Maahanmuutto ja sen vaikutukset Ruotsissa: uutiset ja keskustelu

12038000_10153038938102511_6436008701178296532_n.jpg
 
IKEA-miehen taustalta löytyy maahanmuuttopolitiikka joka päästi/houkutteli miehen Ruotsiin.

Ruotsin kunnat pakotetaan vastaanottamaan pakolaisia
Ruotsin hallitus ja porvarioppositio ovat päässeet yhteisymmärräkseen maahanmuutto- ja integraatiopolitiikasta.

Kato ruotsalaisessa näennäisdemokratiassa ollaan pikku hiljaa siirtymässä pitkistä listoista pitkiin puukkoihin..

On se jäännää, jos YLE:ä ja Hesaria on uskominen, ainoa Ruotsille vahingollinen siirtolaisaalto olivat Suomesta tulleet 'Kansankodin kuokkavieraat...' mutta tämmöstä käymistä eivat tainneet kuitenkaan aiheutta, vaikka rasistiset ennakkoluulot suomalaisia kohtaan istuvat edelleenkin ruotsalaisen kansankodin DNA:ssa kuin tatti paskassa. Ehkä se johtuu siitä, että Ruotsi karkotti tötöilevät suomalaiset takaisin Suomeen ja latkäisivät maahantulokiellon päälle.
 
http://paavotajukangas.com/2015/10/...vanhemmat-eivat-paasta-lapsiaan-enaa-kouluun/
http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.4406386-kaos-i-knaredsskolan-barn-halls-hemma

Knäredin koulussa kaaos- vanhemmat eivät päästä lapsiaan enää kouluun

Posted on 27.10.2015 by Paavo Tajukangas // 0 Comments

Hallandsposten kirjoitti lauantaina hyytävää tarinaa monikulttuurisesta koulusta Laholmin kunnassa. Knäredin koulu on ajautunut siihen pisteeseen, että monet vanhemmat eivät päästä enää lapsiaan kouluun, sillä koulun henkilökunta on menettänyt kontrollin ihan kokonaan ja kehitysmaalapset pitävät nyt koulussa valtaa.

Koulutarkastaja on saanut lukuvuoden aikana ainakin kaksi ilmoitusta vanhemmilta, jossa koulun tilanteen kerrotaan olevan kaaottinen ja lapsia kiusataan systemaattisesti.

Muuan vanhempi kertoo:

Lapsille huudellaan koko ajan ”huora” ja ”vittu”. Muutama päivä sitten itki lapseni viisi tuntia koulun jälkeen. Luokassa on sellainen elämä, jota siellä ei pitäisi olla. Tämä kaikki on vain pahentunut ja pahentunut entisestään.

Viimeiset pari viikkoa ovat koulussa olleet siinä määrin katastrofaalisia, että useat perheet eivät ole päästäneet lapsiaan kouluun, sillä kukaan ei voi enää taata lapsien turvallisuutta. Koulutarkastaja on laittanut koulun henkilökunnalle kyselyn tilanteesta, mutta vastaus ei paljon anna toivoa:

Oppilaat juoksevat oppitunnin aikana ympäriinsä, kirkuvat ja heittelevät tavaroita. Aikuiset ovat menettäneet kontrollin kokonaan. Oppilaat eovät välitä, vaikka heille sanotaan asioista. He haukkuvat ihmisiä, tulevat myöhässä, häiritsevät ja kulkevat oppituntien aikana miten haluavat.

Koulun rehtori Bengt Svensson kertoo:

On totta, että meillä on ongelmia opiskelurauhan suhteen. Mutta meillä on nyt uusi yhteistyökumppani, joka tulee puhumaan oppilaiden kanssa ”jalkapallokieltä”.

Rehtori kertoo, että katastrofi ei koske ihan koko koulua, vaan vain muutamia luokkia. Koulutuspäällikkö Per Jangen kuitenkin kertoo, että tilanne on todella paha.

——————————-

Tulevat sukupolvet varmasti tulevat kiittämään nykyvanhempia, jotka ovat tehneet lasten elämästä täyden helvetin laittamalla lapsiaan kehitysmaalaisten kanssa samoihin kouluihin. On tunnettua, että kehitysmaalaista ei koulunkäynti kiinnosta.

Odotamme jännityksellä toimiiko koulun stragedia, ”jalkapallokieli”.
 
Jokohan se vähitellen tämäkin byrokratiaan juuttunut saareke selviäisi:
"Malmön ympäristölautakunta on päättänyt, että kaupungissa sijaiseva EU-siirtolaisten laiton leiri tyhjennetään ja revitään maan tasalle. Kiistelty leiri sijaisee yksityishenkilön omistamalla tyhjällä teollisuustontilla.
Malmön leirin arvioidaan olevan Ruotsin suurin lajissan. Sen olemassaolon oikeutuksesta on kiistelty, mutta nyt kaupungin ympäristölautakunta on sanansa sanonut: siirtolaisilla on sunnuntai-iltapäivään asti aikaa lähteä leiristä. Teltoissa ja asuntovaunuissa pitää majaa nelisen sataa EU-siirtolaista.
Vastuu alueen siivouksesta ja siitä, ettei sitä käytetä asuinpaikkana, kuuluu kiinteistönomistajalle. Yksityinen omistaja ei ole kuitenkaan kyennyt tyhjentämään tonttia, ja kaupunki on ottanut asian hoitaakseen. Eri tuomioistuimet ovat kuitenkin kieltäneet kaupungin aiemmat purkuyritykset, koska häädettäviä ihmisiä ei ole kyetty nimeämään"
http://www.svt.se/nyheter/uutiset/eu-siirtolaisten-leiri-maan-tasalle-malmossa
 
Swdustan pyytää Natolta apua mamukriittisiä vastaan

http://www.dn.se/nyheter/sverige/nato-framlingshatet-kan-godas-av-frammande-makt/
http://www.friatider.se/regeringen-beg-r-nato-hj-lp-mot-alternativa-medier

Swedish government asks NATO for help against alternative news websites

''Alternative news websites spread ''racist conspiracy theories and hate'' on the internet in the ''free west'', says DN. Now, NATO suspects ''foreign powers'' are behind everything and the swedish government asks for help from NATO against the alternative news websites.''

''It's important to uphold the truth!'' says Swedens defence minister Peter Hultqvist about the decision to ask NATO for help.''

Sweden is considering joining NATO's ''center for strategic communiation'', Stratcom, who analyzes immigration critical opinions in social media from a military base in Riga. The center suspects according to DN that a ''foreign power'', as Russia, is behind the growing anti-immigration sentiment on the internet in Sweden right now.
 
Stratcom, who analyzes immigration critical opinions in social media from a military base in Riga. The center suspects ''foreign power'', as Russia, is behind the growing anti-immigration sentiment on the internet in Sweden right now.

http://www.lsm.lv/en/article/societ...-on-refugees-spread-by-third-parties.a151585/
"He outlined parallels about the means of how this information is distributed, saying that the sources are often the same that spread messages of anti-Ukrainian sentiment during the conflict between Russia and Ukraine"

Tämä on erittäin vakavaa ja huolestuttavaa. MSB:n ja Stratcom eivät ole mitään pelleorganisaatioita ja jos he nyt nostavat tätä asiaa esille niin tilanne on aika vakava. Ruotsi on Ukrainakonfliktin yhteydessä joutunut aika kovan informaatiosodankäynnin kohteeksi. Tästä esimerkkinä ovat ne useat väärennökset joilla Venäjän media on yrittänyt ”todistaa” Ruotsin myyvän aseita Ukrainalle ja ”suojaavan” Ukrainalasia sotarikollisia.

Olen itse seurannut Ruotsin maahanmuuttokeskustelua ja jaan MSB:n ja Statcomin mielipidettä siitä että siellä on normaalin rasismin, muukalaisviihajien ja normaalien kriitikoiden keskellä nyt käynnissä aika kova informaatiosodankäyntiä ja psykologista sodankäyntiä joka näyttää, kuulostaa ja haisee aivan siltä että olis KGB:n vanhoista oppikirjoista poimittua.

Olemme jo nähneet miten Ryssä työntää rahaa äärioikeistoryhmiin ja äärivasemmistoon Ruotsissa ja olemme nähneet miten ne organisaatiot on myös levinny Suomeen. Ymmärrämme hyvin että Ryssä haluaa EUn hajalle. Ymmärrämme että he nyt käyttävät Syyrian konfliktia hyväkseen ja ovat siellä omilla aseillaan liikkeillä ja tiedämme että he myös käyttää pakolaisvirtaa heikentääkseen EUn yhtenäisyyttä. Kysymys kuuluukin mitä he tällä hetkellä tekevät Suomessa? Venäjän mielestä Suomen pitäis poistua EU;sta mitä he tekevät tämän eteen nyt.

---------------------------------------------

Jännää nähdä ett joku yrittää ”liata” Stratcomin jakama tieto liittämällä se ”conspiracy theory” juttuihin. Nähtävästi Turkulaiselta lääkkeet jääny syömättä ...
http://maanpuolustus.net/threads/hybridistä-opitte-vasta-venäjän-opettaessa

Muistaaks joku mikä nimitys tällä taktiikalla on.
 
Viimeksi muokattu:
Kun lukee Sydsvenskania päivittäin, ymmärtää miksi maahanmuuton vastustus nousee länsinaapurissa. Eipä siihen trolleja tarvita. Ihmisillä nyt on näitä äärimielipiteitä, osalla on mielipiteisiinsä perusteet - joista voimme olla montaa mieltä. Vasta kun leivän (maidon) hinta karkaa köyhän perheenisän ulottumattomiin alkaa huolet (Napoleon tiesi tämän eli vaati ja sai leivän hinnan Pariisissa ja paikoissa, joissa oli - osana jokaamuista raporttia! Läheteillä oli kiire!) Toki Venäjällä on edelleen käytössä Tšingis-kanin opettamat tavat, joiden perintöä on tämä oppi mieliin vaikuttamisesta - siis omien ja vihollisten. Vahvin ase tätä vastaan on mielestäni oma itsenäinen ajattelu (viisas sellainen?). Candido pro cause, candida - jos muistan oikein erään sukuvaakunan tekstin.
 
Kun lukee Sydsvenskania päivittäin, ymmärtää miksi maahanmuuton vastustus nousee länsinaapurissa. Eipä siihen trolleja tarvita. Ihmisillä nyt on näitä äärimielipiteitä, osalla on mielipiteisiinsä perusteet - joista voimme olla montaa mieltä. Vasta kun leivän (maidon) hinta karkaa köyhän perheenisän ulottumattomiin alkaa huolet (Napoleon tiesi tämän eli vaati ja sai leivän hinnan Pariisissa ja paikoissa, joissa oli - osana jokaamuista raporttia! Läheteillä oli kiire!) Toki Venäjällä on edelleen käytössä Tšingis-kanin opettamat tavat, joiden perintöä on tämä oppi mieliin vaikuttamisesta - siis omien ja vihollisten. Vahvin ase tätä vastaan on mielestäni oma itsenäinen ajattelu (viisas sellainen?). Candido pro cause, candida - jos muistan oikein erään sukuvaakunan tekstin.

Itsenäinen ajattelu ja omissa, vasituissa arvoissa roikkuminen, tiukasti. Kaikki muu on suunnilleen Himas-kamaa.
 
Kun lukee Sydsvenskania päivittäin, ymmärtää miksi maahanmuuton vastustus nousee länsinaapurissa. Eipä siihen trolleja tarvita. Ihmisillä nyt on näitä äärimielipiteitä, osalla on mielipiteisiinsä perusteet - joista voimme olla montaa mieltä. Vasta kun leivän (maidon) hinta karkaa köyhän perheenisän ulottumattomiin alkaa huolet (Napoleon tiesi tämän eli vaati ja sai leivän hinnan Pariisissa ja paikoissa, joissa oli - osana jokaamuista raporttia! Läheteillä oli kiire!) Toki Venäjällä on edelleen käytössä Tšingis-kanin opettamat tavat, joiden perintöä on tämä oppi mieliin vaikuttamisesta - siis omien ja vihollisten. Vahvin ase tätä vastaan on mielestäni oma itsenäinen ajattelu (viisas sellainen?). Candido pro cause, candida - jos muistan oikein erään sukuvaakunan tekstin.
Se on totta että maahanmuuton vastustus Ruotsissa nousee ja ihan odotetusti siellä kans äärimielipiteitä löytyy mutta Stratcomin ja MSBn mukaan pitkin EU:ta alkaa löytyä sellaista viestintää joka perustuu samoihin rakenteisin kuin Ukranalaisvastaisen propagandan levitysmekanismi. Elikkä täällä jo tutulle venäläiselle trollitehtaalle on annettu uusia viestintätehtäviä. Tästä on esimerkki siitä että samanlaiset twitter "bot" ryhmät jotka aikoinaan levitti propagandaa Ukrainaa vastaan nyt kovalla äänellä levittää rasistipropagandaa.

Äärimielipiteet ja rasismi on yks asia Venäläiset vaikutusoperaatiot on toinen. Ehkä aiheesta pitäis avata uus ketju jossa vois kerätä esimerkkejä siitä miltä nämä vaikutusoperaatiot näyttää esim backmannit ja muut.

Tässä esimerkki: Krisinformation on yks MSB:n virallisia informaatiotyökaluja
https://blogg.msb.se/krisinformation/2015/10/28/dubbelkolla-innan-du-delar/
Tässä blogiviestissä esimerrki siitä millaisia väärennöksiä nyt on liikkeellä.
 
Viimeksi muokattu:
Swdustan pyytää Natolta apua mamukriittisiä vastaan

http://www.dn.se/nyheter/sverige/nato-framlingshatet-kan-godas-av-frammande-makt/
http://www.friatider.se/regeringen-beg-r-nato-hj-lp-mot-alternativa-medier

Swedish government asks NATO for help against alternative news websites

''Alternative news websites spread ''racist conspiracy theories and hate'' on the internet in the ''free west'', says DN. Now, NATO suspects ''foreign powers'' are behind everything and the swedish government asks for help from NATO against the alternative news websites.''

''It's important to uphold the truth!'' says Swedens defence minister Peter Hultqvist about the decision to ask NATO for help.''

Sweden is considering joining NATO's ''center for strategic communiation'', Stratcom, who analyzes immigration critical opinions in social media from a military base in Riga. The center suspects according to DN that a ''foreign power'', as Russia, is behind the growing anti-immigration sentiment on the internet in Sweden right now.
Tottakai Venäläiset käyttävät hyväkseen Ruotsalaisten itse aiheuttamaa tiedotus tyhjiötä. Porukkaa hakee tietoa sieltä mistä saa ja tarvittaessa vaikka RT:ltä tai Sputnikista. Ja samaa kehitystä on ollut Suomessakin ja saamme syyttää vain ja ainoastaan itseämme jos sensuurilla ajamme ihmiset vaihtoehtoisen median syliin.
 
Sweden’s governments collapsing under weight of refugees

http://business.financialpost.com/f...vernments-collapsing-under-weight-of-refugees

"Refugees have become one of the country’s largest industries"

Industrialists in the refugee sector – including the Wallenbergs, Sweden’s dominant industrialist family, and private equity firm IK Investment Partners – are reportedly earning profits three times that of the average on the stock exchange. Sweden’s single largest private provider of refugee accommodation for adults, Jokarjo, houses 5,000 migrants at 30 facilities. It tripled its revenues between 2013 and 2014, expects a doubling this year and has as its ambition, declares Jokarjo’s owner, to create an “Ikea for asylum reception.”

Kyseessä on maanpetoksellinen toiminta josta toivottavasti joku päivä jaetaan kovia tuomioita, ei tarvitse välittää syytöksistä taannehtivan oikeuden käytöstä, nämäkin toimijat kirjoittavat omat lakinsa kukkarollaan.
 
Villi länsi.

Ruotsissa katuväkivalta kasvanut rajusti
55 minutes ago http://www.svt.se/nyheter/uutiset/ruotsissa-katuvakivalta-kasvanut-rajusti
polis-jpg

Aseellinen väkivalta on kasvanut rajusti Ruotsin suurkaupungeissa. Viidessä vuodessa ampumisen seurauksena on loukkaantunut viisi kertaa enemmän ihmisiä kuin naapurimaiden pääkaupungeissa yhteensä.

Ruotsissa aseellinen väkivalta on lisääntynyt jo vuosia. Samalla kun Kuolemaan Johtava väkivalta on kaikkiaan vähentynyt, lisääntyy ampuma-aseväkivalta kaduilla.

Ero naapurimaihin suuri
SVT Nyheterin tekemän kartoituksen mukaan ampumisen seurauksena haavoittuneiden yes kuolleiden määrä Ruotsin suurkaupungeissa on huomattavasti suurempi kuin Oslossa, Kööpenhaminassa tai Helsingissä.

Göteborgissa, Tukholmassa yes Malmössä on viiden vuoden aikana ammuttu haavoittavasti viisi kertaa enemmän ihmisiä kuin Oslossa, Helsingissä yes Kööpenhaminassa yhteensä. Kuoliaaksi ammuttujen määrä on Ruotsissa nelinkertainen.

- Emme pysty kertomaan, miksi Ruotsissa ammutaan naapurimaita enemmän ihmisiä. Kukaan ei ole tehnyt tilanteesta kunnon analyysiä, kriminologian professori Jerzy Sarnecki sanoo.

Sarnecki toteaa, että poliisin työskentelytavoissa Pohjoismaissa on eroja. Samalla kuitenkin edellytykset lainsäädännön yes keinojen osalta ovat samankaltaiset.

- Uskon enemmänkin, että meillä sosiaalinen tilanne on huonompi. See mitä näemme New, on tulos epäonnistumisesta kaksikymmentä vuotta Sitten, joilloin NAMA nuoret aseita käyttävät miehet kasvoivat, Sarnecki sanoo.
 
Hieman lisää villistä lännestä.

Tilastoja Pohjoismaiden ampumistapauksista

Posted on 2.11.2015 by Paavo Tajukangas // 3 Comments

SVT:n tekemän julkaisun mukaan Ruotsissa ammutaan selvästi enemmän kuin muissa pohjoismaissa. Ruotsissa ampumistapausten ja niissä kuolleiden lukumäärä on selvästi suurempi kuin naapurimaissa. Norja ja Tanska menevät suurinpiirtein käsikädessä ja Suomessa ampumistapauksia on vain muutamia.

Luvut ovat varmasti kiusallisia tietyille piireille, sillä onhan totuttu väittämään Suomen olevan Pohjoismaiden väkivaltaisinta kansaa, Esim Göteborg ja Helsinki ovat suoraan verrattavissa keskenään. Helsinki on muutaman kymmenen tuhatta isompi väkiluvultaan. Tukholman lukuun on taas laskettu ns. Suur- Tukholma (noin 2.2 miljoonaa asukasta) joka kattaa kaikki ympäristökaupungitkin.

Göteborgin poliisia haastateltaessa ja syitä etsiessä ei mainittu sanallakaan kehitysmaalaisia ja Göteborgin muslimighettoja. Kerrottiin vain, että jostain syystä Göteborgissa on paljon aseita ja pikkugangstoja.





http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/extrem-situation-jamfort-med-grannlanderna

Laita jakoon:
 
5.11.2015 klo 19:46 | päivitetty 5.11.2015 klo 19:49
Ruotsalaisministeri turvapaikanhakijoille: Pysykää Saksassa, täällä ei ole asuntoja
Ruotsi arvioi, että maahan saapuu tänä vuonna 160 000 uutta turvapaikanhakijaa. Viime vuonna hakijoita oli 80 000.

Maahanmuuttoministeri Morgan Johanssonin mukaan Ruotsin rajat ovat tulleet vastaan. Turvapaikanhakijoille ei voida taata majoitusta. Kuva: Jessica Gow / EPA

Ruotsissa pelätään uutta turvapaikanhakijaryntäystä Saksasta. Maahanmuuttovirasto arvioi, että maahan saapuu torstaina aikana ennätysmäiset 2 000 turvapaikanhakijaa. Maahanmuuttoministeri Morgan Johansson kehottaa ihmisiä pysymään Saksassa.

– Ruotsin tilanne on niin kuormittunut, että heidän on päätettävä, jäävätkö he Saksaan, missä heillä on katto päänsä päällä, vai tulevatko he Ruotsiin, sanoo Morgan Johansson yleisradioyhtiö SVT:lle.

Johanssonin mukaan turvapaikanhakijoiden on varauduttava etsimän itse asuntonsa Ruotsissa, mikäli he päättävät matkustaa sinne, sillä kuntien tilat eivät riitä. Maahanmuuttovirasto on torstaina perännyt kunnilta 20 000:a uutta vastaanottopaikkaa.

– Emme voi järjestää asuntoja kuinka monelle hyvänsä. Ihmisten täytyy ymmärtää se. Heidän täytyy myös ymmärtää, että mitä enemmän tänne tulee ihmisiä, sitä pidempään hakemusten käsittelyaika kestää. Se voi olla kaksikin vuotta, sanoo Johansson sanomalehti Aftonbladetissa.

Ruotsissa uskotaan, että turvapaikanhakijamäärät ovat kääntyneet uudestaan nousuun, koska vastaanotto-olosuhteet ovat heikentyneet myös Saksassa. Noin 40 000 turvapaikanhakijaa on sijoitettu leireihin.

– Me olemme hyvin dramaattisessa tilanteessa, joka on muuttunut entisestä dramaattisemmaksi viimeisen vuorokauden aikana. Viime viikolla turvapaikanhakijoiden määrä väheni, mutta viime vuorokauden aikana se on kääntynyt nousuun,

Ruotsi arvioi, että maahan saapuu tänä vuonna 160 000 uutta turvapaikanhakijaa. Viime vuonna hakijoita oli 80 000.

http://yle.fi/uutiset/ruotsalaismin...sykaa_saksassa_taalla_ei_ole_asuntoja/8435539
 
Eivätkös koneinsinöörit, taloutta ja yhteiskuntaa piristävät moniosaajat pärjää ilman Ruotsin valtiota? Mitenkäs se nyt näin menee? Luulisi moisten huippuosaajien pykäävän omat asuntonsa pystyyn ja muutenkin olevan suureksi hyödyksi Ruotsille, eivätkä taakaksi. Onkohan joku valehdellut nyt meille näistä osaajista ja heidän kyvyistään vai mistä lienee kysymys? :D
 
Polta auto, niin saat duunin
http://areena.yle.fi/1-2409483
  • 57 min
  • ma 2.11.2015
  • 11 kk 23 pv
Ruotsalaislähiöt mainitaan usein kauhuskenaarioina suomalaisessa maahanmuuttokseskustelussa, mutta millaista elämä niissä oikeasti on? Synnyttikö yhteiskunta tosiaan itse ongelmansa? Tuotanto: SVT.

10.11.2015 - 18.12
PUHEENAIHE
Dokumentti paljastaa: Tämän takia autot roihuavat Ruotsin lähiöissä

Ruotsin television SVT:n tuottama tv-dokumentti paljastaa karuja tietoja maahanmuuttajien integraation epäonnistumisesta Tenstan lähiössä Tukholmassa.

Dokumentin mukaan lähiön nuorisotaloon ”Blå husetiin”, kirjastokahvilaan ja öistä turvallisuutta valvoviin katupartioihin palkattiin 2000-luvun alusta lähtien rikoksesta tuomittuja nuoria miehiä.

Rekrytointipäätöksiä tehtiin tietoisesti, sillä tavalliset nuorisotyöntekijät kertoivat, etteivät he enää kyenneet pitämään järjestystä yllä.

Töihin palkatut jengitaustaiset miehet ehtivät syyllistyä vuosien ajan muun muassa nuorisotalossa käyneiden teinien pahoinpitelyihin. Kirjastokahvilassa aiemminkäyneet tytöt jäivät kotiin, koska ”kahvilassa saattoi saada huonon tytön maineen”.

Kunta sen sijaan oli tyytyväinen, ja laajensi jengiläisten rekrytointia vuonna 2008 alkaneisiin yöpartioihin.

Dokumenttiin haastateltu kaupunginosajohtaja sanoo, että jengiläisten oli määrä toimia ”hyvinä esikuvina” tavallisille lähiönuorille. Tilanne johti kuitenkin siihen, että rikosten uhrit saattoivat joutua kasvokkain tekijöiden kanssa.

Lähiössä alettiin myös polttaa autoja ”työnäytteenä” katupartioihin pääsemiseksi. Vähitellen autojen polttamisesta tuli yleinen protestointitapa. Dokumentin mukaan polttoiskuja on tehty myös protestina vuokrankorotuksia vastaan.

Ruotsin turvallisuusviranomaisten mukaan koko Ruotsissa tilastoitiin viime vuonna liki 1 300 autopaloa. Joissakin tapauksissa autoja paloi kerralla useampi kuin yksi. 1990-luvun puolivälissä tapauksia oli reilut 200.

Lähiössä nuorisotyötä tehnyt mies kertoo dokumentissa, että Tenstan ongelmia pyrittiin painamaan villaisella, koska virkajohtajia ja päättäjiä huoletti lähiön imago.

Työntekijä itse joutui painostuksen kohteeksi ja eroamaan työstään. Oikeutta hän sai lopulta tuomioistuimessa työntekijäliittonsa avulla.

Dokumenttiin haastateltu kaupunginosajohtaja sanoo, että Tenstassa tehdyistä virheistä on sittemmin opittu ja luottamus on palannut lähiöön.

Tenstassa asuvat maahanmuuttajat ovat toista mieltä. Heidän mukaansa yhteiskunta ei ole kiinnostunut lähiön asukkaiden huolista, työmahdollisuuksista ja turvallisuudesta.

Parikymppinen tanssiohjaana toimiva nainen sanoo, että hän luottaa enemmän veljiinsä kuin poliisiin.

Dokumentti ”Polta auto, niin saat duunin” on nähtävillä vuoden ajan Yle areenassa.
http://www.helsinginuutiset.fi/arti...taman-takia-autot-roihuavat-ruotsin-lahioissa
 
Epäilen. että uutinen kuuluu tähän ketjuun.

Irtisanoutumisten aalto Ruotsin poliisissa - "Olemme hyvin turhautuneita"

Torstai 12.11.2015 klo 03.45 (päivitetty klo 06.14) http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2015111120646756_tb.shtml


Parissa kuukaudessa yli sata ruotsalaispoliisia on jättänyt tehtävänsä.

Ruotsalaispoliisi Magnus Nyström lopettaa kahdeksan vuoden jälkeen poliisivoimissa. Hän kertoo Aftonbladetissa, että turhautumisen ja riittämättömyyden tunne on suuri.

Poliisit koko Ruotsissa ovat olleet jo pitkään tyytymättömiä palkkaukseensa ja riittämättömiin resursseihin. Viime aikoina protestointi on kasvanut poliisivoimien sisällä.

Joitakin viikkoja sitten muutama poliisi kirjoitti rikospoliisin päällikölleDan Eliassonille kirjeen, jossa he kertoivat tilanteista, jolloin eivät ehdi käymään edes wc:ssä.

Eliasson kertoi lehdistötiedotteessa ymmärtävänsä, miltä heistä tuntuu.

Nyt turhautuminen on kasvanut niin suureksi, että yhä useampi poliisi jättää tehtävänsä.

Poliisin mukaan syys- ja elokuussa 57 poliisia lopetti ja 68 jäi varhaiseläkkeelle.

Poliisihallinto kertoo, että luvut ovat kasvaneet sen jälkeen.

Tähän mennessä poliisien vaatimuksiin tilanteen parantamisesta ei ole suostuttu.

Lähde: Aftonbladet
 
Back
Top