Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

CG Carl Gustaf - monitoimi-ihme-pst-tulituki-sinkoase myös Suomelle?

Viestiketju osiossa 'Aseet ja ampumatarvikkeet' , aloittaja SJ, 27.01.2016.

 1. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Kapteeni

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  789
  Tykkäykset:
  1,390
  Pisteet:
  76
  Eihän joukkueeseen jää kohta rynkkyjä lainkaan. Ei meillä tähän voida mennä kuin siten, että on joko tukijoukkue tai erillisia esim rakennetun taistelukentän joukkueita joille räätälöidyt aseet. Nyt jo on tunkua kun jääkärijoukkueessa on tarkka-ampuja tai kaksi, NLAW, kevyt konekivääri tai mielummin kaksi, radio tai kaksi, taistelupelastajat, räjähdemies, kiväärikranaatteja tai kranaattipistooli jne..

  Lisäys. Jenkeilläkin se tietääkseni meni niin, että CG oli ensin joillakin joukkueilla ja asutuskeskuksien ja rakennusten siivoamisessa. Ja kun sen hyötyjä ruvettiin arvostamaan ja säästyttiin ansaräjähteiden tappiolta niin CG kuskattiin sitten aina tilattuna paikalla. Itseasiassa luin, että CGustavit pyydettiin alkuun puolalaisilta kun nähtiin mihin he niitä käyttivät. Homman vakiintuessa tiesi aina vastaaviin tehtäviin menevä joukkue jo lähtiessä, että CG tarvitaan joten se vakiintui joukkuekäyttöön kun niitä saatiin lisää. Ja tämä tapahtui Irakissa.

  Nytemmin näistä kokemuksista alkunsa saaneena CG on tilattu laajempaan käyttöön mutta edelleenkin jenkit täydentävät aseistustaan tai jopa lainaavat miehiä toisista aselajeista/organisaatioista aina tehtävien mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017
  Rannari, kimmo.j ja Talvela tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. Benelli

  Benelli Kenraali

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  2,601
  Tykkäykset:
  1,748
  Pisteet:
  636
  Boldatut ovat lähtökohtaisesti massatuotetussa armeijassa tehokkaampia jalkaväkeä vastaan kuin pelkkä rynkkymies paitsi ehkä jos tällä on paljon käsikranaatteja. Se että menisi yksi alemman tason ase vaihdossa parempaan on ongelma miten?
   
 4. AJJV

  AJJV Kersantti

  Liittynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  204
  Tykkäykset:
  137
  Pisteet:
  16
  Jonkun silti mentävä taloon sisään ennen kuin se on puhdas. Rynkyn kanssa.
   
  tsalesto tykkäsi tästä.
 5. Benelli

  Benelli Kenraali

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  2,601
  Tykkäykset:
  1,748
  Pisteet:
  636
  Tai jonkun ahtaisiin paikkoihin tarkoitettu aseen kanssa.
  Ja ensimmäisen partion mahdollisuus selvitä hengissä paranee huomattavasti jos ensimmäinen ovi/reikä räjäytetään sisään. Olettaen että näillä on sen verran etäisyyttä etteivät kuole laukeanvaan ansoitteeseen kuten yksi venäläisten taktiikka on suunnata rakennuksen ulkopuolella oleva viuhkapanos seinän suuntaisesti oven eteen tai räjäyttää seinä oven sivustoilta ulos suunnatulla räjähdyksellä.
   

Jaa tämä sivu