Ukrainan konflikti/sota

Ei edes täydellisessä maailmassa, vaan semmosessa paremmassa maailmassa olis jo eurooppa lyönny sotavermeitten tuotannon käymään isommilla kieroksilla,ammusta menis riittävästi jo ja monikansalliset joukot olis jo valmiina lähtemään. Sitte lakastais vaan porukalla ryssät vidduun Ukrainasta siihen tyyliin, että ne seuraavat 50 vuotta pyyhkis verta nenästä... Sittehän ne taask kuitenkin koittais uudestaan, mut sillon stopattais pullistelu heti riittävällä voimalla... Pysykööt karsinassaan epäihmiset.
 
Ei edes täydellisessä maailmassa, vaan semmosessa paremmassa maailmassa olis jo eurooppa lyönny sotavermeitten tuotannon käymään isommilla kieroksilla,ammusta menis riittävästi jo ja monikansalliset joukot olis jo valmiina lähtemään. Sitte lakastais vaan porukalla ryssät vidduun Ukrainasta siihen tyyliin, että ne seuraavat 50 vuotta pyyhkis verta nenästä... Sittehän ne taask kuitenkin koittais uudestaan, mut sillon stopattais pullistelu heti riittävällä voimalla... Pysykööt karsinassaan epäihmiset.
Eikä olisi tarvittu edes niitä monikansallisia joukkoja vaan nopeita päätöksiä riittävästä avusta ja sotamateriaalin tuotannosta. Olisi tullut loppupeleissä paljon halvemmaksikin.
 
Tjumenissa Siperiassa Ukrainan-sodan veteraani joutui kahdeksi päiväksi teho-osastolle palovammoista jotka tulivat kaukolämpöputken hajoamisesta.

The Russian returned from Bakhmut and fell into a pit with boiling water near his house​

A Tyumen resident was hospitalized with severe burns after falling into a pit of boiling water on the street. According to 72.ru, the emergency occurred on New Year's holidays, when a resident of the Verkhniy Bor microdistrict left his house to see off guests. The publication notes that the citizen recently returned from the Special Military Operation zone.

The victim told reporters that he went outside with his child and noticed water and steam rising above it. He decided to carry the child in his arms, and when he stepped on the place where his daughter was about to run, the ground collapsed.

“I managed to throw the girl away from the water,” said the victim. “And I kicked myself into the hole.”

According to the Special Military Operation veteran, his leg was burned so badly that when the ambulance arrived, he “screamed in pain to the doctors to cut off his leg.”

“I survived in Bakhmut only to drown in boiling water in Tyumen,” the victim added.

It is reported that the patient spent two days in intensive care and continues to be treated in hospital with burns of 1, 2 and 3 degrees. 72.ru indicates that in the same room with him lies another local resident who fell under the asphalt on January 15
https://www.mk.ru/incident/2024/01/...rovalilsya-v-yamu-s-kipyatkom-vozle-doma.html
 
Pientä uutisentynkää tuosta mainitusta iskusta Jaroslavin jalostamoon, aika kaukana Moskovan pohjoispuolella.

Mikähän se aiheutti Putlerissa sellaisen äkillisen neuvotteluhalun että Ukrainan NATO jäsenyyskään enään niin haittaisi (toki se olisi valtava piikki lihassa, mutta pienempi kuin mikä sinne nyt on hiljalleen painumassa).

 
Alkaa tilanne ns. levitä länne käsiin. Sinällään itse Ukrainassa vielä toistaiseksi homma jumissa mutta ryssän paskanlevitys alkaa tuottaa tulostaan eli jenkit sai ekat ruumiit Jordaniassa. Kyse on tuossa ihan puhtaasti siitä että sitä keppiä ei käytetä. Mukavia vain puhellaan. Tässä on ilmisesti todella vaikeaa saada sitä viestiä perille että ryssälä on ihan samantasoinen paskastani kuin Iran tai pöö-korea. Eskalaatiosta hölistään mutta kaikki aika jätetään paskastaneille järjestää se eskalaatio. Jos sitä rajaa ei paaluteta ja puolusteta niin niitä omia ruumiita alkaa tulla. No Biden sai nyt sitä ihmetellä.

Garry Kasparov kirjoitti eilen näin:

This is the lesson of the Cold War, of deterrence, that has been forgotten.

You stand up immediately against small threats so you don't have to fight bigger ones later, waiting for escalation on the enemy's terms that always comes.

-

The U.S. has largely tolerated Iranian proxy drone and rocket attacks on American bases because they hadn't killed anyone.

Now that has changed:

Three US service members killed in drone attack in Jordan, Biden says

https://www.theguardian.com/us-news/2024/jan/28/us-service-members-killed-drone-attack-jordan?CMP=share_btn_tw


-

Kommenteissa yksi muistuttaa että kylmän sodan aikana nähtiin useita tapauksia jotka eivät johtaneet suoraan toimintaan (Neuvostoliiton hyökkäys Unkariin ja Tsekkoslovakiaan mainitaan nimeltä).

Kasparov tuskin tarkoitti näitä, koska kylmän sodan aikana nähtiin myös useita pienempiä tapauksia jotka johtivat suoraan vastaiskuun (ei silti välttämättä maajoukkojen käyttöön esim. Yhdysvaltain merijalkaväen parakkien pommi-isku 1983 Libanonin Beirutissa jossa kuoli 307 ja haavoittui 150 - tämänkin jälkien sanotaan johtavan Iraniin).

Voima ja vastavoima, siitä näissä on aina kyse. Pitäisi olla valmis vastaamaan voiman käyttöön, muuten on tarjolla se nyrkkeilysäkin rooli. Toki pitäisi kyetä etukäteen kertomaan ne ns. punaiset rajaviivat, joiden ylittäminen johtaa voiman käyttöön eli yritys ennaltaehkäistä tilanne voimalla uhkaamisella. Jos vastapuoli on riittävän typerä eikä kuuntele ennakkovaroituksia, silloin pitäisi iskeä rajulla voimalla jotta asiasta ei jää epäselvyyttä ja tilanne toivottavasti kuolettuu lähtökuoppiin. Joku voisi sanoa että suuri voimankäyttö olisi lähtölaukaus suursodalle koska vihollinen olisi pakotettu vastaamaan (tai muuten alistuisivat nöyryytykselle). Näiltä voi kysyä: miten hyvin "hallittu ja kontrolloitu voimankäytön lisääminen aste kerrallaan" on toiminut Ukrainassa Venäjää vastaan? Toiminut toistaiseksi koska sota on jatkunut vasta kaksi vuotta ja ryssä ei ole päässyt vielä tavoitteisiinsa?
 
Pientä uutisentynkää tuosta mainitusta iskusta Jaroslavin jalostamoon, aika kaukana Moskovan pohjoispuolella.

Mikähän se aiheutti Putlerissa sellaisen äkillisen neuvotteluhalun että Ukrainan NATO jäsenyyskään enään niin haittaisi (toki se olisi valtava piikki lihassa, mutta pienempi kuin mikä sinne nyt on hiljalleen painumassa).

Rahat lopussa, eläkkeet uhattuina? Neuvostoliiton perintöaseet loppumassa ja uusien tekeminen maksaa liikaa ja/tai tuotantokapasiteetti ei riitä kattamaan menetyksiä?


Venäjällä katsotaan pahan päivän koittaneen ja eläkkeisiin tarkoitettua rahastoa käytetään juokseviin menoihin.

Vuoden 2023 loppuun mennessä rahasto on pienentynyt 40 miljardia dollaria kuukaudessa ja varat ovat huvenneet 148 miljardiin dollariin.
 
Erittäin mielenkiintoinen, perusteellinen ja pitkä analyysi fpv drone käytöstä sodassa. Data perustuu videomateriaaleihin (@AndrewPerpetua), joista on geolokaatio. Tilastojen valossa fpv dronejen käyttötapa eroaa ryssän ja Ukrainan kesken siten, että Ukraina ainakin julkaistuissa videoissa painottaa ajoneuvoja, ryssä taas iskuja jalkaväkeä ja linnoitettuja asemia vastaan.

Määrät ovat hurjia. Kun vielä viime kesänä fpv droneiskuja ainakin julkaistiin ihan yksittäisiä, niin nyt puhutaan jo tuhannesta iskusta kuukaudessa... molemmin puolin. Ja nämä vain dokumentoidut, ei koko totuus.

Fpv droneuhka on valtava taistelukentällä. Ukrainan ja venäjän on dokumentoitu tehneen yhteensä jo lähes 7000 fpv droneiskua. Fpv drone tai vaaniva ammus on uusi uhka taivaalta, joka oikeasti muokkaa taistelukenttää. Vastatoimien miettinen on keskeinen osa näilta suojautumiseksi, toinen on oma toiminta johon täytyy olla kappalemääräisesti paljon lennettävää sekä myös paljon henkilöstöä operoimaan niitä. Ukraina ja venäjä ovat tässä valovuoden muita armeijoita edellä.


Äxässä pitkä ketju, myös suora linkki koko analyysin sisältävälle verkkosivulle alla.

Postaan tämän myös https://maanpuolustus.net/threads/uav-ucav-lar-robotit-uutiset-ja-jutut.405/page-174 ketjuun, viekäää Ukrainan sodan ulkopuolinen keskustelu ja analyysi sinne.


 
Viimeksi muokattu:
Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta voitko koipioida koko jutun tähän? Itse en saanut sitä näkyviin?
Eli Galeevin ryhmä on selvittänyt eri lähteistä ryssän käyttämät koneet ja firmat jotka niitä valmistaa. Pitäisi siis iskeä niihin ettei varaosia tai mitään tukea/ylläpitoa noihin saataisi enää. Ja ei tietenkään myyntiä. Edit joku oli näemmä jo ehtinytkin tehdä tämän

IF Russia has been under the unprecedentedly wide sanctions for almost two years

BUT It has increased its output of missiles

THEN The sanctions have been targeted wrong all along

Now that is because the policy makers have limited understanding of how the war economy works

The astonishing inefficiency in undermining the Russian military production makes more sense, considering that the sanctions have not been based on any serious understanding of the Russian military manufacturing base, of its rationales and tradeoffs, bottlenecks and chokepoints

To target the military production, you first need to identify its bottlenecks. And to identify the bottlenecks you must understand how the production chain works, both in theory and in practice. Now the latter requires a serious OSINT investigation

And that is what we did

We have investigated:

· 4 missiles producing corporations
· 28 key production facilities
· A broad range of sources varying from the official TV propaganda to the PhD dissertations by the military industrial executives

What we found:

CNC Machines: EMCO 🇦🇹, Haas 🇺🇸, Kovosvit Mas 🇨🇿, DMG MORI 🇩🇪, Hermle 🇩🇪, GF🇨🇭, Tos Varnsdorf 🇨🇿, Skoda 🇨🇿, Hyundai 🇰🇷, Walter 🇩🇪, Schaublin🇨🇭, Index 🇩🇪, Parpas 🇮🇹, Hardinge 🇺🇸, Fanuc 🇯🇵, TDZ Turn 🇨🇿, Leadwell 🇹🇼, VDF Boehringer 🇩🇪, Doosan 🇰🇷, Heller 🇩🇪, Mazak 🇯🇵, Okuma 🇯🇵, Kitamura 🇯🇵, Hanwha 🇰🇷, Trumpf 🇩🇪, Biglia 🇮🇹, NSH 🇺🇸, Spinner 🇩🇪, Prima 🇮🇹, Anca 🇦🇺, Techni Waterjet 🇦🇺, LVD 🇧🇪, Mazak 🇯🇵, Stan 🇷🇺, DMTG 🇨🇳 + minor producers, mostly Western European & Taiwanese

CNC Controllers: Fanuc 🇯🇵, Siemens 🇩🇪, Heidenhain 🇩🇪
PLC Controllers: Siemens 🇩🇪
Measurement: Renishaw 🇬🇧, Hexagon 🇬🇧, Zeiss 🇩🇪, Bosch 🇩🇪
Tooling: Sandvik 🇸🇪, Seco 🇸🇪, Guhring 🇩🇪, Erowa🇨🇭, Walter 🇩🇪, Zoller 🇩🇪, Kyocera 🇯🇵, Tungaloy 🇯🇵, Korloy 🇰🇷 Iscar 🇮🇱, Eroglu 🇹🇷

Integrated solutions: Siemens 🇩🇪, Dassault 🇫🇷, PTC 🇺🇸, Ansys 🇺🇸

NB: Siemens is the only company in the world capable of providing the all-in-one CAD to CNC solution of the military tier, minimising the human factor at any stage of the production process

If I were to name one critical bottleneck in the Russian military manufacturing, I would choose Siemens Teamcenter. The most sophisticated enterprises in Russia including aircraft/aircraft engine/missile producers developed the overreliance on the foolproof Siemens solutions

Resurrected from the ashes of the 1990s, they had neither the Soviet craftsmanship, nor tacit knowledge, nor vocational training system. To compensate for the uneven (low) quality of their workforce and reduce variance in product they had no choice but to overrely on Siemens
 
Garry Kasparov kirjoitti eilen näin:

This is the lesson of the Cold War, of deterrence, that has been forgotten.

You stand up immediately against small threats so you don't have to fight bigger ones later, waiting for escalation on the enemy's terms that always comes.

-

The U.S. has largely tolerated Iranian proxy drone and rocket attacks on American bases because they hadn't killed anyone.

Now that has changed:

Three US service members killed in drone attack in Jordan, Biden says


https://www.theguardian.com/us-news/2024/jan/28/us-service-members-killed-drone-attack-jordan?CMP=share_btn_tw


-

Kommenteissa yksi muistuttaa että kylmän sodan aikana nähtiin useita tapauksia jotka eivät johtaneet suoraan toimintaan (Neuvostoliiton hyökkäys Unkariin ja Tsekkoslovakiaan mainitaan nimeltä).

Kasparov tuskin tarkoitti näitä, koska kylmän sodan aikana nähtiin myös useita pienempiä tapauksia jotka johtivat suoraan vastaiskuun (ei silti välttämättä maajoukkojen käyttöön esim. Yhdysvaltain merijalkaväen parakkien pommi-isku 1983 Libanonin Beirutissa jossa kuoli 307 ja haavoittui 150 - tämänkin jälkien sanotaan johtavan Iraniin).

Voima ja vastavoima, siitä näissä on aina kyse. Pitäisi olla valmis vastaamaan voiman käyttöön, muuten on tarjolla se nyrkkeilysäkin rooli. Toki pitäisi kyetä etukäteen kertomaan ne ns. punaiset rajaviivat, joiden ylittäminen johtaa voiman käyttöön eli yritys ennaltaehkäistä tilanne voimalla uhkaamisella. Jos vastapuoli on riittävän typerä eikä kuuntele ennakkovaroituksia, silloin pitäisi iskeä rajulla voimalla jotta asiasta ei jää epäselvyyttä ja tilanne toivottavasti kuolettuu lähtökuoppiin. Joku voisi sanoa että suuri voimankäyttö olisi lähtölaukaus suursodalle koska vihollinen olisi pakotettu vastaamaan (tai muuten alistuisivat nöyryytykselle). Näiltä voi kysyä: miten hyvin "hallittu ja kontrolloitu voimankäytön lisääminen aste kerrallaan" on toiminut Ukrainassa Venäjää vastaan? Toiminut toistaiseksi koska sota on jatkunut vasta kaksi vuotta ja ryssä ei ole päässyt vielä tavoitteisiinsa?
Tässäkin pitää muistaa, että Ukrainalaisia kuolee joka päivä... Lisää siinä sitte aste kerrallaan, ku tarvis olis nyt, että saatais verikarkelot taputeltua mahdollisimman äkkiä, ettei vainaita tulis ihan mahdottomia määriä....
 
Pientä uutisentynkää tuosta mainitusta iskusta Jaroslavin jalostamoon, aika kaukana Moskovan pohjoispuolella.

Mikähän se aiheutti Putlerissa sellaisen äkillisen neuvotteluhalun että Ukrainan NATO jäsenyyskään enään niin haittaisi (toki se olisi valtava piikki lihassa, mutta pienempi kuin mikä sinne nyt on hiljalleen painumassa).


Tässä ainakin yksi drone Yaroslavin jalostamolla:

An unidentified drone seen after crashing at the Slavneft-YANOS hydrocracking unit in Yaroslavl, Russia, which is about 450-miles (750km) NE of the Ukrainian boarder.

1706525626229.png

1706525645381.png

 
Hienommasta päästä selitys, kun syntejä kysytään:

"... Nämä kysymykset perustuvat tietoihin, joita teillä väitetysti on, mutta joita teillä ei pitäisi olla, Zdanoka vastasi sähköpostilla.
Europarlamentaarikko ei sinänsä kiistänyt, etteivätkö vuodetut sähköpostit olisi aitoja... "

 
Twiitit löytyy linkin takaa purettuna luettavammaksi. Check out this thread at Thread Reader App. https://threadreaderapp.com/thread/1751679332609675762.html

Ja Twitter-tunnusten tekokaan ei maksa mitään.

Se on muuten kiva tapa, että twiitin sisällön kopioi tekstikenttään silloin, kun koko twiitti ei näy. Tai ainakin sen näkymättömiin jäävän loppuosan, niin kuin moni on jo alkanut tehdä. Ei tarvitse välttämättä avata koko twiittiä.

Jos on ketjullinen twiittejä, kaiken kopioiminen ei tietysti ole järkevää/mahdollista. Silloin ei ole kohtuutonta twiitistä kiinnostuneille avata Twitteriin ja lukea sieltä. Threadreader, mikä ettei jos haluaa käyttää, mutta se ei aina toimi kunnolla, tai ei ainakaan ennen toiminut aina.
 
Tässä ainakin yksi drone Yaroslavin jalostamolla:

An unidentified drone seen after crashing at the Slavneft-YANOS hydrocracking unit in Yaroslavl, Russia, which is about 450-miles (750km) NE of the Ukrainian boarder.

Katso liite: 92381

Katso liite: 92382

Nätisti on laskeutunut, ei irtosirpaleita tai maahaosumisen jälkeä missään. Ihan kuin olisi tuohon käsin nostettu kuorma-autosta jonka jäljetkin loppuu juuri tuohon dronen eteen. Mutta tottahan tämän kuvan pitää olla, ryssä ei koskaan lavasta eikä valehtele. Muutenkin tulee juuri sopivasti tälläinen ryssän IT:n voitto, se kun on epäonnistunut viimeaikoina aina.
 
Viimeksi muokattu:
Nätisti on laskeutunut, ei irtosirpaleita tai maahaosumisen jälkeä missään. Ihan kuin olisi tuohon käsin nostettu kuorma-autosta josnka jäljetkin loppuu juuri tuohon dronen eteen. Mutta tottahan tämän kuvan pitää olla, ryssä ei koskaan lavasta eikä valehtele. Muutenkin tulee juuri sopivasti tälläinen ryssän IT:n voitto, se kun on epäonnistunut viimeaikoina aina.
Nyt kun kuvaa katsoi uudelleen, niin kieltämättä on aika väärennetyn näköinen! Lennokista varmaan löytyy Azovin tunnukset ja ehkä jopa Mein Kampf?
 
Naryshkinkin sanonu, että ei ole mitään puoliväliä, vaan Ukraina pitää tuhota.

It's amazing how high-ranking Russians are already talking about their victory, even though nobody knows what this “victory” would be. They seem to be “halfway” now. Russian spy chief Naryshkin replied to a question: “what fate can await Ukraine”? “It seems to me that the fate of Ukraine, as it now exists, of this Ukrainian regime, its fate is very sad. Russia does not stop halfway.” he said. This week he also said, in an interview with RIA Novosti news agency, that the West plans to destabilise Russia and stage a revolution in the country."The Westerners ... almost openly promise us a revolution and the overthrow of a legitimately elected government. They will fail in implementing their promises," he said.He added that the West is bound to resort to provocations. The probability of conducting all kinds of provocations is very high. I would like to point out that the impact of such provocations and their duration is very short-lived, especially since [today], any secret information, including lies, becomes evident very quickly," Naryshkin said.The Russian spy also expressed regret over some Russian citizens ruining their lives by committing crimes so that "some Western officials could report on the results of their work."
 
Brittien MoD:n tuorein tilannekatsaus:

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 29 January 2024.

Find out more about Defence Intelligence's use of language:

https://ow.ly/IA1F50Qva4t


1706527759692.png


-

Nämä perustuvat valtaosaksi julkisiin lähteisiin, joten eivät yleensä tuo sinänsä "uutta ja ihmeellistä".

Silti tässä puhutaan samasta mistä tässä ketjussa oli juttua eilen eli ryssän kaluston aktivoinnista. Tässä arvioidaan että kyky olisi "vähintään 100 kpl panssarivaunuja per kuukausi" ja käytetään ilmaisua "generate" minkä tulkitsen tarkoittavan "uustuotanto + varastoista aktivointi + taistelukentältä palanneiden vaurioituneiden peruskorjaus". Toisaalta arviota pehmentää sana "probably" eli todennäköisesti.

Joka tapauksessa tällainen arvio tarkoittaisi keskiarvoisesti 1 200 kpl panssarivaunuja per vuosi mikä on vähemmän kuin ryssän väittämä reilut 1 500 kpl vuonna 2023.

Lisäksi MoD tilannekatsauksessa arvioidaan että ryssä olisi menettänyt "suunnilleen 2 600 kpl panssarivaunuja ja 4 900 kpl toisia panssaroituja taisteluajoneuvoja aikavälillä 24.2.2022 - 25.1.2024 (eli 23 kuukauden aikana)". HUOM: Oryxin päivän numero panssarivaunujen osalta on 2 666 kpl joista 229 kpl "hylättyjä" - osa ei laske näitä vaan ainoastaan "tuhotut" ja "kaapatut", koska "hylätty" ei välttämättä tarkoita vaunun menetystä (se on voinut päätyä kummalle tahansa, data ei kerro tätä varmuudella). LÄHDE

HUOM: Oryxin "tämän päivän numero" sisältää tietysti myös tammikuun 2024 eli on suurempi kuin pelkästään "kalenterivuosi 2022 + kalenterivuosi 2023".

Lisäksi arvioivat että tappiot vuonna 2023 olisivat olleet 40% pienemmät kuin vuonna 2022, johtuen taistelukentän tilanteen vakiintumisesta ja asemasodankäynnistä.

-

MUOKKAUS: en ole pitänyt kirjaa Oryxin datasta siten että olisi vanhoja taulukoita tallessa, mutta 18.12.2023 Venäjän todennetuiksi tappioiksi kerrottiin 1 579 kpl. LÄHDE

Ei liene liioiteltu arvioida että kalenterivuoden 2022 lopussa tappiot olivat "noin 1 600 kpl" (Oryxin mukaan), tai ainakin voitaneen pyöristää numero tuollaiseksi koska brittien MoD tilannekatsauskin käyttää erilaisia pehmentäviä termejä.

JOS oletetaan että heidän numeronsa ovat suoraan Oryxin numeroita niin tämän perusteella panssarivaunujen tappiot olisivat olleet noin 1 600 kpl kalenterivuonna 2022 ja noin 1 000 kpl kalenterivuonna 2023.

Hyvä muistaa että sotaa käytiin kalenterivuonna 2022 hieman reilun 10 kuukauden ajan kun taas vuonna 2023 taisteltiin koko vuosi eli 12 kuukautta.
 
Viimeksi muokattu:
Hienommasta päästä selitys, kun syntejä kysytään:

"... Nämä kysymykset perustuvat tietoihin, joita teillä väitetysti on, mutta joita teillä ei pitäisi olla, Zdanoka vastasi sähköpostilla.
Europarlamentaarikko ei sinänsä kiistänyt, etteivätkö vuodetut sähköpostit olisi aitoja... "


Samasta aiheesta lisää artikkelin ja pitkähkön twitter-ketjun muodossa (en lainaa tähän ketjuun, koska menee aavistuksen ohi aiheen mutta suosittelen tutustumaan, hyvä että nämä jäävät kiinni yksi kerrallaan):

Exclusive: Tatjana Zdanoka, a Latvian member of the European Parliament, has been an agent of Russian intelligence for at least twenty years, @the_ins_ru can reveal, based on emails we obtained between Zdanoka and two of her FSB handlers.

https://theins.press/en/politics/268694

 
Back
Top