Kranaatinheittimistö

Valjemmalla (VDV-tankilla; one tank gun for all seasons -sorttia) tarkoitin kylla tassa alla lihavoitua (niitahan tuotiin Zapadin alussa hyva maara naytille ihan tuohon Viron rajalle):

While in 2014, the VDV personnel strength was 36 thousand troops, a year later it reached 46 thousand, and by 2018 it is to reach its new ceiling of 72 thousand. By that time the VDV will have five divisions, the 7th, 76th, 98th, 104th, and 106th, each with three airborne regiments, 1 artillery regiment, and 8 thousand troops each, and 5 air assault brigades. Whereas the divisions are mainly intended for long-range strategic operations, the helicopter-mobile air-assault brigades would be used mainly to support Ground Forces operations by seizing key terrain ahead of friendly units advance or dislocating enemy defenses by operating in rear areas or on the flanks of enemy forces.

The numerical expansion is accompanied by equipment modernization. The BMD-4M airborne infantry fighting vehicle has no equivalent in the world, save for China’s, which is based on Russian designs. In the upcoming years the VDV will also receive a number of 2S25SDM-1 Sprut light tanks/tank destroyers armed with 125mm cannon, Zauralets-D 122mm airdroppable self-propelled howitzer, and a range of supporting vehicles.

Tuossa yo. lainauksessa tykki on nimitetty (matalapaine)kanuunaksi, juuri tahan suoratulikykyynsa nojaten... en ole ihan varma, painiiko se lahellakaan muita 120-125 mm:n kanuunoita. Ja onko se edes, ensisijaisesti, tarkoitettu suoratuliaseeksi
- ajettelin kysya, kun en ole tykkimies
- sisallytin myos pitkan lainauksen, koska juuri kun nuo VDV-joukot oli saatu yhta lukuunottamatta jarjestetyksi divisioonisra prikaatimuotoon, niin taas ruvettiin laajentamaan (ja jos lahde pitaa kutinsa, niin aika ronskisti kanss)
 
BMP-3:ssa on myös perinteinen rynnäkkövaunun 30 mm automaattikanuuna.

Se 100mm tykki on tarkoitettu käsittääkseni jalkaväen tulitukeen (vaikka voi ampua myös pst-ohjuksia, läpäisy noin puoli metriä).

Jalkaväen tulitukeen AMOS / NEMO huisasti jerkumpi. Mutta ei ole taas rynnäkkövaunu. Voi ajatella enemmän rynnäkkötykkinä, joka pystyy myös erittäin epäsuoraan tuleen.
 
off topic

Minulle on automaatio miettiä, että voisiko jotain tehdä toisella tavalla...

Kuin myös.

Ja tärkein opetus mikä siitä on seurannut, on tämä:

Ahkerat, kunnianhimoiset, kilpailuhenkiset keskinkertaisuudet ja typerykset (suhteessa tehtäviin eikä muuhun väestöön) ylennetään yleensä sellaiselle tasolle, jolle heidän älyllinen suorituskykynsä ei riitä.

Puuttuvan ymmärryksen he korvaavat usein sivuuttamalla ajattelua vaativat osat työstään. Tällöin mikään ei kehity.

Kehitys sinänsä vaatisi sitä, mitä heillä on liian vähän. Niinpä suhde kehitykseen, kehittämiseen ja etenkin asioita uudella tavalla ajatteleviin muodostuu vihamieliseksi.

Vihamielisyys toteutetaan joko avoimena tai passiivisaggressiivisena.

Se, että joku ylipäätään ajattelee, soittelee hyvin kipeitä kieliä heidän synkissä sieluissaan. Ja ne kipeiden sointujen sävelet saavat heidän sielunsa huutamaan kostoa ja katkeroitumista.

Niinpä se mahdollisesti parempi tapa tehdä joko varastetaan jonkun muun nimiin tai torpataan jollain kompromettoivalla ja henkilöön käyvällä tavalla. Tai sekä että.

Kilpailuhenkinen ja kunnianhimoinen sielu ei siedä sen paljastumista, että hänen jo kauan soveltamansa menettelytapa ei olekaan parhaasta päästä.

Mitä hierarkisempi ja asemakeskeisempi ympäristö, sitä voimakkaampi tämä ilmiö on.

Ja mikään, yhtään mikään ei saa noi toimivia ihmisiä pohtimaan koskaan oman toimintansa moraalia ja rehellisyyttä - tai hyödyllisyyttä.
 
Kivahan sitä olisi hommata kaikenlaisia vehkeitä, mutta pitäisi pitää mielessä järjestelmän rooli laajemmassa taistelutavassa. Vertaa esim kuorma-auton lavalla olevat sergeit. Toki ne sergeit voisivat olla vaikka cv90 alustalla ja mukaan voisi laittaa pst-ohjuksiakin, mutta olisikohan se taistelutavan kannalta järkevää? Minusta järjestelmän pitäisi olla vain kahdessa asiassa erinomainen: ensisijainen käyttötapa ja kustannustehokkuus.
 
Minä olin aamulla ajatuksissani asentamassa Nemon torniin ammusilmatorjuntaa. Kummankaan tuliasemavaatimuksia en tiedä. Ei tosin vissiin tieneet sotaherratkaan kun Adatsia suunnittelivat. https://en.wikipedia.org/wiki/Air_Defense_Anti-Tank_System
Periaatteessa piippupaineiden puolesta tuohon voisi tehdä fletchette ammuksia joilla olisi huonohko läpäisy, kohtuulliset lähtönopeudet ja erinomainen ballistinen kerroin, eli toimisivat lähinnä lennokkeja vastaan ja saavat TST-hekon ehkä nilkuttamaan tukikohtaan tarkistamaan vahingot.
 
tuohon voisi tehdä fletchette ammuksia joilla olisi huonohko läpäisy, kohtuulliset lähtönopeudet
ADATS ohjus (lahtonopeudella ei siis mitaan merkitysta) oli arvoiltaan aika vaikuttava, kun sen piti tehota niin ilma- kuin maamaaleihin:
Sensijaan krh:lla ilmamaaleja?

Toisinpainhan temppu toimii hyvin> Jenkit modasivat AC-130:n 105 mm:n haupitsin ampumaan krh-ammuksia, joita alaspain ammuttaessa tarkkuus ei paljoa karsinyt pienemmasta lahtonopeudesta, mutta koneen runko oli kiitollinen, kun se joutuu noita kestamaan satoja/ tuhansia kertoja.
 
Viimeksi muokattu:
ADATS ohjus (lahtonopeudella ei siis mitaan merkitysta) oli arvoiltaan aika vaikuttava, kun sen piti tehota niin ilma- kuin maamaaleihin:
Sensijaan krh:lla ilmamaaleja?

Toisinpainhan temppu toimii hyvin> Jenkit modasivat AC-130:n 105 mm:n haupitsin ampumaan krh-ammuksia, joita alaspain ammuttaessa tarkkuus ei paljoa karsinyt pienemmasta lahtonopeudesta, mutta koneen runko oli kiitollinen, kun se joutuu noita kestamaan satoja/ tuhansia kertoja.

Jeps, niin tekivät https://ndiastorage.blob.core.usgovcloudapi.net/ndia/2005/garm/wednesday/canaday.pdf

upload_2017-10-26_10-1-59.png

Ikävä kyllä tulivat rikkoneeksi Patrian patenttia US6257148:

upload_2017-10-26_10-8-33.png

Asianajajan kirje lopettikin tämän jenkkipuuhastelun.

Idea elää AMOS:in tumppihylsyssä (JVA 1515) ja NEMOssa:
upload_2017-10-26_10-11-55.png

Tammoista talla kertaa;)
 
Olis pitanyt rahastaa niinkuin Nokia teki: antaa rakentaa, sitten asianajaja parinkymmenta patenttia kainalossa paikalle, toteamaan etta "oiskos nyt hyva hetki puhua rojalteista... riitauttakaa vaan, koska juttu tulee mulle, ja tienaisin sillain monta kertaa enemman tasta":)
Asianajajan kirje lopettikin tämän jenkkipuuhastelun.
 
Tässä vielä linkistä löytyvä haupitsin muunnos krh-ampumatarvikkeelle:
upload_2017-10-26_17-36-26.png

Ja tässä kotimainen versio sotasaaliina 1941 saadun 152 H/38:n pohjalta, AMOS-painease 120KRH02P Reilan rannassa:

120KRH02P.jpg

upload_2017-10-26_17-53-41.png
 
Last edited by a moderator:
Onkohan ne veli-venalaisen laskuvarjo-tankkien monikaytto-tykit vahan tuolla ajatuksella?
- alusta on siis valjyyteen nahden tosi heppoinen, eika lahtonopeus voine (?) olla kaksinen
 
Patria vs. US Government?:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D;)
Talvisota Sequel... nehan on yleensa menestys"numeroita".

Ja rahastihan Nokiakin Applen ja Samsungin (tosin silloin ei viela kokoero ollut samaa luokkaa kuin nykyisin).

"Who dares, wins"... oisko tuo: Se ei pelaa, joka pelkaa?
 
Onkohan ne veli-venalaisen laskuvarjo-tankkien monikaytto-tykit vahan tuolla ajatuksella?
- alusta on siis valjyyteen nahden tosi heppoinen, eika lahtonopeus voine (?) olla kaksinen
Mina en ymmarra:confused:

152 H/38 on 120 krh:n alustaksi järeä ja tuolla on ammuttu lähtönopeuksia, jotka ylittävät palvelusampumatarvikkeen REILUSTI:)
 
the VDV will also receive a number of 2S25SDM-1 Sprut light tanks/tank destroyers armed with 125mm cannon,
Tahan viittasin, minusta se on enemman liikkuva alusta kuin oikea "tankki". Eli suoja suunnilleen vain jvk-aseita vastaan ja vastapuolen panssareita taytyy ampua aika lahelta, mika tilanne toteutuu todennakoisimmin rynnakoidessa.
 
Sprut-SD:n 125mm tykki ampuu samaa ampumatarviketta kuin T-72/80/90 vaunujen tykit ilmeisesti samoilla lähtönopeuksilla, paineilla ja suuenergioilla.

"The gun uses the same ammunition as the D-81 series of guns used on the T-64, T-72, T-80 and T-90 tanks."
https://en.wikipedia.org/wiki/Sprut_anti-tank_gun

Selostusta mahdollisesti väärällä terminologialla:
Ero taisteluvaunujen (MBT) tykkeihin on siinä, että Sprutin tykki on matalarekyylinen (low recoil), mikä tulee siitä, että Sprutin tykin "Нормальная длина отката" (joustomatka, takapotku) on pitempi kuin MBT-tykeissä, Sprutin 2A75: 700mm, taisteluvaunujen 2A46: 300mm. Yhtälöstä W=Fs (energia = voima*matka) seuraa, että 2A75:llä laukauksesta vaunuun kohdistuva voima on keskimäärin alle puolet 2A46:n vastaavasta. Rekyyliä olisi mahdollista hillitä myös suujarrulla, mutta Sprut-SD:ssä ei sellaista ole.

http://bastion-opk.ru/gun-2a75/
http://bastion-opk.ru/gun-2a46m4/
 
KRH-vitjaksi mennään vähän OT-linjalla, mutta palataan asiaan kiertotien kautta: Tampellan 100 PstK:ssa 80-luvun lopulta venäläisen 100 psvk:n luisua pidennettiin luisulieriön päälle asennetulle holkilla ja hidastin suunniteltiin uusiksi. Näin tehtiin juurikin rekyylivoiman laskemiseksi luisulla. Tuohon hidastimeen perustuu AMOS/Nemossa käytetty nykykonstruktio ja se sitten onkin jo krh-ketjuun sopivaa;)
upload_2017-10-26_20-22-55.png
 
Minä olin aamulla ajatuksissani asentamassa Nemon torniin ammusilmatorjuntaa. Kummankaan tuliasemavaatimuksia en tiedä. Ei tosin vissiin tieneet sotaherratkaan kun Adatsia suunnittelivat. https://en.wikipedia.org/wiki/Air_Defense_Anti-Tank_System

Ei se ammusilmatorjunta mahdotonta ole, vaatisi vain tehokkaan etäisyydenmittauksen eli mahdollisesti tutkan, sekä älykkäät sytyttimet. No, ei ehkä hävittäjiä vastaan, mutta helikopterit voisivat häätyä :)
 
Back
Top