Ukrainan konflikti/sota

Selvästi ihan jokaista T-90A vaunua ei ole vielä menetetty tai korvamerkitty T-90M modernisointia varten, olettaen toki että tässä on kyse tuore eikä vanha video.

Kaikesta huolimatta T-90A täytyy olla käymässä harvinaiseksi malliksi, se tulee selväksi jo siitä kuinka harvoin näistä näkyy minkäänlaisia videoita.

T-90A Got bonked.

They claim the cope cage protected the tank. But all optics are screwed and the Shtora-1 detectors are also cooked.

Possible location: 47.91104, 37.67929


https://t.me/swodki/306594

 
Vielä on toivoa Slovakialla mutta tiukkaa tekee tuon mulkun voittaminen. Populismi on vaarallinen juttu.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009885533.html

Putinin kanssa flirttaileva Robert Fico menettää suosikkiasemaansa Slovakian vaalien alla​

Ukrainan aseavun lopettamisella uhkaillut populisti jäi tuoreessa mielipidetiedustelussa täpärästi kakkoseksi.

SLOVAKIAN ensi lauantain parlamenttivaaleihin ennakkosuosikkina lähteneen veteraanipoliitikko Robert Ficon, 59, Smer-puolueen kannatus on laskussa, selviää tuoreesta mielipidemittauksesta.

Fico on rakentanut vaalikampanjansa itänaapuri Ukrainan sättimisen ympärille ja vaati Ukrainan aseavun lopettamista kokonaan.

Vaalikampanjassaan Fico on nimitellyt ukrainalaisia natseiksi Venäjän presidentin Vladimir Putinin käyttämin sanankääntein.

VAALIKAMPANJASSA Ficon tunnetuimmaksi sitaatiksi on noussut lausahdus ”ei ainoatakaan ammusta Ukrainalle”. Elokuun vaalitilaisuudessaan kotikaupungissaan Topolčanyssa Fico syytti Ukrainaa sodasta Venäjän kanssa.

”Sanon ääneen ja selvästi: Ukrainan sota ei alkanut eilen eikä viime vuonna”, Fico sanoi uutistoimisto AP:n mukaan ”Se alkoi 2014, kun Ukrainan natsit ja fasistit alkoivat murhata Venäjän kansalaisia Donetskissa ja Luhanskissa.”
 
Kasparovilta taas kovaa puhetta. Länsi on täys pelkuri ja jos länsi ois halunnu niin Venäjä olisi jo lyöty.

Suunnilleen samaa mieltä on myös Mitch McConnell...

USA:n Ukraina-tuen jatko on vaakalaudalla viimeistään ensi syksynä, kun maassa äänestetään kongressi- ja presidentinvaaleissa. Varsinkin McConnellin oman puolueen, republikaanien, riveistä on kuultu soraääniä tuen jatkamiseen liittyen.

McConnell syyttää tästä suoraan ex-presidentti Donald Trumpia.

– Syy republikaanien tuen heikkenemiseen on entisen presidentin vastarinta, senaattori sanoo.

Hänen kritiikistään saa osansa myös nykyinen presidentti Joe Biden, joka ei ole McConnellin mukaan ”tarpeeksi aggressiivinen”.

– He saattavat ilmoittaa aseiden toimituksesta, ja kun lukee pienen präntin, huomaakin, ettei se ole perillä puoleen vuoteen tai vuoteen. Olen siis pohjimmiltani samaa mieltä hallinnon kanssa, mutta mielestäni presidentti on tehnyt surkeaa työtä aseiden toimituksissa ajoissa ja niiden perustelemisessa amerikkalaisille, McConnell tylyttää.


– Presidentti Bush ja presidentti Obama yrittivät kohdella Putinia ikään kuin normaalina johtajana. Mutta on melko selvää, että polku on hyvin samankaltainen kuin vanhassa Neuvostoliitossa. Ja se on pysäytettävä.

face-off-putin-cm.jpg
 
Olisiko kuitenkin mallimerkinän mukaisesti 130 mm? Noita tuli 90-luvulla derkkusaksan jäämistöstä
130K54 hankittiin Suomeen jo 1960-luvun alussa ylijohdon tykistöksi. Silloin niitä tuli 3 patteristoa, eli 36 kpl. Myöhemmin hankittiin lisää. Sellainen tarina tähän liittyy, että Suomen sotilasasiamies oli spotannut niitä Punaisen torin paraatissa ja Suomi halusi niitä hankkia. NL:n taholta ilmoitettiin, että "vallankumouksen juhlaparaati ei ole mikään myyntinäyttely" mutta myivät kuitenkin"
 
Voi olla että Sokolov ei kuollut iskussa, mutta on sen verran heikossa hapessa että tyyppiä ei voida (vielä) tuoda julkisuuteen näytille. Ryssä esittelee vanhoja/muokattuja videoita sillä aikaa kun Sokolevia harsitaan kasaan ja kuntoutetaan. Aika näyttää.
Niin, jos kaveri on kerta noin hyvässä kunnossa, niin miksei häntä tuoda kameroiden eteen, jossa hän voisi todeta, että "Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja". Oma veikkaus on, että kaveri on päässyt hengestään ja muutaman viikon päästä saamme lukea pikku-uutisen, jossa kerrotaan hänen menehtyneen kotonaan äkilliseen sairauskohtaukseen.
 
Back
Top