Ukrainan konflikti/sota

Zelensky sanoi puheessaan, että tilanne rintamalla on vaikea, koska ryssä yrittää useasta kohdasta läpi ja on kerännyt mobilisoimiaan joukkoja linjalle, saadakseen aikaan ylivoimia.

No, niin no.
Pistää miettimään kenen töppäys on ettei puollustusta ole parannettu vaikka on tiedetty että hyökkäys tulee kun joukkoja keskitetty ja miksi ei peltoja ole miinoitettu...
 
Pistää miettimään kenen töppäys on ettei puollustusta ole parannettu vaikka on tiedetty että hyökkäys tulee kun joukkoja keskitetty ja miksi ei peltoja ole miinoitettu...
Advinka ei ainakaan tainnut olla mikään perinteinen peltosoiro taistelu (kaupungissa/rauniossa taistellessa miesmassat ovat eduksi), muualta ei ymmärtääkseni ole ainakaan vielä tultu ns. läpi.
Pussitus uhan alaiseen rauniokaupunkiin ei kannattane lapata lisää ukkoja kuolemaan :unsure:

edit: Loistavaa on se jos tässä ratkaisijoiksi osoittaununeita ilmapommituksia päästiin rokottomaan useimpien ensilinjan koneiden pudotuksina, kiinnostaisi tietää mikä on ollut tarkkuus mihin ryssä ilmasta maahan toiminnassa on rintamalla nyt kyennyt? :unsure:
 
Viimeksi muokattu:
Pistää miettimään kenen töppäys on ettei puollustusta ole parannettu vaikka on tiedetty että hyökkäys tulee kun joukkoja keskitetty ja miksi ei peltoja ole miinoitettu...
Kyllä siellä Ukrainan sotilasjohdossa tämä hyvin tiedettiin, ei töpätty.... Jos ei kertakaikkiaan ole mistä ottaa miinaa ja ukkoa, niin näin siinä käy... Vaikka kunka tiedettäisiin mitä pitäis tehdä, jos tauhkaa olis....
 
Tässä toistuu sama kuin aikasemmin sodan analyyseissä, käytetään edellistä onnistumista pohjana sille mitä tapahtuu seuraavaksi:

- Kun Ukraina sai Harkovan ja Kupianskin vallattua takaisin, kuviteltiin, että seuraavaksi Ukraina ajaa ne helposti pois myös etelä Ukrainsta aina Krimille saakka. Näin ei käynyt.

- Kun ryssä nyt sai Avdiivkan ja puskee päälle, kuvitellaan että se pystyisi jatkamaan tuota aina uudeksi Dneprin taisteluksi asti. Tuskin käy näinkään.

Todennäköisempää on, että tilanne jumittaa, kuten se on tehnyt tähänkin asti.

Zelensky ei ole kuulostanut lopen pelästyneeltä vielä, eli siis siltä, että tykistön tarvike olisi oikeasti loppu. Vaikka on peloteltu sanoilla "vain kaksi tykin ammusta jälellä" tuosta Avdiivkan taistelusta. Toistaiseksi Ukraina on onnistunut esittämään panikoitua kun on tarvinnut, että saa tarpeeksi lisää materiaalia. Tällä hetkellä Zelenskystä ei näy paniikkia ulos, joten en usko, että varastot vielä olisivat tyhjät.
 
Tuosta ei kai ihan viimeistä sanaa ole vielä sanottu että onko se kuollut vai onko vain ryssän fantasiaa.
Mutta joka tapauksessa ei olisi ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään mies joka pääsee hengestään naisen kaipuun vuoksi...:rolleyes:
Jos huumori sallitaan, nainen kyllä tappaa miehen aina, hitaasti ja varmasti, pitkässä juoksussa.
 
Suomelta Ukrainalle 9 miljoonaa
Suomi tukee Ukrainan siviilejä yhdeksällä miljoonalla eurolla.

Ulkoministeriö julkaisi alkuvuoden päätöksensä siitä, miten humanitaarinen apu jaetaan kriisialueille. Ukraina on suurin maa- ja aluekohtaista tukea saava taho.

Ulkoministeriö myöntää maa- ja aluekohtaista humanitaarista tukea Ukrainalle yhteensä yhdeksän miljoonaa euroa. Apu kanavoidaan YK:n humanitaarisen avun koordinaatiotoimiston OCHAn, Maailman ruokaohjelma WFP:n sekä Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ICRC:n kautta.

Ukrainalle myönnettävät rahat ovat osa Tuki Ukrainalle –budjettimomentin määrärahoja.

– Rahoituspäätöksissä korostuu elämää pelastava kiireellinen hätäapu, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps) sanoo ulkoministeriön tiedotteessa.
 
Ryssäbloggareiden kina "Murzin" kirjoituksen jälkeen on jatkunut. Tässä joku ryssäkommentaari, jonka mukaan Ukraina vetäytyi minimaalisin tappion Avdiivkasta ja hänen mukaansa Ukrainalla olisi vahvat seuraavat puolustuslinjat. Ei tule olemaan helppoa edetä kun Avdiivka saatiin vain selkä vaaleja vasten.

Tiedä sitten mikä on totuus. Kuten jo mainitsin tänään, en odota ryssän pystyvän kummoisiin etenemisiin. Avdiivkan hivutus perustui vain ja ainoastaan Donetskin suurkaupungin tarjoamaan läheiseen kaupunki-infraan. Syvemmälle mennessä tuommoista ei ole olemassa. Voisi ehkä verrata SD-Lysyn kulminaatioon, Siverskin murtuminen näytti vain päivien kysymykseltä mutta siihen paikoilleen ryssä jäi.

 
Mistä tämä tappiomieliala ja ryssän joukkojen läpimurrosta höpisu johtuu? Käsittäneekseni mitään hyökkäyssotaa ei ole käynnissä?
Eipä nämä tunteiden aaltoilut mihinkään sen kummempaan perustu, kuin Käihkön ja sen lihavahkon kivääritestaajan analyyseihin is.fissä. Tätä samaa se on ollut alusta asti, ei kannata harmistua tai ruutia polttaa.
 

Harhaisen houruilevan äijänkäppänän historiatulkintoja analysoitu🤣👍

"Yhtäältä hän esitti näkemyksensä historiasta ja perusteli Venäjän toimet kohdassa, jossa he puhuivat muista rajoista ja asioista, jotka juontavat juurensa aikaan, jolloin Venäjän rajat olivat erilaiset kuin tänä päivänä."
 
Back
Top