KRP operaatio Turun saaristossa

Toki venäjä voi tehdä vastavuoroisen takavarikoinnin mutta aika epätodennäköistä se on. En usko, että Venäjä haluaa yhtään enempää alkaa soppaa hämmentämään.

Riippunee siitä, syytämmekö Venäjää julkisesti jostain. Jos tämä on kaiken aikaa vain suomalaisen yrityksen epäillyn rahanpesun tutkintaa, niin mitä se Venäjälle kuuluu ja miksi he vastaisivat mitään? Jos sen sijaan virallinen Suomi syyttää virallista Venäjää jostain (esim. UK vs Venäjä Skripalien tapauksessa), niin sitten reagoitaisiin vastavuoroisesti. Viesti menee kyllä perille ilman julkista syyttelyäkin. Eihän niiden 300 venäläisen yhdessä ilmaiskussa tappamisestakaan seurannut USA:lle mitään
 
Löytyykö tarkempaa kuvaa?

Google Earthilla pääsee vieläkin suurempaan tarkkuuteen, minulla rajoitteena on läppärin näytön fyysinen koko. 10 tuuman näytöllä ei juhlita, enkä jaksa ruveta väsäämään useista osakuvista yhtä suurempaa (ja tarkempaa) kuvaa.

Sijaintitiedot: 60°16'11.48" P 22°10'56.18" I
 
Helmenkalastajia
41310248_2148379008822001_8959164793352620102_n.jpg
 
f4f27638185249d9a8de079b5f67307c.png


Krp ei ole kommentoinut, liittyykö Airiston helmi tutkittavina oleviin rikosepäilyihin. HS ei myöskään ole tavoittanut Airiston Helmen edustajia kommentoimaan asiaa.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja Sami Nurmi sanoo, että ”Airiston Helmi ei ole millään tavalla Puolustusvoimien agendalla tai seurannassa. Minulla ei ole tietoa eikä kommentoitavaa, poliisi tiedottaa.”

Epäily rahanpesusta ja pimeästä työvoimasta
Krp:n tietojen mukaan suomalaisen osakeyhtiön epäillään pesseen rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa.

Krp:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoi lauantaina, että törkeän rahanpesun ja törkeän veropetoksen lisäksi epäillään törkeää kirjanpitorikosta. Lisäksi pienempinä rikoksina epäillään tapahtuneen työeläkevakuutusmaksupetoksia.

https://www.hs.paskamedia.fi/kotimaa/art-2000005837477.html

Krp:n tietojen mukaan suomalaisen osakeyhtiön epäillään pesseen rahaa usean miljoonan euron edestä = rahaa käytetty kuin roskaa saarien, kiinteistöjen ostamiseen ja rakentamiseen ilman mitään liiketoimintaa, josta rahat olisivat tulleet.

Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. = Suomessa operoivat GRU:n agentit eivät kai saisi työlupia?

Nuo muut epäilyt johtuvat näistä samoista seikoista. Kirjanpitorikos lienee tekaistut kuitit (tai ei kuitteja ollenkaan). Ja työeläkemaksujen laiminlyönti liittyy pimeään työvoimaan
 
Hyvä vaan että välillä näytetään voimaa, se on ainoa mitä Venäjä uskoo.(y)
Kunhan ei nuolaistaisi ennen kuin tipahtaa. :rolleyes:
Eiköhän näin näkyvää ja paljon rahaa sekä aikaa vaatinutta toimintaa ole ajateltu hyödynnettäväksi myös tässä tilanteessa.
Se miten hyödyntäminen tapahtuu on mielenkiintoista nähdä.
 
Valvontaan ku

Valvontaan kuuluu myös kyky puuttua alueelle tulevan lentolaitteen toimintaan. Sitä nyt poliisilla ja rajalla on vähän vähemmän. Ja ei, Super Puma tai Dornier eivät ole siihen soveltuvia alustoja.
Niin no pääasiassa ensin ilmoitetaan radiolla ilma-alukselle että on saapumassa lentokielto alueelle. Jos ei tottele niin sitten ovat toimet ja käytäntöönpanija eri kuin poliisi tai raja.
 

Kesarev Consulting -konsulttiyhtiön partneri Pavel Olegovitsh Melnikov on syntynyt 26.05.1980. Airiston Helmi Oy:n pääomistaja (?) Pavel Eduardovitsh Melnikov on syntynyt 07.08.1964. Hän on pietarilaisen Vesta Trading -nimisen yhtiön perustaja ja pääjohtaja.

Vesta Trading edustaa italialaisen VALTECin tavaramerkkejä Venäjällä. VALTEC on ilmeisesti myös Melnikovin perustama ja omistama. Airiston Helmi Oy:n ja Suomen Saaristomatkailu Oy:n hallituksen jäsen Mauro Barbi on VALTECin toimitusjohtaja.

Melnikovin nimissä on useita LVI-tekniikkaan liittyviä patentteja, ja hän on usean eri venäläisen yhtiön perustaja.

Aiemmin Airiston Helmi Oy:n hallituksen jäsenenä oli muistaakseni Shota Shamugija -niminen henkilö (en nyt pääse käsiksi vanhempiin yritystietoihin), joka saattaa olla sukua Latviassa vaikuttavalle rikollispomo Zurab Shamugijalle (aka "Adu Zugdidskij").
 
Viimeksi muokattu:
Sotilaslähde HS:lle: Venäläiskytkyinen Airiston Helmi ollut vuosia Puolustusvoimien ja Supon tarkkailun alla – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

https://www.hs.paskamedia.fi/kotimaa/art-2000005838123.html?share=595ae4921e99e63bd60916b98435bf47

Puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Sami Nurmi sanoo, että ”Airiston Helmi ei ole millään tavalla Puolustusvoimien agendalla tai seurannassa.”

TÄYSIN eri näkemys on HS:n haastattelemalla sotilaslähteellä Puolustusvoimissa.


”On, on, on”, hän vastaa kysymykseen siitä, onko Airiston Helmen toiminta kiinnostanut Puolustusvoimia.

Hän ei halua nimeään julkisuuteen.

Lähteen mukaan yritys on ollut vuosien ajan sekä Puolustusvoimien että suojelupoliisin ”tarkkailun alla”. Hänen mielestään yrityksen ”liiketoiminta on järjetöntä”, jos kyseessä olisi normaali kiinteistöbisnes, koska ”kiinteistöillä ei tehdä mitään”.
 
Kriisissä tai aktiivisen harmaan vaiheen aikana on kuitenkin hyötyä jos merellä liikkuvaa kohdetta on vaikea tunnistaa tai erottaa varmuudella vihamieliseksi. Pelkästään
pimeys yhä nykyäänkin tekee tunnistamisen vaikeaksi.

Tässä on vielä hyvä huomioida se, että se uhka ei välttämättä kohdistu Suomeen, mikä voi vaan lisätä sekaantumisen vaaraa tai synnyttää tilanteen, jossa epävarmuustekijöiden tähden viivytellään ne ratkaisevat minuutit/tunnit.

On myös hyvä huomioida se, että Venäjä on ainakin suunnitellut kontteihin sijoitettavia pintamaaliohjuksia, jolloinka "lautta" muuttuu tarvittaessa "ohjuslautaksi". Tällaisessa operaatiossa alus, joka erehdyttävästi näyttää merivoimien alukselta, voi saada turhaa hyötyä. Kaikki merellä liikkuvat eivät kuitenkaan ole perillä aluksen todellisesta omistajasta, joten, mielestäni viranomaisiltamme leväperäisyyttä antaa aluksen jatkaa purjehtimistä ko. värityksessä. Viimeistään 2014 silmien olisi pitänyt aueta.
 
Selviää, että venäläisille on irronnut ja irtoaa yhä edelleen poikkeuslupia kummallisen kivuttomasti. Toisin kuin muut saaristokiinteistöjen omistajat, Airiston Helmi pääsee ruoppaamaan väylille avautuvia rantojaan. Yritys saa rakentaa kiinteistöilleen massiivisia laitureita, helikoptereiden laskeutumisalustoja ja kallioon louhittavia suojatiloja.Venäläissaarille vedetään merenalaisia voimavirta- ja tietoliikennekaapeleita.Syväsukelluksia toteutetaan lupaa kysymättä, kenellekään etukäteen ilmoittamatta.

Kaavamääräysten vastaisia järeitä laitureita, valtavia ruoppauksia, pengerryksiä, helikopterikenttiä, massiivisia varastoja ja muuta normaalista saaristorakentamisesta poikkeavaa rakennuskantaa...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/ea9096b3-1abf-4983-a590-75dfd9c8a15d_u0.shtml

Poikkeuslupia on allekirjoitettu virkavastuulla. Nyt on aika pitää huoli siitä, että vastuu lankeaa maksettavaksi.

Joillain tahoilla on valvontavastuu. Jos sitä on laiminlyöty, niin laiminlyönnistä pitää joutua vastuuseen.

Jos tavallinen Arska tai Ville pykää saunaa rantatontille, niin on ihan varma että kunnalla on aikaa ja mielenkiintoa valvoa sitä, ettei sauna tule liian lähelle vesirajaa.

Jos Pena ta Tuula tekevät ison peruskorjauksen, niin kunta pitää kyllä huolen siitä, että liesituulettimen poistorööri kestää kolme tuntia sen alla jatkuvan rasvapalon tai muuten ei tule hyväksyntää.

Jos Venäjän hybriditohinat ulotetaan huoltovarmuuden ja maanpuolustuksen tärkeimmille väylille, niin ellei lupa- ja valvonta-asioita hoitavia viranomaisia kiinnosta, niin sitten pitää vaihtaa viranomaisia ja mieluiten niin että kaikki vähänkin epäselvä tutkitaan niin että näkyy ja kuuluu.
 
Nimenomaan, tuollaiset kelluvat merikontit eivät herätä kenessäkään huomiota eikä huolta huomisesta, kuten on tarkoituskin jos ajatellaan liikkua vihollisen vesillä tihutöissä. Silloin kannattaa olla mahdollisimman näkyvä, mutta huoleton näky. Väylien taktinen pohjamiinoittaminen, tai sukeltajien verkkoon kytkeytyminen samalla kun viisi alastonta juopunutta "turistia" viuhuu saunalautan kannella ei vaadi kullattua komentosiltaa.

Helikopterien laskeutumisalustat on siellä jo, se että ne on ratsattu ei poista niiden käyttökelpoisuutta ellei niitä oikeasti tuhota.

Kallioon louhittu tila hekokentän vieressä? Siellä voi välivarastoida vaikka kymmeniä kuutioita lentopetroolia mökkien ja saunalauttojen toiminnan turvaamiseen.

Ja sitten sijainti. Högön miinavaraston ja muiden tukikohtasaarten lisäksi, etäisyys Skinnarvikin tukikohtaan, josta laivaston alukset hakisivat aseensa, on 21km, toiseen suuntaan Pansion laivastotukikohtaan on 19km. Ja tämä matkailukeskus on siinä kaikkien väylien keskellä.

Tai sitten luolat on oikeasti vain että Igor saa kaljan kylmään peruskallion sisälle. Saaristoon suunnitellut lotjat vetouisteluun ja hekokentätkin vain kuulantyöntörinkejä.


Edit. Lisään tähän jutun vuodelta 2014. Voisin epäillä myynnin läpi ajaneita maanpetoksesta. Onneksi viranomaiset korjaavat nyt menneitä virheitä.

Sotilasalue myytiin ulkomaalaisille

16.10.2014 klo 9:08 (muokattu 17.10.2014 klo 5:18)
Merivoimien materiaalilaitos yritti turhaan estää maakaupat asevarikon suoja-alueella.
316d0a1f027853e3f4d9d235bf672804f9c02209c69a115aa77353c4bb7ee203.jpg

316d0a1f027853e3f4d9d235bf672804f9c02209c69a115aa77353c4bb7ee203.jpg

Puolustusvoimien varikko Skinnarvikissa Kemiössä. Ulkomaalaistahoille myyty kiinteistö sijaitsee varikon suoja-alueen välittömässä läheisyydessä.
Merivoimien räjähdeainevarikon suoja-alueella Kemiön Skinnarvikissä tehty maakauppa toteutui materiaalilaitoksen suojausyrityksistä huolimatta vuonna 2008.
Iltalehden hallussa olevat asiakirjat todistavat, että Merivoimien materiaalilaitos yritti rajoittaa ulkomaalaisten maanhankintaa varikkoalueen lähimaastossa turvallisuussyistä jo vuonna 2007. Materiaalilaitos ehdotti, että maat lunastettaisiin valtiolle.
Pääesikunnan oikeudellinen osasto kuitenkin katsoi, ettei maa-alueiden myynti muodostaisi riskiä sotilasalueelle eikä suoja-aluetta täten ollut tarvetta turvata erityistoimenpitein. Linjaus tuli myös presidentti Tarja Halosen kanslian tietoon maanomistajan tekemän kantelun myötä.
Vain muutama kuukausi myöhemmin Suomen valtiota edustanut Metsähallitus teki maakaupat ukrainalaisen liikemiehen kanssa varikon suoja-alueella.
Metsähallituksessa ei hämmästelty, vaikka maata havitelleen liikemiehen yritys oli rekisteröity Vantaan kaupungin vuokra-asuntoon. Liiketoimintakin oli vaatimatonta.

Maa-alueet nimiinsä lainhuudattaneen yrityksen osakkeet on myyty eteenpäin Virossa jo joitakin vuosia sitten. Maa-alueiden tämän hetkisestä omistajasta ei ole tietoa sen paremmin puolustusvoimilla kuin Metsähallituksellakaan.

"Äärimmäisen vakavaa"
Insinöörieversti evp. Olli-Pauli Sarvarantavastasi puolustusvoimien räjähdeainevarikkojen turvallisuudesta pääesikunnan teknillisen tarkastusosaston päällikkönä samaan aikaan, kun Skinnarvikin kaupat toteutettiin.
Sarvaranta ihmettelee, miksei pääesikunnan tarkastusosastoa kuultu myyntilinjauksia tehtäessä.
- Kyseessä on äärimmäisen vakava asia.
Räjähdeainevarikkojen läheisyydestä ei saa myydä mitään. Eikä varsinkaan ulkomaalaisomistukseen
, jyrähtää Sarvaranta
 
Viimeksi muokattu:
Sotilaslähde HS:lle: Venäläiskytkyinen Airiston Helmi ollut vuosia Puolustusvoimien ja Supon tarkkailun alla – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

https://www.hs.paskamedia.fi/kotimaa/art-2000005838123.html?share=595ae4921e99e63bd60916b98435bf47

Puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Sami Nurmi sanoo, että ”Airiston Helmi ei ole millään tavalla Puolustusvoimien agendalla tai seurannassa.”

TÄYSIN eri näkemys on HS:n haastattelemalla sotilaslähteellä Puolustusvoimissa.

”On, on, on”, hän vastaa kysymykseen siitä, onko Airiston Helmen toiminta kiinnostanut Puolustusvoimia.

Hän ei halua nimeään julkisuuteen.

Lähteen mukaan yritys on ollut vuosien ajan sekä Puolustusvoimien että suojelupoliisin ”tarkkailun alla”. Hänen mielestään yrityksen ”liiketoiminta on järjetöntä”, jos kyseessä olisi normaali kiinteistöbisnes, koska ”kiinteistöillä ei tehdä mitään”.

Muistutukseksi:
Ulkomaalaisten kiinteistökauppoja rajoittava lakihanke kohtaa ruuhkaisen eduskunnan – puolustusministeri Niinistö uskoo toteutumiseen, mutta kokoomuksessa ollaan eri linjoilla
https://www.hs.paskamedia.fi/politiikka/art-2000005804555.html

Foorumi taitaa muuttaa linkin, joten otsikosta tehdyllä verkkohaulla pääsee paremmin lukemaan itse uutisen. Kiertelyn makua, mutta kukin tehkööt oman arvionsa.
 
Last edited by a moderator:
Kieltämättä Remesmäistä edelleen.. Mutta oikeesti olis kyllä jo Putiniltakin aika härö veto kärväyttää Saulin sähkökaappi ikään kuin kostona tämmösen lauantain päätteeksi.
Jatketaan Ilkka Remeksen leikkimistä.
Viime aikoina Mäntyniemen lähistöillä on ollut hommissa sähkölaitoksen asuissa työmiehiä.
Pelastuslaitosten Huutokaupoista on ostettu paloautoja ja entisiä ambulansseja ja niiden ostajina on ollut murtaen suomea puhuvia henkilöitä. Jossain päin Helsinkiä on syrjäisessä huoltotunnelissa kytketty uudestaan Mäntyniemeen meneviä sähkökaapeleita.
Eräänä lauantaina syötetään Mäntyniemeen johtavaan sähkökaapeliin niin suuri virtapiikki että se aiheuttaa tulipaloja Mäntyniemen sähkökeskuksissa jotka laukaisevat palohälytyksen joka kaapataan lähistöllä pakettiautossa olevalla valetukiasemalla.
Kohta Mäntyniemeen saapuu paloautoja ja ambulansseja joissa on palomiesten ja ensihoitajien asuihin pukeutuneita Spetsnaz sotilaita. Tasavallan presidentti kuljetetaan ambulanssin kyydissä pois Mäntyniemestä tuntemattomaan paikkaan. Myöhemmin pääministeri saa puhelun Tehtaankadulta.
Mikä parasta, onneksi Suomen tiedustelu on saanut suunnitelmasta jo aikaisemmin vihiä ja viranomaiset tekevät rynnäkön eräälle rannikolla olevalle saarelle. Tiedoitusvälineille kerrotaan kyseessä olevan talousrikostutkinta. Lauantai iltana iltasanomissa on pikku uutinen jossa kerrotaan sähköviasta Mäntyniemessä.
 
Viimeksi muokattu:
Riippunee siitä, syytämmekö Venäjää julkisesti jostain. Jos tämä on kaiken aikaa vain suomalaisen yrityksen epäillyn rahanpesun tutkintaa, niin mitä se Venäjälle kuuluu ja miksi he vastaisivat mitään? Jos sen sijaan virallinen Suomi syyttää virallista Venäjää jostain (esim. UK vs Venäjä Skripalien tapauksessa), niin sitten reagoitaisiin vastavuoroisesti. Viesti menee kyllä perille ilman julkista syyttelyäkin. Eihän niiden 300 venäläisen yhdessä ilmaiskussa tappamisestakaan seurannut USA:lle mitään

Ja minkäs sille sitten voi jos venäläinen tilintarkastaja löytää jotain epäselvyyksiä Venäjällä toimivan ja sinne investoineen suomalaisfirman papereista?

Olisi pitänyt tsuhnan olla vain tarkempi.

Ja näin ollen Sale ja Putin voivat edelleen kätellä ja hymyillä toisilleen...
 
Se miten hyödyntäminen tapahtuu on mielenkiintoista nähdä.

Jos ja kun viranomaiset hyödyntävät tämän operaation opit ja tulokset, niin me tuskin tulemme näkemään asiaa koskaan.

Hallinnolliset, taloudelliset ja organisatoriset polut tuppaavat päättymään kilpimiehiin. Ja itänaapurilla on sellainen perinne, että kilpimiehet kuolevat, katoavat tai pysyvät Venäjällä juhlittuina sankareina sen jälkeen kun polku on ulottunut heihin asti.

Oppimaansa ja löytämäänsä viranomaisten ei kannata toitottaa mihinkään liikaa jos haluavat siitä hyötyä.

Itänaapurin ulko- ja turvallisuuspoliittinen härnääminen ei tällä geopoliittisella sijainnilla ole viisasta. Niinpä asiat hoidetaan fiksusti eikä tyhmästi.

Omaisuuden takavarikoinnin mahdolllistavat asiat - jos niitä tapahtuu - tapahtuvat avoimessa demokratiassa avoimesti. Ammatti-ihmiset ovat varmaan kuitenkin huolehtineet siitä, että siinä sörsselissä ei ole mitään isoa.

Eli näytelmä taatusti saadaan mutta varsinainen näytelmä käydään kulissien takana eikä näyttämöllä.
 
Back
Top