Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Kansallinen veteraanipäivä

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja vehamala, 27.04.2010.

 1. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,314
  Tykkäykset:
  835
  Pisteet:
  636
  Puheloinen: Kaveria ei nykyäänkään jätetä

  http://elisa.net/uutiset/kotimaa/?id=49133654

  Talvisodan henki näkyy nykyajan varusmiestenkin asennoitumisessa, totesi puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlassa Tampereella. Asevelvolliset arvostavat yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä.

  - Sodan ajan ja sen jälkeisen jälleenrakennuksen ajan yhteisöllisyys on veteraanisukupolven tärkeä perintö meille nuoremmille. Puolustusvoimissa sitä arvostetaan, ja se näkyy myös tämän päivän nuorten asevelvollisten arvomaailmassa, sanoi Puheloinen.

  Puheloinen viittasi asepalveluksen päättyessä tehtyihin kyselyihin, joissa kysyttiin muun muassa, mistä hyvä yhteishenki muodostuu.

  - Selvästi useimmissa vastauksissa oli esillä seuraavat kaksi ajatusta: tehdään yhdessä ja autetaan heikompia. Sanalla sanoen: kaveria ei jätetä, sanoi Puheloinen.

  Veteraanipäivän pääjuhlaan osallistui noin 2 500 veteraania ja heidän omaistaan sekä tuhatkunta Tampereella opiskelevaa nuorta. Juhlan teemana oli Kuule tuhannet tarinat. Kansallista veteraanipäivää vietettiin 24. kerran.

  Helsingissä Mannerheiminaukiolla veteraanien muistoksi laskivat seppeleensä puolustusvoimat, Helsingin kaupunki sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt.
   

Jaa tämä sivu