Turussa useita puukotuksia ja laukauksia

Keskustelu taisi lähteä tästä pv:n pukeutumis ja varautumis uutisesta tähän Turun tapaukseen liittyen?
Heidän oletusarvoinen ratkaisumalli näytti olevan se, että MUUTETAAN omaa käytäntöä jonkin pelon(?) takia.
Asemat annettiin heti. Tämä on hyvin erikoista kun peilaa tähän sinun kirjoittamaasi..("puolustavinaan..")

En oikein ymmärrä "hommailua" ja en omaa tunnuksia alustalle, luen vain viestejä satunnaisesti mitä "tuoreimmat viestit" haulla näkyy. En myöskään pidä keskustelun sävystä lukemani perusteella(muutamat kotiryssät myrkyttää ja sitten liikaa huonoa tiedonkäsittelyä, oletuksia)

Onko halla-aholaisuus syvimmiltään pelkoon perustuvaa? En tiedä. En myöskään niele purematta "tulkintoja".

Täälläkin muutamat tuovat selvästi esiin "pelon" tai ainakin huolestuneisuutensa suomalaisen elämänmuodon säilymisestä omille jälkeläisilleen. Euroopan kehityskulkua ja vaikka naapurimme ruotsin haasteita seuratessa toivoisi löytyvän maltillinen ja jämäkkä ratkaisu vastaavan kehityksen kääntämiseksi meillä.

Jos minun pitää laittaa betoniporsas, se on porsas eikä mikään halal-lammas vaikka olisi mikä mussutti naapurina. Ja stereoista huudatan Suvivirren kesän alussa silloin kuin huvittaa. Näin teen vaikka kulkisivat käyrien sapelien kanssa Koraanit kainalossa.

Ja jos tulevat soittamaan suuta, työnnän sen kirjan syvälle ahteriinsa ja annan mojovan potkun ja tatuoin nauloilla otsikkoon, että #stopvihapuhe

Jos alkavat hevostella, katsotaan sitten, kenen maa ja kenen bileet. Katsotaan kortit loppuun asti.

Mutta jos joku asiallinen maahanmuuttaja kunnioittaa Suvivirttäni, tekee työtä tolkusti ja pistää poikansa armeijaan, voi tulla vaikka saunaan. Possua ei tarvitse syödä.

Tämä on niin helppoa. Nuo aatemarxilaiset siitä vaikeata tekevät.
 
Itse en pidä suurena riskiä että terroristit saisivat käsiinsä armeijan varikoilta aseita, tarkennan puolustusvoimien varikoilta. Jostain Syyrian tai Irakin armeijan varikoilta voi johadistien mukaan tarttua runsain määrin kaikkea kivaa, mutta että Suomessa.

Miksi en pidä todennäköisenä uhkaa varikoille:

-Onnistunut isku varikolle, eli siis sellainen isku jossa päästäisiin aseisiin/räjähteisiin käsiksi ja vieläpä ilman että jäädään matkalla kiinni vaatisi hyvän suunittelun, kohteen tiedustelun ja koordinaation. Eihän tallaiset hyvin toteutetut tunnu onnistuvan edes Lähi-idässä, missä ei aseista ja varusteista ole kiinni.

-Miten päästää turvajärjestelyjen ohi käsiksi aseisiin, niin ettei viranomaiset ehdi paikalle? Ne kun eivät ole munalukon takana keskellä metsää.

-Mukaan pitäisi saada myös patruunoita sekä aseita, joita välttämättä säilytetä "saman oven takana".

-Miten kuljetat raskasta kalustoa pois varikoilta, niin ettei jää kiinni, kevyt heitin corollan peräkoukkuun kuormaliinalla kiinni ja menoksi?

Nähdäkseni jihadistien rahkeet tuskin riittäisi kuin anastuksen yritykseen. Varikoiden ja varuskuntien turvajärjestelyjä tulisi kehittää jatkuvasti, eikä luottaa siihen ettei mitään tapahdu. Tärkein sana taisikin olla houkutteleva kohde eli anastuksen ei tarvitse onnistua, saadaanhan ihmisiä hengiltä jo pelkästään asevarkautta yrittämälläkin.

Olen samaa mieltä, että varikoille ei kannata satunnaisten yrittää murtautua. Onnistumismahdollisuudet ilman sisäpiiritietoa ovat todennäköisesti hyvin heikot.

Tässä suhteessa olisin paljon huolestuneempi yksityisomisteisesta kalustosta. Kun maaseudulla murtautuu taloon, niin sieltä löytyy asekaappi. Jos ei ensimmäisestä talosta, niin sitten toisesta tai kolmannesta. Sen jälkeen kyse on lähinnä ajasta ja työkaluista. Käsityökaluja (sorkkarauta, leka, kirves, kiila jne.) vastaan normaali asekaappi ehkä kestää röykytystä vartin tai puoli tuntia, mutta kun murtoa tuskin havaitaan tunteihin, niin siitä ei juuri ole apua. Kunnollinen rälläkkä/porakone varustettuna timanttilaikalla/-terällä, niin kaappi avautuu minuuteissa, ellei sekunneissa.

Mikäli terroristi onnistuu valikoimaan kohteeksi toiminnallisen ammunnan harrastajan, niin saaliiksi voi saada ihan kunnon arskoja, pistooleja ym. pelkkien pulttilukkokiväärien ja metsästyshaulikoiden sijaan. Ei juuri häviä valtion kalustolle, jos ei nyt kuvitella, että varikolta viedään tosiaan kranaatinheitin ammuksineen tai monta laatikollista käsikranaatteja.
 
Pelolle ei pidä oikeasti antaa valtaa. Se ei kuitenkaan tarkoita poliitikkomaisesti, että millekään ei tehdä mitään eikä varauduta mihinkään. Jos löytyy tuosta vain 500 miljoonaa siihen että otetaan Ruotsin kautta väkeä vaikka ei juridisesti tarvitsisi, pitäisi löytyä kyllä yhtä helposti 5...ei vaan 50 miljoonaa siihen että panostetaan kunnolla resursseja vaarallisten tyyppien seulomiseen ja säilömiseen, edes parin kolmen kriittisen vuoden ajan. Palautussopimukset kuntoon vaikka joutuisi lyömään setelitukun jonkun arabin kouraan, halvemmaksi se tulee.

En tiedä onko pelko oikea sana, voisin puhua huolesta mutta ehkä se on silti parempi sana että kyllä minä pelkään tätä linjaa mikä on valittu. Koska päättäjiä ei kiinnosta asua haalimansa monikulttuurisuuden keskellä niin heikosti integroituva (kun ei edes ole porkkanaa siihen) väki tungetaan samoihin paikkoihin. Syntyy pian "valtioita valtiossa". Twitterääliöt viisastelevat miten ei ole "no-go-zone" kun lanssi uskaltaa mennä sinne kahden poliisipartion suojelemana. Poliitikkoja ei kiinnosta kun omat lapset viedään yksityiskouluun ovelta ovelle ja parin vuoden päästä tiedossa pestiä Brysseliin ja hyvälle kalliille alueelle asumaan siellä.

En ole antanut pelolle valtaa, miksi antaisin kun itsellä menee ihan OK, mutta kyllä pelottaa minkälaisen maailman jätämme lapsillemme.
 
Jos löytyy tuosta vain 500 miljoonaa siihen että otetaan Ruotsin kautta väkeä vaikka ei juridisesti tarvitsisi,
500 miljoonaa oli pelkästään kotouttamisen määräraha. Varsinainen vastaanottotoiminta sitten erikseen. Entäpä välilliset kulut, terveydenhuollon ja muun viranomaistoiminnan lisääntyneet kulut?

Useampi miljardi menee vuosittain. Sikäli ihmeellistä rahaa, että se ei ole mistään pois!

Muuten kyllä samaa mieltä.

Edit: Jos tuon kotouttamisrahan käyttäisi sananmukaisesti, niin se tekisi rapiat 15 000 per nokka, mikäli 2/3 vuosina 2015 - 2016 tulleista saa hylsyn. Jäisi miljoonan perskohtainen elinkaarikustannus muihin asioihin käytettäväksi tai säästettäväksi (=ei tarttis lainata sitä).

Raha näppiin ja ukot ulos, taas me tienataan!
 
Viimeksi muokattu:
500 miljoonaa oli pelkästään kotouttamisen määräraha. Varsinainen vastaanottotoiminta sitten erikseen. Entäpä välilliset kulut, terveydenhuollon ja muun viranomaistoiminnan lisääntyneet kulut?

Useampi miljardi menee vuosittain. Sikäli ihmeellistä rahaa, että se ei ole mistään pois!

Muuten kyllä samaa mieltä.

No joo, halusin käyttää vähättelevää lukua, josta siitäkään ei löydy pientä murto-osaa omien kansalaisten suojeluun.

Kyse ei ole pelkästään terrorismista joka on jäävuoren huippu. Kyse on oikeudesta elää arkeaan rauhassa ja ilman ahdistusta ja pelkoa. Valtionyhtiö VR poistaa lähijunista konnarit muutaman lantin säästääkseen eli se vähäkin valvonta on historiaa. Lähijunat olivat jo vuosia sitten ahdistavia paikkoja kulkea virka-ajan ulkopuolella. Kuka poliitikko muka välittää pätkääkään vaikka jostain kolmivuorotyötä tekevästä siivoojasta joka kulkee julkisilla ja yrittää kovasti elättää pienen lapsensa...vasemmalta oikealle nakataan paskat sellaisen ihmisen oikeudesta olla kokematta uhkaa ja ahdistelua, jos ei päivittäin niin viikoittain.

Itse otin itelleni ison henkivakuutuksen, jotta missään tilanteessa ei perhe ainakaan joudu hakeutumaan mihinkään isomman kaupungin vuokra-asuntoon tms. Monille sekin on kuitenkin arkipäivää, vaikka olisi työssäkäyviä ihmisiä - tai etenkin silloin.
 
Samaan aikaan toisaalla Singaporessa: ei näy kerjäläisiä eikä turvapaikanhakijoita notkumassa ostareilla, ulkomaalaiset ovat tuottavassa työssä eikä heitä avusta tai paapo kukaan. Kaupunkivaltio on Aasian kehittynein Japanin jälkeen ja koulutus aivan huipputasoa...miksi ei meillä pystytä tällaiseen ?
 

Liitteet

  • IMG_20170913_183055.jpg
    IMG_20170913_183055.jpg
    3.4 MB · Luettu: 22
Samaan aikaan toisaalla Singaporessa: ei näy kerjäläisiä eikä turvapaikanhakijoita notkumassa ostareilla, ulkomaalaiset ovat tuottavassa työssä eikä heitä avusta tai paapo kukaan. Kaupunkivaltio on Aasian kehittynein Japanin jälkeen ja koulutus aivan huipputasoa...miksi ei meillä pystytä tällaiseen ?

Autoritäärisellä, käytännössä yksipuoluejärjestelmällä pyörivä kaupunkivaltio, jolla on Aasialainen työkulttuuri joka poikkeaa huomattavasti länsimaisesta. Yksiselitteisesti, se ei ole rakenteellisesti mahdollista.
 
Niin täällä Singaporessa rasvanahkaduunarit ovat intialaisia siirtotyöläisiä ja kiinalaiset ovat päällysmiehiä, näin homma pelaa. Kukaan ei notku tyhjän panttina korvauksilla ja työpaikkoja näkyy olevan runsaasti tarjolla.
 
Niin täällä Singaporessa rasvanahkaduunarit ovat intialaisia siirtotyöläisiä ja kiinalaiset ovat päällysmiehiä, näin homma pelaa. Kukaan ei notku tyhjän panttina korvauksilla ja työpaikkoja näkyy olevan runsaasti tarjolla.

Singaporen taloudesta ja maahanmuuttopolitiikasta voi ottaa oppia monin tavoin. Monet muutkin kaupunkivaltiot ovat menestyneet taloudellisesti (Hongkong, Makao, Monaco, Liechtenstein, jne.). Hiilivetyjen ja vierastyövoiman voimin ovat nousseet myös Lähi-idän rikkaat pikku valtiot. Silloin kun Venäjä oli vielä osa Suomea, keisarillinen suurruhtinaskunta olisi voinut soveltaa Singaporen mallia. Olosuhteet ovat nykyisin liian erilaiset. Laaja ja harvaan asuttu maa, joka vetää puoleensa lähinnä sosiaaliturvapakolaisia.

Jokseenkin vieraita ovat myös jotkut Singaporen käytännöt:

PAP:n filosofia on ”sosialistinen demokratia”, ja sen politiikka sisältää monia piirteitä sosialismista. Esimerkiksi suurin osa väestöstä asuu valtion rakentamissa asunnoissa ja valtion omistamat yritykset ovat merkittävässä asemassa.

Purukumi oli pitkään kokonaan pannassa, mutta Yhdysvaltojen kanssa solmitun vapaakauppasopimuksen jälkeen niin sanottuja terveyspurukumeja voi nyt ostaa apteekeista. Asiakkaiden henkilöllisyys tarkistetaan ja tiedot rekisteröidään oston yhteydessä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Singapore

Turun puukottaja olisi hirtetty Singaporessa: “Kuolemantuomio voidaan langettaa ensimmäisen asteen murhasta ja huumausainerikoksista. Suurin osa vuosien 1991 ja 2004 välillä hirtetyistä 400 ihmisestä syyllistyi huumausaineiden salakuljetukseen. Maassa teloitetaan Amnesty Internationalin arvion mukaan asukaslukuun nähden eniten ihmisiä maailmassa.”
 
jihadismi on käsitteenä demonisoitu ns länsimaisessa keskustelussa. Vähän niin kuin radikalismi.

— Jari Taponen (@JariTaponen) February 24, 2017


Kaleva ei ymmärrä lausuntoa.

– Kyllähän nämä jihadistit itse demonisoivat itsensä omalla toiminnallaan. Sellaiset kannanotot, jotka viittaavat siihen suuntaan, että viranomaiset eivät jotenkin ottaisi vakavasti tätä järkyttävää ongelmaa, mikä jihadistinen terrorismi ja ääri-islamistinen ajattelu ovat, rapauttavat luottamusta viranomaisen kykyyn toimia oikein. Ja se on nyt tällaisessa tilanteessa, etenkin Turun iskun jälkeen, hyvin valitettavaa, Kaleva sanoo Uudelle Suomelle.

– Eihän poliisilta odottaisi tällaista kielenkäyttöä virkatilillä.


https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/23...posen-twitter-viestit-asiattomia-vaara-viesti
 
Mielestäni aika mielenkiintoinen haastattelu - jos haluaa lukea kuin piru Raamattua tai kuffari Koraania niin tästäkin voi vetää herneen nenään taquiyasta, ym ym. Mutta jos ilman sarvia ja hampaita lukee niin jopa varsin informatiivinen homma ja kertoo valitettavasti jotain myös meidän turvallisuuskoneiston toiminnasta tässä.

Koko juttu alempana, mutta huomatkaa esim seuraavat kohdat:

"Al Khaym oudoksuu sitä, ettei Suomesta ole oltu heihin yhteydessä.

- Emme ole saaneet toistaiseksi tietoa tutkimusten etenemisestä. Kaiken sen, minkä tiedämme, olemme lukeneet uutisista, Marokon terrorismin vastaisen taistelun ykkösjohtaja kertoo puhelimitse.

- Mutta jos tulevaisuudessa on jotain, jota voimme teille Suomessa tarjota, esimerkiksi informaatiota tai jotain muuta, teemme sen."

*

"Olemme pystyneet antamaan ulkomaisille kumppaneillemme reaaliaikaista, tärkeää tietoa yksittäisten terroristiepäiltyjen liikkeistä, suunnitelmista ja kontakteista. Näillä tiedoilla on kyetty estämään useita terrori-iskuja Euroopassa."

"Meidän pitää olla avoimia muille kulttuureille, jotta voimme tehdä yhteistyötä ja auttaa toisiamme tässä ilmiössä, joka koskee meitä kaikkia.

*

Hänestä myös eurooppalaisissa moskeijoissa pidettäviä saarnoja on seurattava. Vaikka kulttuuria ja uskontoa on voitava harjoittaa vapaasti, myös kontrollia on oltava."


**********

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709182200400323_ul.shtml

Marokon turvallisuuspalvelun johtaja Iltalehdelle: Turun puukkoiskijä saattoi kostaa kielteisen turvapaikkapäätöksen
Marokon turvallisuuspalvelun johtaja Abdelhak Al Khayam, 59, epäilee terroriteon tekijän olleen katkera suomalaiselle yhteiskunnalle.

kuva_503_ul.jpg


Koko Suomi järkyttyi syvästi elokuussa, kun häikäilemätön puukkomies hyökkäsi silmittömästi ohikulkijoiden kimppuun Turun keskustassa. Kahden ihmisen kuolemaan ja kahdeksan haavoittumiseen johtanutta veritekoa tutkitaan terroritekona.

Pääepäilty Abderrahman Bouanane ja muut epäillyt ovat kotoisin Marokosta, mutta maan viranomaiset eivät ole toistaiseksi kommentoineet tapausta.

Nyt Marokon turvallisuuspalvelun (englanniksi Central Bureau of Judicial Investigations) johtaja Abdelhak Al Khayam kertoo ensimmäistä kertaa julkisuudessa maansa tiedustelun käsityksen asiasta. Hän sanoo Marokon viranomaisten seuranneen tarkasti Turun tapahtumia.

Al Khaym oudoksuu sitä, ettei Suomesta ole oltu heihin yhteydessä.

- Emme ole saaneet toistaiseksi tietoa tutkimusten etenemisestä. Kaiken sen, minkä tiedämme, olemme lukeneet uutisista, Marokon terrorismin vastaisen taistelun ykkösjohtaja kertoo puhelimitse.

- Mutta jos tulevaisuudessa on jotain, jota voimme teille Suomessa tarjota, esimerkiksi informaatiota tai jotain muuta, teemme sen.

Kosto turvapaikkapäätöksestä?

Kansainvälinen lehdistö on nimennyt Abdelhak Al Khayamin maan ykkösterroristienjahtaajaksi. Toisin kuin monen arabimaan, usein äärimmäisten salaisten turvallisuuspalveluiden johtajat, Al Khayam viihtyy hyvin julkisuudessa.

Motiivikseen terroristien jahtaamisessa Al Khayam on sanonut sen, että äärimuslimit häpäisevät islamin uskontona.

Al Khayam pohtii tekijän mahdollisia motiiveja terroristien käsittelystä Marokossa saatujen kokemusten kautta. Turun iskun uhrien profiillit ihmetyttävät häntä.

- Meidän kokemuksemme mukaan tämän kaltaiset terroristit eivät iske erityisesti naisiin. Siksi meitä ihmetyttää se, että hän hyökkäsi juuri naisten kimppuun. Useimmiten terroristien kohteena ovat lainvalvontaviranomaiset tai muuten henkilöt, jotka symboloivat valtiota.

Al Khayam muistuttaa, että yksikään terroristijärjestö ole ottanut vastuuta iskusta.

- Tekijä ei ole tunnettu siitä, että hänellä olisi ollut yhteyksiä joihinkin näistä organisaatioista.

- Hänhän oli hakenut Suomesta turvapaikkaa, jonka Suomen viranomaiset olivat evänneet. Isku tapahtui pian päätöksen jälkeen. Siksi voi olla, että hyökkäyksellä oli jotain tekemistä tämän kanssa.

Al Khayam antaa ymmärtää, että syynä saattoi olla estää maasta poistaminen.

Reaaliaikaista tietoa

Al Khayam peräänkuuluttaa laajaa kansainvälistä yhteistyötä ja yhteisiä operaatioita terrorismin vastaisessa taistelussa. Suomi kuuluu tähän joukkoon.

Hän sanoo maansa olleen asiassa aktiivinen.

- Olemme pystyneet antamaan ulkomaisille kumppaneillemme reaaliaikaista, tärkeää tietoa yksittäisten terroristiepäiltyjen liikkeistä, suunnitelmista ja kontakteista. Näillä tiedoilla on kyetty estämään useita terrori-iskuja Euroopassa.

- Tämä on menestyksen salaisuus terrorismin vastaisen taistelussa.

"Terroristit sokeita"

Entä mitä Marokon viranomaiset haluisivat sanoa Suomelle, jota ensimmäistä kertaa historiassa on kohdannut mahdollinen terrori-isku?

- Terrorismilla ei ole uskontoa, kansallisuutta tai rajoja. Sen vihollinen on ihmisyys. Terroristit ovat myös sokeita eivätkä he tee eroa uhrien välillä. Heitä ei kiinnosta se, onko uhri eurooppalainen vai arabi, Al Khayam lataa.

Ennakkoluulot saattavat kuitenkin haitata väkivallan patoamista.

- Meidän pitää olla avoimia muille kulttuureille, jotta voimme tehdä yhteistyötä ja auttaa toisiamme tässä ilmiössä, joka koskee meitä kaikkia.

Hänestä myös eurooppalaisissa moskeijoissa pidettäviä saarnoja on seurattava. Vaikka kulttuuria ja uskontoa on voitava harjoittaa vapaasti, myös kontrollia on oltava.

- Meidän pitäisi myös lisätä yhteistyötä turvallisuuspalveluiden välillä ja kehittää kumppanuuksia, jotta viranomaiset voisivat taistella yhdessä tätä ilmiötä vastaan.

ANTERO EEROLA
 
Niin, tuokin siis puhuu lähinnä kielteisen päätöksen kostamisesta, kuten minä vähän ylempänä tönkösti linkkasin.
Miksi ei ole oltu yhteydessä Marokkoon?
 
Niin, tuokin siis puhuu lähinnä kielteisen päätöksen kostamisesta, kuten minä vähän ylempänä tönkösti linkkasin.
Miksi ei ole oltu yhteydessä Marokkoon?

Hyvä kysymys. Marokon kaltaisissa maissa on kuitenkin painiskeltu islamistisen terrorismin kanssa pitkään.

Pidän selitystä sinänsä uskottavana, olkoonkin että on saanut liudan hylsyjä jo matkalla tänne. Eikä se ole edes ristiriidassa islamistisen kiihotuksen kanssa: Kun et pääse nauttimaan helposta elämästä länsimaissa niin vihoviimeisessä paikassa ennen pohjoisnapaa on sitten aika toteuttaa vaihtoehto B mihin on vähän tendenssiä jo muutenkin.
 
Back
Top