Ukrainan konflikti/sota


11 Dec: BREAKING POINT! Russians LOSE THE UPPER HAND | War in Ukraine Explained​

Day 656: Dec 11

Today, there are a lot of updates from the Avdiivka direction.

Here, the biggest changes happened in the northern part of the region. After Russian forces downsized their offensive operation and downgraded their main goal from encircling the whole settlement to encircling just half of the settlement, Russian forces along the railways necessarily started losing the initiative.

Some Russian sources recently claimed that Russian forces gained a foothold in central part of Stepove and continued offensive operations, however, according to the freshest combat footage, the furthest Russians managed to reach was the third house on the outskirts. Ukrainian fighters from the 47th Mechanized Brigade published a video showing how 3 Russian soldiers sneaked into the remnants of the demolished house. The whole group was promptly eliminated in a strike.

Most Russian assault units are even less successful than that. Today’s combat footage shows how Ukrainians identified a small group of Russians that were moving along the tree lines toward the settlement and accurately hit it with the first shell. Such precision likely means that Ukrainians know the regular Russian routes and have their guns pointed at them and ready to shoot at any time. What is also interesting is that the Russian assault units became much smaller. In this video, the assault is conducted by just 6 Russian soldiers, while a few weeks ago, the regular unit size was from 15 to 20 soldiers. And this is not surprising because Russian soldiers here do not receive as many reinforcements as previously while the old units are virtually completely demolished.

A Russian soldier recently released a video describing the situation. He said that 7 days ago, his unit had 75 soldiers and that right now, only 14 of them are still alive. He said that they are located around 500 meters from Ukrainian positions, and due to the constant artillery, mortar, and drone fire, they cannot even collect their dead soldiers, so the forest around them is full of corpses. His words were quickly substantiated because less than 1 minute after he got out of the shelter, Ukrainians immediately opened mortar fire at their positions.

Another Russian soldier from the nearby positions showed the aftermath of a Ukrainian drone strike. This time, the Russians got lucky as the drone narrowly missed the shelter and did not explode. The Ukrainian side also posted more videos of the attempts to dislodge Russian forces from their positions along the tree line.

Many Russian assault units are caught by surprise in the middle of their journey to the positions, and they are literally chased down by the drones. Some soldiers try to hide, but with no shelters around, it is only a matter of time until the unit is eliminated. A Ukrainian reconnaissance drone operator showed the aftermath of one such hunt. The video shows two different assault units consisting of around 10 people that were caught and destroyed at different parts of the same tree line. One Russian soldier who barely survived by pretending to be dead showed the results of one such raid.

So, Russian forces in this region are facing a stark shortage of troops. With most of the manpower having been spent during the unsuccessful frontal assaults on Stepove and no adequate reinforcements in sight, Ukrainians started hitting deeper and deeper. Some Russian analysts claimed that the rapid shift of focus of Russian forces away from this region is unjustified because Ukrainians will highly likely attempt to improve their tactical positions, negating the gains that Russians achieved at high cost.

Moreover, Ukrainians recently identified and destroyed another major Russian base, this time in Makiivka, which is a twin city of Donetsk. Russian sources reported that Ukrainians used 4 Himars rockets to hit one of the main fuel depots in the region. The destruction of the fuel depot means that the Russian infantry will receive even less support from the tanks and armored vehicles, making it easier for Ukrainians to rebuff Russian attacks. The combination of all these factors, namely the destruction of a major fuel depot, the destruction of a major ammunition depot, and significant problems with manpower in the northern part of the region, make Russians very vulnerable and give Ukrainians a perfect opportunity to launch their counterattacks.
 
Ihmettelen tätä myyttistä puttelin suurhyökkäystä. Eli mistä siihen kaivetaan koulutus ja kalusto? Ainoa joka sen kaluston voisi järjestää on Kiina mutta vahva epäilys että Kiinalla olisi tuollaiseen keikuutukseen intressiä millään tasolla. Kiinan suurin etu on ryssän hidas kituminen Ukrainassa ja tuo vaatii rintaman nykytilanteen säilymisen.

Onnistunut suurhyökkäys vaatii nykytilanteeseen moninkertaisen määrän panssarikalustoa ja ilmaherruuden. Kumpaankaan ei ryssä kykene. Erityisesti ilmavoimat on ryssällä tilanteessa että tappioidensietokyky alkaa olla nolla.

En minäkään oikein jaksa uskoa uuteen suurhyökkäykseen ihan lähivuosina :ROFLMAO:

Venäjän kykyä kestää massiivisia tappioita niin sodassa kun taloudessakin ei kuitenkaan pidä missään nimessä aliarvioida. On olemassa vanha sanonta jonka mukaan Venäjä ei ole koskaan niin voimakas kuin miltä näyttää, eikä koskaan niin heikko kun miltä näyttää. Kyllä tuo fraasi pitää paikkansa edelleenkin ja se perustuu siihen että niin kauan kun eliitillä on millä mällätä ja köyhää massaa riittää rintamalle lähetettäväksi niin ei Putinilla ole todellista painetta lopettaa tätä sotaa eikä eliitillä ole todellista painetta lopettaa Putinia.

Jos tämä sota kestää vielä vuosia niin kyllä minä olen ihan oikeasti huolissani Ukrainan ja länsiliittouman kestävyydestä. Ehkä Venäjä ei mene ikinä Kiovaan eikä toista kertaa tule sitä missään olosuhteissa edes yrittämään mutta paljon tuhoa saa aikaiseksi jo ihan sillä että Ukraina ei pääse ikinä jaloilleen. Ukrainassa on jo sisäisiä poliittisia kiistoja eri ryhmien välillä ja länsimaissa on noussut ja edelleenkin nousemassa valtaan tahoja joille Ukraina ja sen tukeminen ei ole syystä tai toisesta ollenkaan tärkeä asia. On noussut valtaan jopa venäläismielisiä voimia.

Venäjä voidaan kyllä pysäyttää nopeastikin ja ajaa Ukrainasta hevonkuuseen tai karhunkoloon ihan hetkessä mutta tahtoa siihen ei ole toistaiseksi löytynyt ja vielä vaikeammaksi se homma menee mitä pidempään tämä sota jatkuu. Enkä puhu nyt resursseista vaan poliittisesta tahdosta.

En kuitenkaan tarkoita että Ukrainan pitäisi luovuttaa ja antautua suosiolla Moskovalle kun mistään ei kuitenkaan tule mitään. Kyllä Ukrainalla on edelleenkin hyvät mahdollisuudet työntää ryssät pois tontiltaan mutta se tarvitsee siihen aseiden lisäksi myös isoja läpimurtoja kun muuten homma menee liian vaikeaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Ihmettelen tätä myyttistä puttelin suurhyökkäystä. Eli mistä siihen kaivetaan koulutus ja kalusto? Ainoa joka sen kaluston voisi järjestää on Kiina mutta vahva epäilys että Kiinalla olisi tuollaiseen keikuutukseen intressiä millään tasolla. Kiinan suurin etu on ryssän hidas kituminen Ukrainassa ja tuo vaatii rintaman nykytilanteen säilymisen.

Onnistunut suurhyökkäys vaatii nykytilanteeseen moninkertaisen määrän panssarikalustoa ja ilmaherruuden. Kumpaankaan ei ryssä kykene. Erityisesti ilmavoimat on ryssällä tilanteessa että tappioidensietokyky alkaa olla nolla.
Suurhyökkäys on jo käynnissä Avdiivkan lohkolla. Täytyy ymmärtää, että pienetkin ryssän voitot saadaan paisutettua maailmanlopun tappioiksi Ukrainalle ja tuen romahduttamiseen. Seuratkaa esim ”asiantuntijoiden” lausuntoja kotimaisessa mediassa. Ei se sattumaa ole, että ryssä vyöryttää vaikka väkisin rintamalla ja samaan aikaan sen lakeijat tekevät näkyvästi myyräntyötä Ukrainan liittolaisten keskuudessa.

Tämä sota ratkaistaan tuotantolinjastoilla, joihin ryssän on helpompi vaikuttaa, kuin tilanteeseen rintamalla.
 
Liiallinen optimismi on yhtä lailla ryssän pussiin pelaamista kuin Lännen tappion toitottaminenkin. Ryssän typeryydelle, alkeellisuudelle ja kohtapian romahtavalle yhteiskunnalle nauraminen saattaa antaa syyn jatkaa ruususenunta.
Tämä oli hiton hyvin muotoiltu, vaikka lyhensinkin vähän.

Joidenkin kirjoittajien mielissä Venäjä on ollut viimeiset 20 kuukautta ihan just romahtamassa. Putin on ihan just kuolemassa syöpään, rupla on ihan just romahtamassa, vallankumous on ihan just alkamassa, Ukraina on ihan just saamassa F-16, Kertsinsalmen silta on ihan just palasina, mobikit on ihan just loppu, tykistökranaatit on ihan just loppu, panssarivaunut on ihan just loppu, muonitus on ihan just loppu, kuorma-autot on ihan just loppu ja Venäjä on ihan just lyöty. Ihmettelen ja ihailen sitä optimismin määrää, millä tähän jaksaa uskoa näin pitkän aikaa.

Pidän ihan mahdollisena että Venäjä romahtaa tänään, tai huomenna, mutta voi myös ihan hyvin olla että se jaksaa tätä tahtia vielä vuosia ja että se jaksaa tätä pidempään kuin epäyhtenäinen ja päätöksentekokyvytön länsi. Venäjän etuina on välinpitämättömyys ja se, että siinä missä etenkin EU voi diskuteerata loputtomasti siitä mitä voi ja ei voi tehdä ja kuka hyväksyy mitäkin, Venäjällä tällaista ongelmaa ei ole. Venäjä voi tehdä mitä tahansa riippumatta siitä mitä kansainväliset sopimukset, kansalaisten enemmistö tai maan omat lait sanovat. Samaan aikaan länsi ei pysty päättämään kun aina on joku apulaisoikeuskansleri tai Orban poikittain.

Herätäänpä Ruususen unestamme. Venäjä on sotinut valtavin tappioin jo pian kaksi vuotta eikä sillä ole mitään aikomusta lopettaa. Tänäänkin se edelleen pystyy edelleen taistelemaan, pitämään asemansa ja tappamaan ukrainalaisia. Mitään vallankumousta ei ole näkyvissä ja paskamaista saa kranaatteja. Talouskaan ei ole romahtamassa, vaan esimerkiksi öljyn myynti toimii hyvin: https://www.hs.fi/talous/art-2000010042479.html

Mä lähden tänään lenkille illalla, koska minusta ei ikävä kyllä näytä että Venäjä olisi ihan heti romahtamassa. Oma hankkeeni on parempaan taistelukuntoon 2025.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä oli hiton hyvin muotoiltu, vaikka lyhensinkin vähän.

Joidenkin kirjoittajien mielissä Venäjä on ollut viimeiset 20 kuukautta ihan just romahtamassa. Putin on ihan just kuolemassa syöpään, rupla on ihan just romahtamassa, vallankumous on ihan just alkamassa, Ukraina on ihan just saamassa F-16, Kertsinsalmen silta on ihan just palasina, mobikit on ihan just loppu, tykistökranaatit on ihan just loppu, panssarivaunut on ihan just loppu, muonitus on ihan just loppu, kuorma-autot on ihan just loppu ja Venäjä on ihan just lyöty. Ihmettelen ja ihailen sitä optimismin määrää, millä tähän jaksaa uskoa näin pitkän aikaa.

Pidän ihan mahdollisena että Venäjä romahtaa tänään, tai huomenna, mutta voi myös ihan hyvin olla että se jaksaa tätä tahtia vielä vuosia ja että se jaksaa tätä pidempään kuin epäyhtenäinen ja päätöksentekokyvytön länsi. Venäjän etuina on välinpitämättömyys ja se, että siinä missä etenkin EU voi diskuteerata loputtomasti siitä mitä voi ja ei voi tehdä ja kuka hyväksyy mitäkin, Venäjällä tällaista ongelmaa ei ole. Venäjä voi tehdä mitä tahansa riippumatta siitä mitä kansainväliset sopimukset, kansalaisten enemmistö tai maan omat lait sanovat. Samaan aikaan länsi ei pysty päättämään kun aina on joku apulaisoikeuskansleri tai Orban jolla on veto-oikeus.

Herätäänpä Ruususen unestamme. Venäjä on sotinut valtavin tappioin jo pian kaksi vuotta eikä sillä ole mitään aikomusta lopettaa. Tänäänkin se edelleen pystyy edelleen taistelemaan, pitämään asemansa ja tappamaan ukrainalaisia. Mitään vallankumousta ei ole näkyvissä ja paskamaista saa kranaatteja. Talouskaan ei ole romahtamassa, vaan esimerkiksi öljyn myynti toimii hyvin: https://www.hs.fi/talous/art-2000010042479.html

Mä lähden tänään lenkille illalla, koska minusta ei ikävä kyllä näytä että Venäjä olisi ihan heti romahtamassa. Oma hankkeeni on parempaan taistelukuntoon 2025.
Tämä. En tiedä montako kertaa olen lukenut Venäjän talouden tai asevoimien olevan just romahtamassa. Katsotaan nyt,mihinkä tämä taittaa.
 
Tämä oli hiton hyvin muotoiltu, vaikka lyhensinkin vähän.

Joidenkin kirjoittajien mielissä Venäjä on ollut viimeiset 20 kuukautta ihan just romahtamassa. Putin on ihan just kuolemassa syöpään, rupla on ihan just romahtamassa, vallankumous on ihan just alkamassa, Ukraina on ihan just saamassa F-16, Kertsinsalmen silta on ihan just palasina, mobikit on ihan just loppu, tykistökranaatit on ihan just loppu, panssarivaunut on ihan just loppu, muonitus on ihan just loppu, kuorma-autot on ihan just loppu ja Venäjä on ihan just lyöty. Ihmettelen ja ihailen sitä optimismin määrää, millä tähän jaksaa uskoa näin pitkän aikaa.

Pidän ihan mahdollisena että Venäjä romahtaa tänään, tai huomenna, mutta voi myös ihan hyvin olla että se jaksaa tätä tahtia vielä vuosia ja että se jaksaa tätä pidempään kuin epäyhtenäinen ja päätöksentekokyvytön länsi. Venäjän etuina on välinpitämättömyys ja se, että siinä missä etenkin EU voi diskuteerata loputtomasti siitä mitä voi ja ei voi tehdä ja kuka hyväksyy mitäkin, Venäjällä tällaista ongelmaa ei ole. Venäjä voi tehdä mitä tahansa riippumatta siitä mitä kansainväliset sopimukset, kansalaisten enemmistö tai maan omat lait sanovat. Samaan aikaan länsi ei pysty päättämään kun aina on joku apulaisoikeuskansleri tai Orban jolla on veto-oikeus.

Herätäänpä Ruususen unestamme. Venäjä on sotinut valtavin tappioin jo pian kaksi vuotta eikä sillä ole mitään aikomusta lopettaa. Tänäänkin se edelleen pystyy edelleen taistelemaan, pitämään asemansa ja tappamaan ukrainalaisia. Mitään vallankumousta ei ole näkyvissä ja paskamaista saa kranaatteja. Talouskaan ei ole romahtamassa, vaan esimerkiksi öljyn myynti toimii hyvin: https://www.hs.fi/talous/art-2000010042479.html

Mä lähden tänään lenkille illalla, koska minusta ei ikävä kyllä näytä että Venäjä olisi ihan heti romahtamassa. Oma hankkeeni on parempaan taistelukuntoon 2025.
Joidenkin kirjoittajien mielestä Venäjä on ollut viimeiset 20 kuukautta ihan voittamaton. Putin on kuolematon supertsaari, jolle 70 vuoden ikä ei ole mikään este. Vallankumousta ei ole näköpiirissä, esimerkiksi Wagnerin marssi Moskovaan juhannuksena oli vain pahaa unta. Ukraina ei saakaan F-16 -hävittäjiä, vaikka koulutus on jatkunut jo kauan ja ensimmäiset hävittäjät ovat rajan toisella puolella Romaniassa. Kertsinsalmen siltaa ei uhkaa mikään, mitä nyt pari kertaa on vähän possahtanut lähellä. Mobikit eivät ole lähelläkään loppumista, mutta silti kädettömiä haavoittuneita pitää palauttaa linjoille ja edelliset eivät pääse lomille tai vaihtoon. Tykistökranaatteja riittää loppumattomasti ja on läntistä propagandaa, että niitä pitää haalia mm. Pohjois-Koreasta. Panssarivaunuja riittää ihan loputtomasti, kohta otetaan otetaan käyttöön tuhansien Armatojen lautat Siperiasta, mutta ennen sitä turvaudutaan hetkeksi T-62 ja T-55 -vaunuihin. Kuorma-autoja riittää suuressa Venäjän maassa myös loppumattomasti, jälleen kuvat 1960-luvun ZiLeistä ovat pelkkää lännen propagandaa. RUSSIA STRONK!
 
En ole puoleen vuoteen seurannut erityisen tiiviisti sodan etenemistä, muuten kuin ihan pääpiirteissään.
Tässä tulee kohta kaksi vuotta sodan "todellisesta" alkamisesta ja yksi asia on pistänyt itseäni ihmetyttämään jonkin verran.
Mitään suurempaa ja merkittävämpää paikallista läpimurtoa ei liene tapahtunut koko varsinaisen sodan aikana?
Tähän en laske helmi-maaliskuun 2022 vaiheita, vaan sen jälkeen tapahtunutta.

Miten on mahdollista, ettei kumpikaan osapuoli ole saanut moista aikaan? Vertaan väkisin toisen maailmansodan vaiheisiin eri rintamilla ja siinä valossa tämä todella tasainen vääntäminen herättää tosiaan ihmetystä.
Ehkä en vain ymmärrä isompaa kuviota tarpeeksi mutta tilastollisesti jonkinlainen murto on pakko tapahtua ihan lähi kuukausina. Jonkun on pakko pettää, jommalla kummalla puolella. Toivon totisesti hajoamisen tapahtuvan ryssän riveissä joka voisi johtaa kauan odotettuun läpimurtoon edes jollain alueella.
 
Joidenkin kirjoittajien mielestä Venäjä on ollut viimeiset 20 kuukautta ihan voittamaton. Putin on kuolematon supertsaari, jolle 70 vuoden ikä ei ole mikään este. Vallankumousta ei ole näköpiirissä, esimerkiksi Wagnerin marssi Moskovaan juhannuksena oli vain pahaa unta. Ukraina ei saakaan F-16 -hävittäjiä, vaikka koulutus on jatkunut jo kauan ja ensimmäiset hävittäjät ovat rajan toisella puolella Romaniassa. Kertsinsalmen siltaa ei uhkaa mikään, mitä nyt pari kertaa on vähän possahtanut lähellä. Mobikit eivät ole lähelläkään loppumista, mutta silti kädettömiä haavoittuneita pitää palauttaa linjoille ja edelliset eivät pääse lomille tai vaihtoon. Tykistökranaatteja riittää loppumattomasti ja on läntistä propagandaa, että niitä pitää haalia mm. Pohjois-Koreasta. Panssarivaunuja riittää ihan loputtomasti, kohta otetaan otetaan käyttöön tuhansien Armatojen lautat Siperiasta, mutta ennen sitä turvaudutaan hetkeksi T-62 ja T-55 -vaunuihin. Kuorma-autoja riittää suuressa Venäjän maassa myös loppumattomasti, jälleen kuvat 1960-luvun ZiLeistä ovat pelkkää lännen propagandaa. RUSSIA STRONK!
Niin, onhan sitä monenlaiseen tyhmään propagandaan uskovia tahoja.
 
Viimeksi muokattu:
Joidenkin kirjoittajien mielestä Venäjä on ollut viimeiset 20 kuukautta ihan voittamaton. Putin on kuolematon supertsaari, jolle 70 vuoden ikä ei ole mikään este. Vallankumousta ei ole näköpiirissä, esimerkiksi Wagnerin marssi Moskovaan juhannuksena oli vain pahaa unta. Ukraina ei saakaan F-16 -hävittäjiä, vaikka koulutus on jatkunut jo kauan ja ensimmäiset hävittäjät ovat rajan toisella puolella Romaniassa. Kertsinsalmen siltaa ei uhkaa mikään, mitä nyt pari kertaa on vähän possahtanut lähellä. Mobikit eivät ole lähelläkään loppumista, mutta silti kädettömiä haavoittuneita pitää palauttaa linjoille ja edelliset eivät pääse lomille tai vaihtoon. Tykistökranaatteja riittää loppumattomasti ja on läntistä propagandaa, että niitä pitää haalia mm. Pohjois-Koreasta. Panssarivaunuja riittää ihan loputtomasti, kohta otetaan otetaan käyttöön tuhansien Armatojen lautat Siperiasta, mutta ennen sitä turvaudutaan hetkeksi T-62 ja T-55 -vaunuihin. Kuorma-autoja riittää suuressa Venäjän maassa myös loppumattomasti, jälleen kuvat 1960-luvun ZiLeistä ovat pelkkää lännen propagandaa. RUSSIA STRONK!

touché.
 
En ole puoleen vuoteen seurannut erityisen tiiviisti sodan etenemistä, muuten kuin ihan pääpiirteissään.
Tässä tulee kohta kaksi vuotta sodan "todellisesta" alkamisesta ja yksi asia on pistänyt itseäni ihmetyttämään jonkin verran.
Mitään suurempaa ja merkittävämpää paikallista läpimurtoa ei liene tapahtunut koko varsinaisen sodan aikana?
Tähän en laske helmi-maaliskuun 2022 vaiheita, vaan sen jälkeen tapahtunutta.

Miten on mahdollista, ettei kumpikaan osapuoli ole saanut moista aikaan? Vertaan väkisin toisen maailmansodan vaiheisiin eri rintamilla ja siinä valossa tämä todella tasainen vääntäminen herättää tosiaan ihmetystä.
Ehkä en vain ymmärrä isompaa kuviota tarpeeksi mutta tilastollisesti jonkinlainen murto on pakko tapahtua ihan lähi kuukausina. Jonkun on pakko pettää, jommalla kummalla puolella. Toivon totisesti hajoamisen tapahtuvan ryssän riveissä joka voisi johtaa kauan odotettuun läpimurtoon edes jollain alueella.
Olet sitten unohtanut Hostomelin torjuntataistelut, venäläisten Kiovan rintaman romahduksen, Ukrainan hyökkäyksen Harkovan kaakkoiskulmalla syksyllä 2022 ja Hersonin alueen valtauksen 2022?
 
ryssälandiassa on kaikki hanikat väännetty kaakkoon... eli koitetaan tuottaa musikkaa ja vermettä sotaan sen mikä irti mitenkään saadaan ja tulos on tämä... Sitte toisaalta ryssät on keuhkonnu jo -22 helmikuusta lähtien, kuin hyö sotii NATO:a ja koko länttä vastaan... Noh, NATO ei ole viellä astunut kehään, länsikään ei ole viellä astunut kehään... Elikkäs tällä haen sitä, että ryssä tuottaa lihaa ja vermettä rintamalle sen minkä pystyy... Länsi vasta harkitsee sotatuotannon alottamista.... Mitenhän tässä voiskaan käydä ;) ... Minua tietysti viduttaa armottomasti, miks ei sitä sotatuotantoa ole alotettu jo eilen, miks ihmisiä tapetaan läjäpäin jatkuvasti, vaikka oikeilla toimenpiteillä tää verijuhla satais taputeltua melko pian... Kyllä siellä ryssälandiassakin joku tajuaa, et voittaa ei voida ja länsi pystyy kiristämään ruuvia, nostamaan tuotantoa ja laittamaan viimevaiheessa vaikka niitä joukkojakin... Mutta ryssän höyrykone käy jo nyt ylikierroksilla, vaikka länsi ei ole edes alottanut... Siitä voi jokainen ettiä tekstistä jotain punasta lankaa, jos semmosta nyt edes on ;)
 
Päivän luvut:
409979597_702814108698337_2875842258539482957_n.jpg
Näitä lukuja oppii katsomaan ihan uudella silmällä.
- Eilen meni 800 sotilasta, mukana toki iso kasa mobikkeja ja vankeja, mutta varmasti joukko upseereita sekä kokeneita taistelijoita. Ja tilalle saadaan 200 kouluttamatonta mobikkia.
- Eilen meni 9 tankkia, jota suurin osa luultavasti oli T-72 ja T-90 malleja. Tilalle saatin kolme "kunnostettua" T-62:sta, kokemattomilla miehistöillä.
- Eilen meni 19 eri panssaroitua kuljetusajoneuvoa. Mitä saatin tilalle? Ehkä maksimissaan 4-5 vanhaa, "kunnostettua" vaunua.
- Eilen meni 3 tykkiä, joka on taas aika vähän verrattuna viimeaikojen keskiarvoon, joka on ollut lähempänä 30 tykkiä. Korvaavien määrä ei ole tarkempaa tietoa, mutta lienee maksimissaan siellä 5-10 välissä, jos sitäkään.

Jännä tämä venäjän "kulutussota". Näyttää siltä, että putin ei ole tainnut ihan täysin ymmärtänyt sitä, että idea ei ole kuluttaa omaa armeijaa loppuun.
 
On olemassa vanha sanonta jonka mukaan Venäjä ei ole koskaan niin voimakas kuin miltä näyttää, eikä koskaan niin heikko kun miltä näyttää.
Tässä vitjassa joku jo ajat sitten tuomitsi tuon sanonnan paikkaansapitämättömäksi, koska Venäjä oli kuulemma heikompi kuin kukaan saattoi edes olettaa. Aika on kuitenkin nyt näyttänyt, että ei se ihan puppusanonta ollutkaan. Niin vahva Venäjä ei ollut, että operaatio olisi ollut kolmepäiväinen, mutta ei niin heikkokaan, etteikö se pystyisi useamman vuoden sotimiseen. Voitto tai tappio riippuu sitten länsimaiden avusta.
 
...Keinoja on monia: maalta voitaisiin jäädyttää lisää EU-varoja tai estää esimerkiksi ensi vuonna koittava EU-puheenjohtajuuskausi. Laitettaisiin kova kovaa vastaan, eikä enää hyssyteltäisi.
Hänen mukaansa EU-maiden on kysyttävä itseltään, kuinka kauan annamme sen jatkua, että ”sama henkilö vuosi toisensa jälkeen jarruttaa isoja päätöksiä ja halveksuu EU:n yhteisiä arvoja”.
– Tälläkin hetkellä Orban pitää koko EU:n Ukraina-politiikkaa panttivankinaan. Kaava tulee toistumaan vuodesta toiseen, mutta aihe vaihtuu, Sarvamaa jatkaa....


Halpaa pisteiden keräystä. Kyllä tuo Sarvanmaa on koko ajan tiennyt, että Orban pitää EU:ta ihan pellenä. Minun mielestä on ollut koko ajan selvää, että Orban vesittää kaikki EU:n Ukrainan tukipaketit. Ja sen saman asian se käy nyt kertomassa US republikaaneille. Että älkää ihmeessä tukeko enää, ei EU:kaan tue, koska Minä pystyn sen estämään.

Silti tuonne Unkariin tuutataan uutta rahaa jatkuvasti jotka on ryöstetty EU:n nettomaksajien kansalaisilta.

Kyllä uskoisin, että EU:n isot maat pystyisivät lopettamaan tuon pelleilyn. Mutta nyt alkaa olemaan liian myöhäistä siihenkin, koska muitakin kapinamaita alkaa ilmestymään EU:n sisällä.
 
Poland's new prime minister vows to work to keep the world committed to helping Ukraine

WARSAW, Poland -- New Polish Prime Minister Donald Tusk said Tuesday that his government will mobilize to keep the world committed to helping Ukraine.

Tusk said it hurts him to hear that Ukraine's President Volodymyr Zelenskyy has to keep trying to persuade world leaders about the need to continue supporting Kyiv’s struggle against Russian aggression.

He said it will be a priority for his coalition government to persuade leaders that they need to continue to help Ukraine defend itself, and that is also in the interests of the free world.

He said he would “loudly and decisively demand the full mobilization of the free world, the Western world, to help Ukraine in this war.”

“There is no alternative to this way of thinking. I can no longer listen to some European politicians from other Western countries who say something about being tired of the situation in Ukraine. They are tired. They say it to President Zelenskyy’s face that they no longer have the strength, that they are exhausted.” Tusk said.

“Poland’s task, the new government’s task, but also the task of all of us, is to loudly and firmly demand the full determination from the entire Western community to help Ukraine in this war. I will do this from day one,” Tusk said."

 
Ensi kuussa tarkoituksena on hioa uuden strategian yksityiskohtia sotapeleissä Saksan Wiesbadenissa, jossa sijaitsee Yhdysvaltojen varuskunta.

Yhdysvallat aikoo lähettää kolmen tähden kenraalin Kiovaan viettämään paljon aikaa Ukrainassa. Kenraali Antonio A. Aguto Jr.:n tarkoituksena on auttaa Yhdysvaltoja parantamaan Ukrainalle antamiaan neuvoja.

Yhdysvaltalaislähteet huomauttivat myös, ettei Ukrainan tarvitse vallata koko Venäjän miehittämää maa-alaa takaisin. Jotkin strategiset voitot ja symboliset voitot, oman puolustuksen vahvistus ja asetuotannon tehostus voivat riittää vahvistamaan Ukrainaan neuvottelumahdollisuuksia, kun rauhanneuvottelut vääjäämättä jossain vaiheessa alkavat.


 
Viimeksi muokattu:
Back
Top