Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomen Maavoimilla on hyvä valmius nopeaan reagointiin

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tacitus, 09.02.2015.

 1. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,274
  Tykkäykset:
  9,097
  Pisteet:
  1,286
  Suomi mukaan kolmeen uuteen Euroopan puolustusviraston hankkeeseen
  Puolustusministeriö
  Suomi osallistuu kolmeen uuteen Euroopan puolustusviraston EDA:n hankkeeseen. Yhteistyöllä pyritään saavuttamaan sekä kustannussäästöjä että kehittämään osaamista.

  Lääkintähuollon suorituskykyä parantavalla hankkeella rakennetaan yhteistä kykyä niin kansalliseen kuin kriisinhallinnassa tarvittavaan lääkintähuoltoon yhdessä 14 muun jäsenvaltion kanssa. Liittymällä hankkeeseen pyritään parantamaan omaa osaamista ja tuetaan monikansallisen lääkintäyksikön muodostamista.

  Improvisoitujen räjähteiden raivaamisen osaamista kehittävä hanke tähtää räjähteiden neutraloinnin kyvyn kehittämiseen. Saatuja oppeja on tarkoitus hyödyntää jatkossa osana kansallista koulutusta sotilaallisessa kriisinhallinnassa, kotimaan puolustuksessa ja virka-aputehtävissä tarvittavan osaamisen kehittämisestä.

  Logistiikka-alan hankkeen tarkoituksena on yhtenäistää ja yksinkertaistaa logistiikan alan määräyksiä ja toimintatapoja sotilasjoukkojen, henkilöstön ja materiaalin osalta. Hankkeen avulla pyritään nopeuttamaan joukkojen muodostamista ja liikkumista harjoitustoiminnassa ja kriisinhallinnassa.

  Sopimukset allekirjoitetaan EDA:n suorituskykyjohtajien johtokunnan kokouksessa 23.3.2017.

  Euroopan puolustusviraston käytännönläheiset hankkeet tiivistävät Suomen roolia EDA:n yhteistyössä. Suomi on osallistunut aktiivisesti Euroopan puolustusviraston toimintaan vuodesta 2005 lähtien, jolloin EDA perustettiin.
  http://www.defmin.fi/ajankohtaista/...oopan_puolustusviraston_hankkeeseen.8300.news
   
 2. Mainos Google AdSense 3. Coffee Man

  Coffee Man Eversti

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  1,604
  Tykkäykset:
  2,508
  Pisteet:
  316
  Hallitus antaa eduskunnalle toukokuun alussa lakiesityksen aluevalvontalain muuttamisesta, minkä tarkoitus on tilkitä Suomen laissa oleva, "vihreiden miesten" mentävä aukko.

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703232200090800_pi.shtml

  Lakiesityksen viimeistely tapahtuu poikkeuksellisen nopeasti. Puolustusministeriö julkisti lakiluonnoksen torstaina ja pyysi samalla eri viranomaisilta ja ministeriöltä palautteen viimeistään kolmen viikon kuluttua, sillä lakiesitys kiikutetaan eduskuntaan jo toukokuun alussa.

  Ministeriö ei perustele kiireellisyyttä. Yksi syy saattaa olla "varmuuden vuoksi".

  Venäjä järjestää valtavan Zapad 2017 -sotaharjoituksen syyskesällä länsirajallaan ja keskittää silloin taistelujoukkojaan. Julkisuudessa on spekuloitu, että harjoitus tai siihen valmistautuminen tarjoasi savuverhon johonkin todelliseen sotilasoperaatioon.

  Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 4. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,274
  Tykkäykset:
  9,097
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on hyvä liike.
  Nostan tuolta vielä erikseen esiin vihreän miehen määritelmän:
  Aluevalvontalaissa ministeriö haluaa täydentää sotilaan määritelmää. Nykyisin lain lähtökohtana on ollut, että vieraan valtion sotilas on henkilö, jolla on sotilaspuku ja siinä on valtiollisia tunnuksia ja tämä on selvästi tunnistettavissa vieraan valtion sotilaaksi....

  Tunnustukseton sotilaallinen ryhmä on lakiluonnoksen mukaan yhteisen johdon alaisena toimiva, vieraan valtion sotilaisiin rinnastuva, sotilaallisesti järjestäytynyt joukko, jonka valtiollisista alkuperää ei voida tunnistaa.
   
  Rajajääkäri, baikal, Stagideus ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,274
  Tykkäykset:
  9,097
  Pisteet:
  1,286
  Pistetään nyt vielä alkuperäinen lähde.
  http://www.defmin.fi/ajankohtaista/...ista_aluevalvontalain_muuttamiseksi.8311.news

  http://www.defmin.fi/files/3712/AluevalvontalakiHE22032017.pdf

  Edit: sivu 19, pidän suuresti tästä muotoilusta. Nyt on kasakalla vaikeaa venkoilla jatkossa, miettikääpä mitä kaikkea noihin vahvennettuihin muotoiluihin voi sisällyttää :)

  "Esityksessä ehdotetaan täsmennettäväksi lain tasolla sitä, että järjestäytyneellä vieraan valtion sotilaisiin sekä sotilasosastoon rinnastuvalla ryhmällä tarkoitetaan vähintään kahden tai useamman henkilön muodostamaa, tietyn ajan koossa pysyvää, rakenteeltaan selvästi jäsentynyttä ja yhteisen johdon alaisena, ilman vieraan valtion asevoimien sotilaallisia tunnuksia aseistettuna toimivaa yhteenliittymää, joka komentosuhteessa vieraan valtion asevoimiin tai muutoin vieraan valtion ohjauksessa tai tuella toimii yhteistuumin kohdistaakseen Suomeen aluevalvontalaissa tarkoitettuja aluerikkomuksia sekä
  alueloukkauksia ja kohdistaakseen Suomeen valtakunnan turvallisuutta välittömästi ja vakavasti vaarantavia vihamielisiä tekoja."
  .
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017 klo 20:02
  Rajajääkäri, baikal, Stagideus ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. PSS

  PSS Luutnantti

  Liittynyt:
  28.07.2016
  Viestejä:
  313
  Tykkäykset:
  416
  Pisteet:
  36
  Hyvin muotoiltu.
  (Jäniskevennyksenä: Eikös tuolla voida puuttua jopa Odinin sotureihin?)
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 7. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  1,992
  Tykkäykset:
  3,098
  Pisteet:
  316
  Myös Suomi ensin liikkeeseen, jota vetää Marco de Wit ja joka kampanjoi Ilja Janitskinia Suomen presidentiksi. Tämä liike käyttää pakolaistulvaa savuverhona. Liikkeen ohjaus vaikuttaa tulevan Suomen rajojen ulkopuolelta.
   
  PSS tykkäsi tästä.
 8. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,027
  Tykkäykset:
  1,075
  Pisteet:
  156
  Vaikka vähän koukkausi.
   

Jaa tämä sivu