Ukrainan konflikti/sota



Tästä voi vetää myös sellaisen johtopäätöksen että taustalla puuhaillaan oikeasti rauhaa.

Ajatuksena että Ukraina yrittää ensi kesänä vielä yhden kunnon höökin ja toivottavasti saa sillä Krimin haltuunsa ja sitten neuvottelupöytään?

Vai voisiko olla muka niin, että länsi takaa Ukrainan hallussa olevien alueiden koskemattomuuden mutta silti Ukrainalla olisi optio lähteä valloittamaan Krimiä takasin? -Tuskin.


-

Tottakai molemmat, ryssä ja Ukraina, esittävät molemmat loppuun asti etteivät kumpikaan suostu mihinkään vähään, mutta lopullisissa neuvotteluissa sitten tulee myönnytyksiä molempiin suuntiin JOS tämä neuvottelutie valitaan.

Mikä muu ajatus näillä "turvallisuustakuilla" voisi olla?
Vai onko tarkoitus näyttää Putinille, että lännen tuki tulee jatkumaan ja siitä on mustaa valkoisella?

Mutta kieltämättä nämä kaksi vuotta ovat olleet sellaista arpomista, että kokemusperäisesti ajatellen tuollaisten sopimusten arvo on niin matala, ettei niillä kehtaisi edes persettänsä pyyhkiä. Eikä esim. brittien kanta tunnu vieläkään olevan "as long as it takes to win" vaan se kulahtanut "as long as it takes". Jälkimmäinenhän voi tarkoittaa ihan mitä tahansa lopputulosta.
 
Belgorodissa valmistaudutaan huolella Ukrainan iskuihin valmistamalla pommisuojia. Todellisuudessa pommisuoja on venäläiseen tapaan torille tiputettu betonimökki jonka seinään on maalattu spraymaalilla "suoja".

A reinforced concrete shelter was installed in the center of Belgorod

8d2d00f3e9efaace0430351d2b6cd18f.jpg

In the center of Belgorod, they began to install reinforced concrete structures that will serve as shelters in the event of repeated shelling by the Ukrainian military.

According to eyewitnesses on social networks, this is actually a rectangular concrete box with an entrance, on which the inscription “Shelter” is painted in red paint. An additional concrete barrier is installed inside the box, which should protect against fragments. The photographs that have appeared show that lighting is being installed in the shelters.

The day before, the governor of the Belgorod region, Vyacheslav Gladkov, reported that the regional authorities, together with the regional department of the Russian National Guard, tested modular reinforced concrete structures with double reinforcement.

In addition, Gladkov also spoke about the removal of children from the Belgorod region. In particular, he thanked the governor of the Penza region Oleg Melnichenko for “truly fatherly care for children.”
https://www.mk.ru/incident/2024/01/14/v-centre-belgoroda-ustanovili-zhelezobetonnoe-ukrytie.html
 
Viimeksi muokattu:
Vaikka tämä on tietysti ollut jo tiedossa, niin kyllä minusta henki alkaa kääntyä siihen ettei tämä voi päättyä kuin hyvin hyvin onnettomasti zenäjän ja lilliputinin kannalta.

Ryssä ei loputtomiin voi kestää pakotteita ja armeijan tuhlaamista Ukrainassa. Näen kehityspolkuja, joissa itse ryssälän nitkahduksen kipinä tulee jostain nurkan takaa, kuten Qazaqstanista. Se riittää, kun tarpeeksi on ihmetelty jäätyneitä rappukäytäviä ja kananmunien puutetta. Kun kolonialisti on riittävän heikko, on suuren johtajan vaikea enää selittää miten kaveritkin kääntää selkänsä. Enne nämä ratkaistiin voimalla, mutta nyt... ja sitten voi sisäisesti tapahtua mitä vain. Ja roiskua ulos.

Tässäkö tämä skenaario on, kun monessa paikassa kuulee käskyn varautua sotaan siinä 2025 tienoilla. Ei siksi että ryssä olisi vahva, vaan epätoivoisen arvaamaton. Kunhan pohdin.

Ei tiennyt ukko, millaiseksi kolmipäiväinen muodostuikaan...



Jaanus oli näköjään samansuuntaisissa ajatuksissa

 
Viimeksi muokattu:
Ukrainan TDF joukoissa tämän mukaan 15 eri joukko-osastoa vahvistetaan, mainittu rykmentti on kasvatettu prikaatiksi.

Eli kyllä siellä taustalla tapahtuu koulutusta ja määrän lisäystä.


 
Stanimir Dobrevin tuoreesta "Venäjän talousuutisten katsauksesta" yksi poiminta, koskien kananmunia:

Azerbaijan delivered the next batch of eggs, this time close to 3 truck loads, 55,72 tons or 918 000 eggs.

So far Azerbaijan has delivered 2,1 million eggs since the start of the year.

Russia's shortage is in the hundreds of million of eggs per month.


https://kommersant.ru/doc/6453335?from=vertical_lenta


-

Azerbaijan toimittaisi siis kananmunia ja tämän mukaan 2,1 miljoonaa tänä vuonna eli saman tahdin jatkuessa 4,2 miljoonaa kuukaudessa, kenties vähän enemmän.

Kuitenkin pitää huomioida tarve: Dobrevin lainauksen mukaan puute olisi satoja miljoonia munia per kuukausi.

Mark Galeotti jutteli tästä munaongelmasta tuoreimmassa podcastissaan (julkaistu 7.1.2024) ja jos en muista väärin, hänen mukaansa puute olisi 500 miljoonaa kananmunaa per kuukausi.

Olipa puute satoja miljoonia tai 500 miljoonaa per kuukausi, niin sitä ei paikata muutamalla miljoonalla. Galeottin mukaan munakriisissä juurisyynä on muiden perinteisten elintarvikkeiden hintojen nousu, samalla kun reaalinen palkka ei ole kasvanut (eli palkka riittää vähempään). Tästä syystä kananmunien kysyntä on kasvanut koska ne on otettu näiden kalliimpien elintarvikkeiden korvaajiksi. Kun kysyntä on kasvanut nopeasti, tuotanto ei ole pysynyt perässä, eikä se oikein voikaan pysyä koska kanalat ja niiden kananmunien tuotanto on hyvin pitkälti Neuvostoliiton aikaisilla menetelmillä. Hyvin vaikea skaalata ylöspäin.

Minulle tulee tästä mieleen koronavirus ja vessapaperin hamstraaminen: vessapaperin valmistus on vakiintunut tietylle tasolle koska kulutus on hyvin lähellä vakiota. Ei ole kannattavaa omistaa tai ylläpitää suurempaa kapasiteettia koska sille ei ole tarvetta. Kysynnän kasvaessa nopeasti ei kyetä vastaamaan siihen koska ei ole mitään kapasiteettia joka ottaa käyttöön, mistä seuraa hintojen nousu ja tyhjät hyllyt kaupassa.

Kananmunien osalta vaikuttaa siltä että ei voi verrata vessapaperiongelmaan: vessapaperin hamstraaminen oli paniikkireaktio, joka laantui kun pahin paniikki oli ohitse. Kananmunien tapauksessa kyse ei ole niinkään paniikista vaan elämän perusedellytyksistä eli syömisestä. Spekuloin että moni venäläinen on saattanut alkaa leipomaan aikaisempaa enemmän, varsinkin jos leivän hinta on noussut selvästi. Leivästä riippuen kananmunat ovat yksi raaka-aine. Toki on varmasti myös niitä, jotka nauttivat kananmunansa keitettynä tai pannulla paistettuna.

Galeottin podcastissa oli monia teräviä havaintoja ja ajatuksia mutta yksi jäi hyvin mieleen: hän kertoi haastatelleensa erästä nyt jo eläkkeellä olevaa FSB:n miestä jonka työtehtävänä oli varmistaa ettei hänen vastuualueellaan (tietty alue Venäjällä) nähdä Puolan solidaarisuusliikkeen kaltaista liikehdintää. Solidaarisuuskin alkoi teollisuuden parista lakkoiluna, mutta levisi nopeasti koko kansan vallankumousliikkeeksi. Galeottin mukaan tämä FSB:n mies arveli että vastaava olisi mahdollista myös Venäjällä ja juurisyiksi hän näki joko yksilön talouden riittävän kurjistumisen tai ruuan puutteen / ruokahuollon riittävän pitkään jatkuneet vaikeudet. Tämä FSB:n mies oli sanonut että tällaisten ongelmien kitkeminen on hyvin vaikeaa, toisin kuin perinteisen opposition kampittaminen ja tällaiset pitkälti talouden vaikeuksista johtuvat protestiliikkeet ovat usein johtajattomia mutta niillä on kansan parissa laaja kannatus. Hän oli sanonut että jos tällainen protestiliike kasvaa vallankumoukseksi, myöhemmässä vaiheessa "venäläiset päättävät, onko kyseessä vasemmistolainen vai oikeistolainen vallankumous".

Jäi epäselväksi, kuinka tuore haastattelu oli kyseessä. Oletan että vuosien takaa, kenties jotain Galeottin kirjaa varten. Silti ajankohtaista, koska tietyt asiat eivät vanhene koskaan.
 
Tällainen huhu liikkeellä, paras olla innostumatta liikaa ennenaikaisesti. Toki jos osoittautuisi että ryssä menetti yhden AWACS-koneistaan (olipa syynä mikä tahansa) niin se olisi hyvin, hyvin merkittävä tappio (näitä koneita ei ole ylenmäärin, varsinkin modernisoituja A-50U - tosin ei ole tiedossa, onko kyseessä sellainen vai modernisoimaton A-50):

A Russian A-50 AWACS Aircraft reportedly lost contact while flying over the Azov Sea near the city of Berdyansk

The circumstances surrounding the loss of contact are currently unclear



-

MUOKKAUS: MAKS:illa oli tällainen käännös:

1705266317066.png

 
Tällainen huhu liikkeellä, paras olla innostumatta liikaa ennenaikaisesti. Toki jos osoittautuisi että ryssä menetti yhden AWACS-koneistaan (olipa syynä mikä tahansa) niin se olisi hyvin, hyvin merkittävä tappio (näitä koneita ei ole ylenmäärin, varsinkin modernisoituja A-50U - tosin ei ole tiedossa, onko kyseessä sellainen vai modernisoimaton A-50):

A Russian A-50 AWACS Aircraft reportedly lost contact while flying over the Azov Sea near the city of Berdyansk

The circumstances surrounding the loss of contact are currently unclear



-

MUOKKAUS: MAKS:illa oli tällainen käännös:

Katso liite: 91436

Noissa on Wikipedian mukaan 15 hengen miehistö, joten sekin on jo iso paukku, jos noin paljon koulutettua porukkaa kuolee.

Noihin hommiin ei millään kuukauden pikakoulutuksella varmaankaan pääse...
 
Back
Top