Ukrainan konflikti/sota


Kolmas ilta putkeen. Jotain isompaa alustetaan - esimerkiksi silta. :cool:
Venäläiset väittävät tuhonneensa päivän aikana 15 meridroonia joten eri suunnista yritellään.

The Russian Ministry of Defense reported the destruction of 15 unmanned boats of the Ukrainian Navy during the day​

MOSCOW, May 16. /TASS/. During the day, naval aviation of the Russian Navy destroyed 15 unmanned boats of the Ukrainian Navy in the western part of the Black Sea. This was reported to the Russian Ministry of Defense.

“On May 16, in the western part of the Black Sea, unmanned boats of the Ukrainian Navy were discovered heading towards the Crimean Peninsula. During the day, 15 unmanned boats were destroyed from the standard weapons of the naval aviation of the Navy,” they said.
https://tass.ru/armiya-i-opk/20822929
 
YLE:n mukaan ryssä jatkaa sotarikoksiaan Harkovan seudun vallatuilla alueilla. Tosin perustuu Ukrainan antamiin tietoihin, puuttuu vielä riippumaton varmistus, mutta ryssän tuntien tuskin tarvitsee epäillä.



Harkovan alueen poliisin mukaan Venäjä käyttää siviilejä ihmiskilpinä Vovtšanskin kaupungissa.

Harkovan alueen poliisin tutkintaosaston päällikön Serhi Bolvinovin mukaan Venäjän joukot ovat ottaneet vangikseen 35–40 siviiliä.

– Venäläiset pitävät heitä yhdessä paikassa ja käyttävät heitä ihmiskilpinä, koska heidän komentopaikkansa on lähellä, Bolvinov sanoi.

Aiemmin torstaina Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko kertoi, että Venäjä on vanginnut ja surmannut siviilejä kaupungin pohjoisosassa sekä estänyt ukrainalaisten evakuoinnin sota-alueelta.
 
Serhii "Flashin" pitkä haastattelu drooneista, EW-systeemeistä, viestinnän käytöstä yleensä rintamalla. Tämä lienee yksi ukrainalaisten tärkeimmistä vapaaehtoisista tällä saralla. Radionörteille hyvä lukusuositus. Ei mahtunut spoilerin alle mutta translate auttaa.
https://ain.ua/2024/05/15/flash-on-electronic-warfare/
Sinällään ei mitään uutta. Kumpikin osapuoli nojaa vahvasti Kiinalaisiin radio-osiin massalaitteissa. Jammerointi onistuu mutta laitteita on 5-30% tarpeesta eli liian vähän. Sama ongelma molemmin puolin. Kiina vuotaa tietoja mitä menee toiselle osapuolelle. Käytetty tekniikka on alkeellista RF mielessä.

Tältä pohjalta Saab Sirius on on askel oikeaan suuntaan. Tietysti näitä koko alueen kattavia johtojärjestelmiä kuten PAtria ARIS tarvitaan koordnoimaan asioita. Muuten käy kuten Ukrainassa, eli joukkuetason omat laitteet sotkee viereisen joukkeen toimintaa.

Yllättävint tuossa jutussa oli modernien aaltomuotojen puute tai sitten kaveri tarkoituksella johti harhaan. Mitä ilmeisimmin ryssällä noita ei ole, tietona vähän edelleen ihmetyttää.
 
Ryssällä on Kiinan vierailulla mukana iso delegaatio. Siellä yritetään saada Kiinalta vähän kaikkea mutta mihin hintaan?

In addition to Putin, Shoigu, Lavrov, Peskov, and the newly appointed Belousov, the expanded Russian delegation includes:

Minister of Natural Resources and Environment,
Head of the Central Bank,
Minister of Economic Development,
Minister of Finance,
Director of the Federal Financial Monitoring Service,
CEO of Rosatom,
Director of the Federal Service for Military-Technical Cooperation,
First Deputy Prime Minister,
Deputy Head of the Presidential Administration

Furthermore, key representatives of businesses and oligarchs are part of the expanded delegation.

- Oleg Deripaska, oligarch and founder of RUSAL
- Igor Sechin, oligarch, CEO of Rosneft
- Herman Gref, Chairman of Sberbank's Executive Board
- Andrey Kostin, President-Chairman of VTB Bank
- Kirill Dmitriev, CEO of the Russian Direct Investment Fund
- Leonid Mikhelson, Chairman of NOVATEK- Igor Shuvalov, Chairman of VEB.RF
- Alexander Shokhin, President of the Russian Union of Industrialists and Entrepreneurs (RSPP)
Xillä on paljonpuhuva ilme kuvassa jossa ovat käsi kädessä lipujen edessä: wattuako tuo hukkapätkä toistaa vanhoja jorinoitaan...
 
Oma arvaukseni: Kiina valmistelee iskua Taiwaniin. Kulta säilyttää arvonsa ja toimii käyttökelpoisena valuuttana, vaikka länsimaat laittavat kiinan boikottiin.

Näin se on. Kiina on julkisesti ilmoittanut näin tekevänsä ja toimii koko ajan systemaattisesti sitä kohti.

Sen takia ryssien hööki Ukrainaan on osittain ollut Kiinalle ongelma. Siitä ei saa muodostua ennakkotapausta miten voimakkaampi hyökkääjä ei onnistukaan sotilaallisissa tavoitteissaan ja toisaalta taloudellisten ja poliittisten vastatoimien kovuudesta sekä pitävyydestä. Ryssä myös kuluttanut itseään niin pahasti, että ei riitä kummoiseksi kumppaniksi, jos käytännössä koko muu maailma asettaa pakotteita Kiinalle. Putinin muuttuminen raaka-aineita halvalla myyväksi vasalliksi toki sopii.

Bidenin asettamat tariffit Kiinalle muutama päivä sitten taisi tulla Kiinalle epämiellyttävänä yllätyksenä.

Jos Taiwanissa alkaa totaalinen sota ja epävarmuus ja ongelmat Israelissa lisääntyy, aiheuttaa se maailmantaloudelle ja erityisesti teknologiateollisuudelle katastrofaalisia ongelmia.

Ukrainan tukeminen ja voittoisa tilanne taistelukentällä on siis koko maailman tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää.
 
🤔Hmm.. eli kaikkien noiden mentävä lukemaan uskollisuuden vala kiinalaisille? Ja saamaan ohjeet mitä tehdä...mitähän kiina meinaa...edit Venäjän talouden(raaka-aineiden) sitominen Kiinalle? No kunhan horisen ja pyörittelen ajatuksia, ja vielä edit; jotenkin en enää näe venäjää kovin itsenäisenä toimijana...
Hmm, sopiva porukka suoralle lennolle Haagiin…
 
Belbekin kentältä satelliittikuvia. Palojälkiä on kolmen hävittäjän parkkeerauspaikalla, jonka lisäksi asevarastoon osui.

Lisäksi kenttä näyttää tältä, kuten varmaan muukin infrastruktuuri. Tämä ei kuitenkaan ole kiitotie kuten Maks sanoo, vaan muu alue kentällä.
Tarkempaa kuvaa. Kolme hävittäjää tuhoutunut, yksi vaurioitunut pahasti ja tämän mukaan se oli polttoainevarasto joka paloi.
 
Tätä olen itsekkin miettinyt koko ajan ja pidän täysin mahdollisena, että jos ryssä jollain konstilla pääsee etenemään, eli ukraina romahtaa niin sen jälkeen voipi olla Ukraina liittoutuu ryssän kanssa. Miksi eivät sitä tekisi? Sota siirtyisi pois Ukrainasta, eli iso osa maata säästyisi, länsi kuitenkin petti Ukrainan kovista puheista huolimatta, eli ovat huonoja liittolaisia ja heikkoja. Parempi todennäköisyys säilyä hengissä kuin taistella ryssää vastaan ilman aseita. Ukrainalaiset tappavat omiaan niin en usko että puolalaisten tappaminen on yhtään vaikeampaa siinä tilanteessa kun pitää alkaa valitseen. Kun muistaa että myös Ukrainalla on vaikeuksia värvätä porukkaa sotaan. Ryssä osaa mahdollisesti paremmin "motivoida" tämän ison joukon sotaan, eli pakottaa.

Ei varmaan aivan heti tule tapahtuu, mutta tulevaisuudessa pidän mahdollisena. Jos meillä täällä vituttaa lännen saamattomuus niin mitäpä veikkaatte mitä Ukrainalaiset ajattelee? Siellä kyllä käydään some kuvaamassa itteä Zelen kanssa, mutta missä se apu?
Mitä vittua selität?
 
YLE:n mukaan ryssä jatkaa sotarikoksiaan Harkovan seudun vallatuilla alueilla. Tosin perustuu Ukrainan antamiin tietoihin, puuttuu vielä riippumaton varmistus, mutta ryssän tuntien tuskin tarvitsee epäillä.



Harkovan alueen poliisin mukaan Venäjä käyttää siviilejä ihmiskilpinä Vovtšanskin kaupungissa.

Harkovan alueen poliisin tutkintaosaston päällikön Serhi Bolvinovin mukaan Venäjän joukot ovat ottaneet vangikseen 35–40 siviiliä.

– Venäläiset pitävät heitä yhdessä paikassa ja käyttävät heitä ihmiskilpinä, koska heidän komentopaikkansa on lähellä, Bolvinov sanoi.

Aiemmin torstaina Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko kertoi, että Venäjä on vanginnut ja surmannut siviilejä kaupungin pohjoisosassa sekä estänyt ukrainalaisten evakuoinnin sota-alueelta.

Miksi tuolla on siviilejä?
 
Mitä vittua selität?

Sitä että tämä pointti kannattaa ottaa huomioon:


Edelleenkään Ukraina ei ole mikään Suomi. En olisi huolissaan jos Ukrainalla ei olisi pulaa vapaaehtoisista sotilaista. Voihan tämä olla aivan turha huolenaihe ja yhtä äkkiä Ukraina vahvistuu niin että alivoimalla puskee ryssän takaisin.

En viitsi jatkaa enempää aiheesta kun tulee bannia.
 
Back
Top