Ukrainan konflikti/sota

Ukrainan puolustusministerin Rustem Umerovin mukaan ulkomailla asuvat 25–60-vuotiaat ukrainalaismiehet tullaan kutsumaan armeijan palvelukseen. Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.
Vittu vihdoinkin. Vähän kun yritetään yhdessä (annetaan me aseita ja ukraina miehiä) niin eiköhän siellä ole sellainen pumppu syksyllä 2024 että voidaan hyökätä niin notta normaalit tai hieman suuremmat tappiot eivät aiheuta toimenpiteitä. Eiköhän me saada sellanen 1-1,5 miljuunaa tamineisiin, kuhan vaan löytyy sitä jengiä kelle niitä sovittaa! Slava Ukraini! 💪💪💪
 
Ryssien ilmavaivat eivät ole aivan parhaassa nosteessa, ammattilaisten näkemys niiden suorituskyvystä on kohtalaisen synkkä.

Ja mikä tässä on parasta, niin nuo ongelmat eivät tule ratkeamaan vielä vuosiin, jos koskaan. Joten, ne puheet siitä, että venäjän ilmavoimat ovat vielä ns. pelaamaton kortti, niin ne voidaan unohtaa.
 
Järkiperäinen kannanotto Tsekin Presidentiltä, tähän välillä kovin häilyväiseltä vaikuttavaan "yleiseen mielipiteeseen".

Jos kenellä halu-taipumusta olisi kääntyä Venäjä-myönteiseen "kompromissihalukkuuteen". Sodan päättämisessä. Hyvä olisi myös käyttää hetki tai pari sen pohtimiseen, miten tämä samanmallinen suuntaus olisi vaikuttavana. Mikäli omia kaupunkejamme hyökkääjän toimesta pommitettaisiin laajasti ja tarkoituksellisesti siviileihin kohdistuen. Hyökkääjän laajemmat motiivit muistaen.

Mikäli taas ylläolevan kaltaisen mahdollisuuden kykenee älyllisesti kieltämään potentiaalisesti Suomea tulevaisuudessa koskevaksi. Niin epäilemättä, maailma näyttää - vaan ei välttämättä ole, miellyttävämmältä hahmottaa.

 

Tässä valtio-olemuksessaan erilaisten, mutta historiallisessa kontekstissa merkittävästi samanmuotoista ryssäväkivaltaa laajasti yhteiskuntaansa kohdistuvien maiden liput. Rinnakkkain.

Mikäli tuleva historia on suosiollinen kohtuullisuudelle ympäröivää valtiollisten ja geopoliittisten dynaamisten vuorovaikutusten muotoa sivistyksen ja demokratian mielessä. Ukrainalla on mahdollisuudet nousta valtiollisella tasolla Suomen seuraksi. Ryssävallan kieltäneenä ja itsenäisyydestään verellä omaan maaperäänsä valuneen uhrin kautta.

Aivan omassa lähihistoriassamme. Alla olevan kuvan kaltainen totta ja toteutuvaa on ollut. Mihin voisi reaalitoteutuvassa, pohjata käsitys siihen. Että Venäjän olemus tästä olisi suuntaansa muuttanut. Suhteessa ympäristöönsä.

Kuvassa, ryssän kotiseudultaan ajamia Karjalaisia lapsia. Monet kaiken ympärillään olevan rakenteen menettäneinä. Mukaanlukien ryssän murhaamat vanhempansa.
1703180800034.png
 
Back
Top