Ukrainan konflikti/sota

Voi, voi! Me on niin hävitty tää.

Tämä Armeijan Veteraani Vekaranjärven tukikohdan Laivastojoukoista sanoo,
että kohta alkaa hippa leikki venäjän karhu kanssa.
Tästä sai kyllä päivän naurut. :ROFLMAO:

Kuznetsovin osalta suurin vaara taitaisi olla siinä, jos alus sattuisi uppoamaan muun laivaliikenteen tukkeeksi keskelle jotain kulkuväylää. Samalla voisi tulla ympäristön kannalta haitallisia öljyvuotoja.
 
En ole kyseistä juttua lukenut enkä tule lukemaankaan mutta suurhyökkäys Krimille on ihan varmasti se viimeinen punainen viiva jonka ylittämisen jälkeen mitataan lopullisesti se onko Venäjä valmis käyttämään ydinaseitaan missään tilanteessa Ukrainan sodassa. Muut viivat on jo moneen kertaan ylitetty aina Moskovassa saakka eikä niiden ylittämisestä ole seurannut muuta kuin sekavaa ja muutenkin järjetöntä höpinää maailmanlopusta ja natseista :ROFLMAO:

Tässä vaiheessa on vielä vaikea ennakoida mitä Krimillä tulee joskus tulevaisuudessa tapahtumaan. Jos Ukraina lähtee sitä valtaamaan niin se on tämän sodan viimeisiä vaiheita ja siitä ollaan vielä kaukana joten heikkohermoisemmatkin voivat toistaiseksi huokaista helpotuksesta ja keskittyä ihan muihin asioihin. Ei ole taivas ainakaan vielä putoamassa niskaan eikä maailmanloppu kolkuttele ovella.
Maksaisin itseni kipeäksi nähdäkseni sen että Ukraina tekee maihinnousun Krimille tunnuksettomilla sotilailla ja Zelenskyi levittelee TVssä käsiään että "Ei me tiedetä ketä ne on. Varmaan huolestuneita paikallisia jotka osti varusteensa Ebaystä ja tankkinsa Agrimarketista".
 
Kenneth Greggin raportteja postailee Twitteriin Kenneth Rundt. Omalla vastuulla seuranta.
PhD, retired scientist and product developer, relaying reports from Kenneth Gregg in Ukraine

Ihan samanmoista asiaa tullut kuin muiltakin analysteiltä, joskin yksityiskohtaisempaa.

Pari päivää sitten raportoi Verbovesta näin:
Eikös tämä Kenneth Gregg ollut ihan hupiukko jos kyseessä on sama henkilö kuin tässä jutussa:
 
Veikkaan kannoksi kyllä ihan saksalaista insinööriä. Taurus tukee täysin innertiaalista paikannusta joten jostan ne laukaisupaikan koordinaatit pitää tulla. Taurus on 2000 luvun tuote joten kantolaitteet on jo moderneja hävittäjiä josta saa väylää pitkin kaikkea kivaa pelkällä softalla. Saksalaisten tyyliin tuota kaikkea kivaa on sitten laitettu ja paljon. Scalp on taasen 90 luvun tuote ja sen on täytynyt mennä lähinnä höyrykoneavioniikkaiseen Mirageenkin kiinni.

Taurusta on viety lähinnä Eteläkoreaan ja Espanjaan. Eteläkorea on integroinut sen F15:sene. Espanjalla ja Saksalla on Eurofighter käytössä joten on ihan hyvä oletus että Taurusta pystyy nyt ampumaan vain Eurofighter ja F15. Joten Ukrainan koneisiin integroinnissa voipi olla insinööreillä hikiset päivät menossa. Pahimmillaan Taurukset nähdään vasta F16 koneiden siipien alla.
Espanja integroi omansa F/A-18:sta (Classic-versio) joten voit lisätä sen listalle. Gripen on myös integroitu, koska Saab on yksi omistaja Taurus Systems:ssä, vaikka Ruotsi tai muut Gripen-operaattorit eivät olekaan noita ostaneet. Mutta tärkein konemalli tämän ketjun osalta on Tornado! Ukrainan hävittäjät käyttävät Storm Shadow:n kantamiseen ja laukaisemiseen brittien romukasasta kaivamia Tornadon adapterikiskoja. Joku noheva oli tvitterissä ne tunnistanut kuvista. Voidaan olettaa, että Tauruksen adapterin vaatimukset hävittäjälle eivät kauheasti eroa Storm Shadown adapterin vaatimuksista, koska samanlainen ase ja sama hävittäjä. Tauruksessa on myös GPS, joten se voi saada lähtöpisteen tiedot itsenäisesti. Ja maalin tunnistus kameralla, joten pieni virhe sijainnissa ei johda hutiin.
Aivan, ainoa varma tieto on se joen rantaan menevä uusi tie joka näkyy satelliittikuvissa. Työmaakuvat, jos niistä saadaan geopaikannus, vahvistavat sitten että siltaa tai ainakin jotain siihen rakennetaan. Loppu on spekulointia ainakin siihen asti, että lisää kuvia saadaan.

Jos rataa on alettu suunnitella heti, kun on ymmärretty ettei Donetskista tulevaa linjaa tulla saamaan auki, siinä on helposti mennyt vuosi kuitenkin. Aikaa kuluu, kun tutkitaan kartoista mahdolliset linjaukset, käydään maastossa varmistamassa että kartat pitävät kutinsa, tutkitaan maaperän kantavuus, tilataan kiskot, pölkyt, siltaelementit ja muut rakenneosat, jne. jne. Toki ryssä voi ryssiä nuokin, ja varmasti ryssiikin jos nyt on hätä kädessä logistiikan kanssa ja kiire taikoa tyhjästä uusi ratayhteys.

Eli lyhyesti, todettiinpa tarve nyt tai aikaisemmin, niin työt maastossa eivät kummassakaan tapauksessa olisi alkaneet ainakaan paljoa aikaisemmin.
Lainaan nyt itseäni kontekstin vuoksi, eli palaan tähän ratasiltaan. Eipä tuo sentinel hub nyt niin vaikeakäyttöinen ollutkaan. Ratalinjaa on viimeisimmissä kuvissa havaittavissa jo pitkällä matkalla. Hahmottelin kuvaan havaitsemani työmaat ja suoraa viivaa vielä aloittamattomille pätkille. Linja lähtee idässä sivuradalta Kolosky-nimisen paikan läheltä, ylittää Kalmius-joen Hranitke:n eteläpuolella ja liittyy Volnovakha-Mariupol-rataan Stepanivka-nimisen taajaman lähellä. Pituutta tulee noin 57km, tuplat aikaisemmin arvioimaani, mutta linjaus ei sisällä ollenkaan huonokuntoisimpia teollisuussivuraiteita vaan lähtee ja liittyy linjaraidetasoiseen rataan. Linjaus vaikuttaa kulkevan enimmäkseen pitkin Kalmiuksen itäpuolista harjannetta, mikä välttää Kalmiuksen sivupurojen ylitykset joten selvitään yhdellä itse joen ylittävällä sillalla. Veikkaan että tämän suunnittelu ja rakentamisen valmistelu on aloitettu jo viime kesänä, koska linjaus on hyvin suora ja kaarresäteet maltillisia. Hyvin perustetulla ratapohjalla ajonopeudet voivat pysyä korkeina, tavarajunilla jopa 80km/h tai enemmänkin. Lisäksi rakentaminen on aloitettu monessa paikassa yhtä aikaa, eli rakennusporukoita on saatu paikalle useampia heti kättelyssä.

Kuvaa saa mielellään levittää OSINT-väen tietoon sekä yleisesti, että saadaan paremmin asioita ymmärtävät ihmiset kommentoimaan.
1695893545970.png
 
Guy Plopsky kirjoittaa että Venäjän ilmavoimille olisi luovutettu tuorein "erä" Su-35S hävittäjiä, kuvien perusteella tälläkin kertaa mahdollisesti 2 kpl. Tämä on linjassa aikaisempien tänä vuonna toimitettujen kahden erän kanssa, jolloin tämän vuoden kokonaismäärä vaikuttaisi olevan 6 kpl.

Nyt on syyskuun loppu eli vuotta 2023 on vielä kolme kuukautta jäljellä. JOS tahti jatkuu samana, viimeisen kolmen kuukauden aikana voisi olettaa vielä yhtä erää, jolloin vuoden kokonaismäärä olisi 8 kpl - olettaen että jotain ei ole jäänyt laskematta.

Venäläisen bmpd-blogin seurannan mukaan vuonna 2022 Venäjän ilmavoimille luovutettiin 7 kpl Su-35S hävittäjiä (LÄHDE), joten oltaisiin samoissa lukemissa tänäkin vuonna. Guy Plopsky on kommentoinut näitä numeroita, sanoen että ovat linjassa hänen tekemänsä seurannan kanssa, joten olen pitänyt bmpd-blogin seurantaa luotettavana. HUOM: listaavat ainoastaan uudet koneet, eivät modernisoituja tai peruskorjattuja vanhoja, joten Su-24, Su-25, MiG-31 yms. puuttuvat taulukosta.

UAC reports that it handed over a batch of new-build Su-35S multirole fighters to the Russian MoD. This is the third batch of Su-35Ss delivered in 2023. The number of aircraft is not specified; however, the photos & video released by UAC appear to show just two.

Delivery of the first & second batches of Su-35Ss in 2023 took place in June & July, repsectively. They, too, appear to have comprised just 2 aircraft each. Thus, a total of 6 Su-35Ss have seemingly been handed over to the Russian MoD this year so far.


 
Tuoreeksi väitetty Putinin ja Kadyrovin tapaaminen. En ole lääkäri, joten en lähde spekuloimaan enempää, mutta onhan Kadyrov melko turvonneen näköinen. Alla väitetään että puheääni olisi muuttunut "dramaattisesti", kuten myös ulkonäkö (ollut turvonneen näköinen jo pidemmän aikaa).

Minun havainto videolta: Kadyrov seisoo paikoillaan ja istuu sen jälkeen tuoliin, kun taas Putin kävelee tämän luokse. Voi olla vain tapa jolla tapaaminen on päätetty koreografioida, mutta voisi myös kieliä siitä ettei Kadyrov ole kovin vakaa askeleissaan.

Tämän sodan aikana on liikkunut toisinaan huhuja Putinin, Lukashenkon, Kadyrovin ja muiden kuolemasta - mutta myöhemmin nämä huhut ovat osoittautuneet vääriksi. Kenties "ei savua ilman tulta", mutta paras suhtautua jokaiseen huhuun epäilevästi kunnes saadaan paremmat todisteet.

KADYROV LIVES

Putin had promised that today there would be a meeting that would answer many questions:

Despite rumors that he had kicked-the-bucket, Chechen dictator Kadyrov continues to breathe.



-

#Kadyrov met with #Putin

The #Chechen leader's voice and appearance have changed dramatically.



-

MUOKKAUS: Tämä tuli vastaan eilen, mutta päätin olla jakamatta koska Igor Sushkolla on tapana kirjoittaa kaikenlaista villiä ja usein tarinoissa haisee liioittelu vahvasti. Jätän tämän tähän, koska Kadyrovin turpoamista on aikaisemmin spekuloitu osaksi munuaisten toiminnan häiriöllä. Sushkon mukaan osasyyllinen tähän olisi toukokuussa 2020 hänen sairastamansa koronavirus. Hänen mukaansa munuaisten ja keuhkojen häiriöt (vajaatoiminta?) olisivat olleet ongelma siitä asti. Keuhkojen osalta johtaisi nopeaan hengästymiseen, minkä luulisi olevan nähtävillä videoilta - jos siis ei rasita itseään paljon, tarkoituksella.

Kuten sanottua, Sushkon kirjoituksia ei voi ottaa kovin vakavasti, mutta toisaalta joissakin voi olla totuuden siemen taustalla.

LEAK: Kadyrov was hospitalized in Moscow in May 2020 for COVID-19. His kidneys failed requiring hemodialysis. Shortness of breath (lung damage) and kidney problems persist to this day. In 2022, Chechen Health Minister Elkhan Suleymanov gave him injections, but Kadyrov had an adverse reaction. As a result, Kadyrov had Suleymanov buried alive.

 
Viimeksi muokattu:
Tuoreeksi väitetty Putinin ja Kadyrovin tapaaminen. En ole lääkäri, joten en lähde spekuloimaan enempää, mutta onhan Kadyrov melko turvonneen näköinen. Alla väitetään että puheääni olisi muuttunut "dramaattisesti", kuten myös ulkonäkö (ollut turvonneen näköinen jo pidemmän aikaa).

Minun havainto videolta: Kadyrov seisoo paikoillaan ja istuu sen jälkeen tuoliin, kun taas Putin kävelee tämän luokse. Voi olla vain tapa jolla tapaaminen on päätetty koreografioida, mutta voisi myös kieliä siitä ettei Kadyrov ole kovin vakaa askeleissaan.

Tämän sodan aikana on liikkunut toisinaan huhuja Putinin, Lukashenkon, Kadyrovin ja muiden kuolemasta - mutta myöhemmin nämä huhut ovat osoittautuneet vääriksi. Kenties "ei savua ilman tulta", mutta paras suhtautua jokaiseen huhuun epäilevästi kunnes saadaan paremmat todisteet.

KADYROV LIVES

Putin had promised that today there would be a meeting that would answer many questions:

Despite rumors that he had kicked-the-bucket, Chechen dictator Kadyrov continues to breathe.



-

#Kadyrov met with #Putin

The #Chechen leader's voice and appearance have changed dramatically.


Turha näitä lienee liikaa spekuloida, kuolee kun kuolee. Kutenkin näin lääkärinä täytyy sanoa että habitus, ääni ja raskas hengitys kyllä kielivät nesteen kertymisestä keuhkoihin ja ihon alle. Vika on pumpussa tai munuaisissa, varmaankin molemmissa. Tuskin ihan loppuvaiheen potilas vielä kun jaksaa pystyssä olla ja puhua kokonaisia lauseita.
 
Back
Top