Ukrainan konflikti/sota

Ei liene enää uutinen, että Venäjän viranomaiset jäivät jälleen kerran kiinni valheesta.


Ukraine
Ukrainian Officer Detained In Russia Details Her Capture To Consul


Ukrainian pilot Nadiya Savchenko, says she was captured near Luhansk on June 18 before being transported to Russia in handcuffs and with a sack over her head.

By RFE/RL
July 17, 2014

A Ukrainian Air Force officer who is being detained in Russia has given details of her capture to Ukraine's consul, saying she was captured by pro-Russian separatists on Ukrainian soil and forcibly transported to Russia.

Senior Lieutenant Nadiya Savchenko, 33, has been indicted in Russia for her alleged complicity in the killing of two Russian journalists on June 17 near Luhansk during the Ukrainian Army's offensive against the rebels.

Ukrainian Consul Hennadiy Breskalenko was allowed to meet with Savchenko for the first time on July 16 at a detention center in the southwestern Russian city of Voronezh.

Breskalenko said Savchenko, a helicopter navigator, told him that she was captured near Luhansk on June 18 before being transported to Russia in handcuffs and with a sack over her head.

Russian authorities had rejected Breskalenko's requests to meet with Savchenko nine times before allowing him to do so.

Breskalenko said Savchenko told him she had to go on an eight-day hunger strike before being allowed to meet with him.

She told him that she had "no complaints regarding the conditions of her current detention" and that she had not been mistreated.


Russia's Investigative Committee said last week that Savchenko had been detained on Russian territory, where she had entered "without any documents, pretending to be a Ukrainian refugee."

On July 9, a court in Voronezh ordered Savchenko to be held in pretrial detention until August 30.

Meanwhile, Kyiv has insisted that Savchenko was captured by "terrorists" and illegally transferred to Russia. Ukraine has officially demanded Savchenko's immediate and unconditional release.

Savchenko's lawyer, Mark Feygin, said on Twitter on July 17 that he was filing a complaint with the Russian Investigative Committee citing Article 126 of the Criminal Code, which prohibits the kidnapping of foreign nationals from their home territory.

Feygin also said that Ella Pamfilova, Russia's human rights commissioner, had visited Savchenko in her holding cell in Voronezh.

In a statement on July 17, the EU's foreign-policy chief, Catherine Ashton, said she was "concerned" by Savchenko's transfer and imprisonment on Russian territory, following her "kidnapping" by militants. Ashton said the issue raised questions about Russia's respect for its international obligations.

"We call on the Russian Federation to abide by its obligations as a member state of the Council of Europe and party of the European Convention on Human Rights," Ashton said. "In that context, we welcome that Ukraine's consul in the Russian Federation has been able to meet with her."

Savchenko, who has served in the Ukrainian armed forces for 10 years, last month joined the volunteer Aidar Battalion, which has been involved in Kyiv's military offensive against pro-Russian rebels in the east.
 
Aika vaatimaton on tuo 100 miljoonan USD:n summa. Muistaakseni Syyriaan luvattiin 500 miljoonaa USD.

Ei ongelmana ole raha tai kalusto vaan ukrainalaisten olematon halu puolustaa maataan. Kun tuohon vielä yhdistetetään se, että upseereina on venäläisiä pomppa majureita niin herra hyvästi hallitkoon.

Kohtahan tässä voi ryhtyä odottelemaan isompaa versiota Georgian kahinasta. Se on yksi napalmipommi venäläisten asuttaman kaupungin sairaalaan, kouluun tai päiväkotiin - niin saadaan taas kunnon syy.

Ukrainalaisten kyky tehdä vastarintaa ei tule olemaan edes georgialaisten tasolla. Venäläiset upseerit antautuu yksin tai komentamiensa joukkojen kanssa. Azovit ja muut pussihousukaartit pyyhkäistään helvettiin alta aikayksikön.

Sitten kun venäläisalueet on miehitetty, niin länsimaat kovasti paheksuu Venäjää ja vielä enemmän Ukrainaa kun menivät provosoimaan sodan.
 
Viimeksi muokattu:
Päästäisiinköhän tässä kaikkein vähimmillä ihmisuhreilla jos venäläiset tulisi nopeasti rajan yli, etenisivät nykyiselle rintamalinjalle ja sitten puhallettaisiin peli poikki ja heitettäisiin jäätä päälle? Vai onko luvassa pitkitetty sisällissota malliin Jugo tai Vietnam? Tämä jälkimmäinen ei olisi ollenkaan hyvä kenellekään, paitsi tietysti USA:lle se passaisi. Venäjä vuotaisi vertaan sinne. Olisimmeko me iloisia kun Venäjän voimaa sitoutuisi sinne ja sitä olisi vähemmän täällä? Kovaksi on mennyt taas tämä Euroopan geopolitiikka.

Voi hellanlettas! Eihän ihmisuhreilla ole mitään tekemistä tämän kanssa! Putin haluaa voittaa tämän kahinan ja siihen ryssällä ei ole sotilaallisesti nappuloita, ei millään, jos on pieninkin mahdollisuus naton interventioon. Joten pitkitetty matalan intensiteetin konflikti ihmisuhreista välittämättä on putlerin ainoa tapa edetä.
 
Ei ongelmana ole raha tai kalusto vaan ukrainalaisten olematon halu puolustaa maataan. Kun tuohon vielä yhdistetetään se, että upseereina on venäläisiä pomppa majureita niin herra hyvästi hallitkoon.

Ei nykyaikana sotaa voiteta pelkällä taistelutahdolla, tarvitaan hyvä ja nykyaikainen kalusto jota osataan käyttää. Tuolta Izvarinon raja-aseman alueelta eräs sotilas oli kertonut
lehtimihelle puhelimessa että heitä tulitetaan, mutta he eivät tiedä mistä tulitus tulee. Vaikeaa on puolustaminen tuossa tilanteessa. Joko heillä ei ole tulenosoitustutkia, tai eivät osaa
käyttää niitä tai ne on tuhottu. Tiedustelulennokit olisivat myös erittäin tarpeellisia tuolla.

Toinen kummallisuus oli se että sotilas kertoi että he ovat kyllä nähneet kuinka Venäjältä tulee asekolonnia, mutta komentaja on kieltänyt heitä ampumasta niitä ja hän ihmetteli
sitten kenen puolella komentaja on.
 
Viimeksi muokattu:
Venäläiset ampui Boeing 777 matkustajakoneen alas Donetskin lähistöllä, arviot kuolleista 300-400 hengen sisällä.

Nyt kysymys kuuluukin, missä menee lännellä sietokyky katsella terroristien touhuja?
Toisaalta, mitä muuta voi tehdä kuin asettaa lisää pakotteita?

Suruksi pistää....

 
Ei nykyaikana sotaa voiteta pelkällä taistelutahdolla, tarvitaan hyvä ja nykyaikainen kalusto jota osataan käyttää.

9DAA492C-3742-4AF0-9C74-EA6BD7056F5F_w640_s.png



Niin tarkoitat varmaan, että tarvitaan tahto, taito ja väline? Välineitähän Ukrainalla on. Se mitä puuttuu on tahto ja taito - niitä ei dollareilla saa.

Tuolta Izvarinon raja-aseman alueelta eräs sotilas oli kertonut
lehtimihelle puhelimessa että heitä tulitetaan, mutta he eivät tiedä mistä tulitus tulee. Vaikeaa on puolustaminen tuossa tilanteessa.

No sellaista tuo sota tuppaa olemaan. Oikeassa sodassa esim. suuliekkejä on hankala erottaa ja napsahtelevat luoditkin vaikeutta havainnointia. Toivottomuutta ja kakkahätää pukkaa. Elokuvissa asiat sitten menee vähän eri tavalla.

Toinen kummallisuus oli se että sotilas kertoi että he ovat kyllä nähneet kuinka Venäjältä tulee asekolonnia, mutta komentaja on kieltänyt heitä ampumasta niitä ja hän ihmetteli
sitten kenen puolella komentaja on.

Todennäköisesti on itsensä puolella. Kuten wanha suomalainen wiisaus toteaa "Kun et tee mitään, et tee virheitä".

Suomessahan ns. ryssänupseerit siivottiin tarkkaan pois ja talvisodan alkaessa niitä oli puolustusvoimien palveluksessa kaksi - sellaiset herrat kuin Mannerheim & Nenonen.
 
Venäläiset ampui Boeing 777 matkustajakoneen alas Donetskin lähistöllä, arviot kuolleista 300-400 hengen sisällä.

Nyt kysymys kuuluukin, missä menee lännellä sietokyky katsella terroristien touhuja?
Toisaalta, mitä muuta voi tehdä kuin asettaa lisää pakotteita?

Suruksi pistää....


Jos kone todella ammuttiin alas, asettaa se omaan säälittävään kontekstiinsa suomalaisten itkun pakotteiden vaikutuksista omaan talouteemme. Tähän on saatava loppu, vaikka sitten väkisin. Nyt emme tosin vielä tiedä mikä pudotti koneen. Puhdas onnettomuus ei vaikuta todennäköiseltä.

Malaysian airliner crashes in Ukraine close to Russian border
Print version
July 17, 2014, 6:23 p.m. | Ukraine — by Interfax-Ukraine
big.jpg

A Malaysia Airlines Boeing 777 has crashed in Ukraine not far from the Russian border.
© AFP




A Malaysia Airlines Boeing 777 has crashed in Ukraine not far from the Russian border, a source in aviation circles told Interfax.

Ohessa oleva kuva koneen hylystä tuntuu näkyvän vai edit tilassa ! Runko on kohtuullisen ehjä, kone on ehkä yrittänyt pakkolaskua. Isoja reikiä rungossa!
 
Viimeksi muokattu:
Interfax: Malesialainen matkustajakone putosi maahan Ukrainassa lähellä Venäjän rajaa
Uutistoimisto Interfaxin mukaan malesialainen matkustajakone on pudonnut maahan Ukrainassa.
Uutistoimiston tieto perustuu ilmailulähteisiin. Reutersin välittämän uutisen mukaan kone olisi pudonnut maahan lähelle Venäjän rajaa.

Vanja erehtynyt?
 
A Malaysia Airlines Boeing 777-200, registration 9M-MRD performing flight MH-17 from Amsterdam (Netherlands) to Kuala Lumpur (Malaysia) with 280 passengers and 15 crew, was enroute at FL330 about 50nm northwest of Donetsk (Ukraine) when the transponder signal was lost at FL330 at position N48.56 E37.21 at 13:43Z.
Interfax reports citing an industry source that a Malaysia Boeing 777 from Amsterdam to Malaysia has crashed near the Ukrainian/Russian border, the burning wreckage has been located. The aircraft has been shot down, the agency subsequently added.
Malaysia Airlines have confirmed an incident, the aircraft did not enter Russian Airspace so far, about two hours after the estimated entry into the airspace.
 
17 July 2014 Last updated at 15:35 GMT
Share this page

Malaysia airliner crashes in Ukraine - reports
_51606573_fa1d16c0-9c6c-4f82-b0b8-ab66ddd94f78.jpg

A Malaysian airliner with 295 people on board has crashed in Ukraine near the border with Russia, on a flight from Amsterdam to Kuala Lumpur, reports say.
 
Matkalentoa lentävä matkustajakone. Sitä ei saakkaan ihan millä tahansa ohjuksella alas.
 
Voiko olla, että kyseessä on ns. "vahinko"? Jos ei niin kuka hemmetti tuollaisesta millään tavalla hyötyy. En osaa nähdä tätä minään propaganda juttuna, eihän tuosta ainakaan Venäjä millään lailla voi hyötyä... Elleivät yhtäkkiä esitä vedenpitäviä todisteita siitä, että Ukrainalaiset ampuivat koneen alas mitä en kuitenkaan usko. Outo ja mitä kamalin tapahtuma kerrassaan.
 
Nykyisessä turvallisuuspoliittisessa keskustelussa on pyritty arvioimaan suurvaltojen, erityisesti Venäjän ja Kiinan tavoitteita ja kuinka ne tulisi ottaa huomioon. Yhden lähtökohdan uudelle kylmän sodan jälkeiselle suurvaltapolitiikalle on antanut Jugoslavian hajoaminen ja sen jälkeiset sodat Balkanilla. Tätä vuodesta 1991 alkaen käytyä pitkää sotien sarjaa on käyty Sloveniassa, Kroatiassa, Bosniassa ja Kosovossa sekä Etelä-Serbiassa, eikä lopullista ratkaisua ole vielä saatu. Erimielisyydet johtuivat kansallismielisten näkemyseroista koskien maan hallintoa, taloutta ja alueiden jakoa. Tässä kehitysprosessissa Venäjä, Yhdysvallat ja Eurooppa asettuivat eri linjoille.

Venäläisessä ajattelussa panslavismilla on ollut keskeinen asema. Siitä on tullut keskeinen argumentti perusteltaessa Krimin valtausta ja toimia Ukrainassa. Patriotismi on kuitenkin omille kansalaisille tuotettu savuverho, jonka taakse ovat jääneet taloudelliset näkökohdat. Krimin pakkoliitoksella Venäjä laajensi talousvyöhykettään Mustallamerellä. YK:n merioikeusyleissopimuksen mukaan valtion talousvyöhyke yltää rannikosta noin 200 meripeninkulman päähän ja merialueiden omistukseen sisältyy oikeus myös vedenalaisiin luonnonvaroihin. Krimin valtauksella Venäjä varmisti mahdollisuuden hyödyntää Mustanmeren öljy- ja kaasuvarantoja.


Toisen suurvallan Kiinan toiminta ilmentää samanlaisia periaatteita. Kiinalla on useita kiistoja Itä- ja Etelä-Kiinan merellä, koska näillä alueilla on merkittäviä öljy- ja kaasuesiintymiä. Kiina on riippuvainen tuontienergiasta ja sen talouskasvu edellyttää yhä suurempaa energiantarvetta. Suurvaltana se haluaa kasvattaa energiaomavaraisuuttaan ottamalla alueita haltuunsa Itä- ja Etelä-Kiinan merellä tavoitteena koko merialueen hallinta.


Kiinan ja Japanin kiista Senkaku-saarista on kärjistynyt 1970-luvulta lähtien, kun alueen merenpohjasta löytyi öljyä ja kaasua. Kiina on parin viime vuoden aikana suhtautunut saarikiistaan yhä vaativammin. Osana vaatimuksiaan alueen hallinnasta Kiina laajensi ilmapuolustusaluettaan Itä-Kiinan merellä ja on vaatinut alueella lentäviltä koneilta ennakkoilmoitusta. Tätä ilmoitusvelvollisuutta vastaan rikkovia on uhattu vastatoimenpiteillä. Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat ovat lentäneet alueella ilman ennakkoilmoitusta. Osavoittona Kiinalle voidaan pitää sitä, että Singapore Airlines ja australialainen Qantas ovat ilmoittaneet noudattavansa kiinalaisten vaatimusta.


Kiinan kannalta helpompi valtauskohde on Vietnam. Toukokuussa kiinalainen öljy-yhtiö toi öljynporauslauttansa lähelle Vietnamin rannikkoa tavoitteenaan saada haltuunsa alueen mahdolliset öljyvarannot. Samalla se voi testata kuinka tällainen valtausoperaatio toimii maata vastaan, jolla ei ole liittolaissuhdetta Yhdysvaltain kanssa kuten Japanilla ja Filippiineillä. Vietnamin asema on heikko suhteessa suurvaltanaapuriin ja lisäksi Kaakkois-Aasian yhteistyöjärjestön jäsenet eivät edes tuominneet Kiinan toimia – ainoa tuki oli vakavan huolestumisen ilmaus. Lisäksi Vietnamin asemaa heikentää sen talouden riippuvuus viennistä Kiinaan.


Krimin valtaus antoi sekä Venäjälle että Kiinalle positiivisen signaalin siitä, kuinka muu maailma suhtautuu suurvallan ”historiallisiin ja legitiimeihin” oikeuksiin ottaa alueita haltuunsa. Jatkossa suurvallasta taloudellisesti riippuvat liittoutumattomat maat, joiden alueella on öljy- ja kaasuvaroja sekä strategisia raaka-aineita, ovat suurimmassa vaaravyöhykkeessä joutua suurvaltojen voimatoimien kohteeksi.

Olikohan tämän tekstin laatija tarkoituksella laatinut tekstin kiistakirjoituksen muotoon saadakseen reaktiota ja huomiota aikaan. Itselläni särähti kohta:

"Yhden lähtökohdan uudelle kylmän sodan jälkeiselle suurvaltapolitiikalle on antanut Jugoslavian hajoaminen ja sen jälkeiset sodat Balkanilla. Tätä vuodesta 1991 alkaen käytyä pitkää sotien sarjaa on käyty Sloveniassa, Kroatiassa, Bosniassa ja Kosovossa sekä Etelä-Serbiassa, eikä lopullista ratkaisua ole vielä saatu. Erimielisyydet johtuivat kansallismielisten näkemyseroista koskien maan hallintoa, taloutta ja alueiden jakoa. Tässä kehitysprosessissa Venäjä, Yhdysvallat ja Eurooppa asettuivat eri linjoille."

Balkanin maat haluavat liittyä Euroopan Unioniin ja Euroon aivan kaikki, ja ne toteuttavat politiikkaa tätä tavoitetta silmällä pitäen. Balkanin maat eivät siis sodi keskenään, kuten kiistakirjoituksen tämä kohta antaisi ymmärtää.

Väkersin tätä tekstiä niin kauan, että kerkesi maailma muuttua tämän malesialaisen lentokoneen putoamisen/pudottamisen vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:
Venäläiset ampui Boeing 777 matkustajakoneen alas Donetskin lähistöllä, arviot kuolleista 300-400 hengen sisällä.

Nyt kysymys kuuluukin, missä menee lännellä sietokyky katsella terroristien touhuja?
Toisaalta, mitä muuta voi tehdä kuin asettaa lisää pakotteita?

Suruksi pistää....



En ymmärrä.
Ukrainan ilmatilassa on ollut rajoituksia jo keväällä.
Miksi pitää lentää vaaralliselle alueelle.

"Finnairin mukaan Ukrainan ilmatilassa on ollut erilaisia rajoituksia kevään aikana. Tilanne ei kuitenkaan vaikuta Finnairin lentojen turvallisuuteen, sillä yhtiö on siirtynyt käyttämään muita reittejä.

– Uusimmat rajoitukset eivät vaikuta meihin mitenkään. Olemme käyttäneet levottomuuksien aikana vaihtoehtoisia reittejä, viestintäpäällikkö Anna-Kaisa Varamäki selvittää."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288683157436.html
 
Jaahas mitä sanktioita Venäjä saa tästä? Stubb sai pehmitettyä tänään pakotteita jotka olisivat Suomea kurittaneet.
Nyt menee ulkomaankauppa jäihin varmaan kokonaan!
 
Back
Top