Sekalaista mussuttelua

Kannettiin tädin mies monttuun tänään. Positiivista on 3/4-pohjoissavolaiselle tuntea isiensä maa jalkojensa alla (kirjaimellisesti, kun yöpaikka oli isän kotipaikka, jossa tuli vietettyä lapsuuteni kesät työvoimana) ja kuulla kaunista savonkieltä, tuttujen ihmisten lausumana. Negatiivinen oli tietenkin kokoontumisen aihe, mutta olipa meleko savolaeset haotaeset. Kylläpä olisi pääessiintyjä itehhii viihtynnä.

Sotahistoriasta kiinnostuneen miehen kunniaksi, hänen kertomansa muistelus varusmiesvuosilta. Komppanianpäällikkö pyysi/käski alikersantin luokseen ja ehdotti/määräsi ilmoittautumaan "vapaaehtoiseksi" vierailulle erääseen varusmiespaikkakunnan osoitteeseen. Alikersantti ymmärsi, että nyt kannattaa olla vapaaehtoinen ja meni annettuun osoitteeseen. Siellä hänet vastaanotti (varusmiehen mielestä) vanha mies, joka pyysi tekemään pienen puusavotan. Maatalon pojalle kyseessä ei ollut kummoinenkaan homma, joten se hoidettiin, jonka jälkeen tarjolla oli sauna, pientä kestitystä ja tarinointia sota-ajoilta.

Kyseessä oli Einar Schadewitz, joka muun muassa kertoi sen kuuluisan "AVVOO IIVANA! TIÄLLÄ KUOLEMA KOLOKUTTAA!" -jutun taustat.
 
Mutta kylläpä taas tänään vistotti. Juhlakansa oli pynttäytynyt pyhävehkeissä kunnioittamaan vainajaa, mutta pappi tunki paikalle työkamppeissa. :(
 
Viimeksi muokattu:
Ai hitto kun oon tyytyväinen STP diesel injector cleaner (paljon ajetuille koneille) lisäaineeseen alle 9 € , pyyhkäsin vajaat tuhat kilsaa, alkumatkasta kuullostelin pakun dieselin ihmeellisen poikkeavaa kilkatuksia ja rohinoita.
Päättelin että venttillit ja suuttimet on karsttoitteneet ja lorautin lisäaineen tankkiin ja tankki täyteen dieseliä.
Moottorin äänet alkoi pehmenemään jo noin 150km:n yhtäjaksoisen ajon jälkeen ja nyt kun tankillinen on saman päivän aikana ajettu niin moottori käy pehmeästi ja äänimaailma on niin kuin pitää. Niin ja näköjään moottoriin on palannut pikkuhiljaa hiipunut vetokin.

 
mikö on teidän supsikko juusto itsellä oltermanni 17% kun äiti todella usein tuo sitä kaupasta kaitan ykeensä todella monta
monta siivua juustoa
 
mikö on teidän supsikko juusto itsellä oltermanni 17% kun äiti todella usein tuo sitä kaupasta kaitan ykeensä todella monta
monta siivua juustoa
iu

Täysjyvärealia, voita, kinkku, tämä juuto + kurkkua.☺️
 
Tohota tälläisellä se juusto siihen leipään kanneksi.
Katso liite: 89232
Tästä tuli mieleen liekinheitin ja jonkin suomalaisen merimiehen tarina joltakin törniltä. Laivakokin umpisuoli puhkesi päivää ennen jenkkiläisestä satamasta lähtöä ja etsivät kuumeisesti tuuraajaa. Vihdoin paikallisesta työkkäristä löytyi innokas jenkkiarmeijassa palvellut vaihtomies - hyvä juttu, homma hanskassa, osaa ruokkia isommankin porukan.

Kahden viikon jälkeen tarjotun ruuan vaihtelevuus ja taso alkoi vähän tympiä, ruokalajit oli samoja eikä maussakaan ollut kehumista. Orastavan kapinan välttääkseen kippari pyysi kokkia pyöräyttämään miehistölle kunnon amerikkalaisen grillatun menyyn, sitä on vaikea ryssiä, mutta pihvit oli joko sitkeitä, kuivia, karrelle palaneita tai kaikkia noista.

Kapteeni otti kokin puhutteluun, ja kokki totesi että jos ei kelpaa, menköön mäkkäriin! Miehistöllä tuo oli käynyt kyllä mielessä, mutta keskellä valtamerta se on hieman hankalaa. Kippari vähän hermostui ja ärähti, että tuollainen ala-arvoinen pöperö ehkä kelpaa armeijassa, mutta missä helvetissä mies oikein oppi grillaamaan, kun sekään ei suju?!
”Vietnamissa. Olin liekinheitinmies.”

Tilanne selkisi kerrasta ja parin viikon päästä seuraavassa satamassa laivaan saatiin taas kokki, ihan oikea sellainen.
 
Tästä tuli mieleen liekinheitin ja jonkin suomalaisen merimiehen tarina joltakin törniltä. Laivakokin umpisuoli puhkesi päivää ennen jenkkiläisestä satamasta lähtöä ja etsivät kuumeisesti tuuraajaa. Vihdoin paikallisesta työkkäristä löytyi innokas jenkkiarmeijassa palvellut vaihtomies - hyvä juttu, homma hanskassa, osaa ruokkia isommankin porukan.

Kahden viikon jälkeen tarjotun ruuan vaihtelevuus ja taso alkoi vähän tympiä, ruokalajit oli samoja eikä maussakaan ollut kehumista. Orastavan kapinan välttääkseen kippari pyysi kokkia pyöräyttämään miehistölle kunnon amerikkalaisen grillatun menyyn, sitä on vaikea ryssiä, mutta pihvit oli joko sitkeitä, kuivia, karrelle palaneita tai kaikkia noista.

Kapteeni otti kokin puhutteluun, ja kokki totesi että jos ei kelpaa, menköön mäkkäriin! Miehistöllä tuo oli käynyt kyllä mielessä, mutta keskellä valtamerta se on hieman hankalaa. Kippari vähän hermostui ja ärähti, että tuollainen ala-arvoinen pöperö ehkä kelpaa armeijassa, mutta missä helvetissä mies oikein oppi grillaamaan, kun sekään ei suju?!
”Vietnamissa. Olin liekinheitinmies.”

Tilanne selkisi kerrasta ja parin viikon päästä seuraavassa satamassa laivaan saatiin taas kokki, ihan oikea sellainen.
Ja tosijuttu tietennii.
 
Ja tosijuttu tietennii.
Väitän, että kyseessä oli Juha Lehtonen ja tekee mieli uskoa todeksi, kun ei ollut edes kertomus kirjan hurjimmasta päästä... Toki satujen ja merimiesjuttujen ero on se, että sadut alkaa olipa kerran ja merimiesjutut alkaa me oltiin kerran…
 
Valion arkijuustoa eniten. On vieläpä Made in Lapinlahti. Joskus Hermannia (Lidlin kermajuusto). Joskus havartia ja goudaa. Ei koskaan "vähärasvaista" juustonraiskausta.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä helvettiä, Ukraina-ketju, melkein ainoa jota seuraan, on lakannut näkymästä uusissa viesteissä ja alalaudan listauksessa. Tulee näkyviin "show ignored"-linkistä. Miten koko ketju on voinut mennä ignoreen, ja miten sen saa sieltä pois? T diginatiivi joka aloitti internetissä 1991.
 
Mitä helvettiä, Ukraina-ketju, melkein ainoa jota seuraan, on lakannut näkymästä uusissa viesteissä ja alalaudan listauksessa. Tulee näkyviin "show ignored"-linkistä. Miten koko ketju on voinut mennä ignoreen, ja miten sen saa sieltä pois? T diginatiivi joka aloitti internetissä 1991.
Olet blockannut ketjun aloittaja -kirjoittajan
 
Arkijuustona ehdottomasti Polar. Rasvasempia ei oikein voi säännöllisesti syömään niin joko 10% tai 15% 👌

Katso liite: 89290
Juuston rasvaprosenti häätyy olla yli 30 %. Ulukomailta saa nuita yli 40 %:n herkkuja. On ku samettia suussa! Tosin jätän sitten sen lihottavan leivän pois tuosta ja vetelen ne juustot punkun tai portviinin (suosittelen!) kanssa sellaisenaan.
Silloin kun tulee leipää juuston alle laitettua niin emmental ehdottomasti.
Rasvan lihottavuudesta tarina vitseihin.
 
Juuston rasvaprosenti häätyy olla yli 30 %. Ulukomailta saa nuita yli 40 %:n herkkuja. On ku samettia suussa! Tosin jätän sitten sen lihottavan leivän pois tuosta ja vetelen ne juustot punkun tai portviinin (suosittelen!) kanssa sellaisenaan.
Silloin kun tulee leipää juuston alle laitettua niin emmental ehdottomasti.
Rasvan lihottavuudesta tarina vitseihin.
Kyllä, juusto on parhaimmillaan rasvaisena. Emmental herkkua, ja mielestäni Polar muistuttaa hiukan sen makua.

Ja punkku ja portviini on hyvää myös, mutta työnantaja voisi olla eri mieltä jos aamuleipäni noiden kanssa nauttisin :)

Enkä lihottavuuden takia kaikkein rasvaisimpia välttele jokapäiväisessä käytössä, muut syyt. Kauhulla tosin katselen ketodieetillä olevien ruokailua, ei voi olla pitkässä juoksussa kovin terveellistä. Voita kahviinkin! :O
 
Back
Top