Ukrainan konflikti/sota

Paras täky olisi Iso-Britannialta sanoa, että ne jotka siellä auttaa Ukrainalaisia Storm-Shadown kanssa auttaisi myös Taurusten kanssa. Tällöin paskahousu Scholzin ei tarvitsi lähettää Saksalaisia auttamaan.

Suurin ongelma selkeästi on se, että Scholz luulee että siellä tarvitaan Saksalaisia valvomassa, aivan kuin Ukraina ei osaisi niitä käyttää.

Mutta sille ei ole tekosyytä, jos Iso-Britannialaiset suostuisivat tekemään sen mitä Saksalaiset eivät, eli auttamaan targetointia.
 
Eli tämän sodan voittaa se joka ottaa sen ilmaherruuden ja pysäyttää vastustajan dronet.

Tässä tapauksessa se olisi Ukraina, joka voittaa jos länsi niin haluaa ja sallii. F-16 muuttaa pelin ilmassa, Gripenit ja Miraget päälle niin homma alkaa olla selvä. Sekä tietysti riittävästi lauottavaa näille tai niillä ei juuri mitään tee. Päälle lännen lupaamat miljuunat dronea parvi- /tekoälyllä, niin drone-herruus on saavutettu sekin.

Droneosastolla ryzzä voi pystyä jotenkin vastaamaan ja sellaiseen volyymiin, jolla tasoittaa puntteja etulinjassa, mutta sen kyky vastata kasvaneeseen ilmauhkaan taitaa käytänössä olla ilmatorjunnan varassa ja tappiot silläkin puolella väistämättä kasvavat kun joutuvat lisääntyneen ilmatoiminnan myötä tuomaan enemmän it:tä lähemmäksi etulinjaa ja Ukrainan dronejen ja kaukovaikuttamisen vaikutusalueelle.
 

Tämmöstä kulttuuripiireissä, mitenkähän suomi näitä suojelee?

Ukrainalaismedia: kolme Lvivin oopperan artistia ei palannut Suomesta​

Ukrainalaismedioiden mukaan kolme Lvivin oopperan artistia eivät palanneet Ukrainaan sen jälkeen kun olivat esiintyneet Virossa ja Suomessa.

Kaksi heistä on kutsuntaikäisiä miehiä, jotka tarvitsevat erikoisluvan maastapoistumiseen.

Lvivin ooppera kiersi helmikuun alkupuolella Don Quijote -baletin kanssa Viroa ja Suomea. Esimerkiksi Helsingin kulttuuritalolla baletti esitettiin 15. helmikuuta.

Tänään Don Quijote oli tarkoitus esittää Lvivissä, mutta tanssijapariskunta ja balettimestari eivät saapuneet takaisin.

Lvivin ooppera vahvisti asian paikalliselle lviviläiselle Tvoemisto-uutissivustolle. Karkureiden nimet on poistettu oopperatalon verkkosivuilta.
 
Venäjän rauhanehdot 15.4.2022 :
Näitä lukiessa ilmeisestikin tarkoitus tässä oli vain ostaa Putlerille aikaa ja uusi mahdollisuus ryhmittäytyä uudelleen Ukrainan valtaamiseksi, kun kolmen päivän erikoinen meni vihkoon.
 

Tämä olisi kiintoisaa lukea, on niin muhevasti otsikoitu🤦🤦‍♂️🤦‍♀️

Edit nämähän oli siis hyviä venäläosiä, jotka ovat valmiita ampumaan omiaan, eli ryzziä. Siinäpä vasta klikkiotsikko, hyi perse.

”Kuolema on rangaistus, jonka he ansaitsevat”​

IS pääsi tutustumaan salaperäiseen taisteluyksikköön, johon pääsee vain hakemuksesta ja läpäistyään tarkan taustaselvityksen. Sen jäsenillä on taustallaan vihaa, pettymystä ja järkytystä – ja he ovat valmiita tappamaan.



Anna Nuutinen
29.2. 12:23
TAISTELIJOISTA nuorin on 19-vuotias ja vanhin lähes kuusikymppinen. Kukaan ei kerro, montako heitä on yhteensä, mutta tavoitteena on, että heitä olisi pian 500–600.

– Kaikilla heistä on oma henkilökohtainen syynsä vihata nykyistä Venäjää ja Vladimir Putinia, sanoo yhteyshenkilö.

Hakemuksia salaperäinen joukko saa niin paljon, että aika ei tahdo riittää hakijoiden taustojen perinpohjaiseen tarkastamiseen nopeasti. Se on silti pakko tehdä.

MÄNNYT kurkottavat kohti aurinkoista taivasta kumpareisessa metsässä. Tuoksu tuo mieleen suomalaisen havumetsän.

Nyt ollaan kuitenkin Ukrainassa. Kiovan seudulla sijaitsevan metsäautotien varrelle on kokoontunut muutaman kymmenen miehen joukko, joka kuuntelee vielä viimeisiä ohjeita ennen harjoituksen alkamista.

Aseistetuilla miehillä on yllään maastopuvut ja niiden hihoissa pienet Ukrainan liput. Jokainen heistä on Venäjän kansalainen.

Kaikki Siperian pataljoonan jäsenet ovat Ukrainaan vapaaehtoisina tulleita Venäjän kansalaisia.

Kaikki Siperian pataljoonan jäsenet ovat Ukrainaan vapaaehtoisina tulleita Venäjän kansalaisia. KUVA: PETE AARRE-AHTIO / IS
METSÄSSÄ harjoittelee tänään kiväärien, kranaattien ja muiden aseiden käyttöä Siperian pataljoona. Kyse on Ukrainan armeijan alaisesta sotilasyksiköstä, joka koostuu Ukrainan riveihin liittyneistä venäläisistä.

– Tunnen suurta kunnioitusta heitä kohtaan. He eivät piiloutuneet tai paenneet naapurimaihin, vaan päättivät taistella Ukrainan rinnalla, kertoo yksikön ukrainalainen yhteyshenkilö, joka esiintyy tässä artikkelissa kutsunimellään ”Metsä”.

Hän kertoo viime kesänä perustetun yksikön jäsenten olevan pitkälti Venäjän alkuperäiskansojen edustajia. Monia heistä ajaa halu vapauttaa myös oma kansa Venäjän nykyhallinnon kontrollista.

”Metsän” mukaan joukossa on kuitenkin myös Moskovan ja Pietarin kaltaisista suurkaupungeista tulleita venäläisiä.

Mukana ei ole sotavankeuden kautta maahan päätyneitä ja puoltaan vaihtaneita venäläisiä, vaan kaikki ovat tulleet maahan vapaaehtoisesti.

Kiovan alueella järjestetyssä metsäharjoituksessa harjoiteltiin muun muassa kiväärien ja kranaattien käyttöä.

Kiovan alueella järjestetyssä metsäharjoituksessa harjoiteltiin muun muassa kiväärien ja kranaattien käyttöä. KUVA: PETE AARRE-AHTIO / IS
TÄNÄÄN paikalla on vain osa yksiköstä. ”Metsä” ei paljasta koko yksikön tarkkaa päälukua, mutta sanoo tavoitteena olevan kokonaisen pataljoonan muodostaminen.

– Taustat on pakko tarkastaa kunnolla. He ovat kuitenkin venäjän kansalaisia, hän sanoo.

Etulinjassa taisteluihin on jo osallistunut alle kymmenkunta yksikön jäsentä. Osa heistä sai ”Metsän” mukaan sirpalevammoja Avdijivkan lähellä, mutta on jo sittemmin palannut takaisin riveihin.

Useimmilla yksikköön liittyneillä ei ole aiempaa sotilaskokemusta taustallaan.

de161de30f2a0636c2ac496a4a42ec11.jpg

KUVA: PETE AARRE-AHTIO / IS

Haluan suojata ukrainalaisia, Ukrainan eläimiä ja luontoa Venäjän hyökkäykseltä sekä miehitykseltä.
4cd63e1294c9f94a0d01859ab9252735.jpg

KUVA: PETE AARRE-AHTIO / IS
YKSIKÖN sisällä kommunikoidaan pääasiassa venäjän kielellä, sillä sitä ymmärtävät sekä kouluttajat että koulutettavat. ”Metsän” mukaan jo tämä yksin osoittaa valheeksi Venäjän propagandan väitteet siitä, että venäjänkielisiä ihmisiä alistettaisiin Ukrainassa.

Hän tosin kertoo, että moni yksikön jäsenistä on halunnut opetella puhumaan ukrainaa ja muutama on myös jo oppinut sitä hyvin. Kaikki ymmärtävät kieltä sen verran, että ohjeet voidaan antaa myös ukrainaksi.

Yksikön jäsenistä osa peittää kasvonsa kameran edessä. Monilla on kotimaassaan läheisiä, joiden he eivät halua joutuvan vaikeuksiin. Toisaalta joukossa on myös niitä, joille kasvojen näyttäminen ja oikean nimen kertominen julkisuuteen ei ole ongelma.

YKSI heistä on alun perin Moskovasta kotoisin oleva Aleksei Makarov. Hän kertoo saaneensa vuonna 2011 Ruotsista turvapaikan poliittisen vainon perusteella. Tästä juontuu myös hänen kutsunimensä ”Shved” (Ruotsalainen).

– Haluan auttaa Ukrainan kansaa suojelemaan vapauttaan. Haluan suojata ukrainalaisia, Ukrainan eläimiä ja luontoa Venäjän hyökkäykseltä sekä miehitykseltä. Siltä hirviömäiseltä pahalta, jonka Venäjän hyökkäys toi mukanaan, Makarov kertoo motiiveistaan.

Hän toivoo Ukrainan mahdollisen voiton johtavan lopulta vallankumoukseen myös Venäjällä. Tavoitteena on yhteiskunta, joka pohjautuu muun muassa solidaarisuuden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja vapauden periaatteisiin.

Aleksei Makarov eli ”Ruotsalainen” kertoo saaneensa vuonna 2011 poliittisen turvapaikan Ruotsista.

Aleksei Makarov eli ”Ruotsalainen” kertoo saaneensa vuonna 2011 poliittisen turvapaikan Ruotsista. KUVA: PETE AARRE-AHTIO / IS
KUTSUNIMELLÄ ”Sizyi” (suom. ”Siniharmaa”) esiintyvä moskovalaismies joutui jo rekisteröitymään Venäjän armeijaan saadakseen passin ulkomaille matkustamista varten. Maasta lähtemisen hän kertoo kuitenkin sujuneen ongelmitta.

– Järkytyin laajamittaisesta sodasta, joka alkoi helmikuun 24. päivänä. Venäjän kansalaisena tunnen vastuuta maasta, joka hyökkäsi suvereenia Ukrainan valtiota vastaan. En voinut pysyä Venäjällä ja ajatella omaa hyvinvointiani. Tein päätöksen omatuntoni mukaisesti, ”Siniharmaa” kertoo syistä, jotka johdattivat hänet Ukrainaan.

”Siniharmaa” kertoo liittyneensä Ukrainan riveihin omatuntonsa ohjaamana.

”Siniharmaa” kertoo liittyneensä Ukrainan riveihin omatuntonsa ohjaamana. KUVA: PETE AARRE-AHTIO / IS
Oman tulevaisuutensa hän kytkee nyt Ukrainan alueiden vapauttamiseen venäläismiehityksestä. Kotimaansa tulevaisuutta ”Siniharmaa” ei tällä hetkellä juuri pohdi, koska ei halua vielä ”jakaa tappamattoman karhun nahkoja”.

– Putin on tuhonnut federalismin Venäjällä. Venäjän tulevaisuus tulisi kytkeä alkuperäiskansojen itsemääräämisoikeuteen, hän kuitenkin sanoo.

HIEMAN alle nelikymppinen ”Erik” kertoo asuneensa suurimman osan elämästään Venäjän Kauko-idän alueella. Hän kuvailee Ukrainaan päätymistään ”pitkäksi tarinaksi”.

– Kun sota syttyi, en voinut enää elää siinä hullujenhuoneessa, sen järjettömyyden keskellä. Tuntui siltä kuin zombiapokalypsi olisi alkanut. Venäjällä elävien ihmisten aivot saivat välittömästi tartunnan tästä voitokkuudesta ja Z-propagandasta, ”Erik” kuvailee.

Hän kertoo vastustaneensa Putinin hallintoa jo vuosia. Ukrainan puolelle asettumiseen vaikuttivat myös tiiviit tunnesiteet maahan, jossa asuu paljon sukulaisia ja ystäviä.

”Erik” vertaa hyökkäyssodan alkamisen olosuhteita Venäjällä ”zombiapokalypsiin”.

”Erik” vertaa hyökkäyssodan alkamisen olosuhteita Venäjällä ”zombiapokalypsiin”. KUVA: PETE AARRE-AHTIO / IS
”Erik” ei koe ongelmaksi sitä, että rintamalla on vastassa omia maanmiehiä. Hän kertoo, ettei koskaan ole kokenut itseään osaksi venäläistä yhteiskuntaa.

– Toisella puolella olevat ihmiset ovat minulle vain rikollisia, jotka ovat tarttuneet aseisiin ja tulleet tänne. Kuolema on rangaistus, jonka he ansaitsevat, hän sanoo.

SIPERIAN pataljoonan komentaja on jakuuttien kansanryhmään kuuluva Vladislav Ammosov. Ukrainan medialle antamissaan haastatteluissa hän on kertonut palvelleensa 15 vuoden ajan Venäjän armeijassa sekä Venäjän sotilastiedustelun GRU:n ulkomaanosastolla.

Ammosov on kertonut taistelleensa molemmissa Tshetshenian sodissa ja alkaneensa menettää jo tuolloin uskoaan Venäjän armeijaan ja hallintoon.

– Maata, jolle vannoin uskollisuuttani ei ole enää olemassa, Ammosov kertoi keväällä 2023 Radio Svobodalle.

Hän kertoi haastattelussa tajunneensa jo vuonna 2014, että Itä-Ukrainassa tuolloin käynnistyneet sotatoimet merkitsivät Venäjälle sen ”lopun alkua”. Myös Ammosovia motivoi haave jakuuttien asuttaman Sahan tasavallan itsenäistymisestä.
 
Taitaa olla ikävä tosiasia, että Saksan johdossa ja päättävissä asemissa ovat olleet viime vuosikymmeninä 60-80-lukujen rauhanliikkeen kasvatit, joille puolustuskyvystä huolehtiminen on ollut aina sivuseikka tai jopa inhokki. Lisäksi tuo rauhanliike oli tunnetusti täysin NL:n soluttama. Siihen kun liitetään harppisaksan perinteet, niin nykyinen kaalisoppa on valmis. Näitä perinteitä myös Scholzin puheista nyt kuplii yllättävän paljon.

Kaikki kunnia jo toimitetusta avusta, mutta näyttää, että Euroopan vahvasta miehestä on tullut pelokas ja naiivi kyhjöttäjä, joka tarvitsee koko ajan ulkopuolisia rohkaisijoita ja painetta, jotta mitään uutta tapahtuisi sotilaallisen avun suhteen. Toivottavasti itsekunnioitus, vastuuntunto ja rohkeus vielä palaavat. Tarvetta ainakin olisi.
Jos ajattelee Stasia organisaationa ja DDR:n maan tapaa, niin oikeastaan ei voi olla mahdollista, että nousevista kyvyistä, Itä-Saksalaisesta Merkelistä ja VIP-kortilla itäpuolella ramppaavasta Scholzista, ei oltaisi kerätty kattavaa aineistoa myöhempää käyttöä varten.

Jos näiden kanslereitten toimia katsoo tuon kuvion läpi, niin osat alkavat loksahdella paikoilleen.
 
Rakennukset on ehjiä ja tuollahan liikkuu kadulla siviilejä ja ajoneuvoja. Olisiko 2022 ensimmäisten päivien kuvaa?

Katso liite: 94201
Ei tämä ole Avdiivka vaan Panteleimonivka. Eli ryssän hallitsemaa Donetskin oblastia ja tuolla voi nähtävästi lennellä vapaasti videon osoittamalla tavalla. edit 22-25km Avdiivkan etulinjasta.
pante_su25.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Minäkin olen pettynyt kovasti siihen miten Scholtz piirtelee itse itselleen punaisia linjoja, mutta muistetaan nyt kuitenkin että Saksa on lahjoittanut EU-maista eniten ja on esim Suomea edellä myös asukaslukuun suhteutettuna

Ei käsittääkseni ole edellä. Suomi n. 340,00 per asukas ja Saksa n. 265,00 ja n. 0,7% vs 0,6% GDP-lukuun suhteutettuna. Nämä siis julkistetuista luvuista per tammik. 2024.

 

Tämmöstä kulttuuripiireissä, mitenkähän suomi näitä suojelee?
Suomen pitäisi ottaa näissä tilanteissa tiukka periaate ja karkottaa kaverit Ukrainaan jos Ukraina niin haluaa. Samalla tavalla haluaisin muidenkin maiden sitten toimivan jos Suomi olisi sodassa. Maanpetturit jollakin tavalla osalliseksi maanpuolustustyöhön jos nyt ei kehdata kuritushuoneeseen tai seinää vasten laittaa.
 
Back
Top