Eduskuntavaalit 2015

Keskusta tuntuu valinneen vaaleihin outoja teemoja, "keskiolut kaupoista" lienee puolueen lestadiolais-siiven työtä ja/tai mukana heidän mukana pitämisekseen. Samalla kosiskellaan kukkahattutätejä jotka nauttivat kaiken kieltämisestä ja KD;n kannattajakuntaa.
Samalla pelotetellaan kansaa "kyllä Venäjä suuttuu" jutuilla joissa paistaa pahasti 70-luvun rähmällään olo. Tuohan taisi olla Kepun loiston aikaa.

Muista puolueista ei kovin paljon hyvää ole kuullut, mutta ehkä sieltä joku kohtuullinen yksilö löytyy. Ei liene yllätys, että äänestä perinteisesti oikeistoa, usein kokoomusta.
Harvalla puolueella on oikeasti lääkkeitä kansakuntamme saamiseksi nousuun. Oma näkemykseni on, ettei valtavaa julkista taloutta voida enää ylläpitää, vaan se on purettava, niiltä osin kun se on mahdollista,
Kaikenlaista kaupan aukioloa valvovaa virkamiestä riittä lähetettäväksi kilometritehtaalla.
 
-Eduskunta.fi

Eli miten Vanha (YK-)Veteraani aikoo hoitaa tuon? Käy vaalit täällä ja jatkaa hommia Euroopassa? Vai lähtee Euroopasta kansanedustajaksi Arkadianmäelle?

Enhän minä voi tietää, miten Terho lopulta aikoo hoitaa homman. Poliitikot keskimäärin ovat suurin osa/kaikki melkoisia pelureita, mutta jotenkin se oma ehdokas on kuitenkin valittava. Esitetyt mielipiteet ja aikaisempi käyttäytyminen ovat tietysti painavia vaakakupissa. Terho on toisaalta istunut EU:ssa jo toista kautta, eikä se kokemus varmaankaan hukkaan ole mennyt. Vaalishoppailu ei tietenkään olisi minunkaan mieleeni.

Ja onhan meillä tästä osuvia esimerkkejä, kuten istuva pääministeri....
 
Viina vapaaksi ja Suomi suureksi. Se joka tuon sanoo niin sitä äänestän ;)
 
Sampo Terho ehdolla Helsingissä, eipä tuota valinta vaikeuksia.

Tarkkojen vaaliohjelmien eräs ongelma on siinä, että toimittaja voi ottaa jonkun sivulauseen jostain ja tehdä siitä kissan korkuiset otsikot.
 
Sosialidemokraattien näkökulmasta Nato-jäsenyys lisäisi jännitystä ja heikentäisi turvallisuustilannetta. Yksilöinä esimerkiksi SDP:n Kymäläinen ja Jaakonsaari ovat ainakin selvästi ainakin rähmästelyä vastaan.
Löytyyhän uudeltamaalta Nato-myönteinen Michael Moberg demareista, jos on kallellaan demareihin
Katso koko säie
ja myös:

Nykyään myyntipäällikkönä työskentelevällä miehellä on upseerikoulutus ja hän on palvellut myös Afganistanissa rauhanturvaajana.

– Itse olen Nato-myönteinen siksi, koska puolustusvoimiin kohdistuu lähivuosina suuri investointipaine, jos huolehdimme kaikesta itse. Nämä investoidut rahat ovat poissa jostain muusta tärkeästä, kuten koulutuksesta ja terveydenhuollosta, hän toteaa.
http://www.kirkkonummensanomat.fi/Kirkkonummen_sanomat/etusivu/423921.html

Itseen tuo demareiden "kaivellaan muiden taskuja" ei iske.
 
http://yle.fi/uutiset/sipila_olutlinjauksesta_ei_lahimainkaan_keskustan_karkihankkeita/7792995

Sipilä olutlinjauksesta: Ei lähimainkaan keskustan kärkihankkeita
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on ottanut blogissaan kantaa olutkeskusteluun. Hänen mukaansa Suomella on edessään merkittävämpiäkin päätöksiä.
----
– Emme tingi tavoitteestamme pienentää alkoholin aiheuttamia haittoja suomalaisille perheille ja yksilöille, mutta keinoista olemme valmiita keskustelemaan ja jopa niitä vaihtamaan. Olemme myös tietoisia siitä, että asia on EU-oikeudellisesti tulkinnanvarainen, hän kirjoittaa.

Sipilän mukaan keskustan linjauksessa on myös useita ehdotuksia, jotka tukevat normien vähentämistä ja sallivuutta, muun muassa ravintoloiden aukioloaikojen pidentäminen.

Puheenjohtaja katsoo, että älämölö syntyy aina, puuttuu sitten alkoholin saatavuuteen, hintaan tai mainontaan.

Hänen mukaansa nyt oluesta käytävä keskustelu edustaa tyypillistä poliittista keskustelua Suomessa.

– Esitettyjä keinoja ammutaan joukolla alas, mutta kukaan ei esitä mitään muuta tilalle.

---Tässä yhteydessä olisi tietty mielenkiintoista kuulla myös niistä muista vaaliohjelman kirjauksista, joista ei ole niin suurta huolta piitata.... Kepu pettää aina!

Olen jonkinverran seurannut poliittista keskustelua Ruotsissa, ja siellä on suuri skandaali, jos puolue ei vaalien jälkeen toteutakaan vaaliohjelmassaan, kuten nyt on käynyt Miljöpartietille, siis Ruotsin vihreälle sosialistipuoluueelle, kun ovat joutuneet taipumaan demareiden edessä päästkseen hallitukseen. Pitkät ajat on Ruotsissa tehty vaaliohjelmien mukaista politiikkaa, ja hallitusohjelman neuvottelussa karisseet vaali"lupaukset" eivät enää ole tuttuja.

Että ennen vaaleja aletaan kertomaan, ettei se vaaliohjelma oikeastaan olekaan totta, olisi jo puoluejohtajan eroamiskamaa. Meillähän on tähänasti ollut lähinnä persujen kulttuuripoliittinen linjaus, joka muistutti NSDAP:n kulttuuripoliittista linjaa, ja sitten vaalien jälkeen todettiin vitsi vitsiksi.

Jos ihmetellään että Kepu haluaa myös alkoholin saatavuuden osalta, ei vain turvallisuuspoliittisesti, palauttaa meidaät aikaan ennen vuotta 1969, onkin se sitten "älämölöä". Nyt Kepu on loose-loose valinnassa. Joko vesitetään vaaliohjelma tai pidetään kiinni, molemmissa hävitään.
 
Keneen nykypäivän poliitikkoon voit oikeasti luottaa? Kuka ajaa oikeasti niitä asioita, jotka edistävät kansakunnan kaikkinaista hyvinvointia ja turvallisuutta? Ja edelleen: onko sellaisia puolueita, jotka aikuisten oikeesti edes pyrkivät em. päämääriin? Meillähän on ihan ammattipoliitikoita joilta homman luulisi käyttävän, mutta eipä ihan äkkiseltään tule mieleen ketään, paitsi jos kyse olisi henkilökohtaisen glorian edistämisestä, vihreän oksan tavoittelusta tai omaa etua ajavasta suhmuroinnista, kahminnasta ja kähminnästä. Sille listalle löytyy äkkiä pitkä rivi edustavia ja "päteviä", kokeneita henkilöitä. Valta tuntuu valtavalta.
 
Keneen nykypäivän poliitikkoon voit oikeasti luottaa? Kuka ajaa oikeasti niitä asioita, jotka edistävät kansakunnan kaikkinaista hyvinvointia ja turvallisuutta? Ja edelleen: onko sellaisia puolueita, jotka aikuisten oikeesti edes pyrkivät em. päämääriin? Meillähän on ihan ammattipoliitikoita joilta homman luulisi käyttävän, mutta eipä ihan äkkiseltään tule mieleen ketään, paitsi jos kyse olisi henkilökohtaisen glorian edistämisestä, vihreän oksan tavoittelusta tai omaa etua ajavasta suhmuroinnista, kahminnasta ja kähminnästä. Sille listalle löytyy äkkiä pitkä rivi edustavia ja "päteviä", kokeneita henkilöitä. Valta tuntuu valtavalta.

Oman edun tavoittelu ja puoluepoliittinen suhmurointi. Siinä ollaan hyviä. Turpo on yleensä ollut aihe, josta on taottu yhteinen käsitys vaikka hampaat irvessä. Ja niin se on nytkin, kunhan vaalit luistavat alta veks. Jokaisen kannattaa muistaa mitä tarkoittaa poliitikon lupaus ennen vaaleja meidän erityisoloissamme.
 
Vaikuttaa siis sille, ettei Naton suojelevien siipien alle päästä ensi vaalikaudella. Siis, mitä puoluetta kannattaa äänestää, joka takaa Suomen puolustusvoimille niin paljon rahaa, että puolustus on todella uskottava, muidenkin mielestä, kuin vain joidenkin Suomalaisten? ei varmaan kukaan siihen pysty, mutta paras vaihtoehto? RKP...ko? Perusjuntit?

Ei yksikään puolue takaa enempää rahaa PV:lle, kuin aiemmin on jo määrärahakorotuksiksi sovittu. Vaikea muutenkaan nähdä määrärahoihin merkittäviä korotuksia, kun odottamassa ovat päätökset hävittäjistä ja laivoista ja puhutaan kuitenkin budjetin ulkopuolisista miljardihankinnoista. PV:hen sijoittaminen on tietenkin hieno asia, mutta sellaista Kreikan tyylistä menoa tänne ei kyllä tule, että viimeisilläkin rahoilla ostetaan kalustoa, eikä sitä sijoiteta esim. työllistämiseen.

Itse odotan näistä NATO- ja EU-vaaleja. Aivan varmasti maailmanpoliittinen tilanne nousee vaalikeskusteluissa edelle, niin sotilaallisesti kuin taloudellisestikin.

Se on melko varmaa, että NATO -kirjauksia ei muuteta nykyisestä seuraavankaan hallituksen toimesta.

Ainakin itselleni on muodostunut ongelma sopivan puolueen valitsemisesta. Keskustalta katteettomia lupauksia työpaikoista ja kaljanmyynti muutokset.
Stubb ei ole mielestäni onnistunut pääministerinä.
SDP ei muuten vain sytytä ja PS ei ole itselleni vaihtoehto ja muita puolueita nyt ei hyödytä äänestää.

Vaalitentit vaikuttavat kansan mielipiteeseen varmasti merkittävästi.
 
Täytyy todeta, että vaikea on seuraaviin vaaleihin löytää ehdokas tai edes puolue, jota voisi oikeasti hyvällä omallatunnolla äänestää. Nyt on lähinnä löydettävä pienin mahdollinen paha, jonka tärkein tehtävä on torpata suuremman pahan vastustamaton vyöryminen framille.

Vaikka tilanne onkin varmasti monen mielestä turhauttava, niin äänestämättä ei kuitenkaan missään tapauksessa kannata jättää, koska se ei toimi protestina, vaan ainoastaan vapaaehtoisena päätösvallan luovuttamisena kaikista huonoimmalle vaihtoehdolle.

Ääneni menee eräälle Natoon myönteisesti suhtautuvalle kokoomuslaiselle. Kokoomuksessakin on kaikenlaista vipeltäjää eikä puolue missään nimessä ole ihanteellinen, mutta kyseinen ehdokas on valtakunnallisestikin arvioituna hyvä vaihtoehto. Muuten ääneni saattaisi mennä jollekkin kielipuolueen edustajalle. Persuissakin toki olisi se hommasiipi, mutta en ole vakuuttunut kyseisen puolueen aidosta halusta vaikuttaa maahanmuuttopolitiikkaan, ja puolue ei muuten minua miellytä.

Jotenkin sellanen fiilis, että kokoomus jäisi oppositioon ja hallituksesta tulisi punamulta tai peruspunamulta.

Yksittäisen edustajan mielipiteillä tai mahdollisella kompetenssilla ei ole merkitystä, koska puolueen johdon linjaukset ja puolueen ryhmäkuri määrittelevät lopputuloksen, mikä useinmiten on jotain aivan muuta kuin vielä äänestyskopissa numeroa rustatessaan oli kuvitellut saavansa.

Yksittäisistäkin hyvistä ehdokkaista huolimatta kokoomusta äänestämällä antaa vain äänensä fantastiselle talouspolitiikalle ja vastuunkannolle, EU-uskovaisuudelle, rikkaita suosivalle uusliberalismille, sateenkaarilipulle, kahden kerroksen työmarkkinoiden ja epätasa-arvoisen yhteiskunnan luomiselle sekä nykyisen politiikan ja muun epäsuotuisan yhteiskunnallisen kehityksen jatkumiselle.

Kokoomuksen fantastinen politiikka on jo nähty. Seuraavaksi on aika korjata aiheutuneet vahingot, jos se ylipäänsä on vielä mahdollista.

Me ei tienata tällä, vaan ainoastaan hävitään.
 
Täytyy todeta, että vaikea on seuraaviin vaaleihin löytää ehdokas tai edes puolue, jota voisi oikeasti hyvällä omallatunnolla äänestää. Nyt on lähinnä löydettävä pienin mahdollinen paha, jonka tärkein tehtävä on torpata suuremman pahan vastustamaton vyöryminen framille.
......
Yksittäisen edustajan mielipiteillä tai mahdollisella kompetenssilla ei ole merkitystä, koska puolueen johdon linjaukset ja puolueen ryhmäkuri määrittelevät lopputuloksen, mikä useinmiten on jotain aivan muuta kuin vielä äänestyskopissa numeroa rustatessaan oli kuvitellut saavansa.

Yksittäisistäkin hyvistä ehdokkaista huolimatta kokoomusta äänestämällä antaa vain äänensä fantastiselle talouspolitiikalle ja vastuunkannolle, EU-uskovaisuudelle, rikkaita suosivalle uusliberalismille, sateenkaarilipulle, kahden kerroksen työmarkkinoiden ja epätasa-arvoisen yhteiskunnan luomiselle sekä nykyisen politiikan ja muun epäsuotuisan yhteiskunnallisen kehityksen jatkumiselle.

Kokoomuksen fantastinen politiikka on jo nähty. Seuraavaksi on aika korjata aiheutuneet vahingot, jos se ylipäänsä on vielä mahdollista.

Me ei tienata tällä, vaan ainoastaan hävitään.

Tästä on helppo olla samaa mieltä.
Tuo yksittäisen edustajan merkitys ja päätösvalta on entistäkin pienempi.
Jo ehdokassopimus, ryhmäkurista puhumattakaan, sitoo kädet puoluejohdon ja sen takapirujen mielen mukaisesti.
 
Mielenkiintoiset vaalit tulossa, penkkipoliitikkoa jo vähän jännittää! Tässä tajunnanvirtaa.

Keskusta: näillä näkymin vaalivoittaja, ellei media tee näistä vaaleista "olut muka Alkoon ja Kepu pettää aina" -vaaleja. Sipilällä ei ole käytännössä mitään sellaisia meriittejä, joiden perusteella voisi arvioida miehen kykyjä toimia pääministerinä, mutta ero Stubbin habitukseen on Sipilän etu. NATO-kanta kielteinen, mutta NATO-optiolle myönteinen.

Kokoomus: nykyinen kausi päähallituspuolueena todella vaikeassa taloustilanteessa. Ei saanut johdettua hallitusta tekemään välttämättömiä muutoksia varmasti osittain siksi, että hallituspohja oli liian laaja. Stubbiin on kuulemma vaikea samaistua, uskottavuutta puuttuu, mutta nähtävästi substanssiosaaminen, kansainväliset suhteet ja johtajataidot ovat OK. Kokoomus on selkeästi myönteinen NATO-jäsenyydelle, mutta on kantansa kanssa melko yksin. Veikkaan, että joutuu tyytymään apupuolueeksi hallituksessa, ellei sitten joudu oppositioon.

Kristillisdemokraatit: Päivi Räsäsen taakka voi painaa, mutta samalla konservatiivisesti ajattelevat voivat löytää puolueesta uuden henkisen kodin, jos Kokoomus tai Perussuomalaiset ei innosta. NATO-kanta epäselvä. Hallituksessa, jos konservatiivinen oikeisto lyöttäytyy yhteen.

Perussuomalaiset: viimeinen mahdollisuus päästä hallitukseen, uusi oppositiokausi tuhoaisi puolueen. Löi omat kantansa lukkoon Soinin puheiden kautta, "Persut ei myy persettään", "Stubbin kokoomus ei miellytä". Pakkoruotsi , maahanmuuttopolitiikka ja puolueen yleinen ideologia sulkee yhteistyön ulkopuolelle RKP:n ja Vasemmiston, osittain myös Demartit ja Kokoomuksen. Ei sano selkeästi NATO-kantaansa, mutta jos se on kielteinen, ei yhteistyö Kokoomuksen kanssa ole kovin helppoa.

RKP: onnistuu, jos vaaleista ei tule pakkoruotsivaalit. Pääsee hallitukseen, jos PerSut eivät ole siellä. Haglund on hyvin profiloitunut puolustusministerinä, mielikuva puolueesta on siirtynyt pois pakkoruotsista ja Dragsvikistä. Käytännössä RKP = Haglund, muita puolueen jäseniä ei ole juuri julkisuudessa esiintynyt. NATO:n kannalla.

SDP: kriisissä kuten on ollut jo pitkään. Rinne on kovassa paikassa, mies ei ole vielä ollut näin ison haasteen edessä. SDP profiloituu valtion kirstunvartijaksi, ja helposti syntyy mielikuva rahojen syytämisestä Kreikan tukemiseen, vaikka joka puolella toitotetaan, ettei Kreikkaan ole maksettu senttiäkään. Oppositiossa, jos oikeisto löytää yhteisen sävelen. NATO-kanta ympäripyöreä. Ottaisi Vasemmistoliiton mukaan hallitukseen.

Vasemmistoliitto: julkisuudessa olleiden tietojen mukaan on torpannut ja jarruttanut hankkeita. Lähti sitten ovet paukkuen hallituksesta. Voi olla vaikea löytää kavereita Kokoomuksen ja Perussuomalaisten leiristä. NATO-kanta kielteinen, ei ymmärrä maanpuolustuksellisia asioita. SDP:n siivellä hallituksessa, tai sitten jää oppositioon.

Vihreät: Lähti hallituksesta ydinvoiman takia, ja takaisin voi olla vaikea päästä juuri siitä syystä. Tasapainoilua vihreiden arvojen ja järjen käytön välillä. Ei ymmärrä maanpuolustuksellisia asioita.
 
Aito liberaali-/vähälibertaaripuolue kun löytyisi, ja vielä kansainvälispoliittisesti realistisena versiona. Heikolta näyttää.
 
On kyllä niin menny luotto politiikkaan Suomessa että voi olla ensimmäinen kerta kun äänestän mustanaamiota/aku ankkaa/kersantti ärjylää vaaleissa.
Lapin ehdokkaista PS:sta löytyy pätevä/päteviä, mutta face the facts, puolue on niiiiiiiiiin sekalainen kokoelma eri ajatusmaailmoja, että on vaikea saada selkoa miten sitten oikeasti mahdollista valtaa käytettäisiin.
 
Vähän paskalta näyttää ja voisin melkein jättää äänestykset muiden vastuulle.

Mulle on oikeastaan ihan sama ketä äänestätte, kunhan näistä perustarpeista ei tingitä, eli keskaa saa lähikaupasta vielä ensivuonnakin.
 
Viimeksi muokattu:
Yksittäisen edustajan mielipiteillä tai mahdollisella kompetenssilla ei ole merkitystä, koska puolueen johdon linjaukset ja puolueen ryhmäkuri määrittelevät lopputuloksen, mikä useinmiten on jotain aivan muuta kuin vielä äänestyskopissa numeroa rustatessaan oli kuvitellut saavansa.
Toki, mutta sama pätee muihinkin puolueisiin eikä valitettavasti yksikään puolue kokonaisuutena ole minulle mieluisa vaihtoehto. Sateenkaarilippua liehuttavalle uusliberaalille kokoomuksesta löytyy varteenotettavia ehdokkaita.

Tulevana sunnuntaina on mielenkiintoinen vaalitapahtuma luvassa :)
10959764_531985533610383_822328746240532640_n.png
 
Viimeksi muokattu:
Ei yksikään puolue takaa enempää rahaa PV:lle, kuin aiemmin on jo määrärahakorotuksiksi sovittu. Vaikea muutenkaan nähdä määrärahoihin merkittäviä korotuksia, kun odottamassa ovat päätökset hävittäjistä ja laivoista ja puhutaan kuitenkin budjetin ulkopuolisista miljardihankinnoista. PV:hen sijoittaminen on tietenkin hieno asia, mutta sellaista Kreikan tyylistä menoa tänne ei kyllä tule, että viimeisilläkin rahoilla ostetaan kalustoa, eikä sitä sijoiteta esim. työllistämiseen.

Itse odotan näistä NATO- ja EU-vaaleja. Aivan varmasti maailmanpoliittinen tilanne nousee vaalikeskusteluissa edelle, niin sotilaallisesti kuin taloudellisestikin.

Se on melko varmaa, että NATO -kirjauksia ei muuteta nykyisestä seuraavankaan hallituksen toimesta.

Ainakin itselleni on muodostunut ongelma sopivan puolueen valitsemisesta. Keskustalta katteettomia lupauksia työpaikoista ja kaljanmyynti muutokset.
Stubb ei ole mielestäni onnistunut pääministerinä.
SDP ei muuten vain sytytä ja PS ei ole itselleni vaihtoehto ja muita puolueita nyt ei hyödytä äänestää.

Vaalitentit vaikuttavat kansan mielipiteeseen varmasti merkittävästi.

Mistään tasokorotuksesta ei todellakaan ole sovittu. On vain lähes yksimielisesti todettu sille olevan tarvetta. Seuraavaksi otetaan pöytään kaikilta muiltakin hallinnonaloilta yhteisesti todetut perustellut korotustarpeet ja tehdään poliittinen kompromissi jonka lopputulemana kukaan ei käytännössä saa mitään. Vähät rahat häviävät budjettiin kuin varpusparvi. Samassa yhteydessä puntaroidaan luonnollisesti sitäkin mitä muita yhteiskunnallisia toimintoja mahdollisesti tarvitaan puolustusta enemmän ja päätetään leikataanko puolustusbudjettia. Kompromissin jälkeen leikataan armeijalta sen verran että Pv voi totuttuun tapaan ilmoittaa kertausharjoitusten määrän painuvan vaalikauden ajaksi nollatasolle. Ja mitään lisärahoituksia ei todellakaan ole tulossa. Suurhankkeita viedään tulevaisuudessa läpi sen verran kuin hiljaksiin pienenevä budjetti antaa myöden. Näin vaalien tuloksesta riippumatta. Ja tämä on siis optimistinen arvioni tulevasta.
 
TurPo-vinkkelistä on myös mielenkiintoista nähdä kuinka Atte Kaleva Uudenmaan vaalipiiristä pärjää vaaleissa.

Toivottavasti tämä kaleva kekkuli ei järjestele kovin paljoa "asioita", on nimittäin tähän mennessä tiettävästi kallein eduskuntavaaliehdokas yhteiskunnalle ikinä!!!
Järjetöntä hommaa!
 
Toki, mutta sama pätee muihinkin puolueisiin eikä valitettavasti yksikään puolue kokonaisuutena ole minulle mieluisa vaihtoehto. Sateenkaarilippua liehuttavalle uusliberaalille kokoomuksesta löytyy varteenotettavia ehdokkaita.

Tulevana sunnuntaina on mielenkiintoinen vaalitapahtuma luvassa :)
10959764_531985533610383_822328746240532640_n.png
Olen saanut tietooni, että kyseisellä puolueella on myös hämärää äärilaitaa edustava Vadelma-Lime Lonkero-osasto. :)
 
Back
Top