Ukrainan konflikti/sota

Tämä Budanovin haastattelu kannattaa katsoa, ehkä raha ei edes ole suurin ongelma jos pitkittynyttä sotaa mietitään. Itse laitoin tästä mobilisaatio-ongelmasta jo kuukausia sitten mutta eräät käyttäjät tyrmäsivät melko suoraviivaisesti näkemykset. Budanov on sen verran suosittu tällä palstalla, että häntä varmaan kuunnellaan paremmin.

 
Ei niin päätön kuin Romanian viime viikolla ilmoitettu kauppahinta Abramseista noin 42M€/kpl vermeineen. Suhteellinen hinta menee kyllä samaan luokkaan CV:n kanssa.
Oli siinä 2,53 mrd paketissa muutakin kuin vain 54 abrams:

”Romania wants to buy 54 of the General Dynamics Land Systems-manufactured M1A2 SEPv3 Abrams tanks, 54 M1A1 structures, four M88A2 Hercules Combat Recovery Vehicles, four M1110 Joint Assault Bridges, four M1150 Assault Breacher Vehicles and four Heavy Assault Scissor Bridges.”

Lähde: https://www.defensenews.com/land/2023/11/09/state-dept-approves-25b-sale-of-abrams-tanks-to-romania/
 
Ihan jokainen haastateltava elää jossain rinnakkaistodellisuudessa. Videon katsominen aiheuttaa hyvin ristiriitaisia ja väkivaltaisia ajatuksia ja tunteita. Pitäisikö näiden ”ihmisten” puolesta olla surullinen vai vihainen? En tiedä.

Noilta Russia Stronk -tyypeiltä sietäisi kysyä että mikset itse lähde rintamalle sotimaan kun kerran niin erikoisoperaatiota kannatat.
 
Tähän Budanovin näkemykseen liittyen, kertokaa joku viisaampi miksi ukrainalaisia ei kiinnostanut itä-ukraista seppoja ja ryssää häätää 8-vuoden aikana, AZOV-oli ainut aktiivinen toimija siellä? Sehän oli sellaista varjosotaa, jossa kuoli kuitenkin reilusti ihmisiä.
Niin, Itä-Ukrainahan koostui ja koostuu edelleen isosti venäjänkielistä ja myös venäjänmielisestä etnisesti venäläisestä väestöstä. Esim. harkovalaisista valtaosa on venäisiä ja absurdia onkin, että nämä sodan myötä vapautettaviksi julistetut ovat kärsineet sodasta ehkäpä kaikkein eniten.

Mitä lännenmäksi Ukrainassa mennään, sitä enemmän on väestössä puolalaista, romanialaista, unkarilaista ja ylipäätään eurooppalaista verta mukana.

Lvivistä Harkovaan on yli 1 000 kilometriä. Henkinen etäisyys Itä-Ukrainan "ryssiin" on myös melkoinen.
 
Oli siinä 2,53 mrd paketissa muutakin kuin vain 54 abrams:

”Romania wants to buy 54 of the General Dynamics Land Systems-manufactured M1A2 SEPv3 Abrams tanks, 54 M1A1 structures, four M88A2 Hercules Combat Recovery Vehicles, four M1110 Joint Assault Bridges, four M1150 Assault Breacher Vehicles and four Heavy Assault Scissor Bridges.”

Lähde: https://www.defensenews.com/land/2023/11/09/state-dept-approves-25b-sale-of-abrams-tanks-to-romania/
Ne on ne mainitut vermeet. Hintakin tuosta tulee varmasti todellisuudessa alaspäin. Tästä on keskustelu panssarivaunut vitjassa, loput sitten siellä.
 
On kyllä sellasta sontaa tämä, että hyvin äkkiä tulee paha olo, epäusko ja epätoivo siitä, että jotkut ilmeisesti tosissaan uskoo tuollasia satuja, sopis ehkä jonkin huonon kirjan/leffasarjan juoneksi mutta että tieteellinen artikkeli. Edit: Itseasiassa tuo noiden tuotos on tuollanen 200- sivuinen teksti jossa on tekstit venäjäksi ja englanniksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä osa tänne Savoonkin tulleista Ukrainalaisista ovat ainostaan venäjää puhuvia täysPutinisteja, mutta varmasti vain pieni osa. Enkä missään nimessä mollaa mitenkään Ukrainaa ja Ukrainalaisia.. Noita Putinisteja vaan on joka paikassa. Se voi vaikeuttaa mobilisointia myös Ukrainassa.
 
Henkilökohtaisesti alkaa jo ketuttamaan nämä julkisuudessa esitetyt puheet siitä, kuinka ryzzä haastaa kohta Natoa ja siitä kuinka koko lännen tulee olla varpaillaan.

Minusta lännen tulisi systemaattisesti muuttaa retoriikkaa ja alkaa käymään julkisuudessa sivistyneen länsimaalaisten tyyliin keskustelua siitä tulisiko lännen tehdä "ennalta estävä isku" ryzzän maalle tai olisiko etupiirii ajattelu sittenkin tätä päivää... Siis nimenomaan niin, että ryzzänmaa haettaisiin etupiireihin EU:n ja Kiinan kesken...
 
Pelkästään miehistön osalta vaatisi melkoista satsausta, ei riitä ihan 200k ukkoa Natoa haastelemaan, vaan pitäisi mobilisoida se miljoonan verran ihan alkajaisiksi. Nyt 500-600k miesvahvuudella juuri ja juuri pysyy Ukrainaa vastaan tilanne paikoillaan, ja sekin lähinnä koska Ukraina ei voi vapaasti hyökätä Venäjän rajan yli.

Kaluston puolesta sitten vielä hankalampaa. Ammustuotanto voisi ehkä kyetä parissa vuodessa (Ukrainan päätyttyä) täydentämään varastoja riittävästi, mutta vaunujen osalta pitäisi syntyä tuhansittain kevyitä ja paksuja vuodessa. Neuvostoliiton huipputuotannon vuosina T-72/64/80 tankkeja valmistui noin 4000 kpl per vuosi, mutta siinä oli koko valtiota tuunattu vuosikymmeniä sotatalouteen. Ei taida ryssän nykyiset tuotantolinjat tuohon pystyä.

Riippuu paljon mitä tarkoitetaan sillä että Venäjä lähtisi "haastamaan" Natoa. Tasaiselle ei taida kyllä olla puhettakaan. Ainoa mikä olisi mahdollista niin rajattu konflikti Suomi/Baltia, mutta sitten olisi ihan Naton tahdosta kiinni miten rajatuksi se jää.
Sellainen huono juttu tässä on, että jos Ukraina kaatuisi kokonaan, niin silloin Ukrainan kalusto jäisi ryssälle käyttöön plus sitten se seikka, että kun sota ei enää olisi rasitteena, niin Kiina myisi uutta kalustoa tilalle. Siksi Ukrainan ei saa antaa hävitä ja tämä tulisi lännessä myös ymmärtää.
 
Back
Top