Ukrainan konflikti/sota


Putte ei uskalla itse määrätä julkisesti mobilisointia, laittoi Shoigun asialle. Tästä oli huhuja jo aiemmin, nyt faktaa?

Toimittajat kysyivät, toteuttaako Venäjä Zapad-2023-harjoitukset, Shoigu vastasi melko lyhyesti:

"Ei, tänä vuonna meillä on "harjoitukset" Ukrainassa.

Hän ei kertonut muita yksityiskohtia, etenkään harjoitusten perumisen syistä.


 

Putte ei uskalla itse määrätä julkisesti mobilisointia, laittoi Shoigun asialle. Tästä oli huhuja jo aiemmin, nyt faktaa?

Budanov jutteli 25.8.2023 ryssän mobilisaatiosta tai sen suunnittelusta:

Ukrainian Military Intelligence (GUR) head Budanov:

Russia is considering mobilization of 450,000 people.

Last fall they called up about 350,000 in total.

Now they are considering the issue, it has not yet been resolved, about calling up an additional 450,000 people.


-


Mielenkiintoisesti "virallinen numero" on alle puolet tästä. Kenties 200 000 arvioitiin "poliittisesti kestäväksi" numeroksi? Kenties "varjomobilisaatio" jatkuu tämän rinnalla? Budanovin mukaan sitä olisi tehty noin 20 000 per kuukausi tahdilla. Ehkä nyt "virallinen numero" on tosiaan 200 000 mutta todellinen tavoite olisi reilusti suurempi, sitä vain ei voida sanoa julki?

Ja tosiaan edellisellä kerralla Putte itse julisti "mobilisaatiokierroksen" alkaneeksi, mutta tällä kerralla menee Shoigun selän taakse piiloon (olettaen että tämä määräys on virallinen eikä väärennös).

JOS tämä on totta niin määräys astuisi voimaan 11.9.2023 eli viikon kuluttua pitäisi näkyä merkkejä täytäntöönpanosta. Paperin mukaan valmista pitäisi olla 1.11.2023 eli 51 päivän tai noin seitsemän viikkoa tai vajaa kaksi kuukautta aikaa suorittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Eli 200000 miestä, 7 viikkoa ja kun on 85 erilaista hallintoaluetta tuossa inhassa itänaapurissa niin se tekee tasan jaettuna noin 337 ukkoa per hallintoalue per viikko.

Not great, not terrible.


Toki lukumäärät eivät tule menemään tasan, mutta bussilastillinen joka ainoa päivä per joka ainoa hallintoalue tai karkeasti yksi junakyyti per viikko. Toivottavasti kukaan ei kysy, että minne ne edelliset lähtijät ovat menneet kun uusia tarvitaan.
 
Belgia antaa Sea Sparrow ohjuksia Ukrainalle, toimivat BUK laveteissa

Belgia lahjoittaa Ukrainalle alunperin Saksan laivastolta ostetut Sea Sparrow ohjukset. Ohjuksen ensimmäinen versio tuli palveluskäyttöön jo 60 vuotta sitten Yhdysvaltojen laivastolle. Se oli ensimmäinen ohjus maailmassa, mikä oli tarkoitettu torjumaan lentokoneiden lisäksi ohjuksia. Tarkoituksena oli parantaa laivojen suojausta uusia asejärjestelmiä vastaan.

Ohjus on jatkokehitetty ensimmäisestä Yhdysvaltojen ilmasta-ilmaan ohjuksesta, 40-luvulla palveluskäyttöön tulleesta KAS-1 ohjuksesta, mikä seurasi hävittäjän siipiin integroitujen tehokkaiden valaisimien piirtämää valopistettä. 50-luvulla Douglas lentokonevalmistaja kehitti ohjuksesta ensimmäisen tutkahakeutuvan version AAM-N-3 F-5 hävittäjään, mistä muodostui 60-luvulla Raytheon yhtiön jatkojalostuksessa Sparrow tuoteperhe. Näillä ammu-ja-unohda ohjuksilla saavutettiin Vietnamin sodassa 60 vahvistettua ilmavoittoa F-4 Phantomeilla. Sea Sparrow ohjukset asennettiin Vietnamin sodan aikana 31 laivaan, mutta sodan aikana niitä ei käytetty. Ensimmäisen version ongelma oli rakettimoottorin alhainen teho. Ilmasta-ilmaan käytössä ohjuksen lähtönopeus on suuri, jolloin kiihdytystä ei tarvita kuten maasta ammuttaessa. Ensimmäisen sukupolven tehokas ampumaetäisyys jäi kymmeneen kilometriin. Toinen sukupolvi AIM-7M korjasi tämän ongelman ja se otettiin palvelukäyttöön laivastossa 1983.

Nykyinen 'RIM-7R Evolved Sea Sparrow Missile' on lyhyen kantaman ilmantorjunta- / risteilyohjustorjunta -ohjus, mikä kykenee mach 4 nopeuteen ja siinä on 40 kilon sirpalekärki. Ohjus vaatii tutkasignaalin lavetista ja Ukraina on integoinut ne BUK vaunuihin. Kantama on n. 30 km ja kykenee tuhoamaan mach 3 nopeudella liikkuvan kohteen. Ohjuksen tarkoitus on suojata tärkeitä kohteita kuten laivoja ja tukikohtia. Ohjus voidaan laukaista myös ilmasta-ilmaan. Myös Yhdysvallat on antanut Sea Sparrow ohjuksia Ukrainalle.

Sea Sparrow ohjuksen kehittäminen on päättynyt 90-luvulle ja monikäyttöinen ASRAAM ja pidemmän kantaman AMRAAM on korvannut sen sekä laivojen omasuojina että hävittäjissä. Sea Sparrow on edelleen yhteensopiva F-15, F-16 ja F-18 hävittäjien kanssa. Sea Sparrow on suunniteltu matalalla tai maasta laukaistavaksi, kun taas Sparrow toimii korkealla isoissa nopeuksissa.

BUKin 9M38 -ohjuksen kantama on 35 km, ja taistelukärki 70 kg, nopeus mach 3, joten suorituskyky on vastaava. Wikin mukaan BUK järjestelmän pudotusprosentti lukitulle ohjukselle on 70-93% kohteesta riippuen ja Syyriassa BUK on pudottanut 85% tomahawkeista joita kohti on ammuttu.

Eli erinomainen lisä Ukrainan ilmantorjuntaan koska osaavia buk miehistöjä löytyy (y)


lähteet:


 
Viimeksi muokattu:
Venäläinen "sankari" Mikhail Krishtop myönsi ymmärtävänsä venäläisten lentäjien pommittavan siviilejä ja asuinrakennuksia, mutta tekivät niin siitä huolimatta.
Kun hänet vangittiin, sotilaamme kysyivät, halusiko hän pyytää anteeksi sitä, mitä hän ja hänen maansa olivat tehneet.
Hän sanoi ei. Nyt hän on Venäjällä.



 
Belgia antaa Sea Sparrow ohjukset Ukrainalle.

Belgia lahjoittaa Ukrainalle alunperin Saksan laivastolta ostetut Sea Sparrow ohjukset. Kyseisen ohjuksen ensimmäinen versio tuli palveluskäyttöön jo 60 vuotta sitten Yhdysvaltojen laivastolle. Se oli ensimmäinen ohjus maailmassa, mikä oli tarkoitettu torjumaan lentokoneiden lisäksi ohjuksia. Tarkoituksena oli parantaa laivojen suojausta uusia asejärjestelmiä vastaan. Ohjus oli jatkokehitetty ensimmäisestä yhdysvaltojen ilmasta-ilmaan ohjuksesta, 40-luvulla palveluskäyttöön tulleesta KAS-1 ohjuksesta, joka seurasi koneen siipiin integroitujen tehokkaiden valaisimien piirtämää valopistettä. 50-luvulla Douglas lentokonevalmistaja kehitti ohjuksesta ensimmäisen tutkahakeutuvan version AAM-N-3, mistä muodostui Raytheon yhtiön jatkojalostuksessa Sparrow tuoteperhe. Näillä ammu-ja-unohda ohjuksilla saavutettiin Vietnamin sodassa 60 vahvistettua ilmavoittoa.

Nykyinen 'RIM-7R Evolved Sea Sparrow Missile' on lyhyen kantaman ilmantorjunta- / risteilyohjustorjunta -ohjus, mikä kykenee mach 4 nopeuteen ja siinä on 40 kilon sirpalekärki. Ohjus vaatii tutkasignaalin lavetista ja Ukraina on integoinut ne BUK vaunuihin. Kantama on n. 30 km ja kykenee tuhoamaan mach 3 nopeudella liikkuvan kohteen. Ohjuksen tarkoitus on suojata tärkeitä kohteita kuten laivoja ja maakohteita. Ohjus voidaan laukaista myös ilmasta-ilmaan. Myös Yhdysvallat on antanut Sea Sparrow ohjuksia Ukrainalle.

Sea Sparrow ohjuksen kehittäminen on päättynyt 90-luvulle ja monikäyttöinen ASRAAM ja pidemmän kantaman AMRAAM on korvannut sen sekä laivojen omasuojina että hävittäjissä. Sea Sparrow on edelleen yhteensopiva F-15, F-16 ja F-18 hävittäjien kanssa.


lähteet:

Näistä BUK-integroinneista on ollut aikaisemminkin huhuja. Jännä juttu, että neukkusysteemi on saatu ampumaan länsiohjusta. Sea Sparrow on kuitenkin paljon pienempi kuin BUK:n oma ohjus (230kg vs. 690kg). Tosin helpompi se on tietysti noin päin... :ROFLMAO:

Ilmasta ammuttuna AMRAAM:illa on parempi kantama kuin Sparrow -ohjuksella. AMRAAM on uudempaa suunnittelua ja aktiivisena tutkaohjuksena se pystynee optimoimaan paremmin lentoratansa kuin puoliaktiivinen AIM-7 Sparrow. Tosin niidenkin uudemmissa versioissa on jonkinlainen autopilotti eli ohjus ammutaan ennakkopisteeseen ja hakeutuminen aloitetaan sieltä.

Wikipedian mukaan AIM-7R -projekti peruttiin, koska AMRAAM oli paljon kehittyneempi ohjus. Perumispäätöksen seurauksena RIM-7R -projektissa ei enää tarvinnut ottaa huomioon ilmataisteluohjuksen rajoitteita ja uuteen versioon tehtiinkin niin merkittäviä muutoksia, että RIM-7R -ohjuksen nimeksi vaihdettiin RIM-162 Evolved Sea Sparrow Missile.

RIM-162 on jonkin verran edeltäjäänsä isompi ohjus (280kg vs. 230kg) ja maasta laukaistuna sillä on wikipedian mukaan parempi kantama kuin NASAMS:ista ammutulla AMRAAM:illa. Vähän veikkaan, että RIM-162 ei ole ihan heti menossa Ukrainaan vaan sinne lähtee vanhempia RIM-7:n versioita. Nekin ovat varmasti hyvä lisä Ukrainan arsenaaliin varsinkin kun lavetit ovat jo olemassa.
 
Perpetua julkaisee päivittäin oman listansa visuaalisista menetyksistä. Syystä tai toisesta pitkäaikainen trendi on, että isommat menetykset olleet Venäjällä puolustuskannasta huolimatta. Saattaa johtua Venäjän vastahyökkäyksistä tai hyökkäyskannasta muilla rintamaosilla kuin tuolla Ukrainan pääsuunnalla:

Challenger 2 tosiaan menetetty, mutta kuvaushetkellä alue on Ukrainan hallitsemaa, ehkäpä siis palveli tarkoitustaan. Tämän(kin) perusteella Ukrainan 82. ilmarynnäkköprikaati on nyt vahvasti taistelussa mukana. Joku täällä aavisteli, että Ukrainan reservit olisi jo sidottu taisteluun ja nyt ainakin vahvimmaksi tituleerattu prikaati näyttäisi olevan. Jos muita nyrkkejä ei ole reservissä, niin nykyisillä höyryillä taidetaan nyt mennä sinne asti mihin riittää.
 
Viimeksi muokattu:
Moskovan ilmatila taas vaihteeksi suljettu. Flightradarissa koneet jäi pyörimään kauemmas Moskovasta.

Global Hawk päivystettyään mustalla merellä oli jo lähtemässä takaisin kohti Sisiliaa, kun kääntyi yllättäen takaisin päivystämään.
iltalehti tiedottaa.
4:38

Venäjä torjui lennokkihyökkäyksiä Moskovan lähettyvillä​

Venäjän ilmapuolustusjärjestelmät ampuivat varhain tiistaina Moskovan alueella Istrassa ja Kalugan alueella alas Ukrainasta laukaistuja lennokkeja.
Venäjän puolustusministeriön ja Moskovan pormestarin mukaan lennokit olivat matkalla kohti pääkaupunkia.
Aiheesta raportoi Reuters.
 
Back
Top