Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Se onkin hyvä idea - miksei mene läpi vasemmistolle?
Perheverotusta on käsittääkseni vastustettu Suomessa tasa-arvon nimissä. Kannustetaan naisia lähtemään töihin. Jos järjestely olisi ajallisesti rajattu esim. perhevapaiden ajalle niin tämä voisi toisaalta helpottaa niiden vapaiden pitämistä mikä on käsittääkseni myös tavoite. Ja jos siinä sivussa edistettäisiin syntyvyyttä kun ihmiset uskaltautuisivat lisääntymään niin vielä parempi.
 
Yhdysvalloissa on matala veroprosentti. Koulutus on törkyhintaista, julkiset palvelut surkeita, maan keskeinen infra mätänee käsiin ja terveydenhuolto on keskimäärin kehitysmaatasoa. Nytkin miljoonia ihmisiä tipahti terveydenhuollossa tyhjän päälle heidän saatuaan potkut talouden supistumisen takia. Tämä vielä epidemian keskellä. Yhdysvaltain valtionvelka on myös valtava Suomeen verrattuna.

Maailman parhaat julkiset palvelut ovat nimenomaan korkean verotuksen pohjoismaissa.
Tässä tekstissä on niin monta väärinymmärrystä tai tiedon puutetta, että on vaikea aloittaa purkaminen. Yhdysvalloissa ei ole mitenkään erityisen alhainen tuloveroprosentti. Se vaihtelee paljon, koska verotus koostuu sekä liittovaltion, että alueellisista veroista. Kertaalleen laskin tod.näk. veroprosenttini olevan Princetonin alueella noin 44. Princetonin alueen julkiset koulut ovat halpoja ja opetus on erinomaista. Terveydenhuolto loistavaa. Yhdysvaltojen valtionvelka on dollareissa, joten sitä ei kannata oikein käsitellä samoin kuin muiden maitten velkaa. Ihanomakohtaisesta kokemuksesta voin kertoa, että perusterveydenhuolto on Suomessa surkeaa. Jos oikeasti joutuu turvautumaan vain julkiseen terveyskeskuspalveluihin niin lähes kaikissa maissa, joissa olen asunut on perusterveydenhuolto paljon parempaa kuluttajan kannalta. Saksassa pääsen aamulla soittamalla saman päivän aikana jonottamatta omalääkärille ilmaiseksi. Sveitissä kantoonissa jonka veroprosentti oli alle 10% oli ylivoimaisesti paras terveydenhuolto verrattuna mihin tahansa. Vain vasemmistolaiset, jotka ovat kokeneet vain alepan ja suomalaisen terveyskeskuksen voivat väittää Suomen terveydenhoidon olevan jotenkin ylimaallista. Oikeasti korkea verotus vain merkitsee, että palvelut tuotetaan (tod.näk. ei niin tehokkaasti) julkisin varoin ja joku muu päättää sinun puolestasi mitä palveluita sinä saat käyttää. Vaihtoehtoja on maailmalla ja monet niistä toimivat varsin hyvin.
 
Älä huoli. Pian Kärnän Mikko hehkuttaa kuinka taas on syrjäkylääsiä puollustettu ja kuinka se ei oo ikinä sanonu että keskusta ei korota enään tällä hallituskaudella yksityisautoilua
Tunsi kuulemma henkilökohtaisesti sen UKK:n ampujan (jota siis ei epäillä rikoksesta, ja tämä on tärkeää; mahdollisesti kaukaa ammuttu luoti mennyt ohi latvalinnusta, kivääri mainittu (.308?), tai läväri ja jatkanut matkaa, ja kaveri on itse ilmoittautunut viranomaisille?), mutta nyt tulee noista Kärnäkkään avautumisista aina mieleen että paljonko sitä viinalastia, ja pippelikuvia, on talossa ja isännässä jäljellä :) ?

Kadisjätkä vielä, ryhdistäydy nyt hyvä mies, kun aikaa keskiyöhön on noin puolitoista minuuttia, poliittisella urallasi siis.
 
Saksassa pääsen aamulla soittamalla saman päivän aikana jonottamatta omalääkärille ilmaiseksi. Vain vasemmistolaiset, jotka ovat kokeneet vain alepan ja suomalaisen terveyskeskuksen voivat väittää Suomen terveydenhoidon olevan jotenkin ylimaallista.

Ainakin parissa kunnassa ovat keksineet terveydenhuoltoon hyvän kikan: potilaat joutuvat kilpailemaan lääkäriajoista.

Homma toimii niin, että terveyskeskuksen lääkäriaikoja jaetaan päivälleen, ja vain ja ainoastaan päivälleen, sinne kahden viikon päähän.

Potilaat soittavat kilpaa klo ~0800 puhelinpalveluun ja lääkäriajat jaetaan puhelinjonon mukaan. Jos potilaita on enemmän kuin niitä lääkäriaikoja, niin ilman aikaa jääneitä neuvotaan soittamaan seuraavana aamuna uudestaan. Potilas joutuu taas seuraavana aamuna kilpailemaan puhelinjonossa vapaista lääkäriajoista. Jos ei siinäkään onnistu, niin aina tulee uusi aamu.

Tämä perusterveydenhuolto on täysin hunningolla, näissä paikoissa, tämän takia. Sairaalat tuntuvat pyörivän paremmin, vaikkakin oman näkemyksen mukaan, siellä vaikeasti sairastavien suunnalla aavistuksen lerpahtaa - tosin se ei ole lääkärien ja sairaalan vika. (Se on sitten toisen pohdiskelun aihe)
 
Eli joka ikinen maahanmuuttaja on oikeasti loinen ja pelkkää rahanmenoa. Paskaa.
On aika helppoa ja kätevää sekoittaa väestötaso ja yksilötaso.

KELAn tuista löytyy ihan tilastoakin, ja se ei ole maahanmuuttajille/maahanmuuttajataustaisille mairittelevaa. Me molemmat se tiedetään joten jätetään "missä todisteet?" nyt väliin.

Onko tuo lasku nyt juuri 3,2 mrd tai joku muu miljardisumma, ei ole se olennaisin juttu. Se voi olla suurempikin kun tuo, jos mukaan lasketaan vaikkapa se, että asumistukien määrä nousee koska kunnat joutuvat vuorkaamaan suuria määriä asuntoja ja se nostaa vuokratasoa, kunnat kun voivat kilpailla maksamalla korkampia vuokria ja sijoittajat kyllä tämän tietävät. Poliisi, terveydenhuolto, oikeuslaitos jne jne.

Matalapalkka-aloilla työskentelevät kantasuomalaisetkin saavat enemmän tulonsiirtoja kuin maksavat veroja. Sikäli kun maahanmuuttajat työllistyvät, ovat he juuri noissa töissä. Ai niin, Rajeev Suri :rolleyes: No, suurempi osa niistä jotka työllistyvät. Suuri osa vaikkapa somaleista työllistyy töihin, joita ei tarvittaisi ilman maahanmuuttajia. Tulkkeja ja koordinaattoreita, varsin tuottavaa työtä siis.

Vaikka miten paskaa, et oikeasti saa väännettyä tätä yhtälöä kannattavaksi vaan se on helvetin kallista. Itse en ajattele asiaa pelkästään rahan kautta, vaan yhteiskunnan turvallisuus tulee olemaan vakavasti uhattuna. Tai ei oikeastaan, koska uhka sanana sisältää ehdollisuutta. Mikäli tämä meno jatkuu, on tuo turvattomuus tulee tapahtumaan. Sen on jo joku muukin huomannut kuin minä - ehkä Sinäkin vielä huomaat :rolleyes:

 
Omituinen toimiala tuo taksinajo, kun pitää olla kurissa ja nuhteessa kuin alokastuvassa.

Ei partureita tai leipureita tarvitse laittaa isolla voimalla kuriin. Ei edes taksiautoilijoiden isoveljiä eli rekkayrittäjiä. Mutta annas olla kun vähän antaa löysää taksimiehille..
Löysää taksimiehille? Ei vaan kamelikuskeille.
 
  • Tykkää
Reactions: zlm
Koska minusta esimerkiksi oli väärin kuinka vähän itse maksoin perintöveroa suhteessa vaikkapa siihen kuinka paljon naapurin hoitsu maksaa palkastaan. Perintö on saajalleen kuitenkin täysin ansiotonta tuloa joten minusta sitäkin pitäisi verottaa reippaammin. Veroillahan tämä maa pyörii ja erilaisten verojen keskinäisissä suhteissa pitäisi olla joku tolkku.
Näin perheyritystaustaisena, vanhempieni bunkkerisauna-, konehalli-, kesämökki- ja hirsitalotyömailla aikanaan talkoilla "jonkun" verran ahertaneena katselen tätä hiiippuisen kulmakarvojani nostellen. Samoin kuin saattaisi varmaan joku maanviljelijä katsella.
 
Näin perheyritystaustaisena, vanhempieni bunkkerisauna-, konehalli-, kesämökki- ja hirsitalotyömailla aikanaan talkoilla "jonkun" verran ahertaneena katselen tätä hiiippuisen kulmakarvojani nostellen. Samoin kuin saattaisi varmaan joku maanviljelijä katsella.

Varmasti on poikkeuksiakin. Niin kuin aina kaikessa. Mikään pääsääntö tai uuden lainsäädännön perustelu se ei kuitenkaan ole että vanhempien omaisuus olisi merkittävässä määrin perillisten työllä ansaittu ja näillä siten oikeus saada rahat verottomana. Tässäkään ei tapahtuisi vääryyttä jos vero kannettaisiin kuin yrityksen osakkaan pääomatulosta. Asia on kyllä ihan omakohtaisestikin tuttu.
 
Vedetään madness ihan tappiin; miksi pitäisi ylipäätään periä? Jokainen luokoon oman omaisuutensa tyhjästä ja kun aika jättää kaikki menee valtiolle. :giggle:
 
Perintö on saajalleen kuitenkin täysin ansiotonta tuloa.

Vedetään madness ihan tappiin; miksi pitäisi ylipäätään periä? Jokainen luokoon oman omaisuutensa tyhjästä
Minusta on aivan oikein että vanhemmat jättävät perintöä lapsilleen. Itehän ovat lapsen panneet tähän maailmaan niin sopii sitten rahalla varmistaa että tulevat toimeenkin jatkossa. Päätös panemisesta on se juttu mikä velvoittaa perinnön jättämiseen. Verottaja tai valtio ei edes rajoita sitä kuka saa panna lapsia valtioon.
Periessään lapset on edelleen omillaan eikä ole valtion hoidettavana.
.
 
Jospa sitten lakattaisiin jauhamasta siitä ikään kuin se olisi joku oikeasti toteen näytetty luku. Arvailuja saa minun puolestani esittää ihan minkä suuruisia tahansa.

Joka tapauksessa pelkästään syksyn 2015 ylimääräiset kulut olivat 500-1500 miljoonaa. Eivätkä olleet pakolaisia.

Eipä silloin ehdotettu ulkomailta tulleiden paperittomien taustaltaan täysin tuntemattomien henkilöiden seurantaa mutta kyllä nyt ehdotetaan seurantaa suomalaisille autoilijoille. Siksi että saadaan katettua tuonkin perseilyn lasku.
 
Eli joka ikinen maahanmuuttaja on oikeasti loinen ja pelkkää rahanmenoa. Paskaa.
Niin tuo onkin vääristynyt väittämä. Virheen käsitysten sekoittamisessa ovat tehneet vihervasemmisto ja sen alisteinen toimittajakunta.
Puhuttaessa maahantulijoista ja siirtolaisista kuitenkin sanotaan heitä maahanmuuttajiksi jolloin ikäänkuin olis kyse samasta asiasta.
Vaan kun ei ole sama asia. Maahanmuuttamista tämä maa kaipaa ja sanatarkasti se on työperäistä maahanmuuttoa. Siirtolaisia ja maahantulijoita emme niinkään halua koska se rasittaa valtion kassaa kun elätettäviä olis yli kapasiteetin.

Mamu vs. Matu - siinä on eroa.
.
 
Silloin kun puhutaan haitallisista maahnamuuttajaista niin kyllä kaikki ymmärtää (tai pitäisi jos on järkeä kallossa) ettei tarkoiteta työperäistä vaan pakolaiset ja turvapaikkashoppailijat.
 
Et vienyt ihan tappiin.

Miksi antaa kenenkään kerätä omaisuutta, eikö valtio voisi verottaa kaiken jo jokaisen elinaikana :rolleyes:
Eikö sen väitetä niin tekevän jo nyt? Aika lailla tuulen huuhtomana täältä joka tapauksessa lähdetään.
 
Back
Top