Ukrainan konflikti/sota

Satelliittikuvia tuijottaville hyvä vinkki, tosin kenties tässä ei ole uutta tietäville:

Kh-55 cruise missiles are stored in GK-120 airtight containers (photo 1, 2). Probably a similar unit (504?) is also used for the Kh-101.

Similar containers were seen on the footage from the Raduga R&D Facility (Photo 3).


1711118226963.png

-

Tässä viestissä mainittu "Photo 3":

Similar containers were seen on the footage from the Raduga R&D Facility (Photo 3).

1711118253236.png

Satellite images of the Engels airfield showed the same containers (possibly with missiles) stored in the open area at the aprons of Tu-95MS bomber (Photo 4-6).

1711118143602.png

1711118158074.png

1711118175210.png


-

Tässäpä pohdittavaa ryssän logistiikkaan perehtyneille: kuljetetaanko risteilyohjukset tehtaalta suoraan kentälle näissä "säiliöissä" vai onko kuljetusketjussa vaihetta jossa ohjus siirtyy säiliöstä toiseen?

Similar containers were seen on the footage from the Raduga R&D Facility (Photo 3).

Tämä kertoisi siitä että uustuotannon viimeinen vaihe voisi olla valmiin ohjuksen pakkaaminen tällaiseen koteloon, mikä olisi loogista koska se suojaa ohjusta kuljetuksen ajan ja ohjus voidaan varastoida ulkona tällaisen kotelon suojissa.

Kiinnostava kysymys: kaikki sotilaslentokentille sijoitetut tällaiset kotelot eivät tietysti sisällä ohjuksia, vaan oletan että jokaiselta löytyy huomattava määrä tyhjiä koteloita (odottavat tarvetta eli kuljetusta tietylle tehtaalle, ottamaan vastaan valmiin ohjuksen) - onko mahdollista tunnistaa satelliittikuvista tyhjien koteloiden säilytysalueet? Löytyykö kentiltä erillinen alue, jossa säilytetään ohjuksen sisältäviä koteloita?

Joku voisi sanoa että ohjuksen sisältävät kotelot varastoidaan tietysti jonkinlaisiin vahvoihin bunkkereihin, mikä on mahdollista, mutta kotelot täytyy kuljettaa pommikoneen / hävittäjän viereen viimeistään hetkeä ennen kiinnitystä. Täten on ajankohtia, jolloin ohjuksen sisältäviä koteloita on taivasalla pommikoneen / hävittäjän vieressä.

Laiska ja varastava mies toki ei rakentaisi minkäänlaisia bunkkereita muutenkaan, vaan luottaa pitkien etäisyyksien tuottamaan turvaan - eli tällöin valtaosa tai kaikki ohjuksen sisältävistä koteloista olisi varastoituna taivasalle. Toisaalta sotilaslentokentät ovat Neuvostoliiton perintöä ja siten varusteltu / rakennettu aikoinaan suurella rahalla ja vaivalla.

Miten lie Venäjän tapauksessa? Kuinka paljon tässä on vaihtelua eri sotilaslentokenttien välillä? Varastoidaanko jokainen eri risteilyohjustyyppi omaan koteloonsa vai onko myös muunlaisia kuljetus- ja säilytystapoja?
 
Viimeksi muokattu:
Kukaan ei ole edes paheksunut ryssän iskua Dneprin vesivoimalaitoksen patoon. Mikä estää ryssää yrittämästä uudelleen esimerkiksi ensi yönä? -Ei mikään.

Mikä vittu länttä vaivaa ei perkele että vituttaa taas.

Sutsisatsi vaihtaa bunkkerissaan jo kolmansia kalsareitaan tälle päivää. Macroni leikkii jotain Napoleonia, muttei saa mitään aikaiseksi. Biden ei edes muista mihin maahan ryssä hyökkäsi tällä kertaa - oliko se Egypti vai Japani, hmm siinäpä kysymys samalla kun nuolee jäätölötöttöröä.

Alan kaipaamaan Trumppia pressaksi, vaikka se vasta tyhmä on, mutta voisi saada jotain liikettä tähän pelokkaaseen Eurooppaan.

Ryssä sanoo tänään, että ei ole enää mitään erikoisoperaatioita, on vain täysimittainen sota länttä vastaan ja samaan aikaan länsi meinaa, ettei ryssän talouteen/teollisuuteen/jalostamoihin saa iskeä, jottei raaka-aineiden hinnat nouse - mitä vittua?

Joko polttoaineiden hinnat nousee tai länsi alkaa aseistamaan Ukrainaa niin isosti, että ryssä saadaan huitsin helvetiin Ukrainan maaperältä, Krim mukaan luettuna.
 
Nyt on pahat vibat! Tämä Ukrainan sota alkaa muistuttamaan Vietnamin sodan toisintoa. Siellähän rajoitettiin USA:n tukea Etelä-Vietnamin armeijalle, USA:n ilmavoimien iskuja (ja myös maavoimien toimintaa) poliittisten tahtotilojen tahdissa.

Ja mehän kaikki valveutuneet tiedämme, mikä oli Etelä-Vietnamin lopullinen kohtalo.
 
Nyt on pahat vibat! Tämä Ukrainan sota alkaa muistuttamaan Vietnamin sodan toisintoa. Siellähän rajoitettiin USA:n tukea Etelä-Vietnamin armeijalle, USA:n ilmavoimien iskuja (ja myös maavoimien toimintaa) poliittisten tahtotilojen tahdissa.

Ja mehän kaikki valveutuneet tiedämme, mikä oli Etelä-Vietnamin lopullinen kohtalo.
Noo, aika kaukana ollaan 15 vuotta jatkuneesta sodasta jossa oli omat sotilaat pelissä täydellä teholla..

Ukrainan piti saada oma sotateollisuus pystyyn ja ainakin juttujen mukaan on saanut kyllä. Mun fibat ei ole pahentuneet, kunhan tappiot on kamalat ja rintama ei siirry, niin koko ajan Ukraina vahvistuu omalla teollisuudella ja ryssä korkeintaan pysyy samana tai heikkenee hivenen.

Arviot jonkinlaisesta rauhasta vielä 2024 eivät ole mahdottomia.
 
Nyt on pahat vibat! Tämä Ukrainan sota alkaa muistuttamaan Vietnamin sodan toisintoa. Siellähän rajoitettiin USA:n tukea Etelä-Vietnamin armeijalle, USA:n ilmavoimien iskuja (ja myös maavoimien toimintaa) poliittisten tahtotilojen tahdissa.

Ja mehän kaikki valveutuneet tiedämme, mikä oli Etelä-Vietnamin lopullinen kohtalo.
Sama.

Vituttaa ja kovaa lännen täysi munattomuus tässä.

Ajatellaan vaan jotakin bensan hintoja, ettei seuraavassa vaalissa hinnasta suivaantunut äänestäjä vaan mitenkään katkaise nykyisiltä munattomilta Chamberlaineilta poliittista uraa parlamentissa. Ja samalla ryssä saa pommittaa, murhata, raiskata Ukrainan siviilejä, mutta appajee kun on niin ikävää, jos ryssiltä ansaitusti vietäisiin pois bensiini ja diesel, ja he joutuisivat tästä hällä väliä mitä valtiojohto tekee - kulttuuristaan maksamaan kovan hinnan, kun ryssän yhteiskunta (mm. ruoantuotanto) polttoainepulan myötä leikkaisi kiinni.

Venäläiset tulee alistaa kokemaan suurta ylisukupolvista kärsimystä ja köyhyyttä tästä heidän sotarikollisesta toiminnastaan niin, että siellä ei ole enää sitten tuollainen Zombi-Kansa, joka on kaiken vallan, ajattelun ja kriittisen sellaisen varsinkin ulkoistanut Tsaarille ja hänen valtaklikille, jotta saa olla rauhassa omassa mökissä ryyppäämässä pään täyteen viinaa.
 
Kukaan ei ole edes paheksunut ryssän iskua Dneprin vesivoimalaitoksen patoon. Mikä estää ryssää yrittämästä uudelleen esimerkiksi ensi yönä? -Ei mikään.

There are signs that the Russians are probably preparing another massive shelling.There are currently 9 Tu-95MS aircraft at the "Engels" airfield. Immediately after their landing, a military transport plane Il-76 arrived at the airfield, which, it is possible, delivered a batch of cruise missiles.

 

Tänään vihjataan tulevan jotain äänestyksiä liittyen Moscow-Miken puheenjohtajuuteen ja Ukrainan apupakettiin liittyen, en tiedä tarkalleen mitä tässä suunnitellaan. Joku viisaampi voi avata tätä asiaa.

Joo siis käytännössä edustajainhuoneen republikaanien sekopääsiipeen kuuluva Marjorie Taylor Greene teki tuon aloitteen puhemiehen poistamiseksi pestistään johtuen siitä että Johnson meni tekemään demokraattien kanssa budjettidiilin, jota suuri määrä republikaaneja vastustaa. Tämä taas avaa demokraateille mahdollisuuden pelastaa Johnsonin pesti vastineeksi äänestyksestä Ukraina-paketista.
 

Ukrainalla alkaa olemaan omaa risteilyohjustuotantoa, vai miten tämä pitäisi tulkita?
Homma menee semantiikan puolelle heti kun lennokkiin laitetaan suihkumoottori ja hakupää. Olkoon vaikka koon ja nopeuden puolesta kevyt risteilyohjus. Formaatti ja käyttötarkoitus kuitenkin sama: pieni, matalalla lentävä ja vaikeasti havaittava ase pitkällä kantamalla joka iskee itseohjautuvasti strategisiin pistemaaleihin riittävällä tuhovoimalla.

Hyvin luonteva kehityssuunta jos ajattelee hifimpää JASSM/Storm Shadow/Tomahawk jne. linjaa. Kaikkiin täsmäosuman vaativiin maaleihin ei tarvita monen miljoonan hintaista nopeaa ja raskasta taistelukärkeä kantavaa häivesuristinta. Kulutussodassa tarvitaan kustannustehokasta massaa, ja Ukraina kunnostautuu tässä kovaa vauhtia.



Liittyen ikäviin huhuihin USA:n ininästä jalostamoiskujen johdosta, huomattava vaikutus on jo saatu aikaan. Ukraina osoitti täsmäiskukykynsä satojen kilometrien syvyyteen ja aiheutti lyhyessä ajassa merkittävää taloudellista vahinkoa. Heillä on nyt todistettavasti resepti jolla moskova saadaan nykytilanteessa nurin hyvinkin nopeasti. Tällä on valtava poliittinen ja strateginen painoarvo. Vaikka iskut eivät juuri nyt jatkuisi niin linjat käyvät kuumana pumpaten lisää aseita varastoon. Viimeisimmät iskut ovat varmasti paljastaneet paljon barbaarien ilmatorjunnasta, tarvittavasta saturaatiosta, laitoksien herkkyydestä, taloudellisista vaikutuksista, et cetera et cetera. Huomattava määrä hupenevaa ilmatorjuntaa on taas varmuudella saatu pyörimään pitkin poikin ympäri ryssälää.

Minne ikinä Ukrainan seuraava iskukampanja kohdistuukaan, se tulee varmasti olemaan vieläkin tarkempi, laajempi ja tuhoisampi.

Muistetaan jälleen että alkuvuodesta 2022 pelkkä ajatus Ukrainan aseistamisesta muulla kuin kevyillä torjunta-aseilla oli ylitsepääsemätön eskalaatiomörkö, edes Krimille iskemisestä puhumattakaan. 5000 kypärää Saksasta riitti ylittämään uutiskynnyksen (pthyi...) Sittemmin Ukrainalle on annettu länsipanssareita, tykistöä, GMLRS, ensilinjan risteilyohjuksia... Nyt jalostamot paukkuvat melkein Uralilla (Ukrainan omilla aseilla!) ja lopputuloksena korkeintaan jokin diplomaattien kabineteissa annettu kehotus hillitä tahtia. Tykistön ammuksia on tulossa satoja tuhansia ja kohta Ukrainan taivaita puhdistaa F-16.

putikka tekee ja on aina tehnyt kaikkensa estääkseen Ukrainan tukemisen, mutta tahti on korkeintaan hidastunut samalla kun hänen barbaarilaumansa tekee kaikkensa vakuuttaakseen muun maailman tuen tarpeellisuudesta. Hidastus toimii mutta tuen suunta on ja on aina ollut oikea. Jenkkien sisäpolitiikka yskii mutta yskiköön - he ovat kahdessa vuodessa ostaneet Ukrainalle tarpeeksi aikaa että Euroopassa on herätty kantamaan vastuuta, Itä-Eurooppa etunenässä.

Huonoja uutisia ja näennäistä takapakkia tulee aina. Parempi keskittyä siihen mitä itse ja yhdessä voimme tehdä sen hyväksi että Euroopan viimeiselle keisarikunnan irvikuvalle lyödään luu kurkkuun. Luoda näkyvyyttä, kannustaa toimintaan, kerätä ja lahjoittaa, painostaa poliitikkoja, varautua ja auttaa muita varautumaan, ja kaikkea muuta tarpeellista.

moscovia delenda est.
 
Viimeksi muokattu:
Google kääntäjällä uutisen alusta 2 kappaletta:

Ukraine has not received calls from the United States of America to stop attacks on Russian refineries. Earlier, publications about Washington's alleged corresponding request to Kyiv appeared in the media.

This is reported by RBC-Ukraine with reference to the adviser to the head of the Office of the President of Ukraine Mykhailo Podolyak on the air of the TV channel "Rain".

 
Google kääntäjällä uutisen alusta 2 kappaletta:

Ukraine has not received calls from the United States of America to stop attacks on Russian refineries. Earlier, publications about Washington's alleged corresponding request to Kyiv appeared in the media.

This is reported by RBC-Ukraine with reference to the adviser to the head of the Office of the President of Ukraine Mykhailo Podolyak on the air of the TV channel "Rain".

Jep. Ryssän propagandaa luultavasti taas. Miten tämmöistä voidaan julkaista tunnetuissa ja arvostetuissa julkaisuissa.



Ukraina sanoo jatkavansa iskuja jalostamoihin, voisin veikata että ensi yönä tapahtuu jotain isompaa hyökkäystä venäjän puolelle - ihan jo kostona ryssän tän päivän iskuista.
 
Ohessa linkki CNN:n uutiseen missä kerrotaan kuinka USA:n liittolainen Intia on ostanut sodan aikana ryssältä raakaöljyä, ja myy edelleen siitä jalostettuja tuotteita.

The Kremlin has never been richer – thanks to a US strategic partner

Russia is entering its third year of war in Ukraine with an unprecedented amount of cash in government coffers, bolstered by a record $37 billion of crude oil sales to India last year, according to new analysis, which concludes that some of the crude was refined by India and then exported to the United States as oil products worth more than $1 billion.

This flow of payments, ultimately to Moscow’s benefit, comes from India increasing its purchases of Russian crude by over 13 times its pre-war amounts.


Linkki koko artikkeliin:

Niin ne pakotteet toimii. Joku tekee aina tiliä.

Lisää vaan iskuja ryssän puolelle.
 

Ukrainan presidentin neuvonantaja kiistää Yhdysvaltojen kehottaneen lopettamaan iskut Venäjälle​

Ukrainan presidentin neuvonantaja Myhailo Podoljak sanoi venäläiskanavan haastattelussa, ettei Ukraina ole saanut Yhdysvalloilta kehotusta olemaan iskemättä Venäjän energiainfrastruktuuriin, Ukrainan Pravda uutisoi.

- Tämä on fiktiivistä tietoa. Kahden vuoden täysmittaisen sodan jälkeen kukaan ei sanele Ukrainan ehtoja sodan käymiseen, Podoljak sanoi todeten Ukrainan toimivan kansainvälisen lain puitteissa.

- Polttoaine on perussodankäynnin väline. Ukraina tuhoaa polttoaineinfrastruktuuria.

Aiemmin Ukrainan varapääministeri Olha Stefanishyna sanoi, että öljynjalostamot olivat laillisia kohteita ja Ukraina toimii Nato-standardien mukaisesti.

 
Novatekin oman ilmoituksen mukaan 2023 Laukaansusta shipattiin 1,1bcm verran LNG:tä. Eli LNG laitos ja terminaali oli toiminnassa ennen iskua.
https://www.novatek.ru/en/press/releases/index.php?id_4=6252

Ei siinä ihan niin sanota. Pressin mukaan Novatekilla firmana oli 1.1 bcm kaasua ja LNG:tä varastoissaan, sekä 1.3 mmt stable gas condensaattia ja lopputuotetta varastoissaan. Laukaansuun osalta mainitaan että "further processed 7.0 mmt of stable gas condensate at the Ust-Luga Complex". Viimeisestä joulukuun inventaaria koskevasta kappaleesta näkyy että stable gas condensaatti on eri asia kuin LNG. Siitä tehdään petroleum tuotteita.

Mutta tämä koko jalostamoiden ja satamien pommitus taisi nyt kuivahtaa kasaan, jos tuo FT:n huhu pitää paikkansa. Täytyy toivoa että se on ankka.
 
Viimeksi muokattu:

Peskov kertoo että nyt SMO on muuttunut sodaksi.

Ekaa kertaa puhutaan sodasta. Ryssälässä sitten tilanne muuttuu ja ukkoa saadaan paremmin rintamalle, samoin kaikki kurjistuminen voidaan selittää sodalla, kuten polttoainepulat ynnä muut.

Vai onko sodasta puhuttu aiemmin?
Toivottavasti täällä Euroopassa myös vihdoin tajutaan, että me olemme myös sodassa. Rintamalinja kulkee tällä hetkellä Ukrainassa, toinen Gazan kaistaleella. Venäjä hybridivaikuttaa ja levittää disinformaatiota länsimaihin, myös Suomeen jatkuvasti. Nord Stream, datakaapelit, "pakolaiset", kaikki ovat Venäjän hynridisodankäynnin välineitä. Tämän lisäksi Suomesta (ja muista länsimaista) levitetään valheellista tietoa Venäjän virallisissa medioissa, tästä ei ole enää montaa steppiä siihen, että Venäjä voisi epätoivoissaan kokeilla Suomen ja NATO:n reagointia "pieneen" aseelliseen provokaatioon. Aseellinen konflikti ei ole (ainakaan vielä) levinnyt Suomeen tai NATO-maihin asti.

Tärkeintä rauhantyötä on aseistaa Ukraina niin, että se voisi kääntää sodan kulun itselleen edullisemmaksi, sekä oman puolustuksen vahvistaminen ja ylläpitäminen. En silti tiedä, onko tämäkään tarpeeksi välttääksemme aseellisen konfliktin Venäjän kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Jep. Ryssän propagandaa luultavasti taas. Miten tämmöistä voidaan julkaista tunnetuissa ja arvostetuissa julkaisuissa.



Ukraina sanoo jatkavansa iskuja jalostamoihin, voisin veikata että ensi yönä tapahtuu jotain isompaa hyökkäystä venäjän puolelle - ihan jo kostona ryssän tän päivän iskuista.

Olikohan Christopher Miller tai vastaava toimittaja jonka epäiltiin tuota paskaa levittäneen.
 
En näe enää missä oli maininta että Putler sulkee vankiloita, kun loppui lusittavat..
Alfred Kohin kirjoituksesta:
"Ilja Yashin julkaisi viestin, jossa hänen havaintojensa mukaan (ja hän istuu kahdeksan vuoden tuomiota sodanvastaisista puheista) Venäjän federaation rikoslain pykälä 337 "Sotilasyksikön luvaton hylkääminen" on tulossa yhä "suosittummaksi". Tämän artiklan mukaisten vankien määrä kasvaa nopeasti.
Hän kirjoittaa: "Kasarmeissa eri puolilla maata on rintamalta paenneita sotilaita. Joka vaiheessa tulee uusia lisäyksiä armeijasta pakevistä. Suurin osa entisistä sotilaista ei yksinkertaisesti palaa lomalta... Monet päätyvät kaltereiden taakse suoraan sairaaloista... Ne, jotka yksinkertaisesti pakenivat rintamalla..." Yashin on vakuuttunut: "Jos sota jatkuu, vuoden loppuun mennessä vankilat ja siirtokunnat ovat täynnä pakeneviä."
Sellaisen molemminpuolisen sodan väsymyksen olosuhteissa, kun voimat ovat suunnilleen samat eikä kumpikaan osapuoli voi kääntää tilannetta edukseen, millä tahansa pikkujutulla voi olla merkitystä.
Siksi nyt on sitäkin tärkeämpää ponnistella uudelleen sekä lännen että Ukrainan hyväksi, ja silloin on mahdollista, että tämä nimenomainen ponnistelu voi osoittautua ratkaisevaksi."
 
Back
Top