Ukrainan konflikti/sota

Tämän mukaan noita CHRISTOPHE DE MARGERIE aluksia olis rakennettu 15 kpl.

Toki, mutta vain sarjan ensimmäinen alus on Sovcomflotin omistuksessa. Muita operoivat MOL, Seapeak ja Dynagas.

Loppuukos meiltä nyt kaasu vai tuleeko LNG:tä jostain muualta kuin ryssältä?

Gasumin CORAL ENERGICE hakee kaasunsa Vysotskista. Inkoon terminaaliin LNG tulee lännestä.
 
Presidentin asetuksella Ukrainan ministerikabinetti tulee kehittämään toimintasuunnitelman, jolla ukrainalaisten kansallinen identiteetti säilytetään ukrainalaisten historiallisesti asuttamilla alueilla venäjällä.
Mielestäni noi punasella merkityt alueet voisi sodan päätteeksi ottaa ryssältä pois sotakorvauksena ja rangaistuksena tämän terroristisen rikollisen sodan aloittamisesta. Ja niin, että kaikki ryssät joutais evakkoon vielä.

Jos ryssät kokee oikeudekseen lähteä murharetkille muiden maita pöllimään, ei heidän alueellinen integriteettinsä voi olla mikään koskematon pyhä lehmä, vaan tarvittaessa ryssälästä leikellään paloja irti opetuksena tuolle kansalle.
 
Uudet teknologiat Ukrainan sodassa
Ukrainan sodassa on hyödynnetty tehokkaasti uusia teknologioita: droneja, kybersodankäyntiä, ohjelmistoja ja avaruutta. Näiden uusien teknologioiden käytön, vaikutusten ja mahdollisen potentiaalin ymmärtäminen on keskeistä tulevaisuuden kansallisen puolustuksen toimivuudelle. Miten droneja on hyödynnetty Ukrainan sodassa? Missä roolissa tekoäly ja data ovat nykyisessä sodassa? Mitkä ovat sodan keskeiset opit liittyen tekniikkaan ja sen käyttöön? Entä miten taistelukenttä on muuttunut, mitä on säilynyt ja mitä tapahtuu tulevaisuudessa?

Jaksossa aiheista keskustelemassa everstiluutnantti Petteri Hemminki ja kapteeniluutnantti Lauri Vasankari Maanpuolustuskorkeakoulun sotatekniikan laitokselta. Moderaattorina tutkimuskoordinaattori Kalle Saastamoinen.


https://www.supla.fi/episode/a0a20abc-31fb-5e62-97ea-4a45353bd87d
 
putleri vetää nitroja ja tiuskii, kun joku pöljä meni Alaskan myymään vuonna 1867....


:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Vaalipöhinää. Kolmen päivän erikoinen kun on kerännyt hieman hiekkaa rattaisiin, niin jostakin täytyy edes yrittää repiä ns syitä suurelle kannatukselle, jotta ryssän kansalle pystytään vakavalla naamalla valehtelemaan kuinka sotarikollinen wannabe-tsaari saa kuin saakin 80% äänisaaliin tulevissa "vaaleissa".
 
Loppuukos meiltä nyt kaasu vai tuleeko LNG:tä jostain muualta kuin ryssältä?
Ei lopu, ryssän LNG on jotain 5-7% koko maailman LNG kaupasta ja totaalikapasiteetista vielä pienempi osa. Tuotannon ylitarjonta maailmanlaajuisesti pitää hinnat alhaalla ja happamina uusille toimijoille. Uusia laitoksia on pykännyt lähinnä putteli ja ne on vielä kuolettamatta. LNG laitoksen rikkominen varsinkin tekee hommasta ns. persnettobisnestä.
 
Mielestäni noi punasella merkityt alueet voisi sodan päätteeksi ottaa ryssältä pois sotakorvauksena ja rangaistuksena tämän terroristisen rikollisen sodan aloittamisesta. Ja niin, että kaikki ryssät joutais evakkoon vielä.

Jos ryssät kokee oikeudekseen lähteä murharetkille muiden maita pöllimään, ei heidän alueellinen integriteettinsä voi olla mikään koskematon pyhä lehmä, vaan tarvittaessa ryssälästä leikellään paloja irti opetuksena tuolle kansalle.
Noiden alueiden kohdalla asia ei ole ihan samanlainen kuin meidän luovutettujen alueidemme, koska tuolla ei tapahtunut varsinaisia etnisiä puhdistuksia slaaveihin, eikä edes Holodomor ulottunut kunnolla Venäjän SNT:n puolelle, vaan tuolla maalaisväestö siis yhä puhuu, tai ainakin vanhempi osa siitä, ihan ukrainalaisia itäslaavin murteita, siten kuin ennen luku- ja kirjoitustaidon leviämistä nuo ukrainalaisten asuinalueeksi luokiteltiin. Maaseudun natiiviasujaimisto on siis periaatteessa ukrainalaista tuolla, tosin vuosisata tehokasta Venäjän indoktrinaatiota on tietysti jättänyt jälkensä, ja oikeinkirjotus on tietysti venäläinen, ja moni ukrainaa puhuva todennäköisesti hallitsee koulun takia täydellisesti myös venäläisen kirjakielisen/moskovalaisen rekisterin.

Onhan siitäkin anekdootteja tämänkin sodan aikana kuultu, että muualta tulevat sotilaat ovat korvakuulolta ajatelleet belgorodilaisten puhuvan ukrainaa.
 
Robert Zoelick kirjoittanut näkemyksensä Venäjän jäädytettyjen varojen siirtämisestä Ukrainan käyttöön.

Kirjoituksen jakanut Konstantin Sonin (Political economist, John Dewey Distinguished Service Professor, @HarrisPolicy at @UChicago) on sitä mieltä että tässä on vahva argumentointi asian puolesta, mutta kommenteissa muutama on sitä mieltä että varojen jäädyttäminen itsessään ajaa saman asian kun taas varojen siirtäminen Ukrainalle vaatisi lisää ja painavampia perusteluja (toki twitterin ollessa kyseessä, pitää arvioida, ovatko nämä kirjoittajat ryssän tukijoita tms. eli mikään määrä argumentteja ei ole heille "riittävän painavaa"):

Robert Zoelick, a former president of the World Bank, makes a strong argument in favor of transferring frozen Russian reserves to Ukraine:

"‘If countries believe they cannot annex their neighbors without loosing access to their global reserves, that is a good thing.''


1705935417079.png

 
ryssän ulina, lämmittää aina sydäntä!


"Tyttäreni sanoo minulle: "Äiti, vaihda asunto. Tämä ei ole talo! Se on kuin kirottu!" - Podolskin asukas valittaa lämmön puuttumisesta asunnoistaan. ”Nukun… huppu päässäni, koska pääni jäätyy. Nukun kahden peiton alla. En voi pestä asunnossa, koska en voi riisuutua tässä pakkasessa”, lisää toinen paikallinen. Lämmitysongelmat alkoivat Moskovan alueella tammikuun alussa paikallisessa kattilarakennuksessa tapahtuneen onnettomuuden vuoksi, jonka ulkona alhainen lämpötila laukaisi. Kymmenet tuhannet ihmiset joutuivat nukkumaan lämpimissä vaatteissa pysyäkseen lämpimänä, kun lämpötilat putosivat alle -20 asteen. Kaksi viikkoa onnettomuuden jälkeen, huolimatta Podolskin viranomaisten lausunnoista, joiden mukaan "lämmitys- ja huonosti lämmitettyjen seisontaputkien ongelmiin puututaan välittömästi", kaupungin asukkaat jäätyvät edelleen.
 
Pietarilaisia kismittää Ukrainan droonien käyttö. Kuulemma Ukraina käyttää niitä kuin mitään sodankäynnin sääntöjä ei olisikaan.
Kuka muistaa, onko ollut kiellettyä toisessa tai ensimmäisessä maailman sodassa, nuo dronet?
mielestäni ei...
Eikä taida kieltoa löytyä muitakaan kansainvälisistä sopimuksista?

Mutta, minun luvalla voivat poksautella ryssien kohteita, mielin määrin. Katselen em. esityksiä todella mieluusti!
 
Back
Top