Ukrainan konflikti/sota

Kapinalliskenraali: Sota syttyy ja se alkaa "tasavaltojen" tunnustamisella​


Itä-Ukrainan kapinallisjoukkojen komentajana ja "Donetskin kansantasavallan" puolustusministerinä vuonna 2014 toiminut venäläisnationalisti Igor Strelkov arvioi maanantaina illansuussa, että Ukrainan ja Venäjän välisen sodan syttymiselle ei ole enää mitään vaihtoehtoa.

Strelkov myös sanoi, että Venäjä tulee tunnustamaan Donetskin ja Luhanskin "kansantasavaltojen" itsenäisyyden vain siinä tapauksessa, että Venäjä ja Ukraina päätyvät sotaan.

Väite oli kylmäävä, sillä Venäjän turvaneuvostolla oli maanantaina kokous, jonka asialistalla oli juurikin Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen tunnustaminen. Asian käsittely liittyi tasavaltojen johtajien presidentti Vladimir Putinille maanantaina lähettämään vetoomukseen.


Putin ilmoitti kokouksen jälkeen ottavansa asiaan kantaa vielä maanantain aikana. Hänen mukaansa turvaneuvoston kokouksen tarkoituksena oli kuunnella kollegoita ja määritellä seuraavat askeleet ottaen huomioon separatistijohtajien vetoomukset.

Igor Strelkovin mukaan sodan käynnistymien on "väistämätöntä".

– Alkaako se nyt, kun Venäjän federaatio olisi suhteellisen valmis siihen – kun (Ukrainan) rajoille kootaan joukkoja eri puolilta maata vastauksena (Ukrainan) iskuryhmien keskittämiselle – vai alkaako se myöhemmin, sopien vielä huonommin Venäjälle – en tiedä. Tämä on kysymys, joka ratkaistaan kirjaimellisesti tänään tai huomenna, hän totesi.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan tasavaltojen alueelta oli evakuoitu maanantaihin mennessä noin 61 000 siviiliä Venäjän puolelle.

SS
 
Pahoittelen tyhmyyttäni, mutta mitä ylläoleva lause tarkoittaa ? Sotilasjoukkoa ei voida tuhota epäsuoralla/etävaikuttavalla ?

USA on tuhonnut jopa miljoona-armeijan, jolla oli 8 vuoden sotakokemus, "etänä" ensimmäisessä Persianlahden sodassa.
Ryssät puolestaan nollasivat epäsuoralla 3 minuutissa kaksi ukrainalaista pataljoonaa 2014: http://defensionem.com/artillery-strike-on-zelenopillya-carnage-on-the-ukrainian-plains/
Nyt on kyseessä asemat joita on rakennettu 7 vuotta. Eli kaikki etulinjassa olevat ovat katetuissa poteroissa. Ja etulinjassa ei aukeissa maastoissa pidetä kovin suurta osaa joukoista. Etulinjassa on suunnilleen vain ns. ovikellojoukot. N. 90% etulinjan pataljoonasta on kauempana 500 metrin - parin kilometrin päässä. Kaivautuneena ja hajautettuna. Jotta tällaisen pataljoonan saa kokonaan tuhottua (>80% ukoista), niin pitää epäsuoran ammusten lakaista 0,5 x 2 km alue tuusanpaskaksi. Tuosta tulee neliökilometri eli 1 000 000 m2. Jotta kaikki suojautuneet puolustajat saataisiin tapettua pitäisi epäsuoraa osua n. 3 metrin välein tasaisesti. Eli 9 m2/ammus. Tarvittaisiin n. 110 000 ammusta tasaisesti sijoiteltuina. Ja koska niitä ei voi tasaista toimittaa, niin vaaditaan n. 300 000 epäsuoran ammusta, että saataisiin koko puolustava pataljoona tuhottua. Toki tiedustelulla, tähystyksellä ja tulenjohdolla voidaan suunnata tulta tarkemmin, mutta kuitenkin joku 100 000 epäsuoran kranaatin ampuminen on melkoinen urakka. Jos olisi sata putkea ampumassa 1 kranaatti/10 sekuntia vauhdilla, niin minuutissa saataisiin ammuttua 600 murkulaa. Kolme tuntia pitäisi paahtaa sadalla putkella möykkyä aivan yhtäsoittoa maastoon. Minkään armeijan logistiikka ei kestä tuollaista ammusmäärää jokaista 0,5 kilometriä rajalinjaa kohden. Yksittäiselle hyökkäysuralle tuollainen tulivalmistelu on toki ammuttavissa. Mutta ei se silti ole tehokasta etenemistä.

Juuri pysähtyneen tai liikkeessä sumppuuntuneen pataljoonan voi tuhota epäsuoralla, mutta ei 7 vuotta kaivautunutta. Aina sieltä joku nousee ja täräyttää singolla kylkeen tahi perään.
 
Hyvin tuossa YLE-uutisissa juuri äsken Salonius-Palsternakka totesi, että Suomi ei uskalla kun pelkää Venäjän reaktioita.
Välikysymys vai kansalaisaloite asian selvittämiseksi?
 
Oli sitä mieltä, että Venäjän 1. vaihtoehto olisi ollut Minskin sopimus. Että nyt sitten käyttöön 2. vaihtoehto.

Että semmoista.
Tämä siirto ei välttämättä vielä laukaise pakotteita kaikessa laajuudessaan. Jenkkilä ja Iso-Britannia kyllä, mutta Saksa ja Keski-Eurooppa (=EU) voisivat kaasunhimossaan uhrata Donbassin ilman sanktioita, veikkaan ma. Siis minä.

Jos siis Putin pysähtyy Donbassiin, niin se voi päästä kuin koira veräjästä.
 
Kovia väitteitä esittää kyllä Putin, nyt Ukraina uhkaa jo taktisilla ydinaseilla :uzi: Eiköhän se ala olla menoa sitten..
 
Oli sitä mieltä, että Venäjän 1. vaihtoehto olisi ollut Minskin sopimus. Että nyt sitten käyttöön 2. vaihtoehto.

Että semmoista.
Saas nähdä mihin tuo Putinin puhe päättyy, mutta mitä tähän asti sitä tullut seurattua, niin sen verran synkkää settiä on että ei taida jo miehitetyt alueet riittää... tai sitten ajatus on että jos vain tunnustaa uhkaavan monologin jälkeen niin kaikki huokaa helpotuksesta ja homma jatkuu kuten ennenkin, mutta nyt virallisesti Venäjän joukot suojaamassa "tasavaltoja".
 
Back
Top