Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Jouluna vai juhannuksena? – oikea hetki hyökätä Suomeen

Viestiketju osiossa 'Taktiikka ja strategia' , aloittaja Kelmi, 25.09.2016.

 1. Kelmi

  Kelmi Alokas

  Liittynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Tätä aihetta käsiteltiin lyhyesti toisessa ketjussa offtopicina, mutta siihen ei syvennytty kovinkaan paljon. Aloitin siksi uuden.

  Jos Venäjä aloittaisi sotilaallisen konfliktin Suomea vastaan, niin mikä olisi sopivin hetki sen aloittamiseksi?

  Olisiko paras hyökätä kesän helteillä vai talven pakkasilla? Entä syksy tai kevät? Tapahtuisiko hyökkäys jonain tiettynä päivänä, kuten juhlapyhänä? Vai onko sellaisella lopulta mitään väliä? Vaikuttaisiko varusmiesten koulutusaikataulut asiaan? Miten? Perustelut?

  Tässä on varmasti eroja myös siinä tapauksessa yrittäisikö Venäjä strategista iskua, siitäkin pienempää ja rajatumpaa sotatoimea vai laajamittaista hyökkäystä. Mikä ajankohta sopisi kuhunkin skenaarioon? Myös sillä olisi varmaankin väliä kuinka varautuneita ja valmistautuneita suomalaiset olisivat; tulisiko hyökkäys täysin puskista vai olisivatko suomalaisjoukot jo viimeistä ukkoa myöten aseissa ja harjoitelleina.
   
 2. Mainos Google AdSense 3. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  14,777
  Tykkäykset:
  4,335
  Pisteet:
  1,286
  Hyökkäyksen alkuajankohtaa tuskin voi lyödä lukkoon tuolla perusteella, ja eiköhän poliittisella suunnalla olisi niin paljon muutenkin meneillään, että valmiutta pidettäisiin yllä muutenkin.
   
 4. Kelmi

  Kelmi Alokas

  Liittynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Ei tässä mitään lukkoon ollakaan lyömässä. Miksi niin ajattelet? No muotoillaan näin: mikä olisi optimaalisin ajankohta aloittaa hyökkäys? (Eri asia sitten sallisiko tilanne sen tosipaikassa.) Ainakin yllätyshyökkäys ei voi tapahtua silloin, kun Suomessa on täysin valmistauduttu, koska se ei olisi sitten yllätys. Sellaisessa tapauksessa vihollinen voi ainakin jonkin verran vaikuttaa hyökkäyksen ajankohtaan, ja hyökkäyssuunnitelman yksityiskohtiin voisi kuvitellan säällä, lämpötilalla ja valaistusolosuhteilla olevan merkitystä.
   
 5. Beerfect

  Beerfect Majuri

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,200
  Tykkäykset:
  1,254
  Pisteet:
  156
  Joka vuodenajassa on omat plussansa ja miinuksensa. Talvi olisi rankempi aika molemmille. Juhannus olisi pirullinen koska silloin ihmiset ryyppäävät enemmän kuin jouluna ja ovat osin jopa tavoittamattomissa keskellä luontoa. Toisaalta se maastoon hajautuminen voi olla suuri etukin. Yksi kyrpä veto olisi hyökätä viikkoa ennen juhannusta mutta toisaalta silloin vastarinta voisi olla normaaliakin rajumpaa kun ihmisiä vituttaisi juhannuksen pilaaminen. Viimeistään seuraavana kesänä vietettäisiinkin tuplajuhannus.
   
 6. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,129
  Tykkäykset:
  1,717
  Pisteet:
  156
  Tapaninpäivä. Viitteeksi vuoden 2004 tsunami Thaimaassa.
   
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  14,777
  Tykkäykset:
  4,335
  Pisteet:
  1,286
  Toin vain esille tiettyjä tosiasioita, jotka useimmiten tekevät tälläiset aiheet täysin merkityksettömiksi. Ja näitä keskuteluita on vuosien mittaan ollut paljon.
   
 8. Kelmi

  Kelmi Alokas

  Liittynyt:
  03.07.2012
  Viestejä:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Ei tarvi osallistua jos ei aihe nappaa. Täällä on aika paljon kaikkia skenaariopelejä, joissa eläydytään milloin minkäkinlaisen komppanian päälliköiksi. On kartat ja kaikki. Epäilen että aika harva ketjuihin osallistuvista on kyseisenlaisessa sodan ajan tehtävässä edes suurin piirtein. Eikös sellainenkin keskustelu ole yhtä lailla merkityksetön?

  Ymmärrän kyllä että tää avaus voi tuntua turhalta tai jopa lapselliselta, mutta mitä sitten?
   
 9. Huhta

  Huhta Eversti ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  1,881
  Tykkäykset:
  1,716
  Pisteet:
  316
  Juu, turha whineeminen pois, veli @SJ . :)

  Mielestäni isomman sotimisen kannalta kesä on venäläisille optimimpi vaihtoehto. Tällöin myös leudompiin oloihin tottuneet joukot pystyvät toimimaan tehokkaasti. Kelit ovat hyvät panssarisodankäynnin kannalta, vaunut eivät juutu mihinkään mutavelliin, eikä vanhempien vaunujen puuttuva pimeätoimintakyky ole niin paha puute. Myös tytärammukset toimivat tehokkaammin, kun ne eivät putoa lumihankeen.

  Ajankohtana juhannus on varmaan ihan hyvä, jos hyökkäys on tosiaan sellainen "Pearl Harbor" tyylinen strateginen isku ilman mitään järkevää syytä. Kuinka tarkasti sen pystyy sitten ajoittamaan, se varmaan riippuu hyvin monesta tekijästä, mutta tavoitteita pitää aina olla. Itse pyrkisin ehkä etenkin siihen, että hyökkäys ajoittuu siten, että 5 ½ kk varusmiehet ovat ehtineet kotiutua ja uudet eivät ole vielä astuneet palvelukseen tai ovat palvelleet vain muutaman viikon.

  Sen sijaan rajoitettujen operaatioiden ja painostuksen kannalta talvi on parempi. Jos aikeissa ei ole laajamittainen hyökkäys, voidaan hyvin käyttää ainoastaan sellaisia joukkoja, jotka on erikoiskoulutettu arktisiin olosuhteisiin. Ennen kaikkea talviaikaan on helpompi kiristää sähkön ja polttoaineiden kaltaisilla välttämättömyyksillä ja saada sitä kautta Suomelta haluttu myönnytys. Kesällä vielä pärjää ilman, mutta talvella menee ensin valot ja parin vuorokauden jälkeen sisälämpötila alkaa laskemaan nollan alapuolelle. Ei mitenkään miellyttävää...
   
  MeriTJ, JR49 ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 10. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  14,777
  Tykkäykset:
  4,335
  Pisteet:
  1,286
  Ts. kriisi aloitetaan/aiheutetaan joko talvella tai jo syksyllä, jolloin aletaan tuo kiristäminen ja painostaminen, jos sillä ei saada tuloksia, niin sitten voidaan käyttää muita keinoja kesällä. Ja toki aikaisemmin voidaan käyttää olosuhteisiin sopivia joukkoja.
   
 11. karponaattori

  karponaattori Alikersantti

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  69
  Tykkäykset:
  47
  Pisteet:
  6
  Jos operaatio alkaisi vihreillä miehillä, niin ajankohta voisi olla itsenäisyyspäivä. Itsenäisyyspäivän mellakat ovat jokavuotinen "perinne", joka voisi naamioida vieraan maan vaikutuksen. Jos linnan juhlia tulisi häiritsemään merkittävästi aikaisempia vuosia suurempi joukko, joka koostuisi kotimaisista mellakoitsijoista (kampanjoitu, motivoitu, rahoitettu paikalle) ja ulkomailta tullut ammattilaisten joukosta. Poliisien viestintää häirittäisiin ja poliisien linja murrettaisiin. Mellakoitsijat pääsisivät linnan pihalle, osa ehkä sisälle asti. Ulos tapahtuma uutisoitaisiin jonkinasteisena vallankumouksena. Samalla töhritään sankarihautoja ja saadaan oikeistoradikaalit kaduille. Poliisi on ylikuormitettu järjestyksenvalvonnalla ja tie on auki vastaaville operaatioille ympäri suomen.
   
  AJJV, PSB 5500 ja Merten sheriffi tykkäsivät tästä.
 12. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  173
  Tykkäykset:
  250
  Pisteet:
  16
  No - aprillipäivä, tietenkin !
   
  Beerfect tykkäsi tästä.
 13. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  14,777
  Tykkäykset:
  4,335
  Pisteet:
  1,286
  Kieltämättä tuossa on se etu, että kukaan kappari tai virkamies ei mene esimiehelle ja sano: "pitäisikö meidän nostaa valmiutta aprillipäivän takia?"
   
 14. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  173
  Tykkäykset:
  250
  Pisteet:
  16
  Aprillipäivään liittyen muisto: oli 1.4.1982 ja istuskelin systerin keittiössä kahvilla, luin Hesaria ja etsin Hesarin klassista aprillipivän juttua. Löyisin sen, se meni suurin piirtein näin: Britannia on lähettänyt kaksi ydinsukellusvenettä eteläiselle Atlannille vastaamaan Argentiina agressioon Etelä Georgian saarilla.(ei missään nimessä tarkka kopio .. toim.huom.) Olin kovin tyytyväinen spotattuani kyseisen aprillipilan :)
   

Jaa tämä sivu