Karhu vastaan lohikäärme

Merten sheriffi

Supreme Leader
BAN
Kertokaapa tietäjät mitkä olisivat voimasuhteet jos ja kun tulee mittelö näiden suurten välille. Ilmeisesti se modernimpi teknologia on edelleen Venäjän puolella.
Kiinan telakat suoltaa uutta sotalaivaa liukuhihnalta, kun taas Venäjällä projektit viivästyvät.
Ilmavoimissa ilmeisesti Venäjä on edelleenkin niskan päällä? Maavoimista en osaa sanoa.
 
Kiinan telakat suoltaa uutta sotalaivaa liukuhihnalta, kun taas Venäjällä projektit viivästyvät.
Ilmavoimissa ilmeisesti Venäjä on edelleenkin niskan päällä?
Ilmassakin ylivoima taitaa olla enaa suihkumoottoreiden ja laajan katsantokannan omaavissa AESA-tutkissa
- molemmilla haivehavittajaprojektit tokkii, kun ei ole tarpeeksi vahvoja moottoreita. Tai onhan niita vahvoja, mutta ne ovat niin valtavan kokoisia, ettei sellaisen ymparille saa haivekokonaisuutta bygattua
- sanktiot ovat pakottaneet Venajan taas aloittamaan myynnin (havittajatutkista en tieda, tuskin sentaan). Naissa ilmailuasioissa herneenpalkoja menee helposti nenaan: Venajan ja Kiinan valilla siita, kun Sukhoin huippuhavittaja kopioitiin, vaikka kaupan yhteydessa oli erikseen sovittu, ettei niin saa kayda
 
Kysymyksestä päätellen kirja on luettu ? Aikamoista spekulointia varsinkin se, että amerikkalaiset lähtisivät auttamaan Venäjää Kiinan yrittäessä vallata Siperian.

medium.jpg

Kiinan massiivista väestömääräähän Venäjä pelkää. Olisivat hulluja jos eivät pelkäisi. Neuvostoliitto varautui jo viimeistään 60-luvun alusta lähtien sotaan Kiinaa vastaan. Kiina hamuaa epäilemättä kasvualaa valtavalle väestölleen, sekä Siperian luonnonvaroja. Toisaalta, onko sen pakko lähteä sotilaallisten keinojen käyttöön, jos Venäjä nykyään myy sille aseteknologiaansa ja kiinalaista väestöä jo elää ja asustelee Venäjän Kaukoidässä ? Eli Kiina pikkuhiljaa valtaa jalansijaa siellä ja Venäjä on kun se ei olisi edes tajunnut koko asiaa.

Ydinkysymys olisi varmaan se, että mitenkä Putin ja kumppanit ovat asennoituneet koko asiaan ? Jos Venäjä nyt näkee Kiinan mieleisenä kumppanina erityisesti USA:ta vastaan, mikä mahtaa olla tilanne 50 tai 100 vuoden päästä ? Venäjä mitä ilmeisimmin laskee strategisia kuvioita muutaman vuoden aikavälillä. Kiina on nouseva valta ja se varmasti tietää sen. Heillä on aikaa odottaa Venäjän heikentymistä.
 
Enemmän saataisiin irti Kiinan kyvyistä jos joutuisivat tositoimiin. Venäjän strategiset pommikoneet suorittavat Syyriassa iskuja. Laivasto ampuu risteilyohjuksia syvälle sisämaahan. Erikoisjoukot suorittavat erilaisia operaatioita. Maavoimat moukaroivat niin arabeja kuin ukrainalaisiakin. Kiinalla ei ole tietääkseni minkälaisia kokemuksia yhtään mistään. Sotilaat tarvitsevat käytännön kokemusta kentältä!
 
Kiinan hedelmällisyysluku on pienempi kuin Venäjällä ja sen väestö vanhenee vauhdilla. Kiina ei tarvitse lisää elintilaa mistään, kaikista vähiten kylmästä Siperiasta.

Jos Kiina jonnekin aikoo laajentua, niin kaakkoiseen Aasiaan eli ns. Indokiinaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmassakin ylivoima taitaa olla enaa suihkumoottoreiden ja laajan katsantokannan omaavissa AESA-tutkissa
- molemmilla haivehavittajaprojektit tokkii, kun ei ole tarpeeksi vahvoja moottoreita. Tai onhan niita vahvoja, mutta ne ovat niin valtavan kokoisia, ettei sellaisen ymparille saa haivekokonaisuutta bygattua
- sanktiot ovat pakottaneet Venajan taas aloittamaan myynnin (havittajatutkista en tieda, tuskin sentaan). Naissa ilmailuasioissa herneenpalkoja menee helposti nenaan: Venajan ja Kiinan valilla siita, kun Sukhoin huippuhavittaja kopioitiin, vaikka kaupan yhteydessa oli erikseen sovittu, ettei niin saa kayda
Pahin pullonkaula Kiinalaisilla taitaa tosiaan olla oman, riittävän tehokkaan moottorin kehittäminen.

AESA-tutkia on operatiivisessa käytössä olevissa koneissa ollut jo tovin, toisin kuin venäläisillä.
 
Niin, lannessa katsotaan, ettei PESA-tutkat ole mitaan AESAn rinnalla. Kohta AESAkaan ei kelpaa, jos se ei sisalla uuden sukupolven AESA GaN-teknologiaa.
spekulointia varsinkin se, että amerikkalaiset lähtisivät auttamaan Venäjää Kiinan yrittäessä vallata Siperian
Tuolla jarkeilylla Roosevelt toi USAn, vastoin kansan tahtoa (WW1 oli viela hyvin muistissa) mukaan 2. MS:aan - - koska kuka tahansa, joka yksinaan olisi hallitseva toimija Euraasian mantereella, olisi seuraavaksi suora uhka Yhdysvalloille
- ei mikaan pikkujuttu "Germany First" -strategiasta sovittaessakaan
- "Mita jos" Japani olisi ehtinyt vallata Kiinan ennenkuin lahti seikkailemaan? ... varmaan eri lanka tuolle:)
kiinalaista väestöä jo elää ja asustelee Venäjän Kaukoidässä ? Eli Kiina pikkuhiljaa valtaa jalansijaa siellä
- vahan isompi DonBas, jossa vaesto julistaa haluavansa liittya "oikean" ema-maan yhteyteen;)
- Putin ei arvaakaan, mita teki, kun lahti siirtelemaan rajoja
Kiinalla ei ole tietääkseni minkälaisia kokemuksia yhtään mistään.
- ottivathan he kunnolla turpaan Vietnamilta, rajasodassa (voittoa valmistautumattomasta Intiasta 1962 ei lasketa)
laajentua, [niin] kaakkoiseen Aasiaan eli ns. Indokiinaan.
- kts. ed. kommentti
 
Kiinan massiivista väestömääräähän Venäjä pelkää. Olisivat hulluja jos eivät pelkäisi. Neuvostoliitto varautui jo viimeistään 60-luvun alusta lähtien sotaan Kiinaa vastaan. Kiina hamuaa epäilemättä kasvualaa valtavalle väestölleen, sekä Siperian luonnonvaroja.

Hyviä pointteja paljon, lainauksessa vain osa.

Kiinan massiivinen väestö muodostaa sille myös riskin. Kuinka ruokkia väestö ja pitää tyytyväisenä sekä estää massoittaiset nälkäkuolemat ja kulkutaudit, jos heidän oma ruokahuoltonsa romahtaa (lopullisesti) kriisin seurauksena syystä tai toisesta? Kiinahan on jo vuosia ollut riippuvainen tuontielintarvikkeista ja mm taitaa olla vehnän suurin ostaja maailmanmarkkinoilla?

Toinen taitaa olla öljy- ja öljytuotteet. Hehän ovat käsittääkseni myös vahvasti tuonnin varassa näiden suhteen?

Eräs venäläinen turvallisuusalan toimija sanoi minulle jo vuosia sitten seuraavaa. "Ei muistella menneitä pahalla. Kun keltainen mies tulee, kansamme ovat samoissa poteroissa". Uskon että he ymmärtävät hyvin Kiinan kaukoidän kuvermenttien mahdolliseen "solutukseen" liittyvät riskit, kun itsekkin ovat maskirovkassa kunnostautuneet monella sektorilla.

Vaikka keskushallinnolla on kansasta vahva ote, en itse pidä Kiinaa kovin vakaana valtiona kriisin sattuessa. Veikkaan että hyvinkin pienet ongelmat saattavat riistäytyä suuremmiksi ja suurempia saattaa olla maassa vaikea hallita jo ihan suuresta väkimäärästä johtuen.
 
Viimeksi muokattu:
Kovin huolestunut en olisi Kiinan kyvystä palata paikalleen maailman mahtimaaksi. Track record hakee vertaistaan.

http://historianet.fi/sivilisaatiot/top-10-historian-merkittavimmat-imperiumit

Muiden maiden huolen ymmärrän. Teollistuessaan Kiina veti teolliset työpaikat muualta maailmasta maaperälleen ja inflaation alas. Jälkiteollistuessaan Kiina ostaa tietoa ja tekniikkaa lännestä (esim. Supercellin), samalla kun se kolonialisoi Afrikan ja Etelä-Amerikan luonnonvaroja.

Sotilaallisen haastamisen aika tulee aikanaan.
 
Valloitussuunnitelmaa on jo hahmoteltu.

1512566039290.png

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005477662.html

Mutte emmehän me ole mongoleja, vaikka N(inja)-linjalla kuljimmekin.

Marja Pirttivaara:

”Suomalaisten miesten isälinjoista kuusi kymmenestä tulee Aasiasta Uralin takaa, loput pääosin Ruotsista ja Baltiasta.

Suomalaisten äitilinjat ovat enempi läntisiä. Pohjanmaalla kaksi kolmesta naisesta polveutuu Östen Sursillin seitsemästä tyttärestä. He elivät Länsi-Suomessa lähes 500 vuotta sitten.”
 
venäläinen turvallisuusalan toimija sanoi minulle jo vuosia sitten seuraavaa. "Ei muistella menneitä pahalla. Kun keltainen mies tulee, kansamme ovat samoissa poteroissa".
Kylla se nain on, ja on niissa poteroissa oltu ennenkin, Mannerheimia myoten.
- onhan Saksakin taas sivistysta suojaavassa linjassa, kunhan paasi fasismin puuskastaan eroon

Teollistuessaan Kiina veti teolliset työpaikat muualta maailmasta maaperälleen ja inflaation alas.
Juuri tallain. Tarkoitat varmaan kuitenkin, etta Kiina vei deflaatiota, joka juuri sopivasti vaimensi inflaation vastapuoli-maissa? Oma inflaationsahan on ollut korkea, ihan tarkoituksella, koska sellaisissa oloissa tuotannontekijoiden voimaperainen uudelleenallokointi/ -kohdistaminen on vahemman kivuliasta kuin alhaisen inflaation oloissa.

emmehän me ole mongoleja, vaikka N(inja)-linjalla kuljimmekin
Vantteria voimapusseja (se itavaikutus) sinisilla silmilla varustettuina (sahlataan kaikenlaista turhaa, usein "hyvan tarkoituksen" varjolla.

Pohjanmaalla kaksi kolmesta naisesta polveutuu Östen Sursillin seitsemästä tyttärestä.
Tuo hapansilakkamaisuus selittaakin sen siten, miksi olen kaikki sielta pain tulevat nais-immeiset kiertanyt kaukaa... vasta nyt selkis:eek:
 
Laitetaanpa vähän taustoitusta Kiinan tilanteesta.


Kiina on maailman työpaja - mutta kiinalaisten heikko elintaso ja ostovoima ei takaa riittäviä kotimarkkinoita, mistä seuraa riippuuvuus vientikaupasta.

Kiinan armeija on lukumääriä vertailemalla vahva. Kuinka paljon joukot harjoittelevat? Ovatko upseerit päteviä vai puolueen sylikoiria? Ukrainankin asevoimia pidettiin vahvoina, mutta 2014 totuus selvisi. Jotain kertoo se, että Kiina on maailman johtava 7,62x39 ylijäämä patruunoiden kauppias. Kiina on niitä valtioita joissa asevoimilla on suuret amputarvikevarastot, mutta jossa harjoituksissa ammuksia käytetään vain vähän. Elinkaaren loppupuolella olevat patruunat myydään sitten mielummin Afrikan ja Aasian sotatarvikemarkkinoille ilman suurempia kysymyksiä.

Kiinalla on muitakin vastustajia kuin Venäjä. Kaikkien maarajojen takana on potentiaalinen vihollinen ja Yhdysvallat tuskin on valmis antamaan Aasia aasilaisille (eli tällä kertaa kiinalaisille).

Kiina on monikansallinen valtio ja kaikki kansallisuudet eivät nauti han-kiinalaisten ylivallasta.

Maaperä ja ilma on Kiinassa pahasti saastunutta, mikä vaikuttaa myös kansanterveyteen. (Esimerkiksi Yhdysvalloissa noin 25% kaupunkilaisnuorista kärsii ilmansaasteiden aiheuttamista terveyshaitoista, jotka joko estävät asepalveluksen tai rajoittavat sitä selvästi.) Kiinassa ilmansaasteet ovat aivan omalla tasollaan.

Vahvasti näyttää siltä, että jos Kiina hyökkää Siperiaan se työnnetään hitaasti mutta varmasti takaisin. Jos taas Venäjä hyökkää Kiinaan on tilanne samanlainen.
 
Viimeksi muokattu:
Taytyy katsoa se videokin, mutta oikeita asioita esilla:
Kiina on maailman työpaja - mutta kiinalaisten heikko elintaso ja ostovoima ei takaa riittäviä kotimarkkinoita
Tahan astinen strategia, nythan se on muuttumassa, kun maaseudulta on imetty pois (tosin monen pysva koti, koska perheet ovat moni-sukupolvisia, on edelleen * helevetin* kaukana vaki-tyopaikalta) vain marginaalisesti tuottava tyovoima
- vain 250 milj. ihmista; paljonkos koko EU:ssa on asukkaita (Brexitin jalkeen)?

Ovatko upseerit päteviä vai puolueen sylikoiria?
- linkkasin tanne puoluekokouksen yhteydessa tehtya "luudan-lakaisua"... eika se niille kahdelle ylatasolle pysahdy
- aiemminhan ongelma oli melkein toisin pain: oliko puolue kenraalien sylikoira

Kiina on maailman johtava 7,62x39 ylijäämä patruunoiden kauppias.
- vaihtoivat kaliiberia:)

kaikki kansallisuudet eivät nauti han-kiinalaisten ylivallasta.
- no ei todellakaan; tosin Han-kiinalaisia on 92% vaestosta ja kovasti levittaytyvat Tiibetin ja Sinkiangin asutuskeskuksiin
- kannattaa joskus katsoa, milta Kiina kooltaan nayttaa ilman noita kahta (siis kartalla)

Kiinassa ilmansaasteet ovat aivan omalla tasollaan.
- siis aivan jarkyttavaa, varmaan suurin syy siihen, miksi en nyt ole siella

Maaperä ja ilma on Kiinassa pahasti saastunutta
- ala koskaan syo sisavesista pyydystettya kalaa Kiinassa; taynna raskasmetalleja (+ mahd. muutakin)
 
Kertokaapa tietäjät mitkä olisivat voimasuhteet jos ja kun tulee mittelö näiden suurten välille. Ilmeisesti se modernimpi teknologia on edelleen Venäjän puolella.
Kiinan telakat suoltaa uutta sotalaivaa liukuhihnalta, kun taas Venäjällä projektit viivästyvät.
Ilmavoimissa ilmeisesti Venäjä on edelleenkin niskan päällä? Maavoimista en osaa sanoa.

Tieteellis-tekninen pohja on Kiinassa nykyään vahvempi, ennen pitkää se näkyy myös sotilaallisissa sovelluksissa. Siviilipuolella Kiina on vahva tekijä laskennallisessa tieteessä ja tietoliikennetekniikassa.
 
Jotain kertoo se, että Kiina on maailman johtava 7,62x39 ylijäämä patruunoiden kauppias. Kiina on niitä valtioita joissa asevoimilla on suuret amputarvikevarastot, mutta jossa harjoituksissa ammuksia käytetään vain vähän. Elinkaaren loppupuolella olevat patruunat myydään sitten mielummin Afrikan ja Aasian sotatarvikemarkkinoille ilman suurempia kysymyksiä.

Ja meille. Moni meistäkin ampuu tsekkiläisen tukkurin STV:n uudelleenpakkaamaa kiinalaista RK:n patruunaa.
 
Tieteellis-tekninen pohja on Kiinassa nykyään vahvempi, ennen pitkää se näkyy myös sotilaallisissa sovelluksissa. Siviilipuolella Kiina on vahva tekijä laskennallisessa tieteessä ja tietoliikennetekniikassa.

Venäjällä ei ole tässä kisassa mitään jakoja. Pari tunnuslukua:

(2015) T&K menot
Kiina 380mrd USD
Venäjä 36mrd USD
USA 463mrd USD
EU 346mrd USD

THES World University Ranking (1000 kärkiyliopistoa)
Kiina 63 (12 top 500:ssa)
Venäjä 18 (10 top 500:ssa)
(Suomi 9, 7 top 500:ssa. Suomen yliopistojen uskomattoman korkea taso on vaiettu menestystarina yliopistojen rahoitusulinan ja elinkeinoelämän valitusvirsien väliin puristettuna).
 
Kaksi ydinasevaltiota tappelemassa malliin kaikki mi jaxoi qalpaa käyttää.....uskoo ken tahtoo. Minä en. Jotain voi tulla, mutta laajaan eskaloitumiseen en usko.

Kiina valtaa siperian. Miksi? Se saa raaka-aineensa nykyään kohtu hintaan, se mikä vaan irtoaa maaperästä. Lebensraumia...jee, fantsua elinympäristöä, johon kiinalaiset ulvoen riemusta muuttavat yhtenä kyr---ä. Uskoo ken tahtoo, minä en.

Kiinan strategia saattaa olla paremminkin , että se hajauttaa uuskolonialisminsa lonkerot ympäri maapalloa. Se häärää -kumppanina- aasiassa, etelä-amerikoissa, afrikassa, Venäjällä, lähi-idässä....menetelmä ei ole hyökätä miljoona-armeijalla vaan konstit on viksummat. Kiina on kuin tuhatlonkeroinen mustekala, askel askeleelta ja vaihe vaiheelta se ujuttautuu ns. ytimiin. Zeniläisesti aikaa tuntuu olevan.

Tiedän, että ette usko sitä, kuinka Kiina tullaan vielä -hoitelemaan- tavalla tai toisella. En usko, että Usa antaa ilman kunnon skaboja ykköspaikkaansa pallolla. Itseasiassa Usa on paaluttanut tämän opinkappaleen aivan julkisesti. Usan elämäntapa-muoto-vauraus nojaa sen piikkipaikkaan, ei sitä ota kiinalaiset eivätkä edes Darth Vaaterit.
 
Niin, lannessa katsotaan, ettei PESA-tutkat ole mitaan AESAn rinnalla. Kohta AESAkaan ei kelpaa, jos se ei sisalla uuden sukupolven AESA GaN-teknologiaa.

Tuolla jarkeilylla Roosevelt toi USAn, vastoin kansan tahtoa (WW1 oli viela hyvin muistissa) mukaan 2. MS:aan - - koska kuka tahansa, joka yksinaan olisi hallitseva toimija Euraasian mantereella, olisi seuraavaksi suora uhka Yhdysvalloille
- ei mikaan pikkujuttu "Germany First" -strategiasta sovittaessakaan
- "Mita jos" Japani olisi ehtinyt vallata Kiinan ennenkuin lahti seikkailemaan? ... varmaan eri lanka tuolle:)

- vahan isompi DonBas, jossa vaesto julistaa haluavansa liittya "oikean" ema-maan yhteyteen;)
- Putin ei arvaakaan, mita teki, kun lahti siirtelemaan rajoja

- ottivathan he kunnolla turpaan Vietnamilta, rajasodassa (voittoa valmistautumattomasta Intiasta 1962 ei lasketa)

- kts. ed. kommentti
Tarkoitin Kiinalaisia, heilläkin on ollut AESA-tutkia koneissaan jo tovin. Ei Venäjällä ole niissä muuta kuin takamatkaa.
 
Back
Top