Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
Juu. Eipä näytä kovinkaan tertoristiselta toiminnalta.
Mutta joo. Eiköhän tuo ole selvää, että turkki on tuon päiväkodin taustahenkulöiden perässä, eikä niinkään päiväkodin toiminnan.

Sama lista noista kouluista ja päiväkodeista löytyy myös turkin valtiolliselta uutissivustolta anadolu

Finland and Sweden: 'Guesthouses for terrorists'​

https://www.aa.com.tr/en/europe/finland-and-sweden-guesthouses-for-terrorists/2588041#


Reutersin uutisessa sanotaan että turkki toimittaa todisteet terroristeista suomessa.


He said the talks with Swedish and Finnish counterparts were good and that they made suggestions to alleviate Ankara's legitimate concerns, which Turkey would consider. He said he provided them proof of terrorists living in their states.


Turkey lays out demands as Finland, Sweden seek NATO membership​

https://www.reuters.com/world/europ...tent&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter
Liekö tuo edes vaikeaa kun suomessa yhtäkään isis vaimoa ei ole tuomittu.
 
Viimeksi muokattu:
Sale tänään CNN:ssä lausuihe:


Väittää että on jonkun epämääräisen rouvankin kanssa sanoja vaihtannu:


Jos USA saa tuon Turkin jotenkin aisoihin tässä asiassa niin täytyy ripustaa tähtilippu vaikkapa takan viereen kunniapaikalle vähäksi aikaa.

Sen jälkeen kaikki mitä USA tekee on hyvää ja kaunista aika pitkän aikaa riippumatta siitä mitä ne aktuaalisesti tekevätkään...
 
Uskomatonta, että tämäkin päivä nähtiin!

Ja vielä tulipunaisen kommunisti Lindenin twiitti siitä!
Nyt kun tosiaan poliitikot ymmärtäisivät että turhista puheista ei saa plussapisteitä, vaan samalla eleettömällä linjalla mahdollisimman nopeasti eteenpäin. Ne kymmenen vastustajaa pitäkööt kahden minuutin puheensa, muut voisivat mennä ryhmäpuheenvuorojen mukana. Nyt ei ole oikea aika tehdä pikkunäppärää oman kilven kiillotusta.
 
Kaikkien etu olisi että hakemus saataisiin lähtemään mahdollisimman pian.

Oppositiossa olevat Nato-kannattajat haluaisivat mielellään puhua asiasta kun ovat jääneet syrjään hallituksen ja presidentin viedessä asiaa eteenpäin.
Hallituspuolueissa on monia jotka haluavat selittää asiaa äänestäjilleen.

Mutta nyt olisi hyvä typistää puheenvuorot puoleen minuuttiin koska sanottavaa on niin monella.

Asia voitaisiin saada hoidettua huomenna ellei joku ala jarruttamaan ylipitkillä puheenvuoroilla.

Ei siinä montaa tuntia mene kun 90% enemmistöllä keskustellaan, huomisen aikana käsitelty joka tapauksessa. Lähinnä pökkelöt haluavat oman nimensä ja kommenttinsa historiallisen tapauksen pöytäkirjaan. Vanhanen puhemiehenä ohjeistaa sitten ruotuun jos joku puna-Erkki jää liikoja kaartelemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ei siinä montaa tuntia mene kun 90% enemmistöllä mennään. Lähinnä pökkelöt haluavat oman nimensä ja kommenttinsa historiallisen tapauksen pöytäkirjaan. Vanhanen puhemiehenä ohjeistaa sitten ruotuun jos joku puna-Erkki jää liikoja kaartelemaan.
Kyllä tuohon saa aikaa palamaan. Ensin on lähetekeskustelu, jonka jälkeen mennään valiokuntakäsittelyyn ja valiokunnan laatiman mietinnön jälkeen vielä palautekeskustelu. Toki eihän koko Eduskuntakäsittelyä tässä vaiheessa olisi edes tarvittu, vaan tp-utva olisi voinut lähettää hakemuksen ilman Eduskuntaa. Eduskunta tarvitaan vasta lopuksi äänestettäessä jäsenyyden hyväksymisvaiheessa.
 
Uskomatonta, että tämäkin päivä nähtiin!

Ja vielä tulipunaisen kommunisti Lindenin twiitti siitä!
Kyllä on kovat ajat 🤣

TIM210301_Marin.Cover_.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Puhut täyttä asiaa. Jos tämä tilanne olisi tullut edes 10 vuotta aiemmin niin olisimme olleet todella pahassa raossa. Valta oli silloin vielä tukevasti YYA-ajan poliitikoilla

TÄMÄ ON mielestäni juuri SE. Olen melko vakuuttunut siitä, että tarvittiin jonkinlainen sukupolvenvaihdos, jotta tämä päätös saatiin menemään vilkkaasti eteenpäin. Harmaanaamainen mökeltäminen jäi nyt vähän sivuun ja hommaan tuli erilainen vauhti.
 
TÄMÄ ON mielestäni juuri SE. Olen melko vakuuttunut siitä, että tarvittiin jonkinlainen sukupolvenvaihdos, jotta tämä päätös saatiin menemään vilkkaasti eteenpäin. Harmaanaamainen mökeltäminen jäi nyt vähän sivuun ja hommaan tuli erilainen vauhti.
Päätöksenteon toivoisi myös monissa muissa asioissa olevan yhtä ripeää ja tehokasta. Tämä päätöshän on syntynyt nopeasti kun puhutaan julkisesta toimijasta.
 
Monessa muussa asiassa on enemmän vaihtoehtoja punnittavana.

Tässä NATO-kysymyksessä vaihtoehdot on vähissä.

Suomalainen päätöksenteko pystyy näköjään melkein -ihmeisiin- kun pitää ratkaista eksistentiaalisia asioita ja aivan ilman ehtoja tämä ratkaisu on sitä luokkaa. Kyettiin ymmärtämään todellisuus, kun naapuri oikein isolla kädellä hieroi sitä realia naamaan tunnetuilla tempuillaan. Ei kai tästä ole mitään epäselvyyttä. Eikä ole suinkaan merkityksetöntä sekään, että ns. kansa hoksasi mistä tuulee ja kylmästi et kovaa. Suomalaiset eivät ole lähtökohtaisesti ökkelöitä.

Toivottavasti jotain tästä -yksituumaisuudesta- tarttuu jatkoonkin ja voimme kohdata ilman typeriä immelmanneja näitä arkisempiakin haasteita. Mutta siitä en sentään odota liikoja. Kun aikaa kuluu ja tulee taas tilaa pölhöillä päätöksenteossa, niin vauhti on entisenlainen. Pitää olla kiitollinen siitä, että olemassa oloomme ja elinolosuhteisiimme vaikuttava päätös sentään saatiin tulille.
 
Hyvällä tuurilla päästään naton myötä terroristeistakin eroon :cool:

Nato ei ole hopeinen taikaluoti, joka sadattaa mannaa taivaasta ja ratkaisee kaikki ongelmat alkaen ihmisten ylipainosta kehnokuntoiseen tieverkkoon. Kyllä ne kaikki entiset ja todetut ongelmat ja probleemat ovat elossa vielä sittenkin, kun edarin pihassa liehuu Nato-lippu. :) Viides artikla on määritelty niinkuin se on ja Suomi tuskin idenfioituu ruikuttamalla apua joka käänteeseen.

Eli emme pääse. :) Melko monessa Nato-maassa on tehty terrori-iskuja ja tullaan tekemään jatkossakin.
 
Back
Top