Ukrainan konflikti/sota

Ukrainassa asetettu hätätila kivihiilen puutteen takia: https://lenta.ru/news/2017/02/15/coal/
Ei sitä kauan kuin lenta.ru povasi ukrainalaisten palelevan kuoliaksi ilman venäjän kaasua. Ja mitä kävi? Lämpimässä ovat. 440 päivä eivät ostaneet Venäjän kiristyskaasua.

Huhtikuun asti Ukrainalla oli sopimus Etelä-Afrikan hiilin astolle, nyt täytyy ostaa jostain vähäsen, no ostavat azerbaidzanilaista hiilia, so what? Ei se kaataa yhtään mitään.
 
Oikeaan suuntaan ollaan menossa, mutta matka on vielä pitkä. Venäjäkin tekee varmasti kaikkensa kampittaakseen kehitystä.

Venäjä potkii Ukrainaa kintuille mutta satuttaa tosiasiallisesti paljon enemmän itseään kuin Ukrainaa.. Tilanne ei suuinkaan parane siitä että jatketaan sotimista tai sitä jopa laajennettaisiin. Se vain ajaa Venäjää yhä syvemmällä eristykseen ja kurjuuteen..

Mutta, samalla pitää muistaa ettei vahinko kohdistu suoranaisesti Putiniin, hänen lähipiiriinsä tai hänen hallitsemaansa Yhtenäinen Venäjä puolueeseen. Aivan samalla tavalla myös kommunistisen puolueen jäsenet olivat etuoikeutettuja Neuvostoliitossa..mitä korkeammalla oli puoluehierarkiassa sitä helpompaa oli elämä. Samalla kuin tavallinen kansa eli äärimmäisessä köyhyydessä. Aivan samalla tavalla venäläiset musikat (=tavallinen kansa) ovat eläneet Venäjällä jo maaorjuuden ajoilta lähtien. Vain se pieni, kulloinkin vallassa oleva, vähemmistö on kyennyt tavoittamaan itselleen hieman korkeamman elintason.

Historia myös kertoo että kansaa sortava diktatuuri on aina kaatunut uusien valtiaiden alle. Näin kävi aikoinaan Tsaarin Venäjälle sekä valtaan nousseelle bolsevikkien/kommunistien johtamalle Neuvostoliitolle. Sekin on hyvä huomioida että uudet valtiaat ovat aina nousseet Venäjän sisältä. Aivan samalla tavalla tulee käymään myös Putinille ja hänen taustajoukkojensa johtamalle diktatuurille. Sotien avulla saatu kansansuosio ja väkivalloin ylläpidetty hallinto vain nopeuttaa viimeistä ratkaisua..

Nykyään kaikki valtiot tarvitsevat menestyäkseen kansainvälistä/globaalia yhteisöä. Joutuminen sen ulkopuolelle johtaa väistämättä kyseisen sääntöjä rikkovan yhteiskunnan taantumiseen. Olipa sääntöjen rikkoja omasta mielestään kuinka mahtava tahansa.

Mutta, minun puolestani jokainen saa vapaasti olla Venäjän hallinnosta mitä mieltä tahansa...Omalta kohdaltani olen päässyt näkemään sitä riittävästi. Kuten varmasti moni muukin.
 
Miten Venäjä on joutunut "kansainvälisen yhteisön ulkopuolelle"? Ainoa omaan mieleeni tuleva esimerkki on Venäjän poistaminen G8:sta, mutta Venäjä ei menettänyt tuossa mitään (Venäjä arvostaa muutenkin paljon enemmän G20:ntä kuin G8:aa, joka nykyisin on G7).

Venäjä on edelleen YK:n turvaneuvoston pysyvä jäsen, joka antaa Venäjälle paljon sekä tosiasiallista valtaa että arvovaltaa.

Venäjä on IVY:n johtajavaltio. Venäjä on Shanghain klubin jäsen. Venäjällä on taloudellisia ja poliittisia kumppaneita jokaisessa maanosassa.

Lännen asettamat talouspakotteet koskevat nekin vain länsimaiden ja Venäjän välistä kauppaa, eivät esim. Venäjän ja Kiinan välistä kauppaa. Ja lisäksi nuo pakotteet ovat tainneet mieluummin vahvistaa kuin heikentää Venäjää. Näin siksi, että pakotteet eivät olleet niin rankkoja että ne olisivat riittäneet yhteiskunnallisten rakenteiden murtumiseen, mutta kuitenkin riittävän rankkoja pakottaakseen Venäjän tekemään välttämättömiä taloudellisia uudistuksia (mm. ns. vienninkorvausohjelma).

En minä osaa nähdä Venäjää miten "erityksissä" olevana maana. Enemmän eristyksissä Venäjä oli Boris Jeltsinin aikana, jolloin koko maa oli omalla tavallaan halvaantuneessa tilassa.
 
Putin tulee olemaan Venäjällä vallassa vielä ainakin seuraavat 15 vuotta. Tämä on syytä pitää mielessä.
Toisaalla toimii vielä demokratia https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_presidentti

Näin voi käydä. Toisaalta sekin on varmaa että jokainen viikko, kuukausi ja vuosi tulee olemaan Venäjälle edellistä vaikeampi.. Putinin johtamassa diktatuurissa ei ole olemassa minkäänlaista kehityspolkua joka voisi, edes teoriassa, kääntää yhteiskunnan taloudellisen/sosiaalisen kehityksen nousuun. Jokainen päivä lisää köyhyyttä, samalla kun paremmin toimeentulevien osuus kansasta pienenee..Mutta, isossa maassa tämä kehitys voi hyvinkin kestää 10-15 vuotta.

Lisäksi on hyvä huomioida että Putin osaa myös varautua yhä kasvaviin yhteiskunnallisiin vaikeuksiin. Asevoimien ja kaikenlaisten väkivaltakoneistojen varustautumiseen lisätään määrärahoja samalla kun muiden palveluiden rahoitusta kiristetään äärimmilleen. Uusimpana lisäyksenä on Putinin oma kansallisen turvallisuuden joukot, 400.000 hyvin aseistettua sekä laajoilla väkivallan käytön valtuuksilla varustettua kaartilaista. Näin suurta joukkoa ei ihan turhan takia perusteta. Uskoisin että Putinilla on turvallisuusjoukkojen tehtävät jo tiedossa.

Putin on ollut vallassa jo 15 vuotta. Hitler hallitsi Saksassa reilut kymmenen vuotta. Stalin aikanaan Neuvostoliitossa noin 30 vuotta. Jäänee nähtäväksi kuinka kauan Putin vielä kykenee kekkuloimaan vallankahvassa.
 
Toisaalta sekin on varmaa että jokainen viikko, kuukausi ja vuosi tulee olemaan Venäjälle edellistä vaikeampi..
Millä tavalla vaikeampi?

Edes vuodet 2015-2016, jolloin talous supistui muutaman prosentin, eivät olleet Venäjälle erityisen vaikeita. Mitään 1990-luvun kaltaista sosiaaliekonomista romahdusta ei tapahtunut, vaan esimerkiksi kuolleisuus jatkui edelleen laskuaan ja myös syntyvyys kasvoi näinäkin vuosina.

Venäjän keskuspankin (joka on liberaalien hallussa) ennusteen mukaan talous kasvaa tänä vuonna 2%, vaikka öljyn hinta tipahtaisi jonkin verran nykytasoltaan.

Putinin johtamassa diktatuurissa ei ole olemassa minkäänlaista kehityspolkua joka voisi, edes teoriassa, kääntää yhteiskunnan taloudellisen/sosiaalisen kehityksen nousuun.
Olet myöhässä, sillä Venäjän taloudellinen/sosiaalinen nousu on jo tapahtunut. Absoluuttisessa aallonpohjassa Venäjä kävi ensin 1991, sitten uudelleen 1994-1995 ja vielä kerran talousromahduksen jälkeen 1998. 1990-luku oli maalle kamala vuosikymmen kaikilla mittareilla mitattuna.

Mutta enää ei eletä 90-lukua eikä Venäjä ole enää sama maa kuin silloin. Katsokaa mitä tapahtuu Venäjän kaupungeissa. Uusia päiväkoteja ja lastentarhoja valmistuu päivittäin. Kaupat ovat täynnä kotimaisia elintarvikkeita ja kotimaassa valmistettua ruokaa. Venäläinen mies elää nyt keskimäärin 66-vuotiaaksi, joka on edelleen melko alhainen lukema, mutta kuitenkin paljon korkeampi kuin vuonna 1999 jolloin miehet elivät vain 58-vuotiaaksi keskimäärin. Alkoholin kulutus, erityisesti votkan, on alentunut merkittävästi. Viime viikolla hallitus nosti taas votkan hintaa ylöspäin. Henkirikosten määrä on supistunut merkittävästi. Samoin aborttien määrä. Samoin itsemurhien määrä.

Kaikki - siis kaikki - indikaattorit Venäjällä kertovat sosiaaliekonomisesta noususta.

Vähintään yhtä tärkeä asia - maan turvallisuuden kannalta - on ollut se että armeijan uudistamisprosessi on ollut onnistunut. Kuka muistaa vielä Venäjän armeijaan kohdistuneet stereotypiat 10-15 vuoden takaa? Venäjän armeija on täynnä juoppoja upseereja. Varusmiehiä rääkätään palveluksessa. Venäjän maa-, ilma- ja merivoimien kalusto on ruosteista, vanhentunutta ja käyttökelvotonta. Venäjän armeijan korkein johto on taktisesti ja strategisesti epäpätevää. Edes Venäjän ydinaseet eivät ole enää toimintakuntoisia.

Nyt kellossa on vähän eri ääni. Halveksunta on muuttunut vihan- ja pelonlietsonnaksi. Venäjä on uhka. Venäjä voi vallata koska vaan kenet vaan! Uhkakuvien maalailuun - olivat ne sitten miten hysteerisia hyvänsä - liittyy kuitenkin tunnustus siitä, että Venäjä on otettava tosissaan sotilaallisena tekijänä. Puheet ruosteisesta ja toimintakyvyttömästä armeijasta ovat samalla hävinneet.
 
Aivan yksioikoisesti Putiniin henkilöityvää ongelmaa tästä ei saa aikaiseksi, koska Venäjällä ei näkyvissä ketään edes etäisesti realistista presidenttiehdokasta, joka olisi valmis palauttamaan Krimin ehdoitta..

Krim'in palauttaminen lienee suuressa kokonaisuudessa vain pieni tekijä.

Venäjä varustautuu koko ajan sellaisella tavalla ja vauhdilla että se tulee ennemmin tai myöhemmin johtamaan monien muiden, vielä tällä hetkellä Venäjän keskusvallan alaisina olevien alueiden irtaantumiseen Venäjästä. Aivan samalla tavalla kun tapahtui Neuvostoliiton romahtaessa. Putinin diktatuurin varustautuminen myös sisäiseen väkivaltaan kertoo siitä että tällä kertaa tullaan todennäköisesti käymään taistelua myös sisäisesti. Samalla sotaan voidaan jonkin verran sekoittaa myös Puolustusliittoon (=NATO) kuulumattomia rajanaapureita.

Venäjä on jo sellaisessa taloudellisessa ahdingossa että siellä todennäköisesti joudutaan rajoittamaan esimerkiksi taloudellisesti muita paremmassa asemassa olevien aluehallintojen itsenäisyyttä. Käytännössä se tarkoittanee niiden varallisuuden siirtämistä nykyistä kattavammin keskusvallan käyttöön. Tällaisia alueita ovat Tatarstan, Bashkiria, Dagestan, Tretsenia, Ingushia, Kabardino-Balgaria jne. Kyseessä ovat yhteensä useiden miljoonien asukkaiden aluehallinnoista joissa useimmissa asuu pääosin muita kansallisuuksia kuin venäläisiä. Monet näistä tasavalloista ovat lisäksi uskonnoltaan islamilaisia.

Mutta katsellaan miten asiat etenee..
 
Itä-Ukrainassa on täysi sota päällä, Venäjän asevoimat toimittaa jatkuvasti lisää aseita ja ammuksia kapinallisille pitääkseen konfliktia yllä, eilen ja tänään Ukrainalaisten asemia pommitettu yhtenään, mitään toimenpiteitä Venäjä ei näytä olevan valmis toteuttamaan konfliktin lopettamiseksi, huhujen mukaan kaavailevat tästä useiden vuosien operaatiota ja valmistautuvat samalla usean rintaman sotaan samaan aikaan (Syyria, Ukraina, ++). Rauhaa on kenenkään ilmeisesti turha odotella, vaan pahemmaksi näyttää vaan menevän. No kyllä ne rahat jossain vaiheessa loppuvat.
 
Mortti ja anttipuu jostain syystä suosivat venäläisiä lähteitä... ;)

Otetaan nyt se silmä käteen :confused: (tai laitetaan jo vähitellen sen pullon korkki kiinni... ;)).

Tässä vielä sama Navalnyn äänestyssuunnitelmista kertova linkki aukikirjoitettuna niin, että osoitekin näkyy: https://www.ukrinform.net/rubric-po...crimea-if-he-wins-presidential-elections.html

Huomannet postaamani uutisen olevan peräisin Ukrinform-sivustolta, joka ei tietääkseni ole venäläinen vaan ukrainalainen: sivustolla kerrotaan yhteystiedoiksi National News Agency of Ukraine - Ukrinform, Postal Address: 8/16 Bohdan Khmelnytsky Str., Kyiv, Ukraine, 01001.
 
Miten Venäjä on joutunut "kansainvälisen yhteisön ulkopuolelle"? Ainoa omaan mieleeni tuleva esimerkki on Venäjän poistaminen G8:sta, mutta Venäjä ei menettänyt tuossa mitään (Venäjä arvostaa muutenkin paljon enemmän G20:ntä kuin G8:aa, joka nykyisin on G7).

Venäjä on edelleen YK:n turvaneuvoston pysyvä jäsen, joka antaa Venäjälle paljon sekä tosiasiallista valtaa että arvovaltaa.

Venäjä on IVY:n johtajavaltio. Venäjä on Shanghain klubin jäsen. Venäjällä on taloudellisia ja poliittisia kumppaneita jokaisessa maanosassa.

Lännen asettamat talouspakotteet koskevat nekin vain länsimaiden ja Venäjän välistä kauppaa, eivät esim. Venäjän ja Kiinan välistä kauppaa. Ja lisäksi nuo pakotteet ovat tainneet mieluummin vahvistaa kuin heikentää Venäjää. Näin siksi, että pakotteet eivät olleet niin rankkoja että ne olisivat riittäneet yhteiskunnallisten rakenteiden murtumiseen, mutta kuitenkin riittävän rankkoja pakottaakseen Venäjän tekemään välttämättömiä taloudellisia uudistuksia (mm. ns. vienninkorvausohjelma).

En minä osaa nähdä Venäjää miten "erityksissä" olevana maana. Enemmän eristyksissä Venäjä oli Boris Jeltsinin aikana, jolloin koko maa oli omalla tavallaan halvaantuneessa tilassa.
Juu. pakotteet "vain vahvistavat Venäjää", mutta kummasti tuosta "vahvistavasta" haluavat eroon :p
 
Putin tulee olemaan Venäjällä vallassa vielä ainakin seuraavat 15 vuotta. Tämä on syytä pitää mielessä.

En oikein usko tähän. Tuo vaatisi toteutuakseen, että 2024 vietäisiin läpi joku erityislaki Putinin vallassa pitämiseksi, kun presidenttikausien raja tulee (taas...) täyteen. Onhan Putinilla nykyisin hyvä suosio, mutta hän on tuolloin (jos vielä hengissä) 72-vuotias, joka asettaa rajoituksia siihen, kuinka pitkälle machoiluun pohjautuvaa Putinin henkilökulttia voi enää tekohengittää. Taustalla vaikuttaa myös demografinen muutos: jokainen vuosi lisää kalenteriin putkauttaa 18 ikävuoden yli taas yhden ikäluokan lisää äänestäjiä, jotka ovat kasvaneet netin ja kohtalaisen avoimen tiedonvälityksen aikakaudella ja joita voi olla hankala taivutella äänestämään taas kerran sitä samaa vanhaa tyyppiä, jolla on toinen jalka kylmän sodan aikakaudella.

Voihan Putin yrittää, mutta 2012 presidentinvaalien alla esiintyneet mielenosoitukset voisivat olla pientä verrattuna siihen, mitä 2024 olisi vastassa.
 
Kaikki - siis kaikki - indikaattorit Venäjällä kertovat sosiaaliekonomisesta noususta.

Vähintään yhtä tärkeä asia - maan turvallisuuden kannalta - on ollut se että armeijan uudistamisprosessi on ollut onnistunut. Kuka muistaa vielä Venäjän armeijaan kohdistuneet stereotypiat 10-15 vuoden takaa? Venäjän armeija on täynnä juoppoja upseereja. Varusmiehiä rääkätään palveluksessa. Venäjän maa-, ilma- ja merivoimien kalusto on ruosteista, vanhentunutta ja käyttökelvotonta. Venäjän armeijan korkein johto on taktisesti ja strategisesti epäpätevää. Edes Venäjän ydinaseet eivät ole enää toimintakuntoisia.

Nyt kellossa on vähän eri ääni. Halveksunta on muuttunut vihan- ja pelonlietsonnaksi. Venäjä on uhka. Venäjä voi vallata koska vaan kenet vaan! Uhkakuvien maalailuun - olivat ne sitten miten hysteerisia hyvänsä - liittyy kuitenkin tunnustus siitä, että Venäjä on otettava tosissaan sotilaallisena tekijänä. Puheet ruosteisesta ja toimintakyvyttömästä armeijasta ovat samalla hävinneet.
Medvedev vähensi juuri 30% yliopistojen rahoituksesta.

Armeijan uudistumisprosessi? Taidat lukea venäläisiä "uutisia"? (retorinen kysymys) Varusmiesten rääkkäys ei ole loppunut ja tekninen uudistuminen tapahtui länsimateriaalilla. Nyt kun Venäjä on siitä eristetty, sensorit ja haitekki ovat B-luokkaa.

Ei halveksuntaa, vihaa, tai pelonlietsontaa tarvita. Voimme pidättäytyä faktoissa. Regiimi on fasistinen ja tuhlaa rahaa rajasotiin ja pelonlietsontaan. Väestöä pidetään orwellilaisen newspeakin kohteena.
 
Edes vuodet 2015-2016, jolloin talous supistui muutaman prosentin, eivät olleet Venäjälle erityisen vaikeita. Mitään 1990-luvun kaltaista sosiaaliekonomista romahdusta ei tapahtunut, vaan esimerkiksi kuolleisuus jatkui edelleen laskuaan ja myös syntyvyys kasvoi näinäkin vuosina.
"Venäläisten kuolleisuus on lisääntynyt 5,2 prosentilla viime vuoteen verrattuna." http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015080520134520_ul.shtml

anttipuu kirjoitti:
Venäjän keskuspankin (joka on liberaalien hallussa) ennusteen mukaan talous kasvaa tänä vuonna 2%, vaikka öljyn hinta tipahtaisi jonkin verran nykytasoltaan.
"GDP Annual Growth Rate -0.40" http://www.tradingeconomics.com/russia/gdp-growth-annual

anttipuu kirjoitti:
Kaikki - siis kaikki - indikaattorit Venäjällä kertovat sosiaaliekonomisesta noususta.
Laita lähteistettynä nyt vaikka yksikin indikaattori?

anttipuu kirjoitti:
Vähintään yhtä tärkeä asia - maan turvallisuuden kannalta - on ollut se että armeijan uudistamisprosessi on ollut onnistunut. Kuka muistaa vielä Venäjän armeijaan kohdistuneet stereotypiat 10-15 vuoden takaa? Venäjän armeija on täynnä juoppoja upseereja. Varusmiehiä rääkätään palveluksessa. Venäjän maa-, ilma- ja merivoimien kalusto on ruosteista, vanhentunutta ja käyttökelvotonta.
Tikulla silmään sitä joka wanhoja muistelee :D

106600072c4a358026ba
 
Pidetäänkö anttipuu sivustolla ihan noin niinkuin Pietarin trollilemmikkinä? Se on niin söpö ja hauska. :D
 
Pidetäänkö anttipuu sivustolla ihan noin niinkuin Pietarin trollilemmikkinä? Se on niin söpö ja hauska. :D

Onhan se nyt pentuna söpö ja hauska, mutta ennen lemmikkitrollin pennun hankkimista pitää muistaa, että siitä kasvaa aikanaan iso ja karvainen trolli. Se tarvitsee paljon hoitoa ja harjoitusta eikö se isona ole enää niin söpö eikä välttämättä edes hauska. Myös koulutus on olennainen osa lemmikkitrollin hoitoa, ilman koulutusta seuraa varmasti hankaluuksia. Erityisesti sisäsiisteyskoulutus on muistettava - jatkuvat jätösläjät foorumin lattialla alkavat kyllä pitkän päälle kyllästyttää.
 
Millä tavalla vaikeampi?

Edes vuodet 2015-2016, jolloin talous supistui muutaman prosentin, eivät olleet Venäjälle erityisen vaikeita. Mitään 1990-luvun kaltaista sosiaaliekonomista romahdusta ei tapahtunut, vaan esimerkiksi kuolleisuus jatkui edelleen laskuaan ja myös syntyvyys kasvoi näinäkin vuosina.

Venäjän keskuspankin (joka on liberaalien hallussa) ennusteen mukaan talous kasvaa tänä vuonna 2%, vaikka öljyn hinta tipahtaisi jonkin verran nykytasoltaan.


Olet myöhässä, sillä Venäjän taloudellinen/sosiaalinen nousu on jo tapahtunut. Absoluuttisessa aallonpohjassa Venäjä kävi ensin 1991, sitten uudelleen 1994-1995 ja vielä kerran talousromahduksen jälkeen 1998. 1990-luku oli maalle kamala vuosikymmen kaikilla mittareilla mitattuna.

Mutta enää ei eletä 90-lukua eikä Venäjä ole enää sama maa kuin silloin. Katsokaa mitä tapahtuu Venäjän kaupungeissa. Uusia päiväkoteja ja lastentarhoja valmistuu päivittäin. Kaupat ovat täynnä kotimaisia elintarvikkeita ja kotimaassa valmistettua ruokaa. Venäläinen mies elää nyt keskimäärin 66-vuotiaaksi, joka on edelleen melko alhainen lukema, mutta kuitenkin paljon korkeampi kuin vuonna 1999 jolloin miehet elivät vain 58-vuotiaaksi keskimäärin. Alkoholin kulutus, erityisesti votkan, on alentunut merkittävästi. Viime viikolla hallitus nosti taas votkan hintaa ylöspäin. Henkirikosten määrä on supistunut merkittävästi. Samoin aborttien määrä. Samoin itsemurhien määrä.

Kaikki - siis kaikki - indikaattorit Venäjällä kertovat sosiaaliekonomisesta noususta.

Vähintään yhtä tärkeä asia - maan turvallisuuden kannalta - on ollut se että armeijan uudistamisprosessi on ollut onnistunut. Kuka muistaa vielä Venäjän armeijaan kohdistuneet stereotypiat 10-15 vuoden takaa? Venäjän armeija on täynnä juoppoja upseereja. Varusmiehiä rääkätään palveluksessa. Venäjän maa-, ilma- ja merivoimien kalusto on ruosteista, vanhentunutta ja käyttökelvotonta. Venäjän armeijan korkein johto on taktisesti ja strategisesti epäpätevää. Edes Venäjän ydinaseet eivät ole enää toimintakuntoisia.

Nyt kellossa on vähän eri ääni. Halveksunta on muuttunut vihan- ja pelonlietsonnaksi. Venäjä on uhka. Venäjä voi vallata koska vaan kenet vaan! Uhkakuvien maalailuun - olivat ne sitten miten hysteerisia hyvänsä - liittyy kuitenkin tunnustus siitä, että Venäjä on otettava tosissaan sotilaallisena tekijänä. Puheet ruosteisesta ja toimintakyvyttömästä armeijasta ovat samalla hävinneet.
Muut jo ehtivätkin kommentoida viestiäsi, mutta haluaisitko kommentoida yhtä esimerkki-indikaattoria, joka omien sanojesi mukaan on osoitus Venäjän sosioekonomisesta noususta.

Otetaan esimerkiksi korruptio. Transparency International selvittää vuosittain yhtenevällä mittaristolla eri maiden korruptoituneisuuden ja organisaation nettisivuilta on luettavissa tilastot vuosilta 2012-2015. Vuoden 2016 tiedot eivät ole vielä valmistuneet. Indeksiluku 100 tarkoittaa täysin korruptiovapaata valtiota.

Sijoitus 2015, maa, indeksiluku 2015, indeksiluku 2014, indeksiluku 2013, indeksiluku 2012
1. Tanska, 91 (2015), 92 (2014), 91 (2013), 90 (2012)
2. Suomi, 90 (2015), 89 (2014), 89 (2013), 90 (2012)
...
117. Azerbaidjan
118. Guyana
119. Venäjä, 29 (2015), 27 (2014), 28 (2013), 28 (2012)
120. Sierre Leone
121. Gambia

Kuten tästäkin indikaattorista nähdään, Venäjä vertautuu monella kansainvälisellä mittarilla samalle tasolle kuin perinteiset kehitysmaat. Myöskään mitään positiivista kehitystä Venäjällä ei ole tapahtunut, päinvastoin!

EDIT: linkki tuloksiin unohtui:
https://www.transparency.org/cpi2015/#results-table
 
Muut jo ehtivätkin kommentoida viestiäsi, mutta haluaisitko kommentoida yhtä esimerkki-indikaattoria, joka omien sanojesi mukaan on osoitus Venäjän sosioekonomisesta noususta.

Otetaan esimerkiksi korruptio. Transparency International selvittää vuosittain yhtenevällä mittaristolla eri maiden korruptoituneisuuden ja organisaation nettisivuilta on luettavissa tilastot vuosilta 2012-2015. Vuoden 2016 tiedot eivät ole vielä valmistuneet. Indeksiluku 100 tarkoittaa täysin korruptiovapaata valtiota.

Sijoitus 2015, maa, indeksiluku 2015, indeksiluku 2014, indeksiluku 2013, indeksiluku 2012
1. Tanska, 91 (2015), 92 (2014), 91 (2013), 90 (2012)
2. Suomi, 90 (2015), 89 (2014), 89 (2013), 90 (2012)
...
117. Azerbaidjan
118. Guyana
119. Venäjä, 29 (2015), 27 (2014), 28 (2013), 28 (2012)
120. Sierre Leone
121. Gambia

Kuten tästäkin indikaattorista nähdään, Venäjä vertautuu monella kansainvälisellä mittarilla samalle tasolle kuin perinteiset kehitysmaat. Myöskään mitään positiivista kehitystä Venäjällä ei ole tapahtunut, päinvastoin!

EDIT: linkki tuloksiin unohtui:
https://www.transparency.org/cpi2015/#results-table

Minä olen pitänyt naapuria kehitysmaana muutenkin. Tai ainakin sellaisena maana josta on tulossa kehitysmaa kovaa vauhtia.
 
Pitää vielä palata tähän Transparency Internationalin vuosittaiseen listaukseen. Vuoden 2016 tulokset onkin jo julkaistu, ne oli hassusti vuoden 2015 listauksen jälkeen. Suomen sijoitus on tippunut kolmanneksi, indeksi 89 (eli aika samoilla lukemilla mennään edelleen täällä päässä). Venäjällä sen sijaan on saatu nauttia siitä positiivisesta kehityksestä, josta @anttipuu mainitsi. Sijoitus 2015 oli 119., mutta viime vuonna sijoitus olikin jo 131. Hyvä Venäjä!!!

Ukrainassa korruptio on edelleen varmaankin pahin yksittäinen ongelma. Vuonna 2016 Ukraina jakoi Venäjän kanssa 131. sijan. Indeksiluku on pikkuisen parantunut vuosien mittaan, mutta ei ikävä kyllä merkittävästi:
131. Ukraine 29 (2016), 27 (2015), 26 (2014), 25 (2013), 26 (2012).
Janukovitshin jälkeen vuodesta 2014 kehitystä on tapahtunut, mutta tahti pitäisi olla aivan toisenlainen.

Ukrainan naapureista hyvä esimerkki on Puola, sijoitus 2016 29. ja indeksi 62. Tämä taso pitäisi olla vähimmäistaso myös Ukrainalle, lähtökohta vuonna 1991 on kuitenkin ollut varsin samankaltainen. Jopa parjattu Valko-Venäjä on sijalla 79 indeksiluvulla 40.
http://www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2016#table
 
Back
Top