Ukrainan konflikti/sota

Tuosta melko alusta lainaus siitä, millasella tavalla sota on vaikuttanut ukrainalaisiin:

Täällä meillä on jonkin verran ukrainalaisia pakolaisia. Toki on myös venäläisiä ja suomenvenäläisiä. Kaupan kassajonossa eilen sattui niin, että takanani oli pari teini-ikäistä tyttöä, jotka puhuivat keskenään hiljakseen venäjää. Käännyin likkoja kohti ja hymyillen totesin että "Slava Ukraini." Tytöt hymyilivät leveästi takaisin ja vastasivat "Herojam Slava". Sai minut sen verran hyvälle mielelle, että päästin likat jonossa ohitseni.
 
Delta Battlefield Management System
Saber Remote-Controlled Fire System
Sea Baby Unmanned Surface Vehicles (USVs)

Kvertus Anti-Drone Systems
Invisibility Cloak
Aerial Drones



Parhaat Ukrainan sodanaikaiset keksinnöt 2023: Kuinka Ukraina muutti nykyaikaista sodankäyntiä​

Ukrainan puolustusteknologia koki odottamatonta nousua täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen, ja nyt tekniikan asiantuntijat kehittävät uusia aseita selviytyäkseen modernista taistelukentästä.

kirjoittanut Leo Chiu | 22. joulukuuta 2023, 22:55 | Kommentit (1)
Parhaat Ukrainan sodanaikaiset keksinnöt 2023: Kuinka Ukraina muutti nykyaikaista sodankäyntiä

Delta Management Platform, digitaalinen taistelukentän hallintaalusta. KUVA: Ukrainan puolustusministeriö


Auttaa puolustamaan Ukrainaa Venäjän täysimittaista hyökkäystä vastaan on joukko teknisiä kykyjä, jotka suunnittelevat uusia keinoja selviytyä muuttuvista taistelukentän vaatimuksista.
Ukrainalaisen teknologian rekrytointisivuston DOU:n kokoaman luettelon mukaan Ukrainassa on nyt ainakin 44 puolustusteknologian startuppia, jotka kehittävät nykyaikaisia sodankäyntiratkaisuja Ukrainan asevoimille taistelukenttien hallinnasta droonien valmistukseen, joista osa on jo otettu käyttöön. eteen.
Jotkut heistä saivat tukea myös Brave1: ltä , valtion rahoitusohjelmalta, joka rahoittaa kotimaista puolustusteknologian kehitystä ja joka myönsi tänä vuonna yli 2 miljoonan dollarin arvosta avustuksia aiemman Kyiv Post -raportin mukaan .
Tässä on joitain merkittäviä sodanaikaisia innovaatioita Ukrainasta.
Delta Battlefield Management System

KUVA: Ukrainan puolustusministeriö

Delta on Ukrainassa kehitetty digitaalinen taistelukenttien hallintaalusta, joka kerää, käsittelee ja näyttää vihollisjoukkoja koskevia tietoja – kuten elävän digitaalisen kartan sotilaallisiin toimiin –, mikä parantaa armeijan reaktioaikoja.
Sillä oli myös ratkaiseva rooli droonien käyttöönotossa, koska se helpotti kohteen hankinta- ja tunnistamisprosessia Ukrainan armeijassa.
Tämän vuoden alussa julkistetun Delta-järjestelmän kotimaassa kehittivät Ukrainan valtionhallinnon virastot maan IT-osaamisen tukemana käyttämällä viimeisimpiä teknologioita, kuten pilvipohjaisia ympäristöjä, nollaluottamusta ja usean verkkotunnuksen toimintaa.
ISW Russian Offensive Campaign Assessment, 23. joulukuuta 2023
MUITA KIINNOSTAVIA AIHEITA

ISW Russian Offensive Campaign Assessment, 23. joulukuuta 2023

Uusin Sotatutkimuksen instituutista.
Sotilaat voivat käyttää alustaa yleisesti löydettyjen laitteiden, kuten älypuhelimien, tablettien ja kannettavien kautta. Pilvipohjainen ympäristö teki siitä myös helposti skaalautuvan ja käyttöönotettavan, mikä tarkoittaa, että kehittäjiltä kesti vähemmän aikaa tehdä parannuksia alustalle.
Järjestelmä on kehitetty Naton standardien mukaisesti ja yhteensopiva Naton jäsenmaiden vastaavien ratkaisujen kanssa, mikä tasoitti tietä Ukrainan mahdolliselle liittymiselle sotilasliittoon.
Saber kauko-ohjattu palojärjestelmä


KUVA: Kuvakaappaus YouTube: www.peoplesproject.com

"Shablya", joka tarkoittaa ukrainaksi Saber, on kauko-ohjattu palojärjestelmä, joka on varustettu konekiväärillä.
Huhtikuussa Ukrainan armeija esitteli Sabren toimintaa Telegramissa julkaistulla videolla , jossa Saber-yksikkö nähtiin seisomassa optiikalla varustetulla jalustalla ja ampumassa konekiväärillä kaukaisuuteen.
"Tulon koordinointi suoritetaan ohjauspaneelin avulla, jonka avulla voit taistella etänä ja pelastaa kuljettajan hengen", tiedotteessa sanotaan.
Sea Baby miehittämättömät pinta-ajoneuvot (USV)
Sea Baby -laivaston droneja käytettiin tuhoamaan osa Krimin sillasta heinäkuussa 2023.
Suuri osa Sea Babyn luokituksesta on edelleen turvaluokiteltua, mutta tiedetään, että droneja ohjattiin satelliittien kautta ja ne pystyivät kuljettamaan 800 kg TNT:tä vähintään 800 km:n kantomatkalla – kuten Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on määrittänyt. Siinä oli myös uusi runkomuotoilu nousevalla skiff-kaltaisella keulalla verrattuna vanhempiin käytössä oleviin laivaston droneihin.
Muissa laivaston operaatioissa laivaston droonit varustettiin 450 kilon räjähteillä, jotka vaurioittivat Olenegorsky Miner -laskualusta ja venäläistä öljytankkeria.

Kvertus Anti-Drone Systems

KUVA: www.kvertus.ua
Kvertus on ukrainalainen yritys, joka kehittää droonien vastaisia elektronisia sodankäyntilaitteita ukrainalaisille sotilaille.
Kvertuksen tunnistetuin tuote on kenties heidän futuristinen QUERTUS AD G-6+ -drone-ase, joka näytti joltain scifi-elokuvalta. 13 464 dollaria yksikköä kohden maksava ase toimii tukahduttamalla UAV:iden ohjaus- ja navigointikanavat, mikä poistaisi ohjauksen ja pakottaisi ne laskeutumaan.
Yhtiö kehitti myös muita antidrone-järjestelmiä, jotka voidaan asentaa panssaroituihin ajoneuvoihin, jotka estävät saapuvat droonit ja suojaavat arvokasta panssaroitua omaisuutta taistelukentällä.
Tällainen droonien vastainen tekniikka toimii kuitenkin vain kauko-ohjattavien droonien kanssa, koska joillakin kamikaze-drooneilla, kuten Shahedilla, on valmiiksi syötetyt koordinaatit, eivätkä ne ole alttiita häirinnälle.
Näkymättömyysviitta

KUVA: Telegram: https://t.me/zedigital/3703
Koska lämpökuvauslaitteet otettiin laajalti käyttöön nykyaikaisilla taistelukentillä sekä Ukrainassa että Venäjällä, tarvitaan keinoja niiden torjumiseksi.
Lokakuussa Ukrainan digitaalisen muuntamisen apulaisministeri Mykhailo Fedorov ilmoitti kehittävänsä "näkymättömyysviitan", joka voi estää lämpösäteilyn ja suojata sotilaita lämpökameroista. Se painaa noin 2,5 kg ja on paloa hidastava.

Talebanit ovat myös käyttäneet samanlaisia taktiikoita kiertääkseen Yhdysvaltain lämpökuvahavaintoja käyttämällä "avaruuspeittoja", joita usein löytyy ulkoliikkeistä, mutta ukrainalainen versio on myös naamioitu, mikä tekee siitä tehokkaan myös päiväoperaatioissa.
Ilmadronit

KUVA: ArmyInform
Lista innovaatioista ei olisi täydellinen mainitsematta miehittämättömiä ilma-aluksia (UAV), kuten Cobra loiter -ammuksia ja KH-S7 first-person view (FPV) -droneita, jotka molemmat valmistetaan Ukrainassa.
Cobra-droonin lentosäde on 300 km ja hyötykuorma 15 kg, ja se aloitti äskettäin massatuotannon ja maksoi 2 000 dollaria yksikköä kohden; KH-S7 FPV -droonin kerrotaan olevan maksimikantama 9,5 kilometriä 1 kg:n hyötykuormalla. Tiedetään, että Ukrainassa valmistetaan ainakin 50 drone-mallia.
Vaikka UAV-konsepti ei ole mikään uusi, Ukrainan sodassa on otettu laajalti käyttöön droneja eri tarkoituksiin ja eri alkuperää, ilmiötä, jota jotkut ovat kuvailleet "vallankumoukseksi" modernissa sodankäynnissä.
Vaikka turkkilaisvalmisteiset pitkän kantaman Bayraktar-dronit nousivat otsikoihin Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen vastapainona, Ukrainan kotimainen tuotanto ja kehitys keskittyvät ensisijaisesti pieniin ja keskikokoisiin löylytarvikkeisiin ja tiedusteludrooneihin.
Ymmärrä erilaisia sotilaallisia droneja aiemmasta Kyiv Post -oppaasta .
Ukrainan tavoitteena oli lisätä kotimaista drone-tuotantoaan kompensoidakseen tykistöpulaa , ja presidentti Volodymyr Zelensky lupasi valmistaa miljoona yksikköä vuonna 2024, jolloin viranomaiset sanoivat tarvitsevansa 100 000–120 000 dronea kuukaudessa torjuakseen Venäjän hyökkäystä.
 
Päivän luvut:
414455112_709833954663019_6310078959982393362_n.jpg
Kiitos tästä joululahjasta.

Hyvää joulua muutenkin jokaiselle palatalle kirjoittavalle, sekä läheisillenne, teidän juttuja on hyvä lukea. Hyvää joulua myös Ukrainaan. Ajatuksissani ovat etenkin ne lapset, joiden isä ei tänä jouluna kotiin pääse.

Helvetin pahaa joulua taas jokaiselle ryssälle- ja ryssämieliselle. Toivottavasti tämä joulu on heidän viimeinen.
 
DX yhteydessä MiG-29 elinkaareksi oli arvioitu 15 vuotta. Onko noilla Su verrattuna noin suuret erot?

Neuvostokoneilla käyttöikä oli lyhyempi kuin länsikoneilla, mutta tämä silloin jos molemmilla lennetään sama määrä per vuosi. Puola venytti omien MiG-29 koneiden käyttöiän lähelle 30 vuotta mutta paljonko niillä lennettiin per vuosi, en muista.

Toki riippuu konemallista ja lentosuoritteiden luonteesta myös.

Suomen Hornettien osalta 30 vuotta toteutuu melko tarkasti kun siirrytään F-35 käyttämiseen, tosin Hornetit vaativat oman Mid-life upgrade ohjelmansa. Runko ja siivet ovat joka tapauksessa ne rajoittavat tekijät jotka asettavat käytön rajat. Vanhaa konetta ei kannata tekohengittää loputtomiin vaan jossain vaiheessa uusi kone on selvästi kustannustehokkaampi ratkaisu. Tämä olettaen että ko. rooliin on saatavissa uusi kone, ryssän tapauksessa MiG-31 on sellainen jolle ei ole uutta korvaajaa näköpiirissä mistä syystä vanhoja koneita pyritään pitämään lentokunnossa huomattavan pitkään, taisi olla nykysuunnitelman mukaan 2030-luvun puoliväliin asti, kun muistetaan että niistä uusimmatkin on valmistettu vuonna 1993.
 

23 Dec: OPERATION ANNIHILATION: Ukrainian Commanders REVEAL THEIR WINTER CAMPAIGN | War in Ukraine​

Day 668: Dec 23

Today, I will analyze the Ukrainian strategic situation.

Despite advancing by around 15 kilometers in the Melitopol and Bedyank directions, Ukrainian forces did not manage to translate tactical gains into operationally significant results. Ukrainian commanders realized that they underestimated the Russian defenses and, in order to avoid unnecessary losses, changed their tactics from heavy mechanized assaults to small infantry assaults already in the first weeks. Ukrainians reached the tactical heights between Orikhiv and Tokmak to, at least, secure their tactical gains before the bad weather arrived and froze the front line.

The freshest updates suggest that the snow, rain, and fog do not allow Ukrainians or Russians to actively move around in the region. The soil in southern Ukraine is the softest, making the fields extremely difficult to pass, impeding the ground operations significantly. The weather conditions and the ground quality in Avdiivka are not much better, leaving very small windows between rains and forcing the commanders to wait until the ground dries up at least a little bit before launching mechanized attacks or counterattacks. In the most northern part of the front line, the snow frequently melts due to the constant fluctuations in temperature, causing the same problems. The Ukrainian High Command stated that in light of the expectedly bad winter weather conditions, they made a decision to transition to defensive operations. As the intensity of clashes in the south decreased, Russian forces launched a series of offensive operations in the east to seize the initiative. So, in short, Ukrainians transitioned to defensive operations because the bad weather would lead to unjustified losses, and Russians transitioned to offensive operations because they can.

The setting, therefore, is the following: the southern line is largely inactive, in the east, Ukrainians are defending against the Russian offensive, and in the Kherson region, Ukrainians are drawing in Russian forces to undermine the Russian offensive capabilities. During the recent Direct Line with Putin forum, Putin claimed that Russians have around 600 thousand soldiers in Ukraine. A bit earlier, president Zelensky claimed that Ukrainians also have around 600 thousand soldiers, so no party has manpower superiority. The Ukrainian High Command recently stated that the most important objective for Ukrainian forces in the near future is to inflict as much damage to the Russian military as possible while conserving manpower and resources for offensive efforts.

Achieving manpower superiority during the defensive operation is natural because the defending party incurs much lower losses compared to the attackers. The current weather conditions make Russian attacks even costlier. Some Ukrainian analysts claimed that the ratio of losses in Avdiivka is 7 to 1 in Ukrainian favor. Such a setting led to 15 thousands Russian losses over the last 2 months, and, right now, Russians are conducting 5 such offensives, some of which engage at least twice am many troops as in Avdiivka.

In order to increase the ratio even more, the Ukrainian command finally ordered to build comprehensive lines of defense, basically like the Russians did in the south. So, Ukrainian forces use this period of challenging weather and ongoing Russian offensive operations to establish and consolidate defensive positions. Moreover, while Russians are committing the best forces to conduct these costly offensives, such as Wagner forces and elite motorized units with the most modern tanks and equipment, Ukrainians are removing their elite forces for replenishment and preparation for future offensives. For example, the most elite assault brigades launched a recruitment and training campaign to create the most physically capable and prepared assault units. The most elite drone detachments have launched a recruitment campaign and will train thousands assault drone operators. And this is extremely important because the Ukrainian Chief-in-Command Zaluzhny concluded in his assessment of the counteroffensive that the next breakthrough on the front line can only be achieved with technology and innovation, in particular, drones. Furthermore, the Ukrainian Ministry of Defense announced that their key focus in 2024 will be the mass production of drones.
 
Mielstäni korruptuosta ja välistävedosta langetettuja tyomioita voisi merkittävästi lyhentää.

Vaikka päättyväksi aamunkoitteessa.

Sotaa käyvässä maassa tuo ei olisi ollenkaan huono lyhennys :devilish:

Tuossahan oli toimituksetkin viivästyneet kun roistot sumplivat rahoja omaan taskuunsa 👿
 
Tuosta melko alusta lainaus siitä, millasella tavalla sota on vaikuttanut ukrainalaisiin:

Tämä jäi ikuisesti minun muistipankkiin...

Voidaanko vihollisuudet joskus unohtaa?

Hiljaisuus.

Andri: ”Tulevaisuudessa, jonka näen – ei.”

Mihail: ”Niin. Ei meidän elinaikanamme varmastikaan. Haava on liian syvä. Toisen maailmansodan jälkeen moni venäläinen piti saksalaisia vihollisinaan elämänsä loppuun saakka. En voi edes kuvitella, mitä venäläisten pitäisi tehdä saadakseen anteeksi ukrainalaisilta. Kuinka voisit antaa anteeksi jollekin, joka tappoi lapsesi?”

Andri: ”Tai kuvitella sotilaan ilman jalkoja sanomassa, että hei, olemme taas veljiä.”

Joissakin osissa Ukrainaa sodan arvet voivat ehkä parantua sodan jälkeen muutamassa sukupolvessa mutta joissakin osissa ei ikinä. Varmaa kuitenkin on että venäläiset ovat omalla perseilyllään saaneet aikeiseksi juurikin sen mitä ne pyrkivät estämään. Siinäkin mielessä Venäjä on jo hävinnyt tämän sodan.
 
Statistan mukaan ryssä käyttää kymmenisen miljardia taalaa vuodessa ytimien ylläpitoon. Neljänneksen siitä minkä USA omiinsa. Ytimiä on kuitenkin yhtä paljon molemmissa maissa.

Johtopäätös...
Johtopäätös on selvä ja USA:n todellinen summa on vielä isompi. Yliopistot tekee tieteellistä ydinmateriaalitutkimusta melkoisella summalla, tämä summa ei tule Pentagonin kautta.

Sitten pitää muistaa ryssän korruptio-vähennys eli joka porras saa varastaa sen 30%. Tämän tulos on nähty Ukrainassa jo laivaston ja ilmavoimien osalta. Ei osu eikä vaikuta. Asejärjestelmä jonka olemassaolo tekee vaikutuksen ja ei ole tarkoitus käyttää niin antaa olla varastossa rauhassa. Rahat datsaan ja huvijahtiin, senkun väärentää testiraportit.
 
Hyvää Joulua ja kunnia taistelijoille :salut: Kaverit tekevät meidän, lasten ja lastenlasten puolesta työtä, jotta suomalaisten ei tarvitsisi enää rintamalle lähitulevaisuudessa lähteä.


Kiitos tästä. Vähän aamulla mietin, että pitääkö jouluna seurana Ukrainan sotaa ja totesin, että erityisesti jouluna. Hyvä muistuttaa itselleen, että ukrainalaiset taistelevat koko läntisen Euroopan puolesta myös näinä pyhimpinä päivinä. Slava Ukraini!
 
Back
Top