Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Onko maailma menossa sekaisin, oikeasti? Vai saammeko vain sellaisen vaikutelman?

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja Mustaruuti, 03.08.2016.

 1. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  5,684
  Tykkäykset:
  5,134
  Pisteet:
  1,286
  Varoitus. Jos pidät suurta osaa ihmiskunnasta vihervassareina, sinun ei kannata lukea seuraavaa artikkelia.

  Muille, se saattaa olla mielenkiintoista luettavaa.

  Olen pohdiskellut vähän samaa viime aikoina. Vaikka kaikkea hullua onkin tapahtunut viime aikoina liukuhihnalta, niin monella mittarilla mitattuna maailma on parempi paikka kuin koskaan.

  Mikä rooli saamaamme vaikutelmaan maailman menosta on sillä, että
  1. Meidän on mahdollista kuulla kaikista maailman oudoista/hirveistä tapahtumista heti?
  2. Nykyinen some-ajan ja digitaalisen viestinnän kilpailu huomiosta johtaa siihen, että nimenomaan niiden merkitys uutisvirrassa korostuu?
  Eli, toivottavasti ketjussa heräisi keskustelua siitä, että
  1. Mihin suuntaan maailma on kehittymässä?
  2. Miten saamamme, valikoitu/valitsemamme informaatio vaikuttaa käsitykseemme maailmasta?

  Is It Just Me, Or Is the World Going Crazy?
  https://markmanson.net/crazy-world
   
 2. Mainos Google AdSense 3. jak

  jak Kapteeni

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  739
  Tykkäykset:
  993
  Pisteet:
  76
  Vain Eurooppa on sekaisin. Eurooppa antaa periksi kaikille diktaattoreille ja rahoittaa pummeja ympäri maailmaa. Lopuksi Eurooppa avaa portit niille jotka haluavat tuhota Länsimaisen elämäntavan.Muut toimivat omaksi hyväkseen.
   
  StepanRudanskij, Benelli ja Herman30 tykkäsivät tästä.
 4. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  5,684
  Tykkäykset:
  5,134
  Pisteet:
  1,286
  Aivan. Ainakin Trumpin mielestä samat ongelmat vaivaa Yhdysvaltoja.

  Vähän tuohon liittyen. Se on sinänsä mielenkiintoinen kysymys, että jos paikassa X maailmassa tapahtuu jotain ikävää, niin aina kysytään, mitä USA teki tai ei tehnyt. Ja vähän sama koskee Eurooppaa. Ei kukaan kysy, että mitä vaikka Japani tai Kiina tekivät.

  Voisiko Eurooppa vain todeta, että "pitäkää tunkkinne"?
   
 5. Huhta

  Huhta Kenraali ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  2,118
  Tykkäykset:
  1,940
  Pisteet:
  636
  Vo isi. Kysymyksenasettelu jo implikoi oman näkemyksesi asiaan. Tote isi.

  Tässä nyt vain on sellainen juttu, että aika suuri osa eurooppalaisista on vihervasemmistoa. Eurooppa ei siis totea "pitäkää tunkkinne" aivan lähitulevaisuudessa, vaikka se olisikin tarpeen, koska globaalissa mittakaavassa vihervasemmistolaisuus on typerää. Islamistiset maat jyräävät mielellään vihervasemmiston puolustamien seksuaalivähemmistöjen oikeuksien yli, mitä vihervasemmisto ei ota huomioon kutsuessaan islamin lähettiläät Eurooppaan, ja ylivoimaisesti suurin osa maailman maista ja ihmisistä on täysin välinpitämättömiä päästöjen rajoittamisen ja ympäristön suojelun suhteen, mitä vihervasemmisto ei ota huomioon sitoutuessaan tiukkoihin päästönormeihin, jotka vain ajavat teollisuuden ympäristöstä täysin piittamattomiin maihin ja kasvattavat vieläpä tuotteiden markkinoille kuljetuksen aiheuttamia päästöjä.

  Vihervasemmistolainen ideologia kuuluu kunnanvaltuustoihin, joissa se voi oikeasti tehdä hyvää lisäämällä kouluruokailuun kasvisruokapäivän ja suosimalla paikallisia luomutuotteita. Sen korkeammalla tasolla ideologia onkin sitten täysin ristiriitainen ja aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin sen kannattajat koskaan ymmärtävätkään.
   
 6. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  5,684
  Tykkäykset:
  5,134
  Pisteet:
  1,286
  Disclaimer oli alussa ennen kaikkea sen takia, että jos keskustelu olisi jotain muutakin kuin vain vihervassarointia ;)

  Onko kirjoituksesta ajatuksia?
   
 7. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  3,968
  Tykkäykset:
  3,201
  Pisteet:
  1,286
  Oma mielipiteeni on juurikin nykyaikaisen tiedon välityksen nopeus ja laajuus saa maailman näyttämään hirveältä juuri nyt. Ja vaikka viimeaikaiset tapahtumat ovat kieltänmättä tragedioita, ei niissä ole mitään uutta.
  Maailman sivu ihminen on ollut se julma valloittaja ja ihmisiä on tapettu kasoittain ja jopa kansakunnittain. Ihmiset ovat lähteneet karkuun ongelmia aivan kuten nykin ja heitä on säälimättä käytetty hyväksi, aivan kuten nytkin.
  Me länsimaissa vain olemme kuvitelleet tällaisen käytöksen ja tapahtumien kuuluvan menneisyyteen, koska me olemme nousseet sen yläpuolelle.

  Unohdimme vain, että monessa paikassa ihmiset paskan nakkaavat meidän arvoillemme ja tavoillemme. Nyt nähdään kuvia rantaa huuhtoutuvista lasten ruumiista ja me kavahdamme asiaa. Jos asiasta luettaisiin viikon kuluttua lehdestä, se ei järkyttäisi samalla tavalla.
  Maailma ei ole muuttumassa, vaan länsimaalainen ajatusmaailma on sortumassa.
   
  setämies, Carnicero ja Umkhonto tykkäsivät tästä.
 8. jak

  jak Kapteeni

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  739
  Tykkäykset:
  993
  Pisteet:
  76
  Onneksi kukaan ei ollut filmaamassa hakkapeliitta esi-isiemme tekosia.
   
  setämies ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 9. Huhta

  Huhta Kenraali ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  2,118
  Tykkäykset:
  1,940
  Pisteet:
  636
  Mitä, vai kehtaat sinä käärmeen sikiö syyttää viestiäni vihervassaroinniksi?! Kyllä se on ihan aitoa persupropagandaa suoraan Kihniöstä. (/Vitsi. ;))

  Luin tekstin. En ole amerikkalainen, enkä väitä tuntevani heikäläistä asenneilmapiiriä. Suomalaisesta perspektiivistä maailma on kuitenkin hullumpi kuin aikoihin. Ei kyse ole pelkästä harhasta...

  Aloitetaan kestoaiheesta, maahanmuutosta. Ulkomaan kansalaisten määrä Suomessa on lisääntynyt. Maanpuolustajalla on syytä huoleen, koska asevelvollisuus koskee vain [miespuolisia] Suomen kansalaisia. Jos tuolle kasvulle ei tule loppua, niin kaikilla Suomessa asuvilla on vieras kansalaisuus tämän vuosisadan lopulla(, osalla toki on lisäksi myös Suomen kansalaisuus, mutta kuinka monella, se on asia erikseen). Jos on rajakki, voi myös olla huolissaan tulijoiden suhteellisesti heikommasta työllistymisestä ja heidän yliedustuksestaan rikostilastoissa. Jos taas on suvakki, voi myös olla huolissaan kansanryhmien välille syntyvistä jännitteistä, jotka aiheutuvat kantaväestön suvaisemattomuudesta.

  En silti syytä yksittäistä maahanmuuttajaa tai toisen kansalaisuuden hommannutta suomalaista. Jos olisi - tai tulevaisuudessa on - jokin monin verroin Suomea parempi paikka, yrittäisin varmasti itsekin sinne änkeä sisään. Toinen kansalaisuuskin voi olla erittäin hyödyllinen, ja voisin sellaisen ehkä vastaanottaa, jos tarjottaisiin.

  [​IMG]

  Mutta jätetään väestöllinen tulevaisuus taakse ja vaihdetaan talouteen, Suomen talouteen. Sen kirkkaimmat päivät alkavat olla takana. En muista ulkoa, montako lihavaa ja laihaa lehmää Faarao näki unessaan, mutta tässä on nyt monta laihaa vuotta takana. Miksi siitä ei saisi huolestua, että ei saa töitä tai että vaimo tai veli tai paras ystävä ei saa töitä? Miksi valtio velkaantuu miljardien vuosivauhtia, on velkaantunut jo vuosikausia? Miksi valtionvelka ei lyhene? Miksi ennätysmäärä nuoria jää työkyvyttömyyseläkkeelle? (Syrjäytymiskeskustelu)

  Turvallisuustilanne on sekin huolestuttava. Jos poliisille ilmoitetaan vähemmän rikoksia, niin se ei välttämättä tarkoita, että rikoksia olisi tapahtunut vähemmän. Suomen tapauksessa, kun poliisien määrää vähennetään ja palveluverkostoa harvennetaan, kyse on todennäköisemmin siitä, ettei kaikkia rikoksia saateta poliisin tietoon, koska poliisilla ei uskota olevan resursseja tekijän saattamiseksi edesvastuuseen, mikä usein pitää paikkansa.

  Ajoin tänä kesänä pariin isoon (useiden tuhansien ihmisten) yleisötapahtumaan. Pituutta reissulle kertyi runsas 1000 kilometriä. Matkalla tuli vastaan viisi tunnuksellista poliisiautoa, ja karkea suuntaus oli, että mitä pohjoisemmaksi meni, sitä vähemmän poliiseja näkyi. Yleisötapahtumissa ei ollut havaittavissa minkäänlaista poliisin läsnäoloa, vaan turvallisuus oli järjestyksenvalvojien harteilla, vaikka toinen tapahtuma oli suuressa määrin alkoholinhuuruinen. Jos tuollaiseen paikkaan ei riitä edes yhtä partiota kiertelemään tapahtuma-aluetta, niin on se ihme! Tai ei muuten olekaan, kun otetaan huomioon sijainti ja aletaan laskemaan kartalta matkaa lähimpään juoppoputkaan. Ei siinä yksi tai kaksi partiota lisää normaalivalmiuden päälle riitä. Normaalit hälytystehtävätkin pitäisi hoidella, vaikka kuinka olisi festarit alueella.

  Lisäksi mainittakoon, että rikostilastoja voi lukea monella tapaa. Väkivaltarikosten määrän lasku ei paljoa lohduta, vaikka Manson asiasta onkin innoissaan. Keskivertokansalaisen riski joutua esimerkiksi henkirikoksen uhriksi on varsin pieni, alkoholistit, narkomaanit, jengiläiset ja prostituoidut ovat huomattavasti suuremmassa vaarassa. Jos pitää pään selvänä ja pysyy ulkona rikollisesta toiminnasta, on uhriksi joutumisen riski kohtuullisen pieni.

  Uhriksi voi kyllä joutua kansainvälisessä politiikassa. Venäjän karhun herääminen talviuniltaan ei ole mikään mieluisa asia. Pelkkä sota ilman miehitystäkin aiheuttaisi Suomelle suuria taloudellisia tappioita ja yhteiskunnallisia ongelmia. Ihmisiä pitäisi asuttaa uudelleen, jälleenrakentaa tuhoutunutta infrastruktuuria, haudata kuolleet ja pitää jotenkin huolta veteraaneista. Ei mitenkään helppo yhtälö. Realisoituuko tuo uhka? Ehkä. Ehkä ei. Mahdollisuus on olemassa, ja epävarmuustekijöitä on paljon. Kyllä ne luovat stressiä.

  En ehkä sanoisi, että maailma on tulossa hulluksi, mutta suomalaisen maailma kylläkin on tulossa hulluksi. Se on sitten itsestä kiinni, tuleeko yksilö hulluksi. Mitä enemmän on valmis mukautumaan, joko elinympäristönsä muuttumiseen muuksi (lue: heikommaksi) tai elinympäristönsä muuttamiseen muualle, sitä paremmin välttyy hulluudelta. Paljon nautintoa voi toki saada yksinkertaisista asioista: metsässä koiran kanssa samoamisesta, ohituskaistalla tallan pohjaan painamisesta ja minigolf-kierroksen pelaamisesta meren rannalla. Näihin asioihin ei hirveästi vaikuta taloustilanne, ulkomaalaisten määrä maassa tai Suomen asema kv-voimapolitiikassa. Jotkut kuitenkin haluavat enemmän: lomailla Turkissa/Thaimaassa/Espanjassa/Kreikassa vähintään kerran vuodessa, vaihtaa auton uudempaan säännöllisesti ja asua arkkitehdin suunnittelemassa 200 m^2 omakotitalossa vailla mitään pelkoa sen menetyksestä. Heidän voi olla vaikeampi olla tulematta hulluiksi. Suomi ei välttämättä pysty täyttämään heidän odotuksiaan, ainakaan tulevaisuudessa.


  Harmiksi. Harmiksi kukaan ei ollut filmaamassa hakkapeliitta esi-isiemme tekosia. Stalin olisi saattanut jättää hyökkäämättä, jos olisi nähnyt videon. :uzi:
   
  JR49 tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu