Ukrainan konflikti/sota

Asiallinen pääkirjoitus HS:n suunnalta, jopa alatyylisiä ilmaisuja käyttäen. Mikä Venäjästä puhuessa, minimi asiallisuuteen tässä ajassa saattaisi olla. Paskakasan kuvailu oleellista menettämättä kuvailussa, hyvin haastavaa on. Kukkapuskaa ja närkästystä heilutellessa.

Edit; siis Maidanille vastaten
 
Tanskalainen toimittajakin toteaa, että Euroopalla olisi rahkeita hoitaa tämä kotiin itsekin, ilman USA:takin. Jutussa Suomikin mainittu valmistajana isojen maiden mukana. Näinhän se on, uskon sen helposti itsekin. Valmistuskapasiteettia ja kalustoakin olisi vielä ja ennen kaikkea rahaakin, mutta se poliittinen tahto puuttuu edelleenkin suurimmalta osalta Euroopan maita.

 
Ukraina etsintäkuulutti Putlerin sotapapin.

Patriarkka Kirill on päässyt arvoiseensa seuraan eli etsintäkuulutukseen.
Ymmärtääkseni 40-luvun loppu puoliskolla Tseka ja sittemmin sen seuraaja organisaatiot onnistuivat soluttamaan Moskovan patriarkaatin perusteellisesti. Stalinin tavoite oli hankkia maailman ortodoksisten kirkkojen johtoasema Kremlille ja kun tämä hanke tyssäsi Kreikan ( saattoi ollakin Konstantinopolin ) ortodoksisen kirkon vastustukseen tippui kirkko kortti Stalinin ulkopoliittisessa työkalupakissa kakkos kategoriaan. Sittemmin kun Neukkulan hajottua ja muista syistä lukematon määrä venäläisiä muuttanut tai jäänyt Venäjän ulkopuolelle ja länteen on Putin nähnyt tilaisuuden perustaa Moskovan patriarkaatin alaisia seurakuntia muihin maihin siis myös Suomeen tavoitteenaan vaikutusvallan hankinta. Tässä asiassa patriarkka Kirill ja edeltäjänsä ovat olleet toimijoita.
 
Palstalla puhuttiin vaikka ja mistä erilaisista vehkeistä miinojen putsaukseen siellä Ukrainan päähyökkäyssuunnalla. Ihmeteltiin ihan syystä että miksei niiden raivaamiseen oltu valmistauduttu. Se onkin järjetöntä. Kauko-ohjattavia vehkeitä olisi ollut aikaa rakentaa vaikka satoja joita olisi voitu ajaa samaa uraa aina maaliin saakka, aina uutta perään kun vanha räjähtää - siinä olisi ollut latu sitten auki isolle hyökkäykselle.

No mutta kuitenkin, tuli taas mielenkiintoinen video vastaan. Eiköhän niiden miinojen raivaukseen olla suunniteltu nyt uusia juttua.
 
Back
Top