Ukrainan konflikti/sota

Anteeksi off topic mutta löytyykö tästä videota?


Ottelijoiden kokoerossa ja Usykin taistelutahdossa on symboliikkaa ketjun aiheeseen.
Otteluvideo 50 min:

edit: videon julkaisija näköjään blokannut nyt videon yksityiseksi. ajattelinkin miten mahtaa copyright, kun oli lähes koko matsi julkaistu sellaisenaan. Kuitenkaan ottelu ei jää nyrkkeilyhistoriaan kovin jännittävänä. Parhaat palat löytynee youtube-haulla.


--

Zelenskyi näkee Ukrainan vastahyökkäyksen olevan tulossa. Sanoo, että 'nyt on ryssän vuoro yrittää, mutta se pysäytetään'. Kysyttäessä tarkoittaako vastahyökkäystä ensi vuonna, kertoo tietävänsä aikatauluvastauksen, muttei voi paljastaa.

"There are prospects. First and foremost we need to stabilise the situation at the line of contact. As you can see, it is not stable.​
I would say this: it's their turn now. They need to be stopped, and we will stop them. Then we need the appropriate staffing for the brigades so that they can take the next counteroffensive step."​
Asked whether the new counteroffensive could happen in 2025, the president said: "I can't say. I know the answer, but I can't say."​
 
Viimeksi muokattu:
Jaa, meinaat että ne zenäjän tähänastiset laskelmat ja masterpläänit ovat pitäneet ns. kutinsa :) Pari tuhatta ukkoa Ranskasta ja Britanniasta eivät muuttaisi juuri mitään mutta antaisivat z-propagandamyllyyn Volgan verran vettä.

Ei, en meinaa että ne ovat pitäneet kutinsa vaan meinaan että kaikki mikä tekee heidän työstään vaikeampaa ja lisää muuttujia heidän laskelmiinsa, on hyvä juttu. Heidän työnsä "laatu" on sitten asia erikseen.

Vesi ryssän propagandamyllyssä on kuin vesi joessa, on ja pysyy. Jos heille ei anneta puhumisen aiheita niin he keksivät ne sujuvasti itse, joten siitä ei kannata välittää ja murehtia liikaa.
 
37/37 ryssän shahedista pudotettu, hetkeen ei näitä taas olekaan tullut eli liekö mopot vähissä ?
Linkki

Ukrainan ilmoitusten mukaan vastaavan kokoluokan (eli "noin 40 kpl per päivä") droneiskuja ei ole nähty hetkeen, edellinen oli 11.4.2024:

1716103966838.png

Viimeinen reilu kuukausi on ollut hyvin katkonaista ja droneja on käytetty todella vähän, kun vertaa aikaisempiin kuukausiin (tammikuu 2024 on yllä olevasa rajauksessa lähin samanlainen aikakausi, tosin sitä edelsi ennätysten joulukuu 2023).

Kuten nähdään, tämän kokoluokan iskut eivät ole olleet kovin yleisiä vuoden 2024 puolella, mutta niiden väliin mahtuu runsaasti pienempiä iskuja.

Viimeisen kolmen päivän aikana droneja on käytetty joka päivä ja laukaisujen summa on tasan 70 kpl. Seuraako tätä lyhyttä jaksoa muutama taukopäivä jolloin droneja ei käytetä lainkaan vai jatkuuko käyttö, mikä tarkoittaisi että kuluneen kuukauden "hiljainen kausi" on voinut tulla päätökseen?

JOS dronejen käytön aikaisempi trendi pitäisi paikkansa, niin kesäkuun 2024 pitäisi olla "kiivaampi kuukausi" jonka aikana droneja tultaisiin käyttämään 500-600 kpl, sikäli mikäli aikaisemmat kuukaudet antavat tästä esimakua. Toki dronejen käyttö ei ole sinänsä sidottu kalenterikuukausiin, mutta näin laskien nähdään että kuukausien välillä on selviä eroja.

Asian vierestä: eikö muuten olekin outoa että "Kharkovan hyökkäystä / uuden rintaman avaamista" ei ole tuettu tämän voimakkaammin droneilla ja risteilyohjuksilla? Liitopommeja ja tykistöä on toki käytetty ko. suunnalla, mutta luulisi että ryssä pyrkisi iskemään voimakkaammin eri aseilla ja eri kohteisiin, jotta saataisiin suurempi vaikutus aikaan haluttuna ajankohtana? Varsinkin jos heillä olisi ohjuksia ja droneja varastoissa tällaista käyttöä varten?

Toki voidaan kuvitella myös että ryssän MoD sisällä ja varsinkin eri aselajien välillä olisi huonosti kommunikointia ja siten heillä olisi kullakin omat tavoitteensa ja aikataulunsa niiden saavuttamiseksi, mikä tarkoittaisi että näitä kampanjoita ei olisi sidottu yhteen ja jokainen keskittyisi puuhailemaan omiaan. Näin oli sodan alkupuolella varsinkin, kun eri "sotilasläänit" olivat vastuussa eri sektoreista eivätkä jutelleet toisilleen käytännössä lainkaan (väitetysti) mikä johti siihen että laajempia operaatioita ei koordinoitu yhteistyössä toisten kanssa. Onko näin edelleen eli strategiset iskut ja maavoimien operaatiot ovat ns. kaksi eri asiaa?
 
Viimeksi muokattu:
Just tohon kohdille vein nuorena miehenalkuna puutavaraa Tehdaspuun piikkiin kanavaa pitkin. Sillon siellä kellu tolkuttomasti tukkilauttoja, puhuttiin "Egyptin männyistä". Siitä ryssät siirsi ne Uuraaseen, minne pääs sitte jo valtamerilaivoilla ja männyt jatko sieltä esmes Egyptiin ;)
Ite ei oo kun tuosta neonhandrailin tviitissä näkyvästä Magnitista tullu ostettua kaljaa muutaman kerran.

Sevastopolissa kuulemma yhteen laivaan osunut
 
Tässä olisi helleaikaan Ukrainalla hyvä laittaa liikkeelle drooneja, jotka ruikkisivatmatalalla lentäen palavaa polttoöljyä rutikuivaan metsikköön vähän sinne ja tänne.
Palaisivat ryssän perskarvat...
Sopivalla tuulella saisi hankalat oltavat halutussa kohteessa.


Tässä voisi olla yksi asia jonka hyödyntämistä Ukrainan kannattaisi miettiä tosissaan. Toki maastopalot itsessään eivät välttämättä uhkaa erilaisia strategisia kohteita kuten lentotukikohtia, varastotukikohtia, öljykenttiä, kaasuputkia, sähköverkon eri kohteita jne. JOS niiden ympäristö on raivattu siten että palo ei pääse itse kohteeseen. MUTTA onhan se aina mahdollista että pieni tulipalo kasvaa suureksi ja leviää haluttuun suuntaan ja haluttuun kohteeseen.

Jos olosuhteet ovat sopivat, maastopalo syttyy hyvinkin helposti ja sen sammuttaminen voi käydä hyvin vaikeaksi. Useinhan maastopalon sammuttaminen on toivoton urakka joten on parempi ratkaisu yrittää rajata se tietylle alueella, estää sen leviäminen ja antaa palaa niin kauan kuin palavaa materiaalia riittää.

Mutta Venäjä on pinta-alaltaan suuri maa, joten tuo on helpommin sanottu kuin tehty.

Samaan aikaan, JOS suuret alueet Venäjällä palavat ja viranomainen ei kykene minkäänlaisiin näkyviin toimiin, luulisi sen herättävän kysymyksiä. En sano että siitä alkaa kapina Putinin koplaa vastaan, selvästi ryssäläinen on alistunut kohtaloonsa eikä heitä saa kaduille juuri mikään, mutta mikä tahansa temppu mikä heikentää Putinin koplan asemaa ja osoittaa heidän heikkouttaan on mielestäni harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Hyvällä tuurilla ja oikeanlaisella tekemisellä maastopalot voisivat saada suunniteltua kokoaan suuremmat vaikutukset, toki tästä ei voi koskaan olla varma etukäteen. Kenties asia jota kannattaa kokeilla, kun siihen on tilaisuus?
 
Operational information as of 10:30 a.m. 19/05/2024 regarding the Russian invasion

The eight hundred and sixteenth day of the large-scale armed invasion of the Russian Federation on the territory of Ukraine.
During the past day, a total of 110 combat clashes took place on the front of the Russian-Ukrainian war. According to detailed information, the enemy launched three missile strikes using four missiles, 59 air strikes using 95 anti-aircraft missiles, and used 58 attack UAVs of the "Shahed" and "Lancet" types.

The occupiers carried out 4,164 attacks on the positions of our troops and populated areas from artillery systems, 73 of them from rocket salvo systems.

Over the past day, the Air Force and missile forces and artillery of the Defense Forces hit 21 personnel concentration areas, one radar station and two enemy anti-aircraft missile complexes.
In total, during the past day, the combat losses of the Russian invaders, irreversible and sanitary, amounted to about 1,210 people. Also, the enemy lost 16 tanks, 35 armored combat vehicles, 48 artillery systems, three anti-aircraft guns, two air defense systems, 47 operational-tactical UAVs, one missile, 82 vehicles and two units of special equipment.

In addition, the Defense Forces of Ukraine destroyed the sea minesweeper "Kovrovets".

Since the beginning of the current day, 39 combat clashes have taken place. The Russian occupiers fired 541 shots at the positions of our troops. 37 kamikaze attack drones were also used.

The defense forces continue to focus their main efforts on defending the occupied borders, preventing the Russian invaders from advancing deep into our country and repelling their armed attack on Ukraine.

The enemy did not conduct active operations in the Kharkiv direction. Defense forces are making maximum efforts to strengthen positions, replenish reserves, conduct reconnaissance and keep enemy operations under fire control. In particular, during the current day, the enemy lost four occupiers and 14 units of military equipment. A tank, an artillery system and three vehicles were destroyed, two tanks, five artillery systems and two vehicles were damaged.

According to updated data for the past day, the total losses of the aggressor in Kharkiv Oblast amounted to: 209 occupants, 43 units of equipment. Ukrainian defenders destroyed an armored combat vehicle, four artillery systems, 11 vehicles and 11 unmanned aerial vehicles. In addition, three tanks, one armored combat vehicle, three artillery systems, and four cars were damaged.

In the Kupyansk direction, units of our troops repulse the enemy's attack in the direction of the settlement of Berestov. The situation is under control. Our defenders carry out measures to strengthen the positions of the front edge of the defense, if possible, take the initiative to improve the tactical position.

On the Siverskyi direction, the enemy intensified attempts to find weak points in our order of battle. Since the beginning of the day, there have been 15 attacks on the positions of the Defense Forces, 11 of which are ongoing. The enemy is trying to break through in the direction of the settlements of Bilogorivka, Luhansk Region, and Rozdolivka, Donetsk Region, without success. Here, our troops have already destroyed two tanks and two MTLBs, and one BMD of the enemy has also been damaged.

In the Kramatorsk direction during the current day, the enemy tried seven times to break through the defense of our troops. Three attacks were repelled by our defenders. Fighting continues in the areas of Klishchiivka, Kalynivka, Novy and Andriivka settlements. Loss of positions is not allowed. The situation is under control.

In the Pokrovsky direction, since the beginning of the day, the enemy has attacked the positions of our troops 10 times. Two attacks were repelled by the defense forces. Fighting continues in Yevgenivka, Severny, Novoselivka Persha and Umansky districts. The situation is under control. During the current day, the enemy lost 68 occupiers and seven units of military equipment in this direction, in particular, an armored combat vehicle and three cars were destroyed. According to the updated data for the past day, the losses of the enemy amounted to: 274 occupiers killed and wounded, 19 units of weapons and military equipment. In particular, our soldiers hit a tank, an artillery system, two cars and two unmanned aerial vehicles. In addition, four tanks, an armored combat vehicle, four artillery systems and four enemy vehicles were damaged.

 
Slavyanskin öljynjalostamolle iskeneet droonit olivat aiempaa suurempia, niiden räjähdekuorma huomattavasti suurempi ja niissä käytettiin teräskuulia sirpaleina.

The Slavyansk Refinery reported that during the attack the UAVs carried charges with damaging elements​

KRASNODAR, May 19. /TASS/. Ukrainian unmanned aerial vehicles (UAVs) that attacked the Slavyansk oil refinery in the Krasnodar Territory on Sunday night carried charges with striking elements in the form of steel balls. This was reported to TASS by the director for integrated security of the Slavyansk ECO group of companies, Eduard Trudnev.

“This time the UAVs were larger, they carried much larger charges, and they were also filled with destructive elements in the form of steel balls,” the agency’s interlocutor said.

Trudnev also said that the plant had suspended operations after the fall of the drones and that the damage was being assessed. “After the UAVs arrived, work was stopped,” he said.

He clarified that investigative measures are currently being carried out at the scene of the emergency.

Earlier, the Russian Ministry of Defense reported that air defense forces shot down 57 UAVs of the Ukrainian Armed Forces over the Krasnodar Territory overnight. The head of the Slavyansky district of Kuban, Roman Sinyagovsky , reported that six drones fell on the territory of the refinery.
https://tass.ru/proisshestviya/20841881
 
Viimeksi muokattu:
Asian vierestä: eikö muuten olekin outoa että "Kharkovan hyökkäystä / uuden rintaman avaamista" ei ole tuettu tämän voimakkaammin droneilla ja risteilyohjuksilla? Liitopommeja ja tykistöä on toki käytetty ko. suunnalla, mutta luulisi että ryssä pyrkisi iskemään voimakkaammin eri aseilla ja eri kohteisiin, jotta saataisiin suurempi vaikutus aikaan haluttuna ajankohtana? Varsinkin jos heillä olisi ohjuksia ja droneja varastoissa tällaista käyttöä varten?

Toki voidaan kuvitella myös että ryssän MoD sisällä ja varsinkin eri aselajien välillä olisi huonosti kommunikointia ja siten heillä olisi kullakin omat tavoitteensa ja aikataulunsa niiden saavuttamiseksi, mikä tarkoittaisi että näitä kampanjoita ei olisi sidottu yhteen ja jokainen keskittyisi puuhailemaan omiaan. Näin oli sodan alkupuolella varsinkin, kun eri "sotilasläänit" olivat vastuussa eri sektoreista eivätkä jutelleet toisilleen käytännössä lainkaan (väitetysti) mikä johti siihen että laajempia operaatioita ei koordinoitu yhteistyössä toisten kanssa. Onko näin edelleen eli strategiset iskut ja maavoimien operaatiot ovat ns. kaksi eri asiaa?
Voisin veikata, että taustalla on niin yksinkertainen asia, kuin kiire. Länsiaseiden määrä kasvaa päivä päivältä ja samaan aikaan omat tappiot sen kun kasvavat. Joten, on pakko toimia nopeasti eikä noita ehditä järjestää.

Jotenkin on sellainen kutina, että tästä Harkovan puskusta on tulossa sodan yksi pahimmista, jos ei sitten jopa pahin nöyryytys venäjälle. Kouluttamattomia sotilaita, vanhaa kalustoa, valtava kiire, riittämätön tulivalmistelu… Mikä voikaan mennä pieleen?
 
Tässä voisi olla yksi asia jonka hyödyntämistä Ukrainan kannattaisi miettiä tosissaan. Toki maastopalot itsessään eivät välttämättä uhkaa erilaisia strategisia kohteita kuten lentotukikohtia, varastotukikohtia, öljykenttiä, kaasuputkia, sähköverkon eri kohteita jne. JOS niiden ympäristö on raivattu siten että palo ei pääse itse kohteeseen. MUTTA onhan se aina mahdollista että pieni tulipalo kasvaa suureksi ja leviää haluttuun suuntaan ja haluttuun kohteeseen.

Jos olosuhteet ovat sopivat, maastopalo syttyy hyvinkin helposti ja sen sammuttaminen voi käydä hyvin vaikeaksi. Useinhan maastopalon sammuttaminen on toivoton urakka joten on parempi ratkaisu yrittää rajata se tietylle alueella, estää sen leviäminen ja antaa palaa niin kauan kuin palavaa materiaalia riittää.

Mutta Venäjä on pinta-alaltaan suuri maa, joten tuo on helpommin sanottu kuin tehty.

Samaan aikaan, JOS suuret alueet Venäjällä palavat ja viranomainen ei kykene minkäänlaisiin näkyviin toimiin, luulisi sen herättävän kysymyksiä. En sano että siitä alkaa kapina Putinin koplaa vastaan, selvästi ryssäläinen on alistunut kohtaloonsa eikä heitä saa kaduille juuri mikään, mutta mikä tahansa temppu mikä heikentää Putinin koplan asemaa ja osoittaa heidän heikkouttaan on mielestäni harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Hyvällä tuurilla ja oikeanlaisella tekemisellä maastopalot voisivat saada suunniteltua kokoaan suuremmat vaikutukset, toki tästä ei voi koskaan olla varma etukäteen. Kenties asia jota kannattaa kokeilla, kun siihen on tilaisuus?
Todellakin tuollaisia iskuja kannattaa tehdä, koska kumminkin kremli tulee syyttämään Ukrainaa noista paloista. Joten ihan sama.

Mutta, mikä tuossa uutisessa oli tärkeintä, niin vuonna 2010 noiden palojen sammuttamiseen tarvittiin noin 250 000 miestä, plus kalusto päälle. Joten mistä meinaavat ne nyt löytää? Joten, on hyvin todennäköistä, että paloja ei saada hallintaan ja se vastaavasti tulee heikentämään putinin asemaa. Vieläkö noiden palojen savut leviäisivät kunnolla Moskovaan, niin alkaa paikallinen keskiluokkakin heräämään putinin saamattomuuteen.
 
Tuo Viipuri case olisi esimerkillinen SOF-operaatio. Pehmeä, strateginen maali syvällä vihollisen alueella. Onko mitään todisteita, että se ois hoidettu dronella?
 
Back
Top