Ukrainan konflikti/sota

Pudottaako todella neliökilometrin alueelle? Itse kuvittelin alueen olevan enemmänkin hehtaari tai korkeintaan 100 x 200m vastaava. Vai voiko alueen kokoa säätää ennen laukaisua? 950 tytärammusta kuulostaa melko vähältä neliökilometrille varsinkin jos pitäisi yksittäistä järjestelmää metsästää. En löytänyt muuta tietoa kuin twiitin kirjoittajan väite.
Tämän mukaan voi säätää.

Ja tuossa kuvataan alueeksi 33000 M2 mikä on tyyliin 140x250 m, soikeahan se alue kuitenkin on.

Uskoisin, että tuota varhaisinta versiota ei Ukrainalle tarjota vaan Block 1A tai uudempia, joissa tyttäriä on vähemmän, mutta kantama parempi.

 
Neuvostoaikaiset puitteet Länsi-Ukrainassa suojaavat koneita ohjuksilta. Ensimmäinen kuva taitaa olla havainnekuva jostain muualta.
Historialliset syyt näkyy jälleen hyvin Ukrainassa. Näitä erilaisia lentokonebunkkereita ja ydinpommisuojia on runsaasti pitkinpoikin ex-itäblokkia. Neuvostoliitto oletti että nämä puskurialueet on se alue missä kolmas maailmansota käydään. Tällä on kaksi merkittävää seurausta jotka nyt realisoituu Ukrainassa:

1) Ukrainasta löytyy runsaasti tätä bunkkeri-infraa, yksi esimerkki nähtiin Azovstalin raunioissa. Eli Ukraina saa omaa toimintaa sellaisiin suojiin joihin ryssä ei pysty vaikuttamaan. Vastaavasti emä-ryssälän alueella tälläisiä ei ole rakennettu samassa mittakaavassa joten esimerkiksi ryssän lentokoneet on avoimilla kentillä.

2) Länsi tiesi bunkkereista ja tajusi jo varhain että niihin puree vain oikeasti toimivat täsmäaseet. Piti osua keskelle tai heikkoon kohtaan. Tätä suorituskykyä nyt nähdään Ukrainassa. Himars/M270, Scalp jne on pääosiltaan 80-90 luvun tekniikkaan, osittain jopa 70-luvulta. Siitä huolimatta ne osuu ihan yhtä hyvin kuin 2000 luvun tuotteet kuten Excalibur. Tarkkuus siis kehitettiin jo muinoin huippuun ja nyt lähinnä saadaan parempaa varmuutta sekä alempaa hintaa. Tätä samaa kehitystä ei ryssälässä tapahtunut kun aina saattoi laittaa ydinkärjen siihen puikkoon niin kyllä lähtee. Ei ollut oikeaa motivaatiota kun kuumassa sodassa oli se ydin-optio olemassa.
 
Donin mielikuvitustasavalta aloittaa postin, viestiliikenteen ja puheluiden sensuurin. Ehkä huonontunut tilanne taustalla?

The DPR introduced military censorship on mail and telephone conversations​

DONETSK, September 24. /TASS/. Military censorship of mail, messages on the Internet and telephone conversations has been introduced in the Donetsk People's Republic (DPR), the procedure for its implementation will be developed by the FSB Directorate for the region, the Ministry of Communications of the DPR and the Ministry of Information of the DPR. This follows from the decree of the head of the republic Denis Pushilin, published on his website .

“Introduce military censorship of mail and messages transmitted via telecommunications systems, as well as control of telephone conversations,” the text of the decree says.

The message clarifies that the FSB Directorate for the DPR, the Ministry of Communications and the Ministry of Information of the region must develop and approve a joint procedure for monitoring military censorship.

The document was signed on September 18, when Pushilin was still acting head of the regions, published on September 24 and comes into force from the date of publication.
https://tass.ru/politika/18828593
 
Viimeksi muokattu:
Tämän mukaan voi säätää.

Ja tuossa kuvataan alueeksi 33000 M2 mikä on tyyliin 140x250 m, soikeahan se alue kuitenkin on.

Uskoisin, että tuota varhaisinta versiota ei Ukrainalle tarjota vaan Block 1A tai uudempia, joissa tyttäriä on vähemmän, mutta kantama parempi.

Joo, block 1 vanheni teknisesti jo ennen toista persianlahden sotaa. Se kun on pelkästään Inertia ohjautuvakin. Olisi outoa jos noita ylipäätään on varastossa, koska ovat olleet ensimmäisenä happanemassa. Käytännössä siis 1A on kohteeseen saman vaikutuksen antava pienemmällä määrällä tytärammuksia, koska osuu paremmin kohdalle. Lisäksi taitaa mennä pidemmällekin.
 
"Vastahyökkäys jatkuu talvella", Tavria-joukkojen komentaja Oleksandr Tarnavskyy kertoi CNN:lle.
Hän huomautti, että säällä ei ole vakavaa negatiivista vaikutusta vastahyökkäykseen, koska joukot etenevät pääasiassa jalan.


Katso liite: 84226

Ja suomalaiset voi toimittaa sinne kumisaappaita, irrallisten talvivuorien kera. Eikö se ollut se suomalaisen jalkaväen salainen ase?

Kuvassa malli joka sopii ukrainalaisille naissotilaille.
 

Liitteet

  • haka_huopasisakenka.jpg
    haka_huopasisakenka.jpg
    296.3 KB · Luettu: 79
Luotettavan venäläislähteen mukaan Zaporitzzjan suunnalla tiedustelijat tuhosivat Leopardin jonka miehistönä oli Bundeswehrin sotilaita. Pahaksi onneksi ainoa eloonjäänytkin kuoli heti saksaa puhuttuaan.

https://www.mk.ru/politics/2023/09/...-s-ekipazhem-voennosluzhashhikh-germanii.html


MCDINBA_EC037.jpg
 
Back
Top