Presidentinvaalit 2024

Urpilaien lähti siihen homaan, eihän Marin osaa edes riuotsin kieltä, ja lähti poliitiksys hetin ku SD hävisi vaalit.
Mietin Urpilaisen valintaa ehdokkaaksi. Olisiko ollut liian näkyvää taktikointia jos demarit eivät olisi asettanut ollenkaan ehdokasta.
 
Eihän tuo yllättävää federalisti Stubbin kohdalla ole. Hän olisi käsittääkseni valmis luomaan vaikka EU liittovaltion ja lopettamaan oman hommansa. Ties vaikka olisi tarjolla Suomen kuvernöörin virka johon halajaa. Naton kohdalla oli oikeassa mutta onhan rikkinäinen kellokin kaksi kertaa vuorokaudessa oikeassa ajassa.
Kaksi kaupunkilaista liberaalia jatkossa, siinä mielessä vaihtoehdot toisella kierroksella eivät varmasti monia miellytä. Näistä sitten valitsemaan, ei se varmasti helppoa ole.

Pidän kyllä toisaalta kiinni siitä, että Nato-tien avaaminen on ollut aika keskiössä Suomen turvallisuuden kannalta, ja ne harvat jotka ovat sitä ihan oikeasti tehneet ansaitkoon tunnustuksen.
 

Titaanien taistelu puolustusvoimien tuhoamisesta. :D.
Stubbin ajamat asiat ovat olleet enemmän jo olemassa olevia haasteita sekä olosuhteiden pakosta kuin Haaviston.
 
Ei asia nyt aivan näinkään ole. Yksittäisenä ministerinä on hyvin vaikeaa saada yleistä mielipidettä käännettyä. Varsinkin kun vastapuolella on miltei kaikki muut puolueet, TP, media, yliopistot yms yms. Sekä kaikki venäjän soluttamat järjestöt.
Tuo oli hankala paikka. Julkisesti jäsenyyttä ei oikeastaan kukaan voinut edistää astumatta pressan varpaille. Niinistön jakkaralta olisi tilannetta pystynyt muuttamaan mutta hänellä ei ollut siihen haluja. Pahinta oli se ettei edes tarvittu mitään itänaapurin soluttautujia vaan suomalaiset olivat ihan ite omaksuneet YYA-ajattelun selkäytimeensä. Tarvittiin mäkistartti että siitä päästiin eroon.
 
Haavisto olisi siis diplomaattisempi. Ei töksäyttelisi typeryyksiä.

Minua silti hieman askarruttaa, miksi putinistien eliitti ehdotti äänestämään Haaviston puolesta. Hänen Venäjä-suhteensa syvyys on mysteeri.
Viimeksi oli selkeämpi tilanne kun Halla-Aho nosti persujen ehdokkaaksi julkiputinistin. Jos nämä sitkeimmät itänaapurin ihannoijat olisivat fiksumpia niin alkaisivat puffata Stubbia suurena Venäjän ystävänä. Se voisi edistää heidän todellista asiaansa paljon paremmin. Voi tosiaan vain arvailla ovatko he enemmän Haaviston puolesta vain Stubbia vastaan.
 
Minulle on aivan sama kumpi näistä valitaan, kyse on lähinnä siitä, otanko mielummin ruton vai koleran. Tulevat tentit ratkaisee oman ääneni. Tai sitten en äänestä ollenkaan.

Halla-ahoa äänestin ensimmäisellä kierroksella.

Täysin samat tunnelmat täällä. Halla-ahoa äänestin ja vaikka Haavisto presidenttinä kuulostaa katastrofilta niin on se vaikea ellei mahdoton raapustaa klappuun Stubbinkaan numeroa. Saatan jäädä kotiin. Eihän Stubbin ole yhtäkkiä mitenkään kahdessa viikossa mahdollista vilipittömästi vakuuttaa Halla-ahon kannattajia. Linjat voi molemmilla muuttua yhtäkkiä kahdeksi viikoksi isänmaallisempaan suuntaan mutta sokea Reettakin sen näkee että feikkiä, feikkiä on se näytelmä vain. Molempien näytöt on annettu menneinä vuosikymmeninä eivätkä ne pressan pallille riitä
 
Urpilaien lähti siihen homaan, eihän Marin osaa edes riuotsin kieltä, ja lähti poliitiksys hetin ku SD hävisi vaalit.
Sori, nyt oli niin paha kirjoitushärjö, että en ymmärtänyt.

Anyway, itselläni vaaka kallistuu hiukan Stubbin puolelle; kahdesta kakasta vähemmän haiseva.
Ei sillä, Pekallakin on ansionsa:
hän on johtanut esimerkillä, ja näyttänyt, että meidän valkoisten miesten on OK mennä lomailemaan köyhiin,
alikehittyneisiin maihin nussimaan alaikäisiä.
Flores kai ei ollut vielä täyttänyt 18v kun Pekka hellästi, mutta päättäväisesti, työntyi hänen kaikkein pyhimpäänsä.

MUTTA, ja vakavasti puhuen; Pekalta jäi yliopisto kesken, ja hänen ansionsa ovat käytännön kokemus politiikasta.
Eli JOS hän pääsisi pressaksi, niin hän olisi kai Suomen ensimmäinen presidentti, joka pääsi hommaan oppisopimuskoulutuksella.
Olen itse sen verran konservatiivi, että minusta presidentiksi ei pidä päästä oppisopimuskoulutuksella
 
Viimeksi oli selkeämpi tilanne kun Halla-Aho nosti persujen ehdokkaaksi julkiputinistin. Jos nämä sitkeimmät itänaapurin ihannoijat olisivat fiksumpia niin alkaisivat puffata Stubbia suurena Venäjän ystävänä. Se voisi edistää heidän todellista asiaansa paljon paremmin. Voi tosiaan vain arvailla ovatko he enemmän Haaviston puolesta vain Stubbia vastaan.

Uskon että FSB:n eteni tuolloinkin kaksoiskärjellä, toisaalta tuettiin pöhköpopulismia hämäyksenä, mutta se oli vain se tyhmä kärki, se varsinainen vaikutuskärki tehtiin valtapuolueiden kautta eli mm. SDP ja Keskusta.
 
Itse en ole Jussia äänestäneenä yhtään yllättynyt tai pettynyt. Laskin että noilla äänestysprosenteilla ~20% kannatus olisi lähellä maksimia. Sen verran tyyppiä vierastetaan tietyissä piireissä.

Ei Halla-aholla ollut koskaan mitään todellista mahdollisuutta päästä presidentiksi, mutta sai mielestäni hyvän tuloksen kun vertaa edellisiin persujen pressaehdokkaisiin. Huhtasaari oli ihan floppi ja väärä valinta aikoinaan. Ja Soinia tuntuu kiukuttavan Jussin suosio edelleen.

Nyt vaan takaisin puhemiehen hommiin ja kasvamaan korkoa.

Halla-aho olisi tarvinnut roimasti lisää nukkuvien ääniä päästäkseen toiselle kierrokselle. Lisäksi vasemmistossa äänestettiin osittain taktisesti Jussia vastaan. Haavisto kohtaa saman ilmiön kakkoskierroksella.

Itse aion hampaita kiristellen äänestää Pekkaa vastaan, koska maanpuolustuksen vastaisuus, Ottawan sopimus, Naton vastustaminen, isisäidit+liika vihreys. Seksuaalisuudellaan ei ole itselleni merkitystä.
 
Olinko ainoa jota ärsytti Stubbin nöyryyden toistelu vaalituloksen vastaanottamisessa? -Varmaankaan en. Alexille oli kai sanottu strategiapalaverissa, että häntä pidetään leuhkana, ja nöyryysteema meni kampanjoinnissa jopa yli, tuhkaa ripoteltiin päälle useaan otteeseen. Alkoi tuntua melko päälleliimatulta ja falskilta.

Halla-ahon ympäripyöreät jutut prosenttien kommentoinissa olivat myös nolostuttavia. Kyllä sen nyt voi myöntää jos näyttää selvältä ettei toinen kierros kutsu, eikä tarvi kiemurrella kuin Väyrynen. Sentään lopulta kommentoi että taktinen äänestäminen satoi Haavistolle, muttei näe tätä vääränä asiana.

Haavisto oli selkeästi helpottunut kun ennakkoäänet kolahti ruutuun, varmasti oli pelko persieessä että Jussi on ottanut huikean kirin loppumetreillä. Voitonriemuisesti julistautui jo kakkoskiekalle vaikka 40% äänistä oli laskematta - ei ollut väärässä tietty, mutta harvoin noin suorilta aletaan hehkuttamaan.
 
Back
Top