Syyrian konflikti

Fsa:n taistelijat tekevät aseita kaikesta mitä vain käsiinsä saavat.
Linkki hienosta viritelmtästä missä Lentokoneen ilmasta-ilmaan ohjus(Varmaan sotasaalista lentotukikohdan valtauksesta) muutetaan maasta-maahan ohjukseksi.

linkki
 
Tehkööt vaikka luudasta lentokoneen, se ei herrojen tulevaisuutta paljoa muuta. Eli pakolaisuutta.
 
Venäjä toimittaa ohjuksia Syyriaan "vakauttavaksi tekijäksi"

Länsimaat vastustavat ohjusten toimittamista Syyriaan. Israel ilmoitti, että se tietää mitä tehdä, jos venäläiset ohjukset päätyvät Syyriaan.

Venäjä ei aio luopua S-300-ilmatorjuntaohjuksien toimittamisesta Syyriaan länsimaiden vastustuksesta huolimatta. Venäjä ilmoitti toimittavansa huippunykyaikaisia ilmatorjuntaohjuksia Syyriaan estääkseen ulkopuolisten sekaantumisen Syyrian sisällissotaan. Venäjä kutsuu ohjuksia "vakauttavaksi tekijäksi".

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti reilut kaksi viikkoa sitten, ettei Venäjällä ole uusia suunnitelmia myydä ilmatorjuntaohjuksia Syyriaan. Lavrov ei kuitenkaan kieltänyt toimittamasta ohjuksia nykyisten sopimusten perusteella. Venäjän varaulkoministeri Sergei Ryabkovin mukaan sopimus nyt kyseessä olevista ohjuksista allekirjoitettiin useita vuosia sitten.

Israelin puolustusminiteri Moshe Yaalonin mukaan ohjukset eivät ole vielä lähteneet Venäjältä Syyriaan. Viime viikolla Israelin ilmavoimien päällikkö ilmoitti, että ohjuslasti oli jo matkalla Syyriaan.

- Jos ohjukset saapuvat Syyriaan, me tiedämme mitä tehdä, Yaalon sanoo.

Israelilaisviranomaisten mukaan S-300-ohjusten kanta riittää pitkälle Israeliin asti. Israel toivoo Venäjän peruvan ohjustoimitukset.

yle uutiset
 
18+ MEN vs. TANKS in Darayya - The powerful T-72 Raids ++♫ 34min.


The SAA intensified their attacks on the rebellious town of Darayya with heavy shelling and powerful Tanks raids to support their infantry. The rebels filmed ....
these intense T-72 raids while under fire

Ampiminen alkaa 27-28 min sisään ja luulen että se on RPG-29
 
Last edited by a moderator:
Nyt kuuluu kummia. Venäjän ääni uutisoi Hizbollahin kapinoinnista. : Viimeisten viikkojen aikana, syyrialaisen Quasairin kaupungin alueella on käyty raskaita taisteluja. Hallituksen joukkojen hyökkäyksen alkamisen ensimmäisten päivien jälkeen, ilmoitettiin, että kaupungin alue on puhdistettu 80 prosenttisesti kapinallisista. Huolimatta tästä, kapinalliset osoittavat ankaraa vastarintaa.

Uutiset siitä, että kapinaiset on onnistuttu karkottamaan, tärkeän sotilaallisen Dabaan lentokentän alueelta, ovat osoittautuneet vääriksi. Kapinallisten nopeasti liikkuvat ryhmät ovat tehneet muutamia yllätyshyökkäyksiä armeijan joukkoja vastaan ja aiheuttaneet niille vakavia menetyksiä.

Toukokuun 28. päivän vastaisena yönä ilmestyi uutisia kapinasta libanonilaisen Hezbollah-ryhmän joukkojen keskuudessa, jotka osallistuivat hyökkäykseen kaupungissa, yhdessä Syyrian hallituksen joukkojen kanssa. Muutamat Hezbollahiin kuuluneet osastot poistuivat taistelukentältä ja pakenivat Libanoniin.
 
aj77 kirjoitti:
Toukokuun 28. päivän vastaisena yönä ilmestyi uutisia kapinasta libanonilaisen Hezbollah-ryhmän joukkojen keskuudessa, jotka osallistuivat hyökkäykseen kaupungissa, yhdessä Syyrian hallituksen joukkojen kanssa. Muutamat Hezbollahiin kuuluneet osastot poistuivat taistelukentältä ja pakenivat Libanoniin.

Sitten ne uutiset hessujen kärsimistä tappioista olivat varmaan totta. Ei meninaan ole vaikea arvata mitä tapahtuu moraalille, jos "ison" voiton saanut porukka kuten hezbollah menee naapurimaahan "auttamaan" ja siellä heti ekassa taistelussa ottavat raskaasti turpaan ja vielä senkin jälkeen vaaditaan paahtamaan pää edellä seuraavaan ansaan.
 
Taivaskanavilla oli viime vkl juttua molempien osapuolten harjoittamista rikoksista ihmisyyttä vastaan. Aika karmeita juttuja ja silkkaa piittaamattomuutta yhtään mistään inhimillisestä. Karmeaa vajoamista eläimelliselle asteelle. Kukin miettiköön näitä asioita omien p-karvojen asennon mukaan. Minusta iljettävyyksien massamainen esiintyminen kertoo muustakin kuin sisällissodasta. Se kertoo paljon niistä ihmisistäkin, joitka näköjään ovat olleet varsin ohuen sivistysharson peittämiä. Toki sota on aina tuonut kaikenlaista, mutta nämä tapahtumat saattavat ylittää paljon viime vuosikymmeninä nähtyä ja kuultua.

Katsokaa pojat taivaskanavia ja miettikää, kumpi siellä on hyvis ja pahis. Muistakaa baikalin sanonta: kovempi voittaa, onko kovempi hyvempi?
 
Syyriasta tulevia videoita jos on katsellut pidemmän aikaa, niin on kyllä tosiaankin käynyt selväksi, että molemmilla puolilta löytyy aika paljon sekopäistä sakkia. Kapinalliset yleensä leikkaavat päitä irti ja valtion joukot taas puukottavat/viiltelevät vihollisiaan hengiltä.
 
Syyrian armeijan ja Hezbollahin joukkoja.

For the first time, Al Jazeera has gained access to a frontline view of the stand-off outside Al Raqqa City. Opposition snipers from the Ahrar al-Sham Brigade, a group that has a reputation for some of the fiercest combat fighters in Syria's war, are in the forefront of the fight against the Assad regime. Al-Sham wants an Islamic State in Syria, and share ideology with groups like Al Nusra Front and the Islamic State of Iraq. That puts them in an ideological divide with the Free Syria Army, creating a division that's holding back the revolution. Al Jazeera's Andrew Simmons reports from Al Raqqa.

Kuoleva kapinallinen.
Embedded media from this media site is no longer available
 
Last edited by a moderator:
Syyrian armeija valtasi Al Dabaa lentokentän ja Quasarin kaupunki on nyt saarrettu kokonaan (?).
BLc2gPyCAAA5lK6.jpg
 
Last edited by a moderator:
Assad on tänään ilmoittanut että ensimmäiset s-300 ohjukset on perillä ja kohti Israelia. Lisää tulossa. Eilen Israel ilmoitti ettei ohjuksia vielä ole,mutta Debkan mukaa eilen myös laskeutui iso venäläinen rahtikone syyriaan. Mukamas humanitaarista apua. Menisi hyvin yksiin. Eilen ei ollut ja tänään Assadin mukaan on. Syyrialaisethan on ilmeisesti ollut koulutuksessa venäjällä jo aikapäivää sitten. Debka väittää myös että nyt saapuneet Hizbollahosastot suuntaavat etelään,tarkoituksena vallata alueita läheltä Golania. Assad on ilmoittanut että ei aio estää Golanin rintaman syntymistä sitä haluavilta. No oli miten oli. Tulee jännä viikonloppu ja ensiviikko. Se on vaikea vaan auttaa kapinallisia kuten totesi tänään Hs:ssä artikkeli ettei ole olemassa mitään kapinallisia. On vain ryhmittymiä jotka ampuvat samaan suuntaan. Olen ollut siinä uskossa että nämä olisivat kuitenkin saman esikunnan alla,mutta ilmeisesti edes näin ei ole. Ei tarvi ihnetellä miksi länsi ei ole kunnolla pystynyt aseapua antamaan. Eikä tule pystymäänkään. Päätös on vain muodollinen ja paperilla.
 
BEIRUT -- Hezbollah and Syrian government forces have seized most of the strategically important town of Qusayr near the Lebanese border, fighters on both sides of the conflict said Wednesday, in what would be a huge setback for the rebels fighting to topple the regime of Syrian President Bashar Assad.
http://www.miamiherald.com/2013/05/29/3422918/hezbollah-said-to-control-most.html


The Syrian army’s March weapons request to its Russian supplier was the stuff of everyday battles in a long and grueling conflict. ­Twenty-thousand Kalashnikov assault rifles and 20 million rounds of ammunition. Machine guns. Grenade launchers and grenades. Sniper rifles with night-vision sights.

The Syrian army general asked for a price quote “in the shortest possible time.” He closed with kind regards to Rosoboronexport, Russia’s state arms exporter.
http://www.washingtonpost.com/world/national-security/all-sides-hedging-bets-on-flow-of-arms-to-syria/2013/05/29/6464af26-c7bf-11e2-8da7-d274bc611a47_story.html

Taistelu kapinallisia vastaan.


Syyrian armeijan/ilmavoimien lennokki Homsin kaupunkia vakoilemassa.
 
Last edited by a moderator:
Kapinallinen ampuu kaveriaan käteen. (2:05)
Embedded media from this media site is no longer available
 
Last edited by a moderator:
yle uutiset Ulkomaat 30.5.2013 klo 19:31
Turkki vastasi laukauksiin Syyriasta

Turkin armeijan mukaan tuntemattomat asemiehet tulittivat rajan lähellä ollutta panssaroitua ajoneuvoa Syyriasta.

Turkin joukot ovat ampuneet Syyrian puolelle. Turkin armeijan mukaan syynä on se, että tuntemattomat asemiehet tulittivat kohti rajalla partioimassa ollutta armeijan ajoneuvoa Syyriasta. Panssaroitu ajoneuvo oli partioimassa keskiviikkona Hatayn maakunnassa lähellä Turkin ja Syyrian rajaa.

Armeijan mukaan asemiehiä oli kolmesta viiteen ja he ampuivat useita laukauksia kohti ajoneuvoa.

Kenenkään ei ole raportoitu loukkaantuneen.

Lähteet:
Reuters, AP
 
Länsimaalaisia tapettu Syyriassa - vahvistusta odotetaan
il Perjantai 31.5.2013 klo 10.57

BBC kertoo lisäksi, että Syyrian presidentti Bashar al-Assad on varoittanut Israelia ilmahyökkäyksistä.

Syyrian valtion televisiokanava on kertonut torstaina kolmen länsimaalaisen ihmisen kuolleen Syyriassa. CNN:n mukaan presidentti Bashar al-Assadin joukot olisivat tappaneet amerikkalaisnaisen sekä britin. Kolmannen uhrin kansalaisuudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Kaikkia tietoja ei ole vielä vahvistettu. FBI:n kerrotaan ottaneen yhteyttä kuitenkin kuolleen naisen omaisiin. Brittiuhrin kuolemaa ei ole saatu vahvistettua, eikä kolmannen uhrin. Maat selvittävät parhaillaan, mitä on tapahtunut.

Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun länsimaalaisia syytetään kapinallisten joukossa taistelusta. Muutamia amerikkalaissotilaita on kevään aikana pidätetty juuri tästä syystä.

Kolmikon sanotaan olleen mukana presidentin vastaisissa taisteluissa. Syyrialaisraportin mukaan kolmikko olisi ammuttu autoon Koillis-Syyriassa.

Lisää ilmaiskuja?

Israel on tehnyt tähän mennessä kolme ilmahyökkäystä Syyriaan lopettaakseen ohjusten kuljetuksen Hizbollahille Libanoniin.

Syyrian presidentti on nyt varoittanut Israelia, että Syyria tulee vastaamaan samalla mitalla Israelin mahdollisiin iskuihin.

Ei ohjuksia Syyriaan

Venäjä ei ehkä toimita kiisteltyjä ilmatorjuntaohjuksia Syyriaan tänä vuonna. Asiasta kertoivat perjantaina kaksi venäläislehteä viitaten eri lähteisiin.

Vedomosti-sanomalehden mukaan on edelleen epäselvää toimitetaanko S-300-ohjuksia Syyriaan tänä vuonna. Lehti perustaa uutisensa puolustusteollisuudessa toimivaan lähteeseen. Kommersant-lehti puolestaan lainaa omaa lähdettään, jonka mukaan ohjusten toimittaminen on suunniteltu vasta ensi vuoden loppupuolelle.

Syyrian presidentti vihjasi torstaina, että Venäjä olisi jo toimittanut osan ohjuksista. Kumpikin lehti kuitenkin kiisti lähteisiinsä vedoten, että ohjuksia olisi jo lähetetty Syyriaan. Venäjä on vakuuttanut, että asevientisopimuksista pidetään kiinni.

Sisällissota kestänyt jo maaliskuusta 2011

Syyrian yli kaksi vuotta kestäneessä sisällissodassa arvioidaan kuolleen 60 000-90 000 ihmistä.

YK:n mukaan rekisteröityjä tai rekisteröintiä odottavia Syyria-pakolaisia oli toukokuun puolivälissä noin 1,5 miljoonaa. Rekisteröimättömien pakolaisten vuoksi määrän uskotaan olevan paljon suurempi.

Lähteet: STT-AFP-BBC-CNN-CBC News
 
Western sources claim international forces will stay in Jordan after joint military exercise ‘to prepare for possible intervention in Syria’

A joint military exercise scheduled to take place in Jordan next week is aimed among other things at readying forces for a possible intervention in Syria, Western officials told Ynet on Tuesday.

More than 15,000 soldiers from 18 different countries are set to take part in “Eager Lion 2013.”

The drill will include battlefield, logistics and humanitarian exercises for troops from Britain, Bahrain, Canada, Czech Republic, Israel will not take part in the drill but will continue its “red line” policy against arms shipments to Hezbollah.

According to one western official, forces will remain on the ground after the drill “in case the need will arise to intervene in Syria.”
http://investmentwatchblog.com/breaking-syria-opens-fire-on-turkish-patrol-turkey-returns-fire-15k-troops-from-18-countries-prep-in-jordan-for-syria-invasion/

Major reports by two Turkish daily newspapers detail the arrest of twelve suspects linked to the Reyhanl? bombings on May 11 in which 51 people were killed and 140 injured. The 12 suspected Al-Qaeda members were arrested in Adana, southern Turkey and anti-terrorist police seized among other items, 2 kilograms of the sarin nerve agent.

Zaman reports that the dawn raid took place on Monday, 27 May following intelligence gathered on the cell.

Additionally, today, Radikal reported that of the 12 arrested suspects of Jabhat al-Nusra, 5 were released.Radikal also reported the seizure of the nerve agent sarin which is categorised as a weapon of mass destruction in the 1993 Chemical Weapons Convention.
http://www.fromthetrenchesworldreport.com/chemical-weapons-found-in-turkey-al-qaeda-raid/45804
 
“We’re seeing many things we haven’t seen before,” said Brig. Gen. Hussein al-Zyoud, commander of Jordanian border security forces. “We’ve seen new kinds of armored vehicles, and other vehicles used for jamming communications. We’re seeing night-vision and thermal devices that we haven’t seen in the past.”

The new hardware has added to a sense of momentum that pro-government forces have been enjoying since mid-spring.

Improved communication and surveillance are a key part of an evolving Syrian military doctrine that has been strikingly successful in recent weeks. White described the new tactics as “Qusair rules,” an allusion to the ongoing Syrian military offensive to retake the key city of Qusair near Lebanon’s northern border.

The approach involves the use of regular and irregular troops to isolate rebel units and cut off their access to supplies and reinforcements. Government forces squeeze the rebels into a small area and then unleash a heavy bombardment to inflict as many casualties as possible, White said.

“Eventually they wear down the rebels, killing enough of them so they either leave or get wiped out,” said White, a defense fellow at the Washington Institute for Near East Policy, a think tank. “It’s operational-level warfare, using maneuver-in-battle to achieve a strategic goal.”

Jatkuu täällä.
http://www.washingtonpost.com/world/national-security/russian-iranian-technology-is-boosting-assads-assault-on-syrian-rebels/2013/06/01/aefad718-ca26-11e2-9f1a-1a7cdee20287_story_1.html
 
Back
Top