikkarin instassa on useita kommentteja aiheesta ja huokailevat, kuinka aatulla jäi homma kesken ja miten hamas on vain vapaustaistelijoita.. joskus ihmetyttää mitä tässä maailmassa oikein tapahtuu.. eikä nämä ole mitään trolleja vaan perus pridelippuisia nuoria aikuisia.
 
Suomessa ainakin on todettu että pro-palestina mielenosoituksiin osallistuu täysin samat ihmiset jotka oli ilmastomuutos-hallitusulos-natsitulos-eileikkauksille-yleislakko-yliopistomielenosoituksessa. Siellä on samat ihmiset, samat rummut, samat lehmänkellot,samat soittajat ja sama johto. Se on ammattimaista toimintaa. Tukiyhdistysten mailiosoitteet, FB-sivut, yhdistykset ja niiden "johtohahmot" on kaikki samoja.

Ainot mielenosoitukset missä noita EI näy on venäjänvastaiset mielenosoitukset. Samoin Ukrainan tukea vaativissa mielenilmaisuissa on täysin eri kasvot ja ihmiset taustalla.

Mistä tulee rahat ja tuki noille mielenosoituksille ketkä ajavat noi montaa eri asiaa ? Eikö se ole hieman epäuskottavaa ajaa noin montaa eri asiaa ? Lehdistö (HS) tekee aina jutut noista eri mielenosoituksista ja yleistävät hirveästi. Mm tyyliin "opiskelijat vaativat ... sitä ja tätä". Kun totuus on että täysin mitätön vähemmistö opiskelijoistakin vaatii ja kaiken lisäksi alkaa tuntumaan että tuotakin vähemmistöä ohjaillaan jostain.
En ole tuohon esittämääsi yhteyteen eri kansalaisvaikuttamisen ryhmäytymisien suhteen perehtynyt. Mutta mitään erityisen yllättävää tuossa myöskään ei olisi.

PItkälle ei ole tarvetta aivan omassa lähihistoriassamme mennä siihen ajanjaksoon, jossa eri muodoissaan - vaan ei sanotusti autonomisina yksikköinä - kommunistinen tie totuuteen. Muutakin kuin heikkotasoista huumoria oli. Tämä mahdollinen tie evoluutiossa yhteiskuntarakenteena koki häviön.

Nyt uutta yrittäjää. Pohjana laajemmin hyvin samankaltainen näkemys yksilöstä suhteessa yhteiskuntaan. Sekä tämän eron hahmottaminen valtarakenteina. Lähtien sananvapaudesta ja päätyen tottelevaisuuteen, annetussa "vapaudessa". Vapauden lippua heiluttavia totalitaristeja, näistä ei ole puutetta ollut.
 
Se, mistä hieman harvemmin jos koskaan näkee julkista keskustelua käytävän. On eri yhteiskuntamallien toteuttamisen muoto ko. valtioille tai sellaisiksi pyrkiville sekä turvallisuusympäristöön liittyen, muoto kokonaisuudelle. Tästä tehtävät päätelmät oikea-väärä -akselille. Tässä; Gazan olemus vs Israel. Jälkimmäisen ollessa kaikkea muuta kuin synnitön, kuitenkin väistämättä vertautuen vastakappaleeseen.

Itselläni ei mitään ongelmaa ole nähdä Israelin toiminnassa negatiivisia tai epärealistisia malleja.

Ja toisaalta, typistäen uskontojen/kulttuurien sotaan, jota tämä mielestäni ainakin ytimeltään on. Sata kertaa sadasta, ottaisin naapurikseni rauhallisemmin mielin Israelin kuin ikuista uskontoaan toteuttavan Islamiin pohjautuvan valtarakenteen.

Vielä tuohon puutteeseen ääneenlausumattomista eri mallien välisistä ristiriidoista, tämä relativistinen - yksi ei ole toistaan parempi -tyyppinen ajattelumalli. On osa Lännen potentiaalista rappiota. Muodossa tai toisessa. Mitään lineaarista paremmasta-parempaan olemusta kulttuureissa. Ei ole automaationa olemassa.
 
Skotlantilainen professori ihmettelee opiskelijoiden gaza-mielenosoituksia. Mielenosoittajien väitteet ja iskulauseet on helppo todistaa vääriksi.

Miksi opiskelijat eivät itse ajattele tai ota selvää asioista. Israelissa ei ole apartheidia, israelin toiminta gazassa ei ole holocaustia.

Israel on ainoa maa lähi-idässä jossa arabeilla, muslimeilla ja erilaisilla vähemmistöillä on täydet ihmisoikeudet ja tasa-arvo.

 
Hyvä niin. Teheran-Joe yrittää kampittaa Israelin ja varmistaa Hamasin selviytymisen. Israelilla on vaikea paikka. Jos kuka, niin Netanjahu pystyy luovimaan tästä läpi. Sotilaallisesti Israel on edennyt hyvin, esim tunnelien ja Hamasin pataljoonien tuhoaminen edistyy ja voitto häämöttää. Palestiinalaiset olisivat jo varmasti taipuneet ilman länsivaltojen tukea.

Jossain vaiheessa lähikuukausina >98% tunneleista ja >99% ohjusvarastoista on tuhottu ja valtaosa Hamasin jäsenistä on tapettu tai vangittu (toivon mukaan tapettu, jottei täydy vapauttaa heitä osana jotain teheran-Joen pakottamaa ”rauhan” sopimusta.
 
Ongelma Hamasin tuhoamisessa on se, että Hamasin kannatus on valtavan suurta Gazassa. Hamasille on siis tilausta, ja sen elpymistä on vaikea estää.
 
Hamasin tuhoaminen on vaikeaa. Mutta se ei ole mahdotonta. Se pystyi ostamaan kansan tuen (salakuljetus/musta pörssi ja Iraniin/EU:n rahoitus) esimerkiksi jakamalla asuntoja Hamasin kannattajille. Niskurit tapettiin.

Jos salakuljetusbisnes saadaan lopetettua, pääosa jäsenistä tapettua, maanalaiset tukikohdat tuhottua ja saadaan nöyryytettyä Hamasin johtajat, niin ollaan aika pitkällä että saadaan tilanne siedettäväksi.
 
En oikein ymmärrä, mitä tuolla Palestiinan valtion aikaan saamisella halutaan tavoitella. Sitä vain toistetaan kerta toisensa jälkeen, mutta minkäänlaisia konkreettisia perusteita ei ole tapana liittää mukaan. Saati että mietittäisiin sen toimivuuden realistisuutta. Eihän siellä edes haluta omaa valtiota, ainoastaan ensimmäiseksi halutaan tuhota Israel ja sitten vasta voidaan perustaa valtio, valtion tilalle. Kahden valtion mallista nähdäkseni ei edes unelmoida.

Kahden valtion juttu on täysin länsimaista hapatusta, minkä on tainnut todeta Hamasin perustajan jälkikasvukin, varoitelluissaan länsimaiden älymystöä kohtaan Hamasista. Tietääkseni tätä ei edelleenkään ole ajamassa yksikään islamistivaltio. Eli mahtavaa upeeta, jälleen halutaan tietää islamisteja paremmin, kuinka asiat hoidetaan.

Sitten kun saadaan Palestiinan valtio, niin mitä tapahtuu seuraavaksi? Siitä tulee demokraattinen? Juuei varmasti. Hamas todetaan turhaksi, nyt kun valtio on saatu? Juuei varmasti. Palestiinalaiset ryhtyy elää sulassa sovussa Israelin kanssa? Juuei varmasti. Pian ollaan samassa tilanteessa kuin nyt.

Sellainen positiivinen asia palestiinalaisvaltiolla voisi olla, että se saattaisi viedä edellytykset palestiinalaisten pakolaisrahastolta. Palestiinalaiset ovat maailman lellityimmät pakolaiset ja pakolaisstatus periytyy - eikä näiden tarvitse edes asua pakolaisleireillä (sikäli kuin kokonaisia kaupunkeja voi leireiksi kutsua). Yhdelläkään muulla pakolaisryhmällä ei ole vastaavia etuja YK:lta.
 
Back
Top