Ukrainan konflikti/sota

Kyllä. Myös Hamasin sinänsä kauankin suunnitellun massiivisen terrorioperaation käynnistäminen lokakuussa viittaa koordinoituihin toimiin muiden muassa Teheranin kanssa. Israel käyttää Yhdysvaltain varastoja.

Hyvässä seurassa on osa kongressin väestä.

Turkki ja Unkari ovat myös aivan erityisen vaikuttamisen kohteina.

Sen sijaan Eurooppa on kansallisvaltioiden rypäs. Tämän vuoksi vaikuttamista esimerkiksi netissä on tehty kaikkea ulko- ja turvallisuuspolittista yhtenäisyyttä vastaan vuosikaudet.
Republikaani on varsinainen "siltarumpupoliitikko" , oma vaalipiiri jne. Ja perus jenkki jolle ilmeisesti naapuriosavaltio on "ulkomaa" , revi siitä sitten..
 
2 konetta?


GGsNUECWAAAyiVx
 
Viimeksi muokattu:
Azovilaisten raidi linjojen taakse. Edit linkki
Ihanaa settiä 🥰 hyvin näkee mikä on ero kuluttaja ja mil puolen NVG tai FLIR vehkeissä. Tuo kranaattia hiplaava örkki esim, paskoilla laitteilla olisi vaan ammuttu örkki ja painettu sisään. Nyt laitteen erottelukyky riitti, että näki irtoavan sokan. Tuo ensimmäinen kankaan takaa kurkkaava örkki alleviivasi kivasti tuota, että vain toinen osapuoli näki pimeässä mitään.

Ihana video kermakaikkisesti 🤩
 
Täytyy hämmästellä sitä tappiomielialaa mitä tänne aina ilmestyy kun sota vähän muuttaa muotoaan, Puola jyrättiin toisen maailmasodan alussa ja Englannin armeija ajettiin Dunkerquesta mereen, mutta ei se heidän taistelutahtoaan murentanut, entistä päättäväisemmin iskivät päälle sitten kun siihen oli mahdollisuus ja voimaa kerättynä, voimasuhteissa tapahtuu aina muutoksia ja se täytyy hyväksyä. Täällä kuitenkin heti ollaan ranteet auki luovuttamassa ja (tietoisesti toki) sormella osoittelemassa missä vika milloinkin olisi. Pitkässä sodassa aloitteet siirtyvät puolelta toiselle ja voimasuhteita alueellisesti muutetaan aivan tietoisesti kun jotain ratkaisua haetaan.

Sehän on ollut jo pitempään tiedossa, että ryssien on nyt tämän vuoden aikana yritettävä, laitettava kaikki peliin mitä löytyy ja todennäköisesti kannattaa yrittää mieluummin vuoden ensimmäisellä puoliskolla kuin jälkimmäisellä liittyen moneen muuttujaan. Ukrainan on siihen mukauduttava omalta osaltaan ja koko sodan ajan on ollut selvää, että turvautuen jäykkään puolustukseen kykenee aiheuttamaan suuria tappioita hyökkäjälle, mutta samaan aikaan omat tappiotkin ovat suuret, koska tykistö ja ilmaiskut kyllä ajan kanssa osuvat kohdilleen niihin linnoitteisiinkin. Hajautettu ja tilanteen mukaan joustava puolustus vaikeuttaa ilma-aselajin sekä tykistön toimintaa ja vähentää tappioita omalla puolella, kiväärimiehen kyllä pysäyttää aseella, kranaatilla tai droonilla, mutta lentopommia ei pysäytä mikään.

Avdiivkan puolustus ei lähtökohtaisestikaan ollut kovin kestävällä pohjalla sen suhteen, että ryssillä oli sillä alueella merkittäviä etuja mitä heillä ei oikein muualla ole. Siinä nimittäin on asuttu suurkaupunki vieressä, jonne venäläiset ovat kyenneet piilottamaan huoltonsa, Elson, kranaatinheittimet sekä tykistöä ja droonien operaattorit ja hyökkäävien joukkojen ryhmitystasa on rakennetulla alueella. Ukraina ei voi ampua kaupunkiin, koska siellä on heidän omaa siviiliväestöä. Muutamia iskuja drooneilla ja GLMRS on tehty mm. silloin kun ryssien droonitiimi ilmoitti omat koordinaattinsa pikaviestimissä, mutta ei niillä isoa kuvaa muuteta sen suhteen, että kaupungista asuttujen kerrostalojen välistä tykillä ammuttaessa on vastatykistötoiminnan uhka paljon pienempi. Lisäksi hyökkäys oli mahdollista suorittaa kolmelta suunnalta ja jo alun alkean lyhyiltä etäisyyksiltä etenkin eteläisellä puolella. Yksi merkittävimmistä eduista oli myös Donetskiin tulevan rautatien käyttömahdollisuus logistiikan tukemiseksi.

Hyvin paljon oli puolustajilla droonien varassa etenkin kun raskaan kaluston vieminen pussin perälle olisi ollut järjetöntä.

Ja mitä tulee muihin alueisiin, joissa ryssät nyt kokeilevat niin maltettaisiin odottaa edes 48-72 tuntia, että saako hyökkäys mitään jalansijaa vai hyytyykö +50 % mies- ja kalustotappioiden jälkeen paikoilleen. Tuossa ajassa Ukraina kykenee siirtämään painopisteen suunnalle vahvistuksia, ohjamaan sinne enemmän drooneja sekä epäsuoraa tulta ja koordinoimaan puolustusta laajemminkin.

Ei tuo eilinen Zaporitsian alueen puskukaan kovin puistokävelyltä ryssille näyttänyt.


Edistystä tosin tapahtuu vain Wagnerien tapaan taistellen ja silti se vaatii, että ryssät laittavat parhaita joukkojaan sinne kärkeen kuten Avdiivkassa erikoisjoukkoja käytettiin jalkaväkenä, se kuvastaa kuinka paljon siihen panostettiin ja hyötynä on rauniokaupunki täynnä mätäneviä ruumiita.

Jotta samaa voisi toistaa laajemmin eikä vain avaimenreiästä tarkastellen ajattele, että ryssät edistävät useammassa pisteessä samalla menetelmällä tilannettaan niin se vaatisi paljon enemmän tykistön ammuksia ja heilläkin on määrät laskevalla käyrällä. Ilmaiskuihin löytyy lääke etenkin jos samalla alueella yrittävät pidempään saada tulosta. Huollon järjestäminen muilla alueilla on iso kysymysmerkki eikä se puskeminen montaa päivää jatku, mikäli sinne ei tule massiivisesti uutta miestä, rautaa ja kalustoa menetettyjen tilalle.

Ja kyllä se laajempi asevoimiin mobilisaatio tulee kun se tarvitaan, kaiketi ne itse siellä sen parhaiten tietävät mihin nykyiset voimat riittävät ja mihin ei.

Kuitenkin se armeija joka pysäytti ryssien rynnistyksen 2022 oli vain kolmasosa nykyisestä ja huonommin varustettu.

 
Viimeksi muokattu:
Onko Avdiivkasta väkisin kiinni pitämiseen, ryssän joukkojen syömisen lisäksi, ainoa syy toivo Donetskin takaisinvaltauksesta? Koska siellä ollaan yhä lähellä Donetsk Cityä ja toimisi porttina. Vai?
Tästä on myös huhuja, että Zelenskyillä olisi pakkomielle pitää kiinni Avdiivkasta samoin kuin Bahmutista aiemmin ja olisi kieltänyt vetäytymisen. Ja että tämä olisi myös ollut syy asevoimien komentajan vaihtamiseen (kun edellinen olisi halunnut vetäytyä joukkojen säästämiseksi). Toivottavasti ei pidä paikkaansa, koska siitä ei koskaan seuraa hyvää, kun poliittinen johtaja alkaa antaa operatiivisia käskyjä (vertaa Hitler vs komentajansa)
 
V*ttu mitä kieroutunutta logiikkaa. Länsi ei anna todella pitkän matkan aseistusta Ukrainalle, koska eskalaation pelko. Ryssä sen sijaan saa ampua ihan niin paljon kuin huvittaa Ukrainan kaupunkeja ja siviilikohteita risteilyohjuksilla ja ballistisilla ohjuksilla.:mad:
Onhan se nyt jo ollut selvää kauan, että Länsi ei halua Ukrainan voittavan, koska pelkäävät Venäjän sisäistä romahtamista. Sen sijaan tavoitteena näyttää olevan nykyisten rintamalinjojen jäädyttäminen ja rauhansopimus niille sijoille. Tämä vain ei toimi, koska Putin haluaa valloittaa koko Ukrainan. Tämä toimisi vain, jos rauhansopimukseen kuuluisi osana Ukrainan NATO-jäsenyys, mutta saatte nähdä, että näin ei tule käymään
 
Puola jyrättiin toisen maailmasodan alussa ja Englannin armeija ajettiin Dunkerquesta mereen, mutta ei se heidän taistelutahtoaan murentanut, entistä päättäväisemmin iskivät päälle sitten kun siihen oli mahdollisuus ja voimaa kerättynä,
Englanti kuitenkin menetti imperiuminsa ja valta-asemansa, ja Puolalle se vasta huonosti kävi: Se on oikein malliesimerkki suurvaltojen kyynisestä valtapelistä.
 
Miehet vähenee mutta mitä ilmeisimmin ryssä on saanut rekrytointi-pikakoulutus-pikakuolema prosessin pyörimään niin että sitä tappiota saakin tulla. Vanha sanonta että musiikkaa riittä pitää edelleen paikkansa vaikka tuo mylly pyörisi vain muutaman kuukauden.

Tässä vaiheessa ei tarvinne epäillä enää yhtään esim. tiettyjen USA:n rebublikaanien yhteyksiä lilliputteliin, ajoitus on ihan täydellinen.
Musikkaa riittää koska maata hallitseva eliitti ei tarvitse väestöä oikeastaan mihinkään muuhun kuin tykinruoaksi. Luonnonvaroilla rahastamiseen riittää aika pieni porukka, muut on ylijäämää.
 
Joku juttu tässä on pakko taustalla olla... Tää juttu olis taputeltu jo 2014, jos tahtoa olis....Nyt vaan annetaan veren virrata ja heitellään sen verran halkoja pesään, ettei tuli pääse sammumaan.... On taa viddu kanssa.
 
Joku juttu tässä on pakko taustalla olla... Tää juttu olis taputeltu jo 2014, jos tahtoa olis....Nyt vaan annetaan veren virrata ja heitellään sen verran halkoja pesään, ettei tuli pääse sammumaan.... On taa viddu kanssa.
Demokraattinen hitaus, totaalinen valmistautumisen puute, olemattomat asevarastot EU mailla ja erinäisten poliitikkojen status-quo ajattelumalli. Tähän päälle sitten nykyaikaisen lentoaseen high-tech taso jonka käyttöönotto lasketaan jopa vuosikymmenssä. Unohdetaan täysin että vastustaja perustuu totaaliseen paskavyöryyn: paskaa mutta niin paljon että vastustaja hukkuu siihen.

Palaa mieleen kesältä keskustelu erään toisen makkaranpaistajan kanssa että kun lähtee tulppaamaan ryssän tuloa niin pääpuskulle pitää saada sellainen 10000 parempaa ryssää päivässä ja viikkosaldo pitää olla koko rintamalla lähempänä neljännesmiljoona. Ei tuollainen paskavyöry muuten pysähdy. Tälläiseen ei länneltä löydy kuin mattopommitukset ja se vaatii ilmaherruuden. Mitään muuta ei ole tarjolla, niin voi katsoa ihan suoraan läntiseen sotilasasiantuntemukseen että mitä *elvettiä. Menetetty vuosikymmen-pari noin suoraan sanottuna. Jollain 1000 täsmäpommilla saa saman aikaan kuin heittelemällä paskakaivoon pikkukivä, paskan pinta väin vähän loiskahtaa mutta pysyy muuten paikoillaan.
 
Eiköhän kyse ole enemmänkin usean asian summasta. Toki nää meidän tulkinnat on täysiä arvauksia kaikilta ja mä nyt vaan suollan omaa tajunnanvirtaa..

1 ryssää halutaan heikentää sotilaallisesti mahdollisimman paljon, jos se tehtäisiin nopeasti niin edelleen sitä rautaa jäisi varastoon seuraavaan settiin, riippumatta kuka tota paskaa johtaa. Jos niitä varastoja saadaan tuhottua rintamalle nyt, niitä ei tarvitse tuhota myöhemmin. ryssä saa toki tehtyä varmasti uusia tilalle, mutta tuotantovauhti on pieni ja se syö sitä rahaa mitä pitäisi jakaa pajareille.

2 Jos ryssä lyödään niin että se romahtaa sisäisesti ja se ei todellakaan jakaannu mihinkään staneihin vaan on edelleen yksi iso ryssä. Se romahtaminen ei todellakaan välttämättä tarkoita yhtään mitään parempaa. Se että haikaillaan jopa lehdistössä demokraattista yms settiä osoittaa vain täyttä ymmärtämättömyyttä ryssän perimmäisestä luoneesta. Heidän tapa toimia ja ajatella on vuosisatoja vanha ja ei ne edes halua muuttaa sitä, koska silloin joutuisi ottamaan liikaa vastuuta itsestään (lue: syödään kaalia ja paskannetaan keittiöön, kuhan joku kertoo mitä pitää tehdä eli ollaan "epäpoliittisia").

3. Euroopalla ei vaan ole sitä murkulaa antaa enempää, koska kaikki on perustunut rauhaan ja rakkauteen, se rokki jäi sinne menneille vuosikymmenille. EU ulkopuolelta ostojen tyrmääminen (Ranska,malta ja kypros?) on yhden asemyyjän ja kahden vahvasti ryssän vaikuttamisen alla olevan valtion käsialaa. Ranska varmasti haluaisi enemmin itse myydä ja rahastaa, mutta kun ne pitäisi antaa niin onkin hankalaa. Saksa on/oli melkoinen höpönassu ja kaukana on ne ajat kun niillä oli munat (heistä mulla on ihan henkilökohtasia kokemuksia 2000 luvun alusta opiskeluajoilta, kun kauhistelivat että suomessa pitää "kaikkien" opetella sotimaan ja ampumaan. Ja nyt ne kaverit on kuitenkin +40v ja ajatusmaailma edelleen sama). Se että EU tasolla ei haluta sitoa koronarahaston kaltaista ja kokoista summaa raudan tuotantoon on jopa hämmentävää.

4. Homma on nyt kestänyt jo 10 vuotta, kiivain vaihe 2 vuotta. Vasta nyt alkaa ihmisille avautua että ryssä käyttää määrää enemmän kuin laatua. Se voi lähettää sitä musikkaa sinne juoksemaan vaikka doupattuna ja ei ne pysähdy jos niitä ei ammuta. Lännen "pelikirjaan" se ei sovi ja oma toimintamalli on/oli sidottu liikaa asioihin joita ukraina ei vaan voi toteuttaa (oman kaluston puutteiden takia), mutta et sä niillä täsmäpommeilla sitä musikka-aaltoa pysäytä , siihen tarvitaan sitä rautaa ihan saatanasti.

5. Tämä kun on ohi niin 50 vuotta ja homma alkaa uudelleen. Ei ole olemassa mitään todellista mahdollisuutta että ryssältä kiellettäisiin armeija (saati että sitä joku pääsisi vahtimaan) ja koska sitä ei voida tehdä nii paska lentää tuulettimeen taas viimeistään tän sadan lopussa. ryssän ajatusmaailma ei muutu siitä "suurvenäläisestä" mallista mihinkään, nyt kouluissa on oikein buusti päällä kasvattaa uutta musikkaa nationalistiksi. Nämä "kullannuput" kun sitä nyt opettelevat seuraavan 10 vuotta niin sieltä on ekat patriootit aikuisia 2035 aikoihin ja valmiina kuolemaan aatteen takia.
 
Onko rysyjen hävittäjät noin susipas*oja vai onko lentäjät susipas*oja vai eikö tuossa tilanteessa ole mitään tehtävissä kun ohjus lähtee perään. :D
On ja on! Vastaanottavassa päässä on kuitenkin länsimaiden aivan huipputason ilmatorjuntaa, mm. Iris-T -järjestelmät, joita edes Saksa ei ole vielä saanut sotavarusteeksi. Venäjän lentävä kalusto on vähän pimpattua neukkuperua ja hyvinkin alkaa olla 30+ vuoden teknologinen kuilu idän ja lännen välillä. Lisäksi Venäjän lentäjien keskimääräinen koulutustaso on ilmeisesti todella matala.
 
Tästä on myös huhuja, että Zelenskyillä olisi pakkomielle pitää kiinni Avdiivkasta samoin kuin Bahmutista aiemmin ja olisi kieltänyt vetäytymisen. Ja että tämä olisi myös ollut syy asevoimien komentajan vaihtamiseen (kun edellinen olisi halunnut vetäytyä joukkojen säästämiseksi). Toivottavasti ei pidä paikkaansa, koska siitä ei koskaan seuraa hyvää, kun poliittinen johtaja alkaa antaa operatiivisia käskyjä (vertaa Hitler vs komentajansa)
Just, tuliko huhu patrik lancasterin äxästä vai suoraan tiltulta.. nuo bahmutin huhut oli aivan suoraan ryssän pelikirjasta, kun yrittivät saada viimeiset häntäpään ukot karkuutettua ilman tappelua.. no historia todistaa jo nyt, että bahmutin ja avdiivkan pito ryssän surmana oli kannattavaa, antaa zelenski huhujen velloa ihan rauhassa..
 
Ukrainaa pari vuotta satelliitilla livenä seuranneena esitän kysymyksen: Onko mitään järkepohjaista syytä miksi ukraina ei ole mobilisoinut rakennusalaa puolustusrakennelmien tekemiseen?

19.1. oli uutinen, jotta Ukraina on allokoinut €500M linnoittamiseen. Eiköhän tuossa rakennusalaa tule mobilisoitua "to attract additional resources that are not currently used". Aika myöhään päätös toki tehty, vasta kk sitten. Vaikka asemasota on jatkunut jo tovin ja Ukrainan suhteellisen voiman heikentymisriskit olleet nähtävillä.


The Cabinet of Ministers has allocated UAH 17.5 billion for the construction of engineering and fortification structures.​
Prime Minister Denys Shmyhal said this during a government meeting, Ukrinform reported.​
"We continue to strengthen our defense capabilities. Today, we have allocated a record amount of money for the construction of defense borders. We are talking about UAH 17.5 billion, which will be used to build engineering and fortification structures, relevant equipment, and a system of non-explosive barriers," the Prime Minister said.​
According to Shmyhal, the funds will be allocated to specialized departments and regional state administrations.​
As reported, the Ministry of Defense uses a new approach to building fortifications, which will allow it to attract additional resources that are not currently used.​
Earlier, to strengthen Ukraine's defense capabilities, the Cabinet of Ministers allocated an additional UAH 2.5 billion for the engineering and fortification construction.​
 
Back
Top