Ukrainan konflikti/sota

Häh ? Sakemannit pelkäävät ryssän häviötä !? o_O Syy ennen kaikkea Saksan demareiden pelkuruudessa.



Syy Saksan ohjuskitsasteluun on ennen kaikkea poliittinen. Ulkopoliittisen instituutin Saksa-asiantuntija Minna Ålander arvioi, että haluttomuus ohjusten antamiseen liittyy liittokansleri Olaf Scholzin pienen avustajapiirin näkemyksiin.

– He ovat ilmeisesti aika vakuuttuneita siitä, että Krim on punainen viiva, jota ei pidä ylittää. Tätä ei tietenkään sanota ääneen, mutta tälle näkemykselle löytyy tukea myös saksalaisten asiantuntijoiden keskuudessa.

Eskalaation pelko näyttää kuitenkin olevan yhä esteenä Ukrainan auttamiselle. Ukrainan ulkoministeri sanoi syyskuussa, että Saksa jarruttelee turhaan ohjuksiaan, koska ennemmin tai myöhemmin se kuitenkin antaa niitä. Näin ei ole vielä käynyt.
 
Ryssien ohjusten laskeminen on kyllä yhtä tyhjän kanssa. Ne on loppunu viimeiset kaksi vuotta joka kuukausi. Yksikin riittää tekemään tuhoa. Ja sen kaalisoppaporukkakin kykenee tekemään.

Ei se ole "yhtä tyhjän kanssa" jos laskelma menee oikein. Se kertoo siitä, mikä määrä resursseja heillä on käytettäväksi eli millaisia iskuja saatetaan nähdä jatkossa. Toki tämä sillä oletuksella että laskelma menee oikein, mikä ei tietysti ole koskaan varmaa, mutta eipä näitä laskelmia tehdäkään sillä oletuksella että kyseessä olisi varma tieto. Lähinnä katsotaan omaksi iloksi, mitä näistä numeroista voidaan päätellä.

Esimerkki: laskin että heillä voisi olla 122 kpl Kh-101 ja sen eri variantteja jäljellä. Vishun_military antoi vaihteluväliksi 120-180 kpl eli ovat varovaisempia arviossaan. GUR:n Skibitsky arvioi että kykenivät valmistaan näitä 40 kpl lokakuussa 2023 joten tämänhetkinen tuotantokapasiteetti voi olla myös tuota kokoluokkaa, ehkä aavistuksen enemmän.

29.12.2023 ryssä käytti näitä ohjuksia Ukrainan ilmoituksen mukaan "+90 kpl" eli jotain 90-100 kpl väliltä.

Mitä näistä numeroista voidaan päätellä?

Jos otetaan vishun_military arvio sellaisena, niin ryssällä olisi tällä hetkellä näitä ohjuksia yhteen tai kahteen yhtä suureen hyökkäykseen. JOS näin suuria hyökkäyksiä näitä ohjuksia käyttäen nähtäisiin 3 kpl tai enemmän tammikuussa 2024, silloin olisi kaikille päivän selvää että laskelma oli pielessä: 3 x 90 = 270 kpl kun taas 180 + 40 = 220 kpl, eli vishun_military yläraja + Skibitskyn arvioima kuukauden tuotantomäärä on vähemmän kuin kolmen näin suuren iskun kulutus.

Ryssä on ollut hyvin tykästynyt Kh-101 risteilyohjusten käyttämiseen vuonna 2023, se on Ukrainan ilmoitusten mukaan selvästi eniten käytetty kaukovaikutusase heti Shahed-136/131 / Geran-2 dronejen jälkeen. Mereltä laukaistavat Kalibr-risteilyohjukset ovat olleet selvästi harvinaisempia ja maalta laukaistavat Iskander-ohjukset niitäkin vähälukuisempia. Kh-22/Kh-32 sekä Kinzhal ohjukset ovat myös olleet kohtuu harvinaisia, tosin kumpaakin käytetty 50-75 kpl vuonna 2023 ja tyypillisesti 1-5 kpl per päivä (silloin kun on isketty eli harvoin).

Miksi Kh-101 on ollut niin suosittu? Oletan että sille on pari selitystä:

1) niiden tuotantokapasiteetti on ollut koko sodan ajan hyvällä tolalla eli useita kymmeniä per kuukausi
2) niiden laukaisuun sopivaa kalustoa (Tu-95MS pommikoneet) on suuri määrä ja niiden pitäminen lentokelpoisena on helpompaa kuin monen muun ohjuksen laukaisukalusto
3) näitä kyetään laukaisemaan suurempi määrä per pommikone, mikä tekee suurempien hyökkäysten suorittamisen helpommaksi
4) nämä pommikoneet operoivat eri sotilaslentokentiltä eri puolelta Venäjää, joten ohjusten toimittaminen näihin tukekohtiin ei joudu (välttämättä) kulkemaan samoista pullokauloista kuin Iskander-, Kalibr- yms. jotka joudutaan kuljettamaan lähemmäs Ukrainaa (kaikki muu logistiikka menee sinne). Kyseessä ei välttämättä ole pelkkä etäisyys tai hajauttaminen useammalle kentälle vaan jokin muu logistinen hidastin muiden ohjusten toimitusketjussa

Tämä on helppo todeta kun tarkastelee Ukrainan ilmoituksia: Kalibr-ohjusten suurin käyttömäärä per päivä vuonna 2023 on 20 kpl mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta valtaosa laukaisuista on 1-6 kpl. Sama tilanne, mutta vielä selkeämmin muiden ohjusten osalta eli Iskander-, Kh-22/Kh-32 sekä Kinzhal: kun näitä on käytetty, määrä on ollut 1-10 kpl per päivä tosin valtaosassa iskuja 1-5 kpl.

Kh-101 on Shahed-dronejen kanssa ainoa kaukovaikutusase, jota ryssä on kyennyt laukaisemaan useita kymmeniä per päivä (silloin kun niitä on päätetty käyttää).

Vaikuttaa selkeältä että Kh-101 ohjusten käyttöä rajoittaa käytettävissä oleva määrä kun taas muiden ohjusten käyttöä voi rajoittaa laukaisualustojen määrä ja niiden kapasiteetti laukaista ohjuksia per päivä.

Täten talven iskujen näkökulmasta Kh-101 ja sen eri varianttien käytettävissäoleva määrä kertoo hyvin ryssän kyvystä tehdä strategisia iskuja. Viime talvena suurten iskujen välinen aika oli 1-2 viikkoa, mutta on hyvin mahdollista että tänä talvena aikaväli on tätä pidempi. Kenties yksi suuri isku per kuukausi, tarkoitan niin suurta iskua kuin millainen nähtiin 29.12.2023. Näin siinä tilanteessa, jos heidän ohjusten määrä on siinä luokassa mitä laskelma kertoo eikä Kalibr-, Iskander-, Kh-22/32 ja Kinzhal-ohjusten käyttömääriä per päivä kyetä kasvattamaan merkittävästi. Shahed-136/131 / Geran-2 dronet toki kompensoivat ohjusten vähäistä käyttöä, mutta niilläkin on rajansa.
 
Viimeksi muokattu:
Ulkoisesta habituksesta päätellen kaveri omasi mahdollisuudet hyvään ja pitkään elämään, vakaine akateemisine urineen, ehkä perheineen ja lapsenlapsineen. Olisi voinut uurastaa maansa hyvinvoinnin eteen niin, ettei kananmunia tarvisi laittaa lukolliseen kaappiin.

Mutta päätti lähteä tappamaan naapureita. Sille tielle jäi, eikä mitaleita edes saanut. Mitäs läksi. Auttoi sentään omalta osaltaan luomaan luutnanttipulaa.


Katso liite: 89989
Ryssille menee ihan täydestä että luutnantti oli "puolustamassa" äidinmaataan toisen maan maaperällä. Toki tämä dissonanssi koskee kaikkia imperiumeja, mutta erityisesti särähtää näissä vessanpöntöneyöstöretkissä.
 

Näköjään ampuivat etulinjaan tällä kertaa.

Kuulostaa siltä että Su-34 ja niiden liitopommeja kompensoidaan Shahed-136/131 / Geran-2 droneilla.

Liitopommi halvempi, drone kalliimpi. Toiselta kantilta nähtynä: etulinjaan ja sen takaisiin kohteisiin tähdätty drone on pois kaupunkien ja kaukana rintamalinjan takana sijaitsevien strategisten kohteiden kimpusta.

Selvä muutos joka tapauksessa näiden dronejen tai osan niistä käyttöön. Hyvä pitää silmällä, jatkuuko tämä linja kauemmin vai onko kyseessä yksittäistapaus (näillä droneilla on isketty aikaisemminkin etulinjaa vastaan, erityisesti pian dronejen ensimmäisen käyttöönoton jälkeen).
 
Aiemmin on kymmeniä siltoja räjäytetty, tierumpuja kaivettu pois, teitä leikattu/kaivettu poikki, tehty panssarikaivantoja sekä esteitä ja nostettu vedenpintoja kosteikkoalueilla patoamalla veden kulkua. Tämän lisäksi TDF joukkojen varusteita on parannettu sekä joukkoja koulutettu tiheästi samalla kun asemia on linnoitettu.

Tarkoitus on estää, että ryssä ei enään koskaan tule rajan yli ja samalla vahvempien linnoitteiden avulla vapauttaa joukkoja sekä kalustoa idän ja etelän taisteluihin. Osittain samasta syystä tiettyjä itäisen rintamanosan alueita linnoitetaan, tosin siellä se on vaikeampaa jatkuvan tulituksen vuoksi.
Presidentinvaalitenteissä voisi joku kysyä kannattaisiko nämä toimenpiteet suorittaa myös meidän maarajallamme. Nyt heti.
 

Ukrainassa on käynnissä valtataistelu – Tutkija huolissaan​

Ukrainan presidentin ja asevoimien komentajan keskenään ristiriitaiset lausunnot ovat herättäneet kummastusta.
90952e7254335f0899c1ce8c347a6344ab74eca870afbbf9ae96bb15b89eca91.jpg
90952e7254335f0899c1ce8c347a6344ab74eca870afbbf9ae96bb15b89eca91.jpg

Ukrainalaismediassa on spekuloitu jopa asevoimien komentaja Valeri Zalužnyin (oik.) potkuilla. Presidentti Zelenskyi on kiistänyt, että hän olisi antamassa tälle potkuja ja sanonut hänellä olevan hyvät työsuhteet Zalužnyiin. Kuva Ukrainan parlamentista kesältä 2022. ZUMAWIRE / MVPHOTOS
Tekijän kuva
Magnus Brunnsberg
Tänään klo 9:02
  • Ulkopoliittisen instituutin tutkija on seurannut huolestuneena Ukrainan poliittisen johdon ja sotilasjohdon välisiä erimielisyyksiä.
  • Erityisesti presidentinhallinto on lietsonut vastakkainasettelua.
  • Tällä viikolla julkisuuteen vuoti myös tuore lakiluonnos koskien liikekannallepanoa.

Ukrainan asevoimat on ehdottanut maan päättäjille 400 000–500 000 henkilön mobilisoimista. Näin totesi presidentti Volodymyr Zelenskyi julkisesti viime viikolla. Asevoimien komentaja Valeri Zalužny ei kuitenkaan ole omissa puheenvuoroissaan halunnut paljastaa tarkkoja lukuja.
Presidentin ja asevoimien komentajan keskenään ristiriitaiset lausunnot ovat herättäneet kummastusta viime kuukausien aikana. Esimerkiksi marraskuussa Zelenskyin edustajisto tyrmäsi maan asevoimien komentaja Zalužhnyin väitteet siitä, että sota olisi pattitilanteessa.
Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Ryhor Nizhnikau on seurannut huolestuneena Ukrainan poliittisen johdon ja sotilasjohdon välisiä erimielisyyksiä.
– Se on iso ongelma, joka on pikkuhiljaa kasvanut kuluneen vuoden aikana.
Tutkijan mukaan erityisesti presidentinhallinto on lietsonut instituutioiden välistä vastakkainasettelua. Sen primus motorina on toiminut Zelenskyin kansliapäällikkö Andriy Yermak. Kyse on valtataistelusta.
– Zalužnyi nähdään poliittisena uhkana Zelenskyille, ja presidentinhallinto on erittäin huolissaan siitä.
ca1b101586cac320a147cc5aea241e13263fc7b97d5bbbfd906dcedd246cad51.jpg
ca1b101586cac320a147cc5aea241e13263fc7b97d5bbbfd906dcedd246cad51.jpg

Tutkijan mukaan Ukrainan asevoimien komentaja Valeri Zalužnyi nähdään poliittisena uhkana presidentti Zelenskyille. AP-TOIMITUS
Taustalla on asetelma, jossa asevoimien komentajalla on laaja kansan tuki samaan aikaan, kun presidentin suosio on laskussa. Zalužnyin suosion pelätään muuttuvan poliittiseksi pääomaksi, joka uhkaa nyt vallassa olevia.

– Presidentinhallinnossa halutaan heikentää kansansuosiota nauttivan asevoimien komentajan mahdollisuuksia haalia itselleen poliittista valtaa.

Zeleskyin virhe​

Ukrainassa nähtiin viikon sisään kaksi erillistä lehdistötilaisuutta. Toisessa puhui Zelenskyi, toisessa Zalužnyi.
Tutkijan mielestä Zelenskyi teki omassa lehdistötilaisuudessaan virheen muun muassa siinä, ettei hän puolustanut asevoimien komentajaa ja osoittanut tälle täyttä tukeaan.
– Nähdäkseni Zelenskyi toimii nyt populistisesti, ja käytännössä hän pyrkii siirtämään poliittisen vastuun itseltään Zalužnyille ja asevoimille.
Taustalla on ajatus, että suunnitelmat puolen miljoonan ukrainalaisen mobilisoimisesta tuskin ainakaan lisää päätöksentekijöiden suosiota kansalaisten silmissä.
Asevoimien komentajan suoriutuminen omasta lehdistötilaisuudestaan saa tutkijalta paremman arvosanan.
– Hän ikään kuin vähätteli erimielisyyksiä Zelenskyin kanssa ja totesi olevansa vain sotilas, joka tukee kotimaataan. Se oli tässä tilanteessa varmasti järkevä lähestymistapa.
a2ba91c2e89598542fd6467f14842b2ca38e3cb64db5c43cd67b1f3093ef8267.jpg
a2ba91c2e89598542fd6467f14842b2ca38e3cb64db5c43cd67b1f3093ef8267.jpg

Volodymyr Zelenskyin suosio Ukrainassa on laskenut. ZUMAWIRE / MVPHOTOS
Ulkopoliittisen instituutin Nizhnikau muistuttaa, että mobilisaatiosta päättäminen on viime kädessä Zelenskyin ja poliittisten päättäjien käsissä. Zalužnyin tehtäväksi jää arvioida ja ilmaista päätöksentekijöille, millaisia resursseja asevoimat tarvitsevat.


Vuotanut lakiluonnos​

Tällä viikolla julkisuuteen vuoti myös tuore lakiluonnos koskien liikekannallepanoa. Zelenskyin pyrkimys ikään kuin vierittää vastuuta asevoimille liittyy vahvasti myös siihen. Tutkijan mielestä lakiluonnoksesta puuttuu riittävät ratkaisut useampaankin perustavalaatuiseen ongelmaan.
– Ensinnäkin sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Erityisesti monet rintamalla olevat kokevat suurta epäoikeudenmukaisuutta. He ovat taistelleet rintamalla jo lähes kaksi vuotta, ja samaan aikaan esimerkiksi Kiovassa tai jopa ulkomailla on ihmisiä, jotka elävät melko normaalia elämää.
fbf70c2a6853f6f75e9f49bbefbd818784ea6ea6ca2773f54ffa3fac8ff70fcf.jpg
fbf70c2a6853f6f75e9f49bbefbd818784ea6ea6ca2773f54ffa3fac8ff70fcf.jpg

Monet ukrainalaissotilaat ovat joutuneet olemaan rintamalla jo hyvin pitkään. ZUMAWIRE / MVPHOTOS
Toisena ongelmana Nizhnikau mainitsee kysymyksen siitä, miten Ukraina tehokkaimmin vastaa siihen, että Venäjä kykenee jatkuvasti lisäämään sotilaidensa määrää suurista tappioista huolimatta.
Tutkija uskoo, että noin puolen miljoonan ukrainalaisen mobilisointi kuitenkin tulee toteutumaan. Se ei kuitenkaan tarkoita mitään merkittävää läpimurtoa, esimerkiksi miehitettyjen alueiden takaisin valtausta. Mobilisaatio itsessään vie jo aikaa, ja ilmassa on monia avoimia kysymyksiä.
– Miten koulutat heidät, riittääkö kaikille tarpeellisia varusteita, mistä reserviläisiä ensisijaisesti mobilisoidaan?
Viimeisenä mainittu asia liittyy myös vahvasti sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Tähän asti maaseudulla ja pienemmissä kaupungeissa asuvat ovat olleet yliedustettuina rintamalla.
Etulinjassa on myös paljon ihmisiä, jotka ovat olleet siellä lähes kaksi vuotta. Heidän kohdallaan myös demobilisaatio, eli kotiutus, on merkittävä avoin kysymys. Milloin heidän on mahdollista päästä rintamalta pois ja millä aikataululla uusia mobilisoituja voidaan ottaa rintamalle.

– Lakiluonnos ei riittävällä tavalla ota kantaa kaikkiin näihin kysymyksiin, ja se on eittämättä ongelma. Jää nähtäväksi, miten tästä Ukrainan parlamentissa keskustellaan, mutta melkoinen prosessi siitä kokonaisuudessaan tulee.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Ryhor Nizhnikau. ULKOPOLIITTINEN INSTITUUTTI
Tutkija ei siis usko uusiin läpimurtoihin mobilisaatiosta huolimatta, vaan uusia sotilaita tarvitaan pikemminkin nykyisen puolustustaistelun ylläpitämiseen.

Jännitteet voivat kasvaa​

Tuore lakiluonnos tarjoaa ukrainalaisille asevelvollisille porkkanan sijasta keppiä, eikä se ole Nizhnikaun mukaan välttämättä paras lähestymistapa. Jännitteet maan sisällä voivat senkin vuoksi kasvaa.
– Monet toimenpiteet perustuvat hyvin pitkälti rangaistuksiin, mikäli yrität esimerkiksi vältellä rintamalle joutumista. Se olisi voinut olla enemmän kannustinpohjainen. Tällä esitetyllä mallilla seuraus on, että monia ihmisiä värvätään vastentahtoisesti.
Tulevina viikkoina ja kuukausina tullaan näkemään, miten lakimuutos etenee Ukrainan parlamentissa ja millaiseksi laki lopulta muodostuu. Noin puolen miljoonan ukrainalaisen mobilisaation tutkija uskoo kuitenkin tapahtuvan ensi vuoden aikana tavalla tai toisella.
Sitä ennen on kuitenkin saatava vastauksia muun muassa siihen, miten ja mistä mobilisoida sadattuhannet ihmiset käytännössä ja kuinka kotiuttaa rintamalla pitkään taistelleita. Näihin ja useisiin muihin avoimiin kysymyksiin vastausten löytäminen tulee viemään aikaa.
– Ensimmäisiä varsinaisia tuloksia nähtäneen vasta vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla, Nizhnikau arvioi.









0 seconds of 1 minute, 50 seconds

Katso video

Zelenskyiin kohdistuneesta kritiikistä keskusteltiin myös Iltalehden Tilannestudiossa marraskuussa. IL-TV


LUE MYÖS​

Zelenskyi viittasi Suomeen: "Iso riski"
ULKOMAAT19.12.2023 20:35
Klitško povaa synkkää kohtaloa Zelenskyille
ULKOMAAT4.12.2023 20:04
Mitta tulossa täyteen Venäjällä: Kremlin huijaamat perheet vaativat sotilaita takaisin kotiin
ULKOMAAT8.12.2023 2:17
Ukrainan armeijan komentajan toimistosta paljastui häijy laite
ULKOMAAT18.12.2023 8:46



Luetuimmat - Iltalehti​

Juuri nyt24 tuntiaViikko

1
Suomalaisilla meni pata jumiin uusista pullonkorkeista
2
Ukrainassa on käynnissä valtataistelu – Tutkija huolissaan
3
Kokenut metsästäjä ampui karhua viidesti ja ihmetteli, miksi peto yhä murisee – Sitten totuus paljastui
4
Kuva ei sovi herkille – Marko, 29, sai Thaimaasta karmean tuliaisen: ”Tilanne oli pelottava”
5
Sanna Marin julkaisi sänkykuvan Roomasta toisen ihmisen kanssa
6
90 päivää morsiamena -tähden käytös hiljentää koko tv-studion – Välirikko perheen kanssa
7
Pääministeri Orpo: ”Häiriötilanne maamme itärajalla ei ole poistunut”
8
"Pankki” lähestyy suomalaisia viesteillä, joita ei missään nimessä pidä ottaa todesta
9
Venäjä syyttää Britanniaa Ukrainan iskusta Belgorodiin – IL seuraa sotaa
10
Riski kostautui täysin – Asiantuntija hämmästelee
11
Katsojat tulistuivat pitkän perinteen katkeamisesta: Yle pyörsi päätöksensä
12
Suomenlahden rannoilla hallitsee julkea rikollispomo, jolle ei sanota ei – Tässä on "Jokeri", joka puhuu hyvin suomea eikä kaihda mitään
13
Maailman kohtalo voi ratketa ensi vuonna: "Jopa Venäjän vaaleihin liittyy mielenkiintoa"
14
Nämä olivat vuoden 2023 karmeimmat massaturismin kohteet
15
Jättipaukku Nuorten Leijonien lohkossa
16
Suomalaismies tuomittiin Thaimaassa 25 vuodeksi vankilaan – Asioidenhoitaja paljastaa karmeat olosuhteet
17
Mieletöntä tehoilua! Suomalaistähdelle ei löydy pysäyttäjää NHL:ssä
18
HS: Suomessa tapettiin perjantaina kokonainen kalalaji
19
Ex-suomalaispoliisi paljastaa: Näin toimii koodi NHL:ssä – ”Piti ihan itse tajuta”
20
Tuomas, 51, pääsi eroon pömppömahasta – Näin hän sen teki
21
Pikkuhousut saavat nyt näkyä – Näin hyvältä juhla-alkkarit näyttävät
22
Lucy tunsi kipua korvassaan – Järkyttävä totuus paljastui lääkärissä
23
Sanna Marin avautuu bilekohusta norjalaismedialle: ”Näytin liian seksikkäältä”
24
Aiotko herkutella juustoilla? Muista tärkeä sääntö
25
Suomessa suosittu keittiömateriaali todettiin hengenvaaralliseksi – Ensimmäinen maa kielsi käytön
26
Charissa, 41, mainosti nännejään suorassa tv-lähetyksessä: ”Voitko lypsää minua?”
27
Roman Rotenbergilta kova väite Helsingistä: ”Jotta he eivät tapa sinua”
28
Tämän ikäisenä nuori voi aloittaa seksielämän – Lähes 5000 vastasi kyselyyn
29
Veikko keksi yli 40 asteen pakkasessa erikoisen tavan käynnistää autonsa: Paikalliset pitivät hulluna – Video vuodelta 1999
30
Tilasto julki: Koko totuus sähkön hinnasta
NÄYTÄ LISÄÄ





TAKAISIN ALKUUN
Lähetä uutisvihjeAnna palautettaIltalehti Plus -asiakaspalveluYhteystiedotMediatiedot / Media KitKäyttö- ja sopimusehdotTilausehdot
© 2023 Alma Media Suomi Oy





Etusivu
Tuoreimmat
Luetuimmat
https://www.iltalehti.fi/saa
Suhun kyllä tarttuu ja osaat ansiokkaasti levittää kaikki ne negatiiviset uutiset mitä vaan on tarjolla.
Pessimismi ON perseestä eikä aja kenenkään asiaa.
Pidä itselläsi jos haluat negassa velloa.

MOT: Merkava viestihistoria.
 
Presidentinvaalitenteissä voisi joku kysyä kannattaisiko nämä toimenpiteet suorittaa myös meidän maarajallamme. Nyt heti.
Lisäyksenä tähän kysymysteemaan ( ja pahoittelut OT mutta tuli niin sopivasti esille) että kaikilta ja etenkin Stubbilta (ainakin ennen puolustanut tätä yleistä 'dubbelia' kovasti) tulee kysyä itäisen kaksoiskansalaisuuden jatkosta..
 
Suhun kyllä tarttuu ja osaat ansiokkaasti levittää kaikki ne negatiiviset uutiset mitä vaan on tarjolla.
Pessimismi ON perseestä eikä aja kenenkään asiaa.
Pidä itselläsi jos haluat negassa velloa.

MOT: Merkava viestihistoria.
Näillä analyyseilla ja uutisilla voi olla iso merkitys sille, mihin tämä sota on menossa. Mielestäni esilletuomisen arvoisia asioita. Olen sanonut sen jo aiemminkin, enkä katso tarkoituksenmukaiseksi takertua minuun kirjoittajana joka välissä.
 
Suhun kyllä tarttuu ja osaat ansiokkaasti levittää kaikki ne negatiiviset uutiset mitä vaan on tarjolla.
Pessimismi ON perseestä eikä aja kenenkään asiaa.
Pidä itselläsi jos haluat negassa velloa.

MOT: Merkava viestihistoria.
Tämä lainaamasi käyttäjä on yksi näistä jotka toteuttaa aktiivisesti idän tunkion propagandaa näennäisen asiallisesti. Yrittää vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin hitaasti, mutta varmasti. Vuositolkulla kun suolletaan negatiivista paskaa palstat täyteen niin kyllähän siinä heikoimmilla alkaa ajatukset kääntymään. Aivan täysin samaa pelikirjaa mitä idästä on vuosikymmenet harjoitettu niin länsimaihin kuin etenkin omalle kansalleen.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä lainaamasi käyttäjä on yksi näistä jotka toteuttaa aktiivisesti idän tunkion propagandaa näennäisen asiallisesti. Yrittää vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin hitaasti, mutta varmasti. Vuositolkulla kun suolletaan negatiivista paskaa palstat täyteen niin kyllähän siinä heikoimmilla alkaa ajatukset kääntymään. Aivan täysin samaa pelikirjaa mitä idästä on vuosikymmenet harjoitettu niin länsimaihin kuin etenkin omalle kansalleen.
Älkää nyt isot ihmiset viitsikö pelleillä.

Realismi ja huonotkin uutiset eivät ole epänormaalia sodan oloissa ja analyysit on aina kokonaiskuvan kannalta kiinnostavia oli ne huolestuttavia tai valoisia Ukrainan kannalta.

Kokonaiskuvassa on runsaasti huolestuttavia merkkejä ja olisi perin erikoista jos niitä ei voisi nostaa esiin, ilman että täällä käydään henkilöön, joka on sitä parasta Putinin pelikirjaan.

Uskaltaisin lyödä vetoa, ettei täällä ole yhtään Putinin pussiin tarkoituksella pelaavaa eikä sellaiseksi ketään ole syytä suotta syyttää
Kaikki me varmasti toivomne Ukrainan voittoa omat rajansa säilyttäen ja venäjän lyömistä reilulla kädellä.

Faktaa vaan on se, että asetoimitukset tökkii ja aina tulee huonojakin uutisia.

Slava Ukraini !
 

Ukraina on heikentynyt suhteessa Venäjään, sanoo tutkija​

Asiantuntijoiden mielestä lännen antama aseapu ei nyt riitä lainkaan siihen, että Ukraina voisi vallata menetettyjä alueitaan takaisin.
....
Sotilasasiantuntija, everstiluutnantti evp. Juhani Pihlajamaan tilannekuva osapuolten voimasuhteista on samansuuntainen.

”Me emme voi tietää, minkälaisen iskukyvyn Venäjä on pystynyt luomaan, mutta voimasuhdearvio näyttää tällä hetkellä siltä, että molemmat yrittävät selviytyä talven yli. Venäjä näyttää tällä hetkellä hieman vahvemmalta”, Pihlajamaa sanoo STT:lle.
...
Pihlajamaan mielestä lännen pitäisi moninkertaistaa aseapunsa Ukrainalle, jotta Ukraina voisi vallata Venäjän miehittämät alueet takaisin.

Hänestä Ukrainaan tarvittaisiin tuhansia panssarivaunuja ja vähintään 300 hävittäjää, mikä on aivan eri luokkaa kuin mistä lännessä keskustellaan.

Euroopassa puhutaan lillukoista, kun tarve on aivan valtava”, Pihlajamaa sanoo.

 
Nyt kun vuodenvaihde on käsillä, on taas odotettavissa erilaisia yhteenvetoja ja taaksepäin katsomisia. Tässä yksi datapiste koskien Shahed-136/131 / Geran-2 / Герань-2 dronejen käyttöä:

3,800 Shaheds have been launched by Russia since September 2022, - Ignat

"About 3,000 of these drones have been destroyed by the defense forces. There is something to think about. We still need more systems that will work against attack UAVs"



-

Tässä parempi lähde: LÄHDE

Since September last year, Russians have launched about 3,800 kamikaze drones in Ukraine. About 3 thousand were destroyed. This was reported by the spokesman of the Air Force of the Armed Forces of Ukraine Yuriy Ignat during a telethon, according to a correspondent of UNN .

-

Muutamia "merkkipäiviä":

1) Ensimmäinen havaittu / julkisuuteen tullut dronejen käyttö tapahtui 13.9.2022. LÄHDE

2) 14.10.2022 Ukrainan silloinen puolustusministeri Oleksii Reznikov sanoi että ryssällä olisi "noin 300 kpl iranilaisia droneja jäljellä, mutta he aikoisivat myös ostaa useita tuhansia lisää, tosin aikataulu ei ole selvä" LÄHDE

2) 19.10.2022 Ukrainan ilmavoimat tiedotti että Ukraina olisi torjunut 223 kpl näitä droneja aikavälillä 13.9.2022 - 19.10.2022. LÄHDE

3) 6.1.2023 Ukrainan silloinen puolustusministeri Oleksii Reznikov sanoi että ryssä olisi käyttänyt 660 kpl Shahed-136/131 droneja 3.1.2023 mennessä. Hän sanoi myös että Ukraina olisi torjunut näistä 486 kpl ja että ryssälle olisi toimitettu tällöin 750 kpl droneja (eli niitä olisi ollut 90 kpl käytettävissä 3.1.2023 - tosin Iran toimitti niitä lisää yksi erä kerrallaan) LÄHDE

-

Tarkistin omasta seurantataulukosta, mikä määrä siinä summautuu kun laskee yhteen Ukrainan ilmavoimien tiedotteiden numerot:

20.8.2022 - 31.12.2022 = 433
1.1.2023 - 31.12.2023 = 3 114

Näiden summa on 3 547 mikä on tietysti vähemmän kuin nyt kerrottu 3 800, tarkalleen ottaen 253 kpl vähemmän.

Nämä minun taulukon numerot ovat ns. suurimmat numerot eli jos Ukraina on ilmoittanut tunnistettujen laukaisujen määrän ja se oli ko. päivänä suurempi kuin torjuntojen määrä, otetaan ko. numero. Ne päivät, joille on kerrottu pelkkä torjuntojen määrä mutta ei laukaisujen määrää, otetaan torjuntojen määrä.

Eli "todellinen laukaisujen määrä" on suurempi kuin minun taulukon numero, koska Ukraina ei ole kertonut jokaiselle päivälle tunnistettujen laukaisujen määrää (sikäli kun sellainen on edes ollut mahdollista kertoa).

Minun taulukosta nähdään että Ukrainan ilmoitusten perusteella torjuntojen määrä vuonna 2023 oli tismalleen tasan 2 600 kpl. Täten tämä tarkoittaisi että vuonna 2022 torjuntojen määrän pitäisi olla noin 400 kpl.

Reznikovin kertoman mukaan 3.1.2023 mennessä olisi torjuttu 486 kpl näitä droneja, tosin aikavälillä 1.1.2023 - 3.1.2023 olisi torjuttu virallisten ilmoitusten mukaan 38 kpl.

Tämä ei siis ihan täsmää mutta näitä ei voi ottaa ihan kirjaimellisesti, Ignat sanoo "noin 3 000 kpl torjuttu" eli ei kerro tarkkaa määrää.

Vaikkei näitä ottaisikaan ehdottoman tarkkoina numeroina niin tulee hyvin selväksi, että ryssä on käyttänyt hyvin suuren määrän näitä droneja vuonna 2023.

JOS Ignatin kertoma pitäisi paikkaansa edes karkeasti, siitä voidaan laskea pidemmän aikavälin eli 13.9.2022 - 31.12.2023 torjuntaprosentti: 3 000 / 3 800 = 0,7895

Reznikovin mukaan torjuntaprosentti aikavälillä 13.9.2022 - 3.1.2023 oli 486 / 660 = 0,73636
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun vuodenvaihde on käsillä, on taas odotettavissa erilaisia yhteenvetoja ja taaksepäin katsomisia. Tässä yksi datapiste koskien Shahed-136/131 / Geran-2 / Герань-2 dronejen käyttöä:

3,800 Shaheds have been launched by Russia since September 2022, - Ignat

"About 3,000 of these drones have been destroyed by the defense forces. There is something to think about. We still need more systems that will work against attack UAVs"



-

Muutamia "merkkipäiviä":

1) Ensimmäinen havaittu / julkisuuteen tullut dronejen käyttö tapahtui 13.9.2022. LÄHDE

2) 14.10.2022 Ukrainan silloinen puolustusministeri Oleksii Reznikov sanoi että ryssällä olisi "noin 300 kpl iranilaisia droneja jäljellä, mutta he aikoisivat myös ostaa useita tuhansia lisää, tosin aikataulu ei ole selvä" LÄHDE

2) 19.10.2022 Ukrainan ilmavoimat tiedotti että Ukraina olisi torjunut 223 kpl näitä droneja aikavälillä 13.9.2022 - 19.10.2022. LÄHDE

3) 6.1.2023 Ukrainan silloinen puolustusministeri Oleksii Reznikov sanoi että ryssä olisi käyttänyt 660 kpl Shahed-136/131 droneja 3.1.2023 mennessä. Hän sanoi myös että Ukraina olisi torjunut näistä 486 kpl ja että ryssälle olisi toimitettu tällöin 750 kpl droneja (eli niitä olisi ollut 90 kpl käytettävissä 3.1.2023 - tosin Iran toimitti niitä lisää yksi erä kerrallaan) LÄHDE

-

Tarkistin omasta seurantataulukosta, mikä määrä siinä summautuu kun laskee yhteen Ukrainan ilmavoimien tiedotteiden numerot:

20.8.2022 - 31.12.2022 = 433
1.1.2023 - 31.12.2023 = 3 114

Näiden summa on 3 547 mikä on tietysti vähemmän kuin nyt kerrottu 3 800, tarkalleen ottaen 253 kpl vähemmän.

Nämä minun taulukon numerot ovat ns. suurimmat numerot eli jos Ukraina on ilmoittanut tunnistettujen laukaisujen määrän ja se oli ko. päivänä suurempi kuin torjuntojen määrä, otetaan ko. numero. Ne päivät, joille on kerrottu pelkkä torjuntojen määrä mutta ei laukaisujen määrää, otetaan torjuntojen määrä.

Eli "todellinen laukaisujen määrä" on suurempi kuin minun taulukon numero, koska Ukraina ei ole kertonut jokaiselle päivälle tunnistettujen laukaisujen määrää (sikäli kun sellainen on edes ollut mahdollista kertoa).

Minun taulukosta nähdään että Ukrainan ilmoitusten perusteella torjuntojen määrä vuonna 2023 oli tismalleen tasan 2 600 kpl. Täten tämä tarkoittaisi että vuonna 2022 torjuntojen määrän pitäisi olla noin 400 kpl.

Reznikovin kertoman mukaan 3.1.2023 mennessä olisi torjuttu 486 kpl näitä droneja, tosin aikavälillä 1.1.2023 - 3.1.2023 olisi torjuttu virallisten ilmoitusten mukaan 38 kpl.

Tämä ei siis ihan täsmää mutta näitä ei voi ottaa ihan kirjaimellisesti, Ignat sanoo "noin 3 000 kpl torjuttu" eli ei kerro tarkkaa määrää.

Vaikkei näitä ottaisikaan ehdottoman tarkkoina numeroina niin tulee hyvin selväksi, että ryssä on käyttänyt hyvin suuren määrän näitä droneja vuonna 2023.

JOS Ignatin kertoma pitäisi paikkaansa edes karkeasti, siitä voidaan laskea pidemmän aikavälin eli 13.9.2022 - 31.12.2023 torjuntaprosentti: 3 000 / 3 800 = 0,7895

Reznikovin mukaan torjuntaprosentti aikavälillä 13.9.2022 - 3.1.2023 oli 486 / 660 = 0,73636
Vielä kun eriteltäisiin torjuntakeinot, mitkä on ammusilmatorjunnalla ja mitkä ohjuksilla. Toki tarjoaisi viholliselle liian hyvää dataa.
 
Putin piti uhmakkaan uudenvuodenpuheen venäläisille: ”Emme ikinä peräänny”
Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi sunnuntaisessa uudenvuodenpuheessaan, ettei Venäjä tule koskaan perääntymään. Puheessaan hän kehui vuolaasti Venäjän armeijan henkilökuntaa, kuitenkaan Ukrainan hyökkäyssotaa mainitsematta.

Olemme toistuvasti osoittaneet, että kykenemme ratkaisemaan kaikista vaikeimmat ongelmat. Emme ikinä peräänny, sillä mikään voima ei voi erottaa meitä toisistamme, Putin sanoi.

-ylen seuranta-
 
Back
Top