Ukrainan konflikti/sota

Saksalaistutkija: Lännessä pitää puhua sodasta Naton ja Venäjän välillä
Länsimaiden epäröinti Ukrainan tukemisessa saattaa rohkaista Venäjää haastamaan Nato sotilaallisesti, arvioi saksalainen tutkija Fabian Hoffmann STT:lle.

Hän on huolissaan siitä, ettei sodan mahdollisuudesta puhuta lännessä enempää. Julkinen keskustelu vastaamisesta Venäjän hyökkäykseen vaikuttaisi myös lännen pelotteeseen, Hoffmann perustee.

Saksalaistutkijan mukaan Venäjä haluaa haastaa Naton ensi sijassa päättäväisyydessä, ei sotavoimassa tai alueiden valtauksessa. Tavoitteena on Naton hajaannus ja perääntyminen sekä taipuminen neuvotteluihin Venäjälle edullisilla ehdoilla, Hoffmann sanoo.

Yle seuranta
 
Laitetaan tähän ketjuun tämä lakkoasia. Tulevat suurlakot koskettavat mahdollisesti Nammon tuotantoa Suomessa. Aivan saatanan tyhmää jos tähän ei kukaan puutu korkeammalta taholta. Onneks vain parin päivän edestä mutta yhtä kaikki turhaa.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010130690.html

Lakkojen kohdistaminen ammusvalmistaja Nammoon nosti kovia syytöksiä – Liitto: Viranomaiset eivät ole huolissaan​

YLEN haastattelussa perjantaina Nammon Lapuan tehtaan johtaja Pekka Himanka sanoi, että lakoilla olisi toteutuessaan vaikutuksia myös Ukrainalle. Hänen mukaansa Nammo ei vie ammuksia suoraan Ukrainaan, vaan Puolustusvoimat ja valtio toimittavat ne.

”Voisin kyllä yhtyä siihen mielipiteeseen, ettei Nammo ole nyt oikea paikka lakoille”, hän sanoi Ylelle.

Himanka kuitenkin totesi, ettei kahden päivän lakosta ole ratkaisevaa haittaa toimituksille. Tuotantovajetta voidaan kiriä kiinni esimerkiksi ylitöillä, mutta tämä ei olisi hyvä asia jo ennestään kuormittuneille työntekijöille.



//

Satoja työkoneita toimitettiin Suomen kautta Venäjälle​

https://yle.fi/a/74-20070172

EU salli telaketjuilla varustettujen kaivinkoneiden viennin​

EU:n viides pakotepaketti huhtikuussa 2022 kielsi työkoneiden viennin Venäjälle. Miten siis on mahdollista, että Suomen tulli päästi kaivinkoneita Venäjän rajan läpi?

– On olemassa erilaisia caterpillareita. Pakotteet koskevat joitakin koneita, mutta eivät toisia, sanoo Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit.

Käy ilmi, että EU:n vientikielto koski ensin ainoastaan kumipyörillä varustettuja työkoneita. Telaketjuilla varustettuja työkoneita on saanut vapaasti viedä Venäjälle.

Telaketjuilla varustettujen työkoneiden vienti kiellettiin vasta EU:n kymmenessä pakotepaketissa helmikuussa 2023, siis vasta vuosi Venäjän hyökkäyksen jälkeen.


Kuka saatanan vatipää tuotakin pakotekohtaa on ollut laatimassa? Aivan älyvapaata..
 

Venäjällä kiehuu. Nyt on tullut niitä ryssän parempiakin pamputtajia jo videoille. Alkaa putte täristä.

Voipi olla että jossain vaiheessa Baškortostanin asukkaat haistattaa pitkät ryssälle ja päättää alkaa pitämään itse huolta omasta maastaan.

Jos näin kävisi, se tarvitsisi muitakin alueita yhtymään tähän itsenäistymiseen - muuten alue jäisi yksinään ryssän sisälle ryssän murjottavaksi.

Tähän vielä päälle kananmunakriisi, lämpö- ja sähkökriisi ja vielä putinin valinta jollain 80% kannatuksella niin se voi laukaista ryssälässä samanlaisia mielenosoituksia kuin Valko-Venäjällä nähtiin muutama vuosi sitten.

Tässä voi olla aineksia sille että Ukrainan sota loppuu paljon aiemmin kuin uskotaan - tai sitten ei.
 
Nuo bemarin raadot ja ällitällit on selkeästi sellaisia siirrettäviä baareja. Pojat ajaa, posahtaa ja jää juomaan votkaa raadon alle tai sisälle. Varmaan valtaosa FPV videoista alkaa olla jo iskuja näiden raatojen alla majoittuviin matosiin. Siinä sotii varmaan päivän tai kaksi, mutta miten tuollaista keskelle peltoa räjähtänyttä vaunua, jonka alla lymyää viisi örkkiä, huollat? Nautin näistä.

Ps tuo peurankyttäyskoppi ällitällin katolla on aika innovaatio, vai olisko oikein telaliikuteltava bajamaja?
 

Wikipediasta löytyi todella mielenkiintoinen yhteys Ukrainan ja tämän Baškortostanin ja Idel-Uralin väliltä. Laitan sen Spoileriin ettei tule bännejä perjantain kunniaksi.

Tänään alkanut mielenosoitus Baškortostanin Ufassa on omasta mielestä hyvinkin symbolinen merkitys, siellä aikoinaan 1900-luvun alku puolella tuonne suunniteltiin isompaakin "valtiota" ja sen pääkaupunkina olisi ollut juuri Ufa.

Tämän päivän mielenosoituksessa Ufassa vietiin myös kukkia Bashkortostanin kansallissankarin muistomerkille.

Tästä voi levitä vielä ajatus itsenäisestä Bashkortostanista tai vieläkin suurempaa, kuten tämän vanhan Idel-Uralin syntyminen. Ei se valkoryssä ole kovin fiksu jos käyttää näitä vähemmistökansojaan aivan koirina ja kohtelee miten haluaa, nämäkin ovat vielä muslimeja joten tuskin tuntevat sisimmässään olevansa puhtaasti ryssiä - luultavasti siellä sisuksissa on paljon vahvempi tunne omasta Bashkortostanista tai laajemminkin omasta Idel-Ural -valtiosta.

Tälläkin hetkellä Idel-Uralissa vaikuttaa itsenäisyysliikkeitä ja he hakevat kysymykseen tukea varsinkin Ukrainalta, lainaan alle pätkän wikipediasta:

Idel-Ural nykypäivänä

Free Idel-Ural -liikkeen perustajia Kiovassa 2018.
Maaliskuussa vuonna 2018 perustettiin "Free Idel-Ural" niminen liike, joka asetti tavoitteekseen suvereniteetin saavuttamisen Tatarstanille, Baškortostanille, Tšuvassialle, Udmurtialle, Marin tasavallalle ja Mordvalle. Tarkoituksena on ollut, että kyseiset tasavallat tekevät yhteistyötä, ja myös Ukraina toimisi avustajana.[4]

Liikkeen perustivat kolme Volgan alueelta kotoisin olevaa aktivistia. Heistä ensimmäinen on poliittisena vankina Venäjällä ollut tataari Rafis Kashapov, joka myöhemmin pakeni Ukrainaan. Hän on painottanut sitä, että Vladimir Putinin tultua valtaan, ei Volgan tasavaltoja ole nähty "tasavertaisina kumppaneina". Kashapov haluaa tehdä tähän muutoksen väkivallattomin keinoin, muiden valtioiden yhteistyötä hyödyntäen. Toinen liikkeen aktivisti on Aleksandr Bolkin, joka on lähtöisin Mordvasta, mutta myös sittemmin asettunut Ukrainaan. Hänen mielestään Ukraina on hyvä yhteistyökumppani tavoitteiden saavuttamisessa, pääsääntöisesti koska sillä on kokemusta itsensä ja Venäjän välisestä konfliktista. Kolmas aktivisti on Voronežin yliopistolta valmistunut Okhomason Kirdya, joka erikoistuu suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuureihin, kieliin ja historiaan. Hän on tuonut esiin sen, että kyseinen liike on jo kolmas Idel-Uralilainen yritys saavuttaa itsenäisyyttä alueensa vähemmistöille: vuoden 1918 lyhytaikaisen valtion lisäksi toisen maailmansodan jälkeen samoja tavoitteita havitteli organisaatio "Anti-Bolshevik Bloc of Nations". Kirdya kuitenkin uskoo tavoitteiden onnistumiseen heidän liikkeensa kautta, vaikka siinä voikin kestää vuosikymmeniä. Hänen mukaansa he tarvitsevat apua Volgan alueen muilta aktivisteilta, sekä ulkomailta, etenkin Ukrainalta.[4]


Tästä vielä karttakuva niin nähdään mistä puhutaan.

1705660129316.png

Siitä se lähtee jos on lähteäkseen:


Salawat Julajev

Salawat Julajev (baškiiriksi Салауат Юлай улы, Салауат Юлаев, ven. Салава́т Юла́ев; 16. kesäkuuta 1754 – 8. lokakuuta 1800) oli baškiirien kansallissankari ja runoilija, yksi Venäjän vuosien 1773–1775 talonpoikaissodan johtajista ja Jemeljan Pugatšovin taistelutoveri.

Salawat Julajev syntyi kunnanvanhimman perheeseen nykyisen Baškortostanin Salawatin piirin Tekejevon kylässä. Hänen isänsä Julai Aznalin oli osallistunut baškiirien kapinaan vuosina 1735–1740. Lokakuussa 1773 Salawat kutsuttiin taistelemaan hallituksen puolella Pugatšovia vastaan, mutta Sterlitamakin sotajoukon kanssa hän siirtyi Orenburgia piirittäneiden kapinallisten puolelle. Pugatšov antoi Salawatille everstin arvon. Baškiriassa hän keräsi 10 000 miehen armeijan, joka taisteli menestyksekkäästi Krasnoufimskin ja Kungurin seuduilla. Touko–kesäkuussa Salawat toimi yhdessä Pugatšovin joukkojen kanssa osoittautuen taitavaksi sotapäälliköksi. Hän jatkoi kapinaa vielä Pugatšovin vangitsemisen jälkeen, mutta marraskuussa 1774 jäi vangiksi Medjašin kylän luona. Salawat vietiin ensin Ufaan ja sitten Moskovaan, jossa hänet isänsä kanssa tuomittiin vuonna 1775 raipparangaistukseen ja ikuiseen pakkotyöhön Rogervikin (nykyisen Paldiskin) linnoitukseen.

Salawatin runot kehottavat kansaa taisteluun riistäjiä vastaan, ylistävät kotiseudun kauneutta ja romanttista rakkautta. Hänen teoksensa ovat säilyneet suullisena kansanperinteenä.

Salawat Julajevin mukaan on nimetty Salavatin kaupunki Baškortostanissa. Tasavallan kirjallisuuden ja taiteen valtionpalkinto kantaa hänen nimeään. Hän on suosittu kirjallisuuden ja kuvataiteen aihe.[1] Hänen hahmonsa esiintyy myös Baškortostanin vaakunassa.


EDIT. Pahoittelut, enpäs osannutkaan laittaa spoilerin sisälle.
 
Viimeksi muokattu:
Brjanskin alueen kuvernöörin mukaan öljytankit syttyivät tuleen elektronisen sodankäynnin tuhottua lentävän kohteen joka kuulostaa enemmänkin siltä että drooni osui kohteeseensa. Paikalla sammutustöissä on myös sammutusjuna.

The governor of the Bryansk region announced a fire at an oil depot after a drone attack​

BRYANSK, January 19. /TASS/. Electronic warfare (EW) equipment of the Russian Ministry of Defense suppressed an aircraft-type UAV of the Ukrainian Armed Forces in the Bryansk region; when destroyed, it dropped ammunition on an oil depot and a fire occurred.

As the governor of the region, Alexander Bogomaz, reported in his Telegram channel , this was an attempt by Ukraine to attack objects on the territory of Klintsy. In his post, the head of the region said that the release of ammunition onto the territory of the Klintsov oil depot occurred during the destruction of an air target by electronic warfare. According to Bogomaz, according to preliminary information, there were no casualties. At the same time, he noted the presence of “fire of tanks in the embankment.” 13 fire tankers were involved in eliminating the consequences of the attack, Bogomaz said, and the Ministry of Emergency Situations is working.

A fire train arrived to help extinguish the tanks, containing 120 tons of water and 5 tons of foaming agent, the Moscow Railways Telegram channel reported. The fire situation does not affect train traffic.

Earlier, the Ministry of Defense reported the destruction of a Ukrainian drone in the region at about 06:40 Moscow time.
https://tass.ru/proisshestviya/19766953
 
Tambovin ruutitehtaaseen emäryssälässä väitetysti isketty droonilla, jos osui kunnolla niin nämä vaikeuttaa sotimista ihan kunnolla.

Edit: sama kuin yllä mutta kartan kera

Tuonne on isketty tämän sivuston mukaan myös aiemmin eli viime marraskuussa, 11.11.2023. Liekö silloin osuma ollut hieman liian heikko joten nyt hoidettiin homma loppuun. Olisi mielenkiintoista tietää tämän laitoksen tuotantokapasiteetti.


Russian Gunpowder Plant in Flames After Nighttime Explosion​

Fires Neighbors Occupants elimination Russia World
An explosion and subsequent fire occurred at a gunpowder plant in the Tambov Oblast, Russian Federation.

The Russian regional department of the Ministry of Emergency Situations officially reported the incident.

A photo and video from the scene were published on the web.
 
Samaa mieltä

Suomi tekisi myös viisaasti jos aloittaisi Lappeenranta-Kotka välin kantalinnottamisen ja siitä ylös päin Saimaan kohdalla Joensuuhun asti sitten maaston mukaan vesistöihin tukeutuen päälinja ja sen etupuolelle sen mukaan mitä mahdollista on, Siitä pohjoiseen Ryssälästä tulevan tie verkoston mukaan.

Jäykkä puolustus tarvitsee vahvistettua linnoitusketjua. Ukrainan sota on osoittanut että näillä on merkitystä ja ovat edelleen kova luu purtavaksi
Siellähän se salpalinja möllöttää valmiina, estekivet on varmaan +90%:sti edelleen paikoillaan ja bunkkerit / niiden katveita suojaavat T-26 tornit, ei tarvi kuin kaivaa tst- ja yhdyshaudat kunnolla auki ja tukea uudelleen, siellä voisi varusmiehet ihan hyvin leireillä linnoitusharjoituksensa, jätetään museoksi jos ei tarvetta tule:salut: (ihan oikeasti tuosta kannattaisi Ukrainan osoittaman nykytiedon valossa ainakin osa kunnostaa tositilanteessa jonkunlaiseksi puolustuksen rungoksi/reserviksi soveltuvilta kohdin)
Kävin kesällä ohi kulkiessa ns. umpi metsikön puolella katselemassa, viimeisin sisäpuolelle betoniin maalattu PV:n "huoltoleima" oli 9.7-68, vähät puuosat on tietty kaikki lahonneet, mutta ihan nätissä kunnossa tuntui rasvatut osat edelleen olevan, tulenjohtajan laakeroitu tähystyskupolikin pyöri herkästi kuin mikä ja kk jalustan kierrekiinnitys on kirkkaalla metallilla rasvan alla edelleen:salut: Harmi kun Mustia ei voi oikein laukoa sisätiloista;) (nuohan on kaikki asemoitu siten että jo tuolloin etusektorista vanhentuneilla piiskoilla olisi päästy ampumaan vaunuja niiden kylkiin ja kk:lla ristitulta jalkaväkeen)
IMG-20240119-WA0001.jpgIMG-20240119-WA0000.jpgIMG-20240119-WA0003.jpgIMG-20240119-WA0004.jpgIMG-20240119-WA0001.jpgIMG-20240119-WA0000.jpgIMG-20240119-WA0003.jpgIMG-20240119-WA0004.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Venäjällä kiehuu. Nyt on tullut niitä ryssän parempiakin pamputtajia jo videoille. Alkaa putte täristä.

Voipi olla että jossain vaiheessa Baškortostanin asukkaat haistattaa pitkät ryssälle ja päättää alkaa pitämään itse huolta omasta maastaan.

Jos näin kävisi, se tarvitsisi muitakin alueita yhtymään tähän itsenäistymiseen - muuten alue jäisi yksinään ryssän sisälle ryssän murjottavaksi.

Tähän vielä päälle kananmunakriisi, lämpö- ja sähkökriisi ja vielä putinin valinta jollain 80% kannatuksella niin se voi laukaista ryssälässä samanlaisia mielenosoituksia kuin Valko-Venäjällä nähtiin muutama vuosi sitten.

Tässä voi olla aineksia sille että Ukrainan sota loppuu paljon aiemmin kuin uskotaan - tai sitten ei.

Budanovin synttärikakku.


GDBct-tWUAA7k9m
 
Nuo bemarin raadot ja ällitällit on selkeästi sellaisia siirrettäviä baareja. Pojat ajaa, posahtaa ja jää juomaan votkaa raadon alle tai sisälle. Varmaan valtaosa FPV videoista alkaa olla jo iskuja näiden raatojen alla majoittuviin matosiin. Siinä sotii varmaan päivän tai kaksi, mutta miten tuollaista keskelle peltoa räjähtänyttä vaunua, jonka alla lymyää viisi örkkiä, huollat? Nautin näistä.

Ps tuo peurankyttäyskoppi ällitällin katolla on aika innovaatio, vai olisko oikein telaliikuteltava bajamaja?
Niillä on semmonen ohjesääntö jota ne ei heti saa muutettua... Ei oo saatu muuttumaan sitte Talvisodan... Muistan vaan ku Vaarini kertoili juttuja Summasta... Vaari kuulu niihin töpinäjoukkueista luotuihin tankintappajiin, jotka päivisin kytti tukilinjan tuntumassa urien varsilla kasapanosten ja polttopullojen kanssa, öisin kävivät polttamassa linjojen väliin jäänneitä vaunuja... Kuulemma ryssäthän kaivo melko nopeesti asemat vaunujen alle ja sieltä tuli sitte emmalla vastaan, jos ei tarkkana ollu, päivänvalossa ei voinnu lähestyä ollenkaan... Ja tais siellä jotain tulostakin tulla, koska VR nelkku on mallia -39 ja melko korkee aliupseerille, tosin muistaakseni myönnetty helmikuun "helvetin viikkojen" jälkeen-40, mut takana on leima -39...20240119_134514.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top