Ukrainan konflikti/sota

Satelliittikuvat paljastavat venäjän armeijan tappioita. Tukikohtien lähettyvillä olevat hautausmaat ovat kasvaneet merkittävästi edellisen kahden sotavuoden aikana.

Telegraphin artikkelissa on ilmakuvavertailu kuudesta eri hautausmaasta. Laitoin tähän yhden kuvaparin, mutta artikkelista näkee helposti loput, ei ole maksumuurin takana.


Katso liite: 94998

Katso liite: 94999




Täytyy muistaa että Wagnerien hautausmaat on jo asvaltoitu parkkipaikoiksi...😅
 
Montako divisioonaa paavilla on?
Menee ot, ei jatketa tästä.

Tavallaan ei yhtäkään, varsinaisesti vatikaania suojaa135 Sveitsin kaartin henkivartijaa https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sveitsiläiskaarti
ja tavallaan ympäri maailmaa vähän päälle 8000, riippuen laskenta tavasta minkä kokoisia divisioonia olisi.
Nämä viimeksi mainitut ovat poliittisia ja taloudellisia divisioonia.

Katollisissa maissa on kirkolla enempi painoarvoa valtion päätösten tekoon= on suhteellisen enempi uskovaisia ihmisiä kuin täällä meillä Suomessa ( monella kirkossa oleminen on vain tapa lapsuuden kasteesta).
Sitä kautta vaikuttavuus valtion tai järjestöjen avustuksiin, rahallisiin tai varuste luontoisiin on paino arvoltaan määrittävämpi

Tätä tarkoitin tällä postauksella, en pelkästään " pallilisen" paavin lausumaa.
Yksi palliton malli historia kertoman mukaan on myös ollut.

Hyvää sunnuntain jatkoa.
 
Ukrainalainen drooni "tippui" öljyvarastoon ja syttyi tuleen Kurskin alueella.

The governor of the Kursk region reported a fire at an oil depot after a UAV attack​

A Ukrainian drone fell and caught fire on the territory of an oil depot in the Kursk region. The governor of the region, Roman Starovoit, announced this on March 10 in his Telegram channel.

He added that an air defense system (air defense) operates in Kursk.

Emergency services are on the scene. No other details are provided.
https://iz.ru/1662585/2024-03-10/gu...il-o-vozgoranii-na-neftebaze-posle-ataki-bpla
 
OT - mutta ei kuitenkaan OT.

Tämäkin sota on osoittanut meille kuinka tärkeää demokratioissa on äänestää ja pitää huolta, että poliittisiksi päättäjiksi tulee valituksi täyspäisiä ihmisiä eikä pellejä ja populisteja.


Suomessakin on "kännissä ja läpällä" äänestetty hakkaraisia, halmeita, turtiaisia ja virtasia. Just name it...
OT - ja todellakin OT.

Pitäisikö äänestää "selvinpäin ja viisaasti" väyrystä, halosta, tuomiojaa. Just name it...

Jännä, että nämä "pellet ja populistit" ovat aiheuttaneet vähemmän haittaa Suomella ja suomalaisille. Just say it... ;)
 
Viimeksi muokattu:
Ranskalaisista ei koskaan ota selvää, mutta voihan toki olla että Venäjä on hyppinyt nyt liikaa Ranskan varpaille Afrikassa. Kotimaan politiikan takia taas Ukrainan tukeminen on ollut vähintään kaoottista veivaamista, vaikka Macron ja valtaa pitävä klikki tietäisivätkin että Moskova on suora kilpailija ja se pitäisi saada häviämään sota Itä-Euroopassa. Sen jälkeen kun Moskova olisi lyöty ja nolattu Euroopassa, helpottuisi Pariisin kurinpalautusoperaatio Afrikassa.

Vaikka epämääräisyys olisi strategista, yhdessä asiassa Macronin viesti on kirkas: hän sanoo haluavansa, että Venäjä häviää sodan.
MACRONIN Venäjän-politiikkaa määrittää myös se, että Ranskalla ja Venäjällä on omat rintamansa Afrikassa. Venäjä haastaa palkkasotilailla ja propagandalla Ranskaa Keski-Afrikan tasavallassa, Malissa, Burkina Fasossa, Tšadissa ja Nigerissä.


Venäjän kasvava valta Afrikassa on koko EU:n ongelma. Ranskalle Sahelin alue on erityinen, sillä maa ei pääse pakoon siirtomaahistoriaansa. Afrikassa Venäjän aggressiivinen propaganda Ranskasta ja eurooppalaisista imperialisteina on mennyt läpi. Venäjän vaikutus näkyy myös globaalin etelän hyvin varauksellisena tukena Ukrainalle.

Se, että Macron avaa näkymää myös epätoivottuihin tilanteisiin, on tärkeää. Muiden on pakko vastata Macronin avauksiin. Vaikka epämääräisyys olisi strategista, yhdessä asiassa Macronin viesti on kirkas: hän sanoo haluavansa, että Venäjä häviää sodan.

Kirjoittaja on HS:n pääkirjoitustoimittaja.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010275480.html
 
Ranskalaisista ei koskaan ota selvää, mutta voihan toki olla että Venäjä on hyppinyt nyt liikaa Ranskan varpaille Afrikassa. Kotimaan politiikan takia taas Ukrainan tukeminen on ollut vähintään kaoottista veivaamista, vaikka Macron ja valtaa pitävä klikki tietäisivätkin että Moskova on suora kilpailija ja se pitäisi saada häviämään sota Itä-Euroopassa. Sen jälkeen kun Moskova olisi lyöty ja nolattu Euroopassa, helpottuisi Pariisin kurinpalautusoperaatio Afrikassa.




https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010275480.html
Minusta on hienoa, että Ranskalla ja Macronilla ääni on muuttunut kellossa. Nyt pitäisi kuitenkin puheen lisäksi näkyä niitä tekoja. Kunnolla ranskalaista raskasta rautaa Ukrainalle näin ensialkuun vaikka, eikä mitään lès ciquelin vatkausta ja kauniita puheita.
 
Ranskalaisista ei koskaan ota selvää, mutta voihan toki olla että Venäjä on hyppinyt nyt liikaa Ranskan varpaille Afrikassa. Kotimaan politiikan takia taas Ukrainan tukeminen on ollut vähintään kaoottista veivaamista, vaikka Macron ja valtaa pitävä klikki tietäisivätkin että Moskova on suora kilpailija ja se pitäisi saada häviämään sota Itä-Euroopassa. Sen jälkeen kun Moskova olisi lyöty ja nolattu Euroopassa, helpottuisi Pariisin
Se minkä luulen tuntevani ranskalaista mielenmaisemaa, johtuu Ranskan asennemuutos USAn jähmettymisestä. Macron näkee tässä tilaisuuden saada Ranska näyttämään lännen johtajalta muun maailman silmissä.
 
sanktiot eivät vaikuta meihin - putler

Anton Gerashchenko
https://twitter.com/Gerashchenko_en

Venäjä on menettänyt sodan vuoksi 90 prosenttia satelliittien laukaisutilauksista avaruuteen. Täysimittaisen hyökkäyksen aloittamisen jälkeen Venäjä on menettänyt tilauksia muista maista. Amerikkalainen astrofyysikko Jonathan McDowell on laskenut, että Euroopan ja muiden maiden satelliittien laukaisutilaukset ovat romahtaneet 90 prosenttia viimeisen kahden vuoden aikana. Aikaisemmin eurooppalaiset lähettivät usein satelliittejaan venäläisillä raketteilla, ja vuonna 2021 tällaisia palveluita varten oli 35 sopimusta. Vuotta myöhemmin Venäjä vähensi määränsä kahteen ja vuonna 2023 sopimusta oli kolme. Tämän seurauksena "Yhdysvallat pysyi ainoana avaruuden suurvaltana" (laukaisusopimukset kolminkertaistuivat yli 320:een), ja "pienemmät toimijat, mukaan lukien Intia ja Kiina, laajentavat nyt läsnäoloaan Venäjän kustannuksella", Nikkei Asia kirjoittaa. Roskosmosin taloudellinen tilanne oli heikentynyt jo ennen sotaa, kun sitä johti Dmitri Rogozin. Sotaa edeltävinä vuosina Roscosmosin tulot laskivat kolminkertaisesti - 32,3 miljardista ruplasta (354 miljoonaa dollaria) vuonna 2018 10,5 miljardiin ruplaan (115 miljoonaa dollaria) vuonna 2021. Tappio vuonna 2021 oli 31 miljardia ruplaa (≈ 340 miljoonaa dollaria). Myöhemmin tilanne paheni entisestään. Vaikka valtionyhtiö ei enää julkaise raportteja, sen toimitusjohtaja Juri Borisov kertoi Vedomosti-sanomalehdelle vuoden 2022 lopussa, että tappion odotetaan olevan noin 50 miljardia ruplaa (548 miljoonaa dollaria).

 
Minusta on hienoa, että Ranskalla ja Macronilla ääni on muuttunut kellossa. Nyt pitäisi kuitenkin puheen lisäksi näkyä niitä tekoja. Kunnolla ranskalaista raskasta rautaa Ukrainalle näin ensialkuun vaikka, eikä mitään lès ciquelin vatkausta ja kauniita puheita.
Ranskan osalta kannattaa katsoa taloutta. EKP on ollut koronlaskun suuntaan kallellaan jo jonkinaikaa ja tämä perustuu EU alueen talouteen. Eli EU:n sisäisen talouden luvut osoittaa suoraan että EKP laskee korkoa. Tästä huolimatta euribor12kk on madellut vuodenvaihteesta asti ylöspäin. Markkinakorko siis reagoi johonkin EU alueen ulkopuoliseen uhkaan joka vaikuttaa eurovaluutan alueeseen. Tämä uhka minkä markkina näkee on sota eurovaluutan alueella. Ukrainan selkeä takkuaminen hyökkäyksessä ja tilanteen jumittuminen aiheuttaa terveen epäilyksen Ukrainan kaatumisesta ja sodan etenemisestä EU:n alueelle. Markkinat hinnottelee tämän riskin jo korkoihin. Markkinat alkaa siis nähdä realistisena mahdollisuutena että lilliputteli pystyy pitämään sanansa ja etenemään valloitussodassaan.

Sota turmelee markkinoiden tuotot heti ja totaalisesti joten pienikin riski tälle näkyy välittömästi koroissa. Etelän vetelät kuten Italia-Ranska akseli ovat velkavetoisia talouksia joten tämä keppi pitstää vipinää noihin kevään aikaan. Varsinainen kepinpaukahdus tulee kun EKP laskee ohjauskorkoaan ja euribor12kk jatkaa siitä huolimatta nousuaan. Yllättäen puhutaan sitten Nato joukoista, näin saadaan sotilasoperaation kulut edelleen jaettua.
 
IMO Patriottia ei ole tuhottu, koska venäläiset kirkuisi asiasta kerrostalon kokoisilla lööpeillä. Eipä kuulu joten neukkukamaa meni.

edit: ja toi rinkulakin näyttää lähinnä räjäytyskraaterilta. Onkos tämä tuitero joku diletantti vai oikea lähde?
Tuitero on ihan luotettava twiittailija ollut koko sodan ajan. Tämä rinkula oli alunperin jonkun toisen tyypin "tunnistus". Saa nähdä mikä on totuus tai tuleeko julki ihan heti.
 
Back
Top