Ukrainan konflikti/sota

Pohjois-Korean Venäjän suurlähettilään mukaan Ukrainan sota tullaan muistamaan USA:n toisena Afganistanin sotana ja ATACMSien antamisen todellisena tarkoituksena on heikentää Euroopan valtioita alistaen ne Yhdysvaltain mahdille.

The DPRK Ambassador to the Russian Federation called the conflict in Ukraine a “second Afghanistan” for the United States​

The conflict in Ukraine , for the support of which the United States is spending astronomical sums, will ultimately become a “second Afghanistan” for them. This statement was made by the DPRK Ambassador to Russia Shin Hong Chol, his words were quoted on Saturday, October 21, by the Korean Central News Agency ( KCNA ).

“The US conflict in Ukraine, in which they spend astronomical sums of money accumulated by the blood tax of their population, <...> will go down in history as the “second war in Afghanistan,” the report says.

American troops have been in Afghanistan since 2001. In 2021, US President Joe Biden decided to end the military operation in the country. After the withdrawal of American troops, supporters of the radical Taliban movement took power in Afghanistan (the organization is under UN sanctions for terrorist activities).

In addition, Sin Hong Chol noted that the US are using all possible means to inflict a strategic defeat on Russia, and are exclusively pursuing their hegemonic interests. For example, the delivery of ATACMS missiles to Kyiv, the ambassador believes, will become a catalyst that will allow “to plunge the whole of Europe into the abyss of endless war.”

“And the ultimate goal of supplying ATACMS is the nefarious intentions: to continue the proxy war through Ukraine, to deplete and weaken the overall state power of European countries, thereby more consistently subjugating them to the United States,” the ambassador said.

On October 17, the White House confirmed the transfer of ATACMS with a range of 165 km to Kiev. The press service of the White House National Security Council emphasized that this would increase Ukraine's combat potential, but the Pentagon could not confirm further deliveries of these missiles.

Russian President Vladimir Putin said that the supply of long-range American ATACMS missiles to Ukraine is harmful. According to him, they pose an additional threat, but Russia will be able to repel such attacks .

On October 19, Pentagon spokesman Patrick Ryder noted that the United States transferred ATACMS to Kiev for use within the “territory of sovereign Ukraine.” However, he did not name the number of missiles. At the same time, the head of the Ukrainian Foreign Ministry Dmitry Kuleba expressed confidence that the United States, after delivering the first batch of long-range ATACMS missiles to Ukraine, would continue to supply the country with them on a regular basis .

On October 20, Deputy Director of the Department of Information and Press of the Russian Foreign Ministry, Alexei Zaitsev, said that the fact that the United States transferred ATACMS long-range missiles to Ukraine shows Washington’s desire to escalate the conflict .

Western countries have increased military and financial support for Kiev against the backdrop of the Russian special operation to protect Donbass , the start of which was announced on February 24, 2022 by Russian leader Vladimir Putin after the situation in the region worsened due to shelling by the Ukrainian military.
https://iz.ru/1593039/2023-10-21/po...likt-na-ukraine-vtorym-afganistanom-dlia-ssha
 
Mikäköhän siinä on, kun näitä rysyn vaunuvideoita kattoo niin sieltä miltei aina putoo äijiä kyydistä ja vähintäänkin pari meinaa jäädä/jää alle? 🤕

Ja sitten tossakin se hukkaa pari äijää sinne uran varteen, pudottaa loput ihan keskelle tasaista peltoa ja lopulta rällää kaasu pohjassa ottamaan ohjuksia kiinni?! Yksi ukko taisi selvitä itse vaunusta ja loput kökki siellä pellolla ihmettelmässä elämän todennäköistä lyhyyttä.

Käsittämätöntä sähellystä jatkuvasti. o_O
 

Ei varmaan tullut yllätyksenä kenellekään, mutta mitähän venäjän hallinto meinaa tälle nistilaumalla tehdä sodan jälkeen?
Ei tule Ukrainasta takaisin nistilaumaa, tosin Ukrainan maaperässä voi paikoitellen olla jännien aineiden korkeita pitoisuuksia.
 
Päätin tarkastella Ukrainan ilmoituksia eri ohjusten ja dronejen torjuntojen määristä. He kertovatuseimmiten torjuntojen määrän, mutta toisinaan myös tunnistettujen laukaisujen määrän. Piirsin seuraavat kuvaajat siten että käytin kullekin päivälle suurinta saatavilla olevaa numeroa: toisinaan se oli torjuntojen määrä, toisinaan laukaisujen määrä. Näin päästään lähemmäs todellista laukaisujen määrää.

Näihin on merkitty nollapäivät väliin eli jos ko. päivänä ei laukaistu droneja tai ohjuksia, se on silti merkitty näkyviin nollana. Tällöin on nähtävissä että iskuja ei tehdä joka päivä, toisinaan on ollut pidempiä taukoja.

Ensin Shahed-136/131 dronet, tässä ei ole mitään erityistä, olen jakanut vastaavanlaisen kuvan muutaman kerran aikaisemminkin (tosin silloin käytin pelkkää ilmoitettujen torjuntojen määrää):

1697876658008.png


Tämä seuraava sisältää "kaikki muut ohjukset" eli Kh-101/555/55, Kalibr, Kh-59, Kh-22 jne. eli käytännössä kaikki muut paitsi Shahed-136/131 (en ole muistaakseni jakanut tällaista kuvaajaa aikaisemmin):

1697876898159.png

Tässä sama data mutta yhteenlaskettuna eli yhdistetään yllä olevat kaksi kuvaajaa yhdeksi:

1697876951970.png
 
Viimeksi muokattu:
Siksi tärkeä aihe että katsoin kuuluvan näin seurattuun ketjuun vallankin kun liittyy kiinteästi ryssän toimintaan pitemmällä aikaa.
Miten ja missä määrin ryssä korruptoi tahi vaikutti Suomessa ja valmisti rikollista sotaansa.


Erittäin tärkeä aihe.

Venäjä on aina pyrkinyt vaikuttamaan naapurimaihin monilla eri keinoilla. Painostus ja korruptio kuuluvat keinovalikoimaan eikä Ukraina ole todellakaan ainoa maa missä sitä on harjoitettu. Suomikin on saanut osansa ja Putinin pussiin pelaajia on riittänyt ihan omasta takaa. Hyvä jos asia nyt tutkitaan tarkkaan vaikka kovin toiveikas en ole että siitä tulisi tarpeeksi perusteellinen tutkimus. Nykyisistä hallituspuoleista varsinkaan Kokoomus ei ole ollut tässä asiassa mikään sivustaseuraaja vaikka eivät ne kepulaisten ja demareiden tasolle ole yltäneet :ROFLMAO:

Jos palataan takaisin Ukrainaan niin tätä sotaa ei olisi ikinä käyty jos Venäjä ei olisi onnistunut valmistelemaan maaperää hyökkäykselle juurikin korruption ja hyödyllisten idioottien avustuksella. Tämä asia pitää ymmärtää ja muistaa myös Suomessa.
 
Päätin tarkastella Ukrainan ilmoituksia eri ohjusten ja dronejen torjuntojen määristä. He kertovatuseimmiten torjuntojen määrän, mutta toisinaan myös tunnistettujen laukaisujen määrän. Piirsin seuraavat kuvaajat siten että käytin kullekin päivälle suurinta saatavilla olevaa numeroa: toisinaan se oli torjuntojen määrä, toisinaan laukaisujen määrä. Näin päästään lähemmäs todellista laukaisujen määrää.

Tässä sama data mutta "viimeaikaiset" eli rajattu lähtemään 10.4.2023 ja Y-akselin maksimi 80 kpl.

Ensin Shahed-136/131:

1697877241476.png

Sitten "kaikki muut":

1697877277394.png

Viimeisenä yllä olevat kuvaajat laskettuna yhteen:

1697877320599.png
 

Ei varmaan tullut yllätyksenä kenellekään, mutta mitähän venäjän hallinto meinaa tälle nistilaumalla tehdä sodan jälkeen?

Ei mitään.

Ja siitä syntyykin taas uusi sotku joillakin alueilla :ROFLMAO:

Muutenkin nämä rintamilta palaavat loppuun ajetut ja päästään enemmän tai vähemmän sekaisin olevat hermokimput tulevat olemaan valtava ongelma Venäjällä ja jossain määrinhän ne ovat sitä jo nyt. Monenlaisia kauhutarinoita on jo tullut ilmi ja tämä on vasta ihan alkua.
 
Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa on palautettu nähtäville valtava Neuvostoliiton aikainen patsas, joka esittää soturinaista.

62-metrinen titaanipatsas poistettiin paikaltaan viime kesänä, jotta siihen kiinnitetty sirppiä ja vasaraa esittävä kohokuvio voitiin korvata Ukrainan vaakunan atraimella.

Patsas pystyttiin alkujaan vuonna 1981, kun Ukraina oli vielä osa Neuvostoliittoa.

Ukrainassa on kiihdytetty neuvostomuistomerkkien poistamisia tai muuntamisia sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi maahan viime vuonna.

Uudistettu patsas seisoo Kiovassa museon edustalla. Osa poistetusta kohokuvioista on nähtävillä museossa avatussa näyttelyssä. Näyttelyssä esitellään myös alas ammuttuja Venäjän drooneja.

– Mielestäni on tärkeää, että kiovalaiset näkevät, mikä heitä tappaa, näyttelyn kuraattori Oleksandr Shamylakh sanoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

IL
 
Viimeksi muokattu:
Viron tiedustelu arvioi, että nykykulutuksella ryssällä riittää murkulaa vielä noin vuoden tarpeeseen.

"Sillä voisi nykyisellä suhteellisen matalalla intensiteetillä, 10 000 laukausta päivässä, jatkaa (sotaa) hieman yli vuoden"

Eli, jos mentäisiin sillä kesän 2022 vauhdilla (noin 50 000 päivässä), niin venäjä pystyisi pitämään hyökkäystä käynnissä 2-3 kk? Ei ihme, jos alkaa olemaan puhti loppu. Muuta, en usko että tämä on ongelma venäjällä, koska kyllä tässä putket loppuu ensin. Lisäksi pitää muistaa, että nyt varastoista kaivetaan sitä heikkolaatuisempaan tavaraa, joten onnettomuudet lisääntyy ja tarkkuus kärsii.

Ja jos venäjä pystyy nyt tuottamaan sen 5000(?) ammusta päivässä, niin on aikamoinen homma on kerätä varastot täyteen uuden sodan varalta.
 

Ei varmaan tullut yllätyksenä kenellekään, mutta mitähän venäjän hallinto meinaa tälle nistilaumalla tehdä sodan jälkeen?

Noille kunniakansalaisille varmaan myönnetään täysi sotilaseläke ja ylläpito valtion toimesta sisältäen mm. kaikki mahdolliset kuntoutukset, sosiaali -ja mielenterveyspalvelut ym. ? :unsure:

Vaiko sittenkin esim. jotain tällaista.

thumbs_b_c_936ccb23ee184536f3f4cffb84c82523.jpg
 
Onko Ukraina hiljaa venäjän ohjushyökkäyksistä vai kerääkö venäjä talvea varten ohjuksia niin antaumuksella, ettei edes helikopterien tuhoamisen jälkeen tullut perinteistä kostoiskua ohjuksilla? Taitaa tulla vaikea talvi.
 
"Sillä voisi nykyisellä suhteellisen matalalla intensiteetillä, 10 000 laukausta päivässä, jatkaa (sotaa) hieman yli vuoden"

Eli, jos mentäisiin sillä kesän 2022 vauhdilla (noin 50 000 päivässä), niin venäjä pystyisi pitämään hyökkäystä käynnissä 2-3 kk? Ei ihme, jos alkaa olemaan puhti loppu. Muuta, en usko että tämä on ongelma venäjällä, koska kyllä tässä putket loppuu ensin. Lisäksi pitää muistaa, että nyt varastoista kaivetaan sitä heikkolaatuisempaan tavaraa, joten onnettomuudet lisääntyy ja tarkkuus kärsii.

Ja jos venäjä pystyy nyt tuottamaan sen 5000(?) ammusta päivässä, niin on aikamoinen homma on kerätä varastot täyteen uuden sodan varalta.

Mielenkiintoisia numeroita, lainaan tekstin spoilerin taakse: LÄHDE

https://www.verkkouutiset.fi/a/tied...-tykinammusta-venajalla-on-jaljella/#78de2a5a

Tiedustelueverstin arvio: Näin monta tykinammusta Venäjällä on jäljellä​

  • MATTI LEPISTÖ
  • JULKAISTU 21.10.2023 | 08:30
  • PÄIVITETTY 21.10.2023 | 11:29
Virolaiskomentajan mukaan hyökkääjä varautuu pitkään sotaan.

Viron puolustusvoimien tiedustekeskuksen komentaja, eversti Ants Kiviselg on kertonut arvionsa Venäjän jäljellä olevista tykinammuksista.

– Laskelmiemme mukaan Venäjällä pitäisi olla vielä neljä miljoonaa yksikköä ammuksia jäljellä. Sillä voisi nykyisellä suhteellisen matalalla intensiteetillä, 10 000 laukausta päivässä, jatkaa (sotaa) hieman yli vuoden, Kiviselg kertoi ERR:n mukaan Viron puolustusvoimien tilannekatsauksessa.

Pohjois-Korean on kerrottu toimittaneen Venäjälle lisää ammuksia. Niillä Venäjä varautuu virolaiseverstin mukaan pitkään sotaan.

– Ammustoimitukset Pohjois-Koreasta ovat merkki siitä, että Venäjä aikoo jatkaa Ukrainan sotaa vielä pitkiin ja on ryhtynyt konkreettisiin toimiin sen puolesta.

Kiviselg kertoo, että Pohjois-Korea toimitti tiettävästi jopa 1 000 konttia sotatarvikkeita ja ammuksia. Tämä tarkoittaa noin hänen arvionsa mukaan 300 000-350 000 tykinammusta.

– Jos Venäjän joukkojen päivittäiseksi kulutukseksi arvioidaan 10 000 yksikköä tykinammuksia, niin tämä määrä riittäisi noin kuukaudeksi, hän toteaa Pohjois-Korean antamista täydennyksistä.

-

Ensimmäisenä kiinnitän huomiota Pohjois-Korean toimituksiin, hänen mukaansa 1 000 konttia voisi tarkoittaa (arvio) 300 000 - 350 000 tykinammusta. Tässä ketjussa laskettiin aikaisemmin että määrä voisi olla selvästi suurempi, toki oletus oli että kaikki kontit sisältäisivät pelkästään 152mm laukauksia. Todellisuudessa tiedetään että Pohjois-Korea on toimittanut ainakin 122mm ja 152mm laukauksia, kenties myös muuta? Joku ulkopuolinen arvio että määrä voisi olla jopa 600 000 (en muista kuka).

Virolaisen mukaan ryssällä olisi vielä neljä miljoonaa tykistön laukausta varastoissa joten 10 000 laukausta per päivässä tarkoittaisi että määrä riittäisi 400 päiväksi MUTTA tämä on pelkkä varaston tyhjentymä, ei ole huomioitu uustuotantoa eikä ulkomailta tulevia toimituksia.

Kuriositeetti: lainasin eilen ruotsalaisen FOI:n raportista heidän arviotaan, jonka mukaan ryssällä olisi ollut hyökkäyksen alussa noin 16 miljoonaa tykistön laukausta varastoituna. Heidän mukaansa ensimmäisenä sotavuotena tästä määrästä käytettiin noin puolet eli 8 miljoonaa. Jos "ensimmäinen sotavuosi" tarkoittaa 12 kuukautta eikä kalenterivuotta 2022, niin 8 000 000 / 365 = 21 917 per päivä. Jos tarkoitetaan kalenterivuotta niin aikaväli 24.2.2022 - 31.12.2022 on 311 päivää, jolloin määräksi saadaan 8 000 000 / 311 = 25 723 per päivä. Toki nämä ovat pidemmän aikavälin keskiarvoja, vaihtelua on tietysti päivästä toiseen jne. Kun ryssä hyökkäsi ja sai menestystä (paikallisesti) kesällä 2022, se tehtiin valtaosaksi hyvin rajulla tykistön käytöllä joten helppo uskoa 50 000 - 60 000 laukausta per päivä (ellei jopa enemmän).

Tuossa FOI numeroihin perustuvassa laskelmassa ei ole huomioitu Valko-Venäjän toimittamia tykistön laukauksia (ja muita tarvikkeita), sama juttu Iranin toimitusten osalta.

JOS virolainen ja FOI ovat molemmat oikeassa, silloin vuoden 2023 aikana varastot olisivat tyhjentyneet 8 000 000 --> 4 000 000 aikavälillä 1.1.2023 - 21.10.2023. Se tarkoittaa 294 päivää, jolloin kulutus olisi keskiarvoisesti 4 000 000 / 294 = 13 605 per päivä.

Tämä on suurempi määrä kuin virolaisen arvioima 10 000 per päivä, mutta samalla suunnalla kuitenkin. Toki voidaan olettaa että varastojen kutistuessa ampumamäärät kutistuisivat myös, koska ei tohdita ampua niin paljon kuin mitä aikaisemmin. Toisaalta esim. hyökkäyksiä pitäisi ainakin yrittää tukea tykistöllä, muuten niistä putoaa pohja pois. Samoin pitäisi ainakin yrittää vastatykistötoimintaa. Vastaavasti jos Ukraina hyökkää, sen torjuntaan tarvitaan tykistöä. Oikeastaan ainoa tilanne kun sitä ei ole pakko käyttää olisi sellainen, jos kyseisellä rintamalohkolla ei tapahdu mitään.

Edelleen muistettava: varastoissa voi olla vaikka ääretön määrä tykistön laukauksia, mutta tällä ei ole merkitystä jos 1) niitä ei saada toimitettua rintamalle sinne missä niitä tarvitaan ja 2) ei ole laitteita, joilla ne voidaan ampua eli jos tykistö on tuhottu tai sen tuliputket ammuttu puhki.

Tykistön laukausten riittävyys on siis vain yksi muuttuja tässä suuremmassa kokonaisuudessa.

-

MUOKKAUS: lisätään vielä tämän verran. JOS keskiarvoinen kulutus olisi 10 000 per päivä mutta tykistön laukausten uustuotanto 2 miljoonaa per vuosi (eli 5 479 tai pyöristäen 5 500 per päivä) niin todellinen varastojen kutistuminen olisi 10 000 - 5 500 = 4 500 per päivä (olettaen että eivät kykene saamaan lisää laukauksia muista lähteistä).

Tällöin 4 000 000 / 4 500 = 888,889 päivää eli 2,435 vuotta.

Tästä päivästä eli 21.10.2023 eteenpäin laskien 889 päivää tarkoittaisi 28.3.2026.

Budanov totesi aikaisemmin että kaluston osalta ryssä kykenisi jatkamaan sotaa vielä vuoden 2025 loppuun asti / vuoden 2026 alkuun (tosin hän puhuu yleisesti kaiken sotilasteknologian osalta), joten tältä osin ollaan samalla sektorilla (karkeasti ottaen). Tässä tarkka lainaus mitä hän sanoi (artikkeli julkaistu 12.10.2023 tosin sisältö perustuu kahteen haastatteluun, toinen vanhempi, ennen Israeliin hyökkäämistä eli ainakin viikon vanha ja toinen osa on tuoreempi - linkki viestiin jossa lainasin koko haastattelun konekäännöksen LINKKI):

- According to your estimates, how long can the war last?

- Regarding resources, let's talk about the facts.

According to the economic assessment, Russia can afford it until 2025 without any particular problems. By the amount of equipment - until 2026, the maximum. Maybe a little faster, because the rate of technology recovery that they have now is not that high.

That is, we are leaving with you somewhere in 2025. In terms of human resources, it is obvious that they will last for a long time.

But no matter what anyone says, if you evaluate our human resources as a whole, it will be there for a long time, too. Our country is not so small.

Another matter is whether the Russian Federation is ready to go to the upper limit, to the last one?

In fact, they are all fighting mobilized, they feel a lack of ammunition, a lack of weapons.

- But they cover this lack through cooperation with Iran and North Korea?

- And we cover this lack through cooperation with the United States, Britain, the civilized world. And what? However, you must understand that the total cost of arming ammunition is much greater than what can be produced. As for us with our allies, so for them with their allies.

The world was not ready for a war of such intensity. And this, by the way, is one of the conclusions that all countries will definitely draw after that.

Everyone will try to build up their arsenals.
 
Viimeksi muokattu:
Onko Ukraina hiljaa venäjän ohjushyökkäyksistä vai kerääkö venäjä talvea varten ohjuksia niin antaumuksella, ettei edes helikopterien tuhoamisen jälkeen tullut perinteistä kostoiskua ohjuksilla? Taitaa tulla vaikea talvi.

Minä olen olettanut että selvästi kutistuneet ohjusten laukaisumäärät (ei silti nolla ja Shahed-136/131 käyttö kompensoinut) johtuvat siitä että ohjuksia kerätään varastoon tulevaa talvea varten. Julkisuuteen kerrotut numerot tuotantokapasiteetista kertovat, että eivät ole ampuneet ohjuksia niin paljon kuin mitä kykenevät valmistamaan.

Toisaalta Ukrainan mukaan ryssä ampui ohjusvarastonsa miltei tyhjiksi viime talven aikana, joten oli useamman kuukauden jakso ettei olisi edes ollut juuri mitään mitä käyttää (paitsi kyseisen kuukauden uustuotanto).

Shahed-136/131 käyttö on muodostanut valtaosan ryssän pitkän kantomatkan iskukyvystä jo pidemmän aikaa MUTTA Israelin tilanteen kuumenemisen myötä myös niiden käyttö on kutistunut rajusti. 7.10.2023 jälkeen on käytetty jokunen drone mutta ei läheskään samaa määrää kuin ennen sitä. Katkaisiko Iran näiden toimitukset koska tarvitsevat oman uustuotantonsa kokonaan omiin varastoihinsa? Liian aikaista sanoa, seuraavat viikot ja kuukaudet kertovat mihin suuntaan näiden käyttö menee.

Hyvä myös muistaa: näiden käytössä on nähty taukoja aikaisemminkin. Kyse voi siis olla strategian muutoksesta, joka osuu sattumalta Israelin tilanteen kuumenemisen kanssa samaan aikaan. Toki olisi melkoinen sattuma, mutta ei mahdotonta kuitenkaan.

Ukrainassa on parhaillaan lämmityskausi menossa, joten JOS ryssällä on tarkoituksena iskeä kriittistä infraa vastaan niin voisi kuvitella että tällaisia iskuja alkaisi näkymään lähiviikkoina. Miksi odottaa? Ukrainan ilmoitusten mukaan, kuten piirtämistäni kuvaajista näkee, merkittävän kokoiset iskut alkoivat lokakuun alussa. Tekivät useita suuria iskuja, joissa laukaistiin 60-200 kpl erilaisia ohjuksia per isku. Selviä saturaatiohyökkäyksiä. Toisaalta tällaisten iskujen välissä oli pidempiä taukoja, joiden aikana ampuivat pienempiä määriä per isku ja Shahed-136/131 droneja myös.

Laukaisualustojen määrä tietysti rajoittaa sitä, millainen määrä voidaan laukaista kerrallaan.
 
Noista tykistöammusten kulutusluvuista puuttuu kokoajan ne, jotka tuhotaan ryssien varastoihin. Se on todella suuri määrä murkulaa jos varasto räjähtelee puolisen vuorokautta vielä sen ison kertarysäyksen jälkeenkin. Ja Ukraina tekee ja on tehnyt niitä muutamia per kuukausi jatkuvasti. Esimerkiksi se yksi täysi ammusjuna (useita tuhansia tonneja) paukkui muutaman tunnin, mutta jotkut varastot melkein vuorokauden.

Tästä hetkestä eteenpäin Ukrainalla on parempi vaikutuskyky näihin kuin tästä taaksepäin, kiitos ATACMSin ja muutamien kehittyneiden droonien.

Se ammuspula voi ryssillä olla aivan oven takana jos ja kun pari kolme isompaa varastoa lähtee taivaalle, ja varmasti jossain kohdassa näin käykin.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top