Ukrainan konflikti/sota

Krynkyssä ryssien upseeritappiot ovat johtaneet siihen, että komppanioita johtaa kersantit. Toinen vaikuttava asia saattaa olla, että jäljellä olevaa upseerikantaa ei kiinnosta olla siellä missä paukkuu eli jäljellä on enää ne paskahousut, rohkeat ja tyhmät on jo tapettu.

Kun kersantit johtavat komppanioita niin ketkähän johtavat joukkueita tai ryhmiä, on aika paskamainen tilanne eikä varmasti joukkojen välinen yhteistyö ole millään tolalla.


17.11. ilmestyi uusi, viikon ennätys +61.
Aika liuta senioroffiseereja joukossa.



403739082_2610580629109518_2201120528319901244_n.jpg


Tuossa on hyvä kirjoitus miten niitä lasketaan, myös maininta upseerikoulutuksesta.
Juniorluutnantit on ylennettyjä aliupseereita.

 
Kieltämättä kun tätä It, Elso ja vastaavaa kalustoa menee nyt aika vauhdilla, niin tulee seuraava ajatus mieleen. Kun sodan alussa Ukraina sai aika paljon saaliiksi näitä järjestelmiä, niin olemmeko nyt siinä tilanteessa, että ne on viimein kunnolla analysoitu ja niiden heikkoudet on valjastettu käyttöön?

 
Kieltämättä kun tätä It, Elso ja vastaavaa kalustoa menee nyt aika vauhdilla, niin tulee seuraava ajatus mieleen. Kun sodan alussa Ukraina sai aika paljon saaliiksi näitä järjestelmiä, niin olemmeko nyt siinä tilanteessa, että ne on viimein kunnolla analysoitu ja niiden heikkoudet on valjastettu käyttöön?
Tai sitten ovat jo lähtöjään aitoa ryssän tekemää laatua🥸 kokonaisuutta on sohvalta käsin vaikea hahmottaa, mutta vaikuttaisi siltä ettei ryssän ilmatorjunnalla ole saatu mitään merkittävää aikaan. Mielenkiintoista nähdä mikä niiden muutaman F-16:n vaikutus tulee olemaan. Määrä on joka tapauksessa naurettava, joten ihmeitä ei kannattane odottaa. Ehkä ryssän IT:n tuhoamiskampanja kuitenkin liittyy F-16 tulevaan saapumiseen.
 
Ukrainalaisten rypälepommeista oli vihervassareilla hirveän itkuparku mediassa. Näissä on 5-6 kertaa enemmän rypäleitä per pommi? Kukaan ei kritisoi mitenkään.
Eihän se ole kuin palauttaa kohteliaisuus.

F-16:sten myötä näitä BLU-136:a vain käyttöön ja lisää valmistukseen.


Siinä on varmaan syynsä miksi juuri F-16 on valittu Ukrainalle toimitettavaksi koneeksi, se kykenee heittämään käytännössä lähes kaikkea mahdollista ryssien päälle.



 
...Kukaan ei kysynyt ATACMS[-tykistöohjuksia], mutta lähes jokainen pyysi M113-vaunuja. ATACMS-pyyntö lähti pikemmin poliittisesta kuin sotilaallisesta tarpeen, vaikka jälleen kerran kaikki toki riippuu numeroista. Käsitykseni mukaan ukrainalaissotilaat ottaisivat mieluummin satoja M113-vaunuja kuin 20 ATACMS-ohjusta...

 
Venäläiset raahaa kukkia Helsinkiin tuodulle vaunuraadolle vaikka se on kiellettyä. Kehottavat tiktok videoilla muistamaan kaatuneita sotureitaan. No siinä selvisi mitä mieltä ovat sodasta. Kuva twitteristä vai mikä X se nykyään on
Screenshot_20231119_200428_X.jpg
 
Viimeksi muokattu:
.
 
Telenkolta tykkejä (ja niiden putkia) koskeva ketju, jonka innoittanut kuva ryssän 152 mm D-20 tykistä, joka ilmeisesti saatu pohjois-Korealta ja mistä puuttuu pyörät. Ketjussa useampia mielenkiintoisia linkkejä ja kommentteja.

Voihan olla, että tämä on vain yksittäistapaus mutta herää perusteltu kysymys minkä tason tavaraa pöö-Koreasta on saatu ja miksi sitä yleensä on haluttu ja otettu vastaan.

 
Back
Top